X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nieraz chciałabym się odstrzelić i gdzieś iść no i wiadomo do restauracji na romantyczna kolacje nie pojde w emu, chociaz.. w tym roku na pewno pojde!!;) Kurde.. dalej nie dziala belly na moim laptopie :(

• bella84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sklepie jak patrzylam te hi kosztowaly ok 1000 zl... Wiec calkiem sporo...600 to jeszcze ale 1000 wydaje mi sie lekka przesada...

Sewerynka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja nieraz chciałabym się odstrzelić i gdzieś iść no i wiadomo do restauracji na romantyczna kolacje nie pojde w emu, chociaz.. w tym roku na pewno pojde!!;) Kurde.. dalej nie dziala belly na moim laptopie :(
    Angelcia, zainstaluj sobie firefoxa, explorer ma wiele dziur i często się tak zachowuje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak, mam firefoxa, ale jakos za nim nie przepadam.. najwyzej na belly bede wchodzic firefoxem, a reszte stron odwiedzac IE, bo mam tam tyle głupot zapisanych, ze nie potrafie sie rozstac;)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, ktore byly juz w ciazy mam pytanie - bedac w okolicach 19tc miewalyscie, ze maluch nie odzywal sie po 2 dni? Tzn nie kopie, a wczesniej byl aktywny.. Czy ruchy na tym etapie powinny byc regularne, czy moglo byc tak, ze dzidzia sie odwrocila w inna strone i nie czuc?

Ja dokładnie tak miałam tydzien temu, przez 2 dni praktycznie nic nie czułam, a wczesniej regularnie kilka razy dziennie. Na szczescie z dzieckiem wszystko w porzadku, nawet zapomnialam lekarza zapytac czy na tym etapie to normalne... Pozniej tak skojarzyłam ze akurat w tamte 2 dni miałam problemy z chodzeniem do toalety na dwójke i moze przez to ze brzuch byl bardziej wzdety to tak nie czułam ruchów?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna bardzo możliwe, ja tez właśnie czuje się pełna jak balon.

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A widać wam lekko jak się rusza ?;)
    Bo właśnie jak tak mocniej się ruszy to widać tak naprawdę lekko już przez brzuch :) specjalnie siedziałam i czekałam z latarką :)
    Takie uwypuchlenie lekkie w jednym miejscu chwilowe:)
    Może dlatego że dalej tego brzucha praktycznie nie mam i miejsca mu brakuje ?;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, tak u mnie było to widać zwłaszcza, że Młoda kopała mnie tylko i wyłącznie w podbrzusze to tym bardziej to widziałam, a teraz mi tak pusto jak milczy..

truskawkax25 lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się o ruchy. Na tym etapie nie każda kobieta w ogóle czuje. Gin u której byłam w zeszłym tygodniu powiedziała, żeby w ogóle na razie nie myśleć o liczeniu, albo o porach aktywności dziecka, bo można później spanikować bardzo szybko, jak dziecko właśnie sobie znajdzie jakieś ustronne miejsce i nie będziemy czuć ruchów. No i musimy pamiętać, że chociaż nam się wydaje, że nasze dzieci już są duże (mój też ponad 300g ma już) to to nadal chude kruszynki, które mają wielki basen w postaci macicy i wód płodowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:14

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne Sebza, masz zupełną rację, że mamy dużo miejsca dla swoich maleństw na tą chwilę.. jednak to wszystko uzaleznia.. jak czekolada;p

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wróciłam właśnie z warsztatów Mamo to ja. Obładowana, aż miło :D fotelika nie wygrałam, ale moja interpretacja hasła "Mamo to ja" przyniosła mi wygraną:zestaw kosmetyków :)
    Jestem bardzo zadowolona. Mówili krótko i zwięźle. Jaja były na wykładzie z Jonsona kiedy to położna brała do pomocy przy kąpaniu noworodka :D
    Dostałam: smoczek, śliniak, pidżamkę dla maluszka, pieluszki DADA, kosmetyki Jonson, mama cofe, wkładki laktacyjne, balsam na rozstępy i krem na rozstępy, tabletki omegamed, jeszcze próbki kremów i ulotki :)

Polecam te warsztaty :) nie tylko ze względu na gifty

Dzis zaszalałam w lumpie. Za 80 zł kupiłam całą siatę ciuszków

cath, Sue, słoneczna 85, Gosiak, Fedra, LadyDi, Bietka, sebza, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie w mieście nie będzie tych warsztatów ;( czego strasznie żałuję...ale będą teraz 30\09 warsztaty Planeta dziecko już się zapisałam i idę ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 06/11 zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawiazujac do dzisiejszych rozwazan:

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/pierwsze-godziny-po-porodzie-co-sie-bedzie-dzialo/1lr6t

tak akurat trafilam na cos w temacie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ide na Bezpiecznego malucha. Katiś super, zrob zdjecia giftow i zakupow.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super, że wszystko ok! No i szkoda, że się nie udało podejrzeć co tam ma Maluch między nogami ;)

Teraz emocjonujący czas będzie na forum, bo dużo wizyt :D

Co do butów, ubrań i torebek, to wolę mieć więcej za cenę jednej drogiej rzeczy. Taka już jestem. Lubię mieć wybór ;)

A u nas dziś półmetek i pamiątkowe zdjęcie.
    http://iv.pl/images/79919236144399337107.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 23:15

lula88, sebza, Sue, Gosiak, megg, Madlene, Francuska25, Fedra, Januszkowa, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    E tam, ja jeżdżę konno i uwielbiam tego typu buty :D

ja też jeżdżę konno ;] bardzo żałuję że teraz nie mogę... ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi nooo pięknie ;);)
    Jaka chudzinka :D

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, czy chudzinka to nie wiem. 70kg na wadze już się dawno pokazało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 23:42

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    jasne Sebza, masz zupełną rację, że mamy dużo miejsca dla swoich maleństw na tą chwilę.. jednak to wszystko uzaleznia.. jak czekolada;p

Hehe :) Znam to uzależnienie. Co nie zmienia faktu, że nie mamy powodów do obaw, jak nie czujemy dziecka. Chociaż ja także czuję się z tym nieswojo, jak czasem milczy..

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ