X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna daj znac jak po wizycie! Trzymam kciuki za wszystkie wizytowiczki dzisiaj! Co do sałatki to taką ala sałatkę robi moja teściowa zazwyczaj do szaszłyków - kapusta pekińska, czosnek, sól, pieprz, jogurt grecki i majonez. Prosta i do dań grillowych dobra, ale każdy ma inne preferencje smakowe.

FISH jeśli uważasz, że ktoś się jej czepia to czemu nie odniesiesz się personalnie do tego kogoś? Bo akurat wiem, że pijesz do mnie także sory, nie mam 16 lat i blond, kręconych włosów żeby tego nie zauważyć. Tak jak ktoś już powiedział tutaj, na forum ciężko się dogadać. A skoro twierdzisz, że ma doświadczenie (ja oczywiście nie neguję) to czytaj ją uważnie i chwal za wszystko, bo ja nie jestem typem człowieka, który milczy jak mu coś na sercu leży, a jak ktoś bierze wszystko sobie do siebie to już nie mój problem.

Sylwia ja się czepiam? No chyba jednak nie, pierwszy raz cokolwiek napisałam do tej dziewczyny, a Ty masz jakieś pretensje, nieuzasadnione.

Unosicie sie w tym momencie tak jakby conajmniej świat Wam się walił i grunt pod nogami sypal. Czy ktoś wygonił tą dziewczyne stad? Sama stworzyla sobie taka otoczke, co mnie absolutnie nie interesuje. Sama podjela decyzje, ze nie chce sie tutaj udzielac, to co ja mam zrobić? Przeprosic, ze w ogole sie odezwalam (ze mialam odwage sie odezwac, odpowiedziec na jej post?) Wybaczcie dziewczyny, ale zaczynam powoli sie tutaj czuć jak jakiś dureń, bo my biedne wszystkie jesteśmy takie niedoświadczone i gówno wiemy o życiu, że aż szkoda stukać w klawiaturę.

PRZYPOMINAM GORĄCO, ŻE TO JEST FORUM W KTÓRYM MIALYSMY OCZEKIWAC PRZYJSCIA NA SWIAT NASZYCH DZIECI, A POWOLI ROBI SIE DRUGA UKRAINA;)

olcia87, madziutek 23, Januszkowa, truskawkax25, Lara 82 lubią tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Już postanowiłam. Nie przyszłam się kłócić, nie mam zamiaru tracić na to energii, ani spokoju swojego i moich dzieci, więc powtórzę tylko- kto ma życzenie, zawsze mozna pisać na priv. Nie znikam z Belly, tylko z tego wątku.

Chociaż nie jestem w grupie bijącej brawo z tego powodu i poprzednio optowałam za tym, żebyś została, to jednak tym razem odpuszczam i powiem, że rozumiem Twoją decyzję.. Czasem jak widziałam różne reakcje na Twoje (moim zdaniem) neutralne wpisy to mi witki opadały... Zawsze ktoś musi odpuścić, żeby nie kontynuować idiotycznych wymian zdań, zazwyczaj to robiłaś, chociaż nie wiem, czy mnie by nerwy nie ponosiły, jakbym widziała, że kilka dziewczyn jest po prostu na nie ciętych i dla zasady będzie robić personalne wycieczki na mój temat...
    Rzeczywiście, szkoda nerwów...

Mam jednak nadzieję, że się to nie stanie regułą, że jak ktoś będzie dla kogoś mniej wygodny, to zostanie tak na forum potraktowany.. Bo w sumie nie na takie ovy kilka lat temu się logowałam i nie takie belly sobie wyobrażałam.. Z założenia to miało być miejsce inne niż te wszystkie kafeterie ... No ale... :)

Mamaliye, Fedra, Francuska25 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaylie, luz, przecież nieporozumienia sie zdarzają. Miałam sie nie wtrącać, ale powtórzę - po raz kolejny, łatwiej o nieporozumienie jak sie pisze, dlatego wszystko trzeba dzielić przez 2. I to co sie przeczyta i to co sie napisze :)
    Nie obrażaj sie, nie znikaj, bo przecież chyba nikomu o to nie chodzi.

Groszek tez kiedys oberwała ostro (nie pamietam za co i od kogo, cos poszło o detektory tetna), do tej pory tu nie pisze, a szkoda, bo to położna :/

A Angelcia przecież tego poprzedniego posta napisała żartobliwie i ma akurat duzo dystansu do siebie:)

Nie kłóćmy sie, prosze Was..:*

Ja z P. jak sie o cos sprzeczam, to tylko w smsie, bo wtedy nie da sie wytłumaczyć konkretniej:)
    Wniosek jest taki, ze trzeba uwazac, co sie pisze :)

Słoneczna, ja robie salatke z szynki, ogórka i makaronu ryżowego z czosnkiem. Ale miało byc bez kielbasy, wiec szynka chyba tez odpada, co?

Co do tego noworodka - szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy!! Przecież sa okna zycia! Co jest nie tak z tymi ludźmi? Dziecko w reklamówce zostawić? Nosz k*** Pewnie nawet w szpitalu nie urodzila..

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    FISH jeśli uważasz, że ktoś się jej czepia to czemu nie odniesiesz się personalnie do tego kogoś?

Bo odnoszenie się personalnie do kogoś nie spowoduje rozwiązania sytuacji, tylko zaostrzy konflikt i wyolbrzymi różnicę zdań. I będą osoby, które poprą jedną stronę, będą takie, które poprą drugą. I chociaż konflikt się skończy, to podział zostanie. A to spowoduje, że przy następnej durnej wymianie zdań stworzy się kocioł jeszcze większy.
    No ale to tylko moje zdanie :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • FISH Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia, nie szkopda ci nerwow??? przeciez my tez tylko swoja opinie wyrazamy.....

Mamaliye i ja sie nie dziwie ze znikasz z tego watku.....

j8w3mh9.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam, ze przesadzacie.

Angelcia w sumie nic zlego nie napsiala ani nikogo nie wygania.
    Mowicie, ze to dziecinada itd

ale czy to nie jest dziecinada jak juz pare razy Mamaliye mowila ze odchodzi, ze ma dosc tego, czy ktos tam naruszyl jej "zelazne nerwy"? i prosicie zeby zostala? i taka sytuacja miala miejsce juz pare razy?

Forum jest dla kazdego! piszcie co chcecie tylko bez klotni.
    nikt nikogo nie wygania i nikt nikogo nie obraza i nie obrazal.

Przymknijcie czasem oko jak ktos "uniesie glos" w koncu jestesmy w ciazy:)

w koncu nic takiego sie nie stalo? Przynajmniej ja mam takie wrazenie.

Sue, olcia87, megg, truskawkax25, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak lezycie na plecach tez macie taki brzuch dziwny?
    Ja czuje dyskomfort, tak jakby dziecko mi sie tak wypychalo :/ to chyba nie jest to stawianie sie brzucha?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, święte słowa!! :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i szczerze nie zdziwilabym sie gdyby "Fish" zalozyla konto dzis:)

Ps.
    szynka do salatki mysle zjadliwa bedzie- najgorzej kielbasy, mieso mielone i kotlety wszelkiego typu:)

olcia87, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FISH czemu ma być mi szkoda nerwów skoro się nie zdenerwowałam? Widzisz, każdy interpretuje wypowiedzi w inny sposób. Ja napisałam coś normalnie, a Ty pomyslałaś, że się denerwuję. To są zwyczajne błędy w komunikacji, które w korespondencji pisanej się zdarzają, to nie jest niczyja wina, ani moja, ani Twoja. Skoro wyrażamy swoją opinię to chyba każdy ją może wyrazić prawda?

Sue ja prawie cały czas leżę na plecach i czuję taki balon w sobie, ale nie jest to jakieś bolesne czy strasznie dokuczliwe. Uczucie w stylu, że coś tam mam i już.

Sebza być może i masz racje, jednak wolalabym bezpośrednie zwroty niż podchody w stylu 'bo ktoś'. Jesteśmy tutaj na dodatek anonimowe (no już nie wszystkie) więc chyba bolączki też możemy tutaj wylać, nie zawsze musi być sielankowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 12:50

olcia87 lubi tę wiadomość

• FISH Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna85 - tak, zalozylam dzisiaj!

j8w3mh9.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak leze albo sie schylam to czuje dyskomfort ale na dole z lewej strony brzucha-

dzis popytam lekarza i zapytam o magnez - iel tego powinno sie brac w ciazy.
    no i czas chyba pomalutku rozgladac sie za zapisami do szkoly rodzenia.

atdcqtkf2affvuei.png
  • FISH Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia, i tak jak mowisz ja tez tylko swoja opinie dalalam...

j8w3mh9.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, o wlasnie! Taki balon sie robi! Czyli to raczej sie zdarza:)

Słoneczna, w takim razie salatke robisz tak:

Potrzebujesz:
    makaron ryżowy (nie jest drogi, a bardzo smaczny)
    2-3 ogórki
    Ok 6 plastrów szynki (bez skorki na około)
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    Majonez

Gotujesz makaron, ogórek (wydrylowany najlepiej) kroisz w kostkę, tak samo szyneczke i czosnek.
    Mieszasz, dodajesz troche soli, pieprzu i majonezu (ze dwie łyżki) i voila - gotowe :)

Sałatka fajnie wchodzi z grillem:) smacznego!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

wiecie co? kiedyś któraś mi napisała że tak mało tu przebywam...no i jak czytam te kłótnie to odechciewa się naprawdę bo niepotrzebnie się stresuję ( stresujemy). przypominam że mamy być matkami- dawać przykład i wzór do naśladowania, będziemy dla dzieci autorytetami... takie lekkie tylko przemyślenie :)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty i z niecierpliwością czekam na kolejne "ujawnienia" maluszków :)
    no i ktoś tu ma wizytę w czwartek bo coś pisał- to dołączam do czwartkowych wizyt :)

słoneczna 85, MoniaP, Sewerynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FISH wrote:
    angelcia, i tak jak mowisz ja tez tylko swoja opinie dalalam...
    no to bardzo sie ciesze, dopisz sie do listy jesli masz ochote, POWIEDZ COS O SOBIE;]

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FISH wrote:
    WITAM,

czesto tu zagladam do was czytac ale dopiero dzisiaj stwierdzilam ze cos napisze, jako ze ja sama lubie czytac co ma do powiedzenia Mamaliye, uwazam ze juz po raz kolejny ktos sie jej "czepia" ......i dlaczego? bo ma doswiadczenie i chce sie chce tym podzielic????

"tak, zalozylam dzis"

hm....

no dobra, niewazne.

Sue, MoniaP, olcia87, Januszkowa, truskawkax25 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czasem dziwie obrotem spraw. Jestem w tym sporze neutralna i jak czytałam pierwsze wypowiedzi każdej z dziewczyn to nie zauważyłam z żadnej ze stron jakiegos podtekstu itp. A nagle awantura i tez jestem tego zdania co Sue i Słoneczna... czesto źle interpretujemy tekst pisany. Hormony szaleją ale dziewczyny nie bierzcie wszystkiego tak bardzo do siebie. Życze mimo wszystko miłego dnia ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    "tak, zalozylam dzis"

hm....

no dobra, niewazne.

Domniemanie niewinności :D

atdci09k89ytpjkc.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie spokoj juz :/ nie kloccie sie ..
    ja tez czasami mam wrazenie ze pisze jakiegos posta i sie rozchodzi i nikt nawet go nie zauwazy ale wiem ze nas duzo kazda cos napisze i albo sie klocimny albo nie zauwazy czegos

angelcia, lula88, Asiaa1201, megg lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ