X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to spotkamy się na tych warsztatach z Bezpiecznego malucha :)
    Oto zdjęcie giftów- zapomniałam dodać paczkę mama cofe ;)

0b671df04235e5a0med.jpg

A oto już łupy z lumpeksu :) Powiem Wam, że nie kupuję rzeczy, które mają plamki lub które są w jakiś sposób zniszczone/sprane. Rzeczy dziecięcych jest taki wybór, że po prostu nie warto, nawet jeżeli byłyby za 2 zł.
    I jeszcze powiem Wam, że wszystkie te rzeczy są albo z F&F (Tesco), albo z Early Days :) aaa i skarpetki wełniane (widoczne na jednym zdjęciu ) kupiłam w H&M :)

Ubranka połączone w komplety według mojej weny twórczej :P
    f4ac429133343beemed.jpg 697e6f764471fdf8med.jpg 56b9cef7acfcae57med.jpg 6ead7804104243dbmed.jpg ef931dc65c7a9b1bmed.jpg 89646eff73c94e75med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:38

Gosiak, słoneczna 85, przedszkolanka:), juska19, Fedra, Chanela, LadyDi, Januszkowa, lula88, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Katis, na tych warsztatach Mamo to ja to jesli ktos nie wygral nagrody ( tak jak Ty) to i tak cos tam dostal?

a z czym Ci sie kojarzy Mamo to ja?:) ze wygralas kosmetyki:)? :P

Słoneczna każdy dostał to co widoczne na 1 zdjęciu oprócz tych dwóch dużych białych kosmetyków widocznych po lewej stronie. Napisałam coś takiego :

Mamo to ja kojarzy mi się z opowieścią jaką piszę moje dziecko już przez 5 miesięcy w moim brzuszku.
    " Mamo to ja" taki tytuł właśnie nosi ta opowieść.

Mamo to ja skłoniłam Cię do przekonania mojego tatusia, że maj to
    przecież najbardziej idealny czas na rozpoczęcie starań o mnie :)

Mamo to ja sprawiłam, że Wasze starania nie musiały trwać wiecznie :)
    Mamo to ja sprawiłam, że "zdaliście" za pierwszym razem :)
    Mamo to ja powodowałam u Ciebie nie tylko poranne, nie tylko wieczorne, ale całodzienne mdłości,
    których miałaś serdecznie dość, ale jak to zawsze podkreślałaś :
    "Dziękuję za te mdłości, zawsze mogło być gorzej i mogłam spędzać całe dnie nad WC"

Mamo to ja nauczyłam Cię pić gorzki rumianek, aby mdłości sobie poszły.
    Mamo to ja zmusiłam Cię do porzucenia ulubionych jeansów na rzecz legginsów.
    Mamo to ja w 12 tygodniu przekonałam Cię, że lepiej będzie jak te swoje mdłości
    będziesz przechodziła w domku na zwolnieniu lekarskim.

Mamo to ja pomachałam Ci rączką na USG, pokazałam co mam między nogami
    i sprawiłam, że na twarzy tatusia pojawił się najpiękniejszy, szczery uśmiech.

Mamo to ja budzę Cię o 4 w nocy na siusiu jak również później skłaniam Cię do spaceru w kierunku lodówki,
    bo przecież 4 rano to idealny moment na zjedzenie kabanosa.

Mamo to ja Cię kopnęłam 30 sierpnia 2014r. Nie były to ani wzdęcia, ani inny bąbelek.
    Postarałam się tak mocno kopnąć żeby tatuś również mnie poczuł- i założę się mamusiu,
    że znowu pojawił się na tatusia twarzy ten sam najpiękniejszy, najszczerszy uśmiech.
    Prawda? Haaa wiedziałam !!!

Mamo to ja (chociaż niechcący) sprawiam, że masz te zgagi, ale przysięgam mamusiu to na prawdę niechcący.

Mamo to ja nakazuję Ci planować remont mojego pokoiku, jak również przeglądać ciuszki- no przecież muszę w czymś chodzić :)
    I nie słuchaj tatusia, że ciuszków w rozmiarze 56 już wystarczy, jakoś mu to później wytłumaczę :)

Mamo to ja będę Ci machała na USG 25 września i nie bój się wszystko ze mną w porządku :)

Mamo to ja przyjdę na świat ... albo nie powiem! Zrobię Ci niespodziankę :)
    Mamo to ja Was kocham najbardziej na świecie!!!
    Mamo to ja Wasza córeczka POLA !!!

słoneczna 85, Gosiak, MoniaP, juska19, Fedra, sebza, LadyDi, Sue, Bietka, Januszkowa, lula88, Topola, Sewerynka, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze!!! myslalam ze to trzeba dokonczyc zdanie ;p

niezle:) powinnas wygrac fotelik:)

Katiś lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki słoneczna :D
    Generalnie trzeba dokończyć zdanie, ale możesz przygotować w domu i dać kartkę na warsztatach. Ja wyszłam z założenia, że czymś trzeba się wyróżnić, więc napisałam na zielonej kartce A4- no i się opłacało :D
    W sumie wszystkie nagrody otrzymały mamy, które właśnie takie coś napisały. Można było wygrać zestaw pieluszek DADA (chyba z 6 dużych paczek) , te kosmetyki właśnie, ręcznik kąpielowy, zabawkę, mniejszy zestaw pieluszek ( 2 małe paczki), suplement diety omega med no i ten fotelik- kudre zajebisty był :D ale i tak jestem zadowolona. aa No i musiałam potem to czytać na głos :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 09:35

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Dzięki słoneczna :D
    Generalnie trzeba dokończyć zdanie, ale możesz przygotować w domu i dać kartkę na warsztatach. Ja wyszłam z założenia, że czymś trzeba się wyróżnić, więc napisałam na zielonej kartce A4- no i się opłacało :D
    W sumie wszystkie nagrody otrzymały mamy, które właśnie takie coś napisały. Można było wygrać zestaw pieluszek DADA (chyba z 6 dużych paczek) , te kosmetyki właśnie, ręcznik kąpielowy, zabawkę, mniejszy zestaw pieluszek ( 2 małe paczki), suplement diety omega med no i ten fotelik- kudre zajebisty był :D ale i tak jestem zadowolona. aa No i musiałam potem to czytać na głos :D
    Nie poryczałaś się podczas czytania? ;)

Katiś lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gosia jakbyś prawie zgadła :D

Poryczałam się jak czytałam to mojemu T przed warsztatami- bo koniecznie chciał. I chyba dzięki temu opanowałam się, ale miękko mi się zrobiło tak gdzieś przy tym "najpiękniejszym, szczerym uśmiechu"

Gosiak, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Martsonek Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj , parę dni mnie tutaj nie było .
    A ja już za dwa tygodnie USG i mam nadzieję, że skarbek pokażę się i w końcu dowiem się płci .

w57vrjjgwtqt9lif.png

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

f2wli09kmd0bmfne.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, fotelik pewnie ustawiony dla jakiegos znajomego:) bo to za cenna nagroda:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martsonek ja tez jeszcze plci nie znam.
    MOj maz nei wie jak ma mowic. Mowi raz ALa, raz MAciuś a czasem tak jak na poczatku mowi MIloszek:) i w sumie juz nie wiemy co to bedzie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam, ze znowu ktos wyrzucil dziecko w reklamowce.. co za swiat.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Zwloki-noworodka-w-Parku-Szczesliwickim-w-Warszawie,wid,16885717,wiadomosc.html?ticaid=11374a

tyle ludzi sie stara i nie moze miec.....

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mamy takie same panele, prześcieradło i pościel.. haha ;D

Katiś lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze na tych warsztatach trzymałam na rękach tą lalkę- symulator niemowlęcia :D Kurde ciężka :D a waży 4 kg tak jak noworodek. Z tym, że lalka była wyłączona, bo jak jeden tatuś źle podtrzymał główkę to się tak rozdarła, że trzeba było ją wyłączyć :D

Ja już się nie mogę doczekać moich połówkowych. Od czwartku jeszcze tydzień <3

• maja35 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja też mam połówkowe za tydzień w czwartek o 12.00 :-)

Tu w Norwegi jest fajnie,bo przed porodem zapisujesz się do róznych sklepow i aptek,że jestes w ciązy i z tych wszystkich punktów dostajesz duży prezent.Kolezanka mówiła,że w pierwszym miesiacu nie musiala nic kupowac,bo dostala tyle pampersów,butelek,kosmetykow itd.a w sklepie typowo dziecinnym daja za darmo kosz na zuzyte pampersy. Jedną taka paczke z każdego punktu dostaje się przed porodem a druga jak dziecko skończy 6 miesiecy.
    Pamietam jak rodziłam w Polsce,to była jedna paczka ze szpitala i to bardzo uboga.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do rossmana po oliwke:)wroce niedlugo:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja 35 ja mam o 15:00 także będę trzymać kciuki za Twoje badanie :)
    W ogóle 25 września dużo osób ma połówkowe :D

maja35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś 4 kg to teraz dużo, a pomyśl sobie jak będzie ważyć 10 :o to dopiero wyzwanie, będziesz miała bicepsy jak niejedna kulturystka :D

Eh, chciałabym móc już chodzić na siłownie i dać sobie niezly wycisk jak zawsze.. Potrafiłam chodzic codziennie na 2h i tak się wyćwiczyć i wracać taka szczęśliwa do domu. Przy dziecku juz na pewno nie będę miała takich rarytasów..

A poza tym moje ręce już mi sie nie podobają, nie widac linii mięśni, ani ich zarysu.. Co z tego, że są silne jak są brzydkie? Eh.

Ogólnie to dzisiaj nowy tydzień, jupi. Jeszcze 10 dni do wizyty u mojego gina, aż dziwnie się czuję z tą myślą, że nie kazał mi robic żadnych badań, bo tak to co wizytę..

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Katiś, piękne to! Dziwię się, że nie wygrałaś tego fotelika :) Aż się wzruszyłam, bo czuję podobnie ;)

Mogłaś dopisać "Mamo to ja powinnam siedzieć w tym foteliku :)" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:27

Gosiak, Fedra, Lara 82, Vel lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Sewerynko, Słoneczna - trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!

słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mogłaś dopisać "Mamo to ja powinnam siedzieć w tym foteliku :)" :D

hahaha kurcze właśnie :D:D:D:D

Sewerynka, Słoneczna kciukasy zaciśnięte :D

słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    E tam, ja jeżdżę konno i uwielbiam tego typu buty :D

Ponad 10 lat jeździłam konno od 9 roku życia! :D Do dziś marzy mi się własny i rajdy długodystansowe. Aaaach rozmarzyłam się...

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ