X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nieraz chciałabym się odstrzelić i gdzieś iść no i wiadomo do restauracji na romantyczna kolacje nie pojde w emu, chociaz.. w tym roku na pewno pojde!!;) Kurde.. dalej nie dziala belly na moim laptopie :(

• bella84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sklepie jak patrzylam te hi kosztowaly ok 1000 zl... Wiec calkiem sporo...600 to jeszcze ale 1000 wydaje mi sie lekka przesada...

Sewerynka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja nieraz chciałabym się odstrzelić i gdzieś iść no i wiadomo do restauracji na romantyczna kolacje nie pojde w emu, chociaz.. w tym roku na pewno pojde!!;) Kurde.. dalej nie dziala belly na moim laptopie :(
    Angelcia, zainstaluj sobie firefoxa, explorer ma wiele dziur i często się tak zachowuje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak, mam firefoxa, ale jakos za nim nie przepadam.. najwyzej na belly bede wchodzic firefoxem, a reszte stron odwiedzac IE, bo mam tam tyle głupot zapisanych, ze nie potrafie sie rozstac;)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, ktore byly juz w ciazy mam pytanie - bedac w okolicach 19tc miewalyscie, ze maluch nie odzywal sie po 2 dni? Tzn nie kopie, a wczesniej byl aktywny.. Czy ruchy na tym etapie powinny byc regularne, czy moglo byc tak, ze dzidzia sie odwrocila w inna strone i nie czuc?

Ja dokładnie tak miałam tydzien temu, przez 2 dni praktycznie nic nie czułam, a wczesniej regularnie kilka razy dziennie. Na szczescie z dzieckiem wszystko w porzadku, nawet zapomnialam lekarza zapytac czy na tym etapie to normalne... Pozniej tak skojarzyłam ze akurat w tamte 2 dni miałam problemy z chodzeniem do toalety na dwójke i moze przez to ze brzuch byl bardziej wzdety to tak nie czułam ruchów?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna bardzo możliwe, ja tez właśnie czuje się pełna jak balon.

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A widać wam lekko jak się rusza ?;)
    Bo właśnie jak tak mocniej się ruszy to widać tak naprawdę lekko już przez brzuch :) specjalnie siedziałam i czekałam z latarką :)
    Takie uwypuchlenie lekkie w jednym miejscu chwilowe:)
    Może dlatego że dalej tego brzucha praktycznie nie mam i miejsca mu brakuje ?;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, tak u mnie było to widać zwłaszcza, że Młoda kopała mnie tylko i wyłącznie w podbrzusze to tym bardziej to widziałam, a teraz mi tak pusto jak milczy..

truskawkax25 lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się o ruchy. Na tym etapie nie każda kobieta w ogóle czuje. Gin u której byłam w zeszłym tygodniu powiedziała, żeby w ogóle na razie nie myśleć o liczeniu, albo o porach aktywności dziecka, bo można później spanikować bardzo szybko, jak dziecko właśnie sobie znajdzie jakieś ustronne miejsce i nie będziemy czuć ruchów. No i musimy pamiętać, że chociaż nam się wydaje, że nasze dzieci już są duże (mój też ponad 300g ma już) to to nadal chude kruszynki, które mają wielki basen w postaci macicy i wód płodowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:14

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne Sebza, masz zupełną rację, że mamy dużo miejsca dla swoich maleństw na tą chwilę.. jednak to wszystko uzaleznia.. jak czekolada;p

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wróciłam właśnie z warsztatów Mamo to ja. Obładowana, aż miło :D fotelika nie wygrałam, ale moja interpretacja hasła "Mamo to ja" przyniosła mi wygraną:zestaw kosmetyków :)
    Jestem bardzo zadowolona. Mówili krótko i zwięźle. Jaja były na wykładzie z Jonsona kiedy to położna brała do pomocy przy kąpaniu noworodka :D
    Dostałam: smoczek, śliniak, pidżamkę dla maluszka, pieluszki DADA, kosmetyki Jonson, mama cofe, wkładki laktacyjne, balsam na rozstępy i krem na rozstępy, tabletki omegamed, jeszcze próbki kremów i ulotki :)

Polecam te warsztaty :) nie tylko ze względu na gifty

Dzis zaszalałam w lumpie. Za 80 zł kupiłam całą siatę ciuszków

cath, Sue, słoneczna 85, Gosiak, Fedra, LadyDi, Bietka, sebza, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie w mieście nie będzie tych warsztatów ;( czego strasznie żałuję...ale będą teraz 30\09 warsztaty Planeta dziecko już się zapisałam i idę ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 06/11 zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawiazujac do dzisiejszych rozwazan:

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/pierwsze-godziny-po-porodzie-co-sie-bedzie-dzialo/1lr6t

tak akurat trafilam na cos w temacie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ide na Bezpiecznego malucha. Katiś super, zrob zdjecia giftow i zakupow.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super, że wszystko ok! No i szkoda, że się nie udało podejrzeć co tam ma Maluch między nogami ;)

Teraz emocjonujący czas będzie na forum, bo dużo wizyt :D

Co do butów, ubrań i torebek, to wolę mieć więcej za cenę jednej drogiej rzeczy. Taka już jestem. Lubię mieć wybór ;)

A u nas dziś półmetek i pamiątkowe zdjęcie.
    http://iv.pl/images/79919236144399337107.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 23:15

lula88, sebza, Sue, Gosiak, megg, Madlene, Francuska25, Fedra, Januszkowa, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    E tam, ja jeżdżę konno i uwielbiam tego typu buty :D

ja też jeżdżę konno ;] bardzo żałuję że teraz nie mogę... ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi nooo pięknie ;);)
    Jaka chudzinka :D

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, czy chudzinka to nie wiem. 70kg na wadze już się dawno pokazało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 23:42

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    jasne Sebza, masz zupełną rację, że mamy dużo miejsca dla swoich maleństw na tą chwilę.. jednak to wszystko uzaleznia.. jak czekolada;p

Hehe :) Znam to uzależnienie. Co nie zmienia faktu, że nie mamy powodów do obaw, jak nie czujemy dziecka. Chociaż ja także czuję się z tym nieswojo, jak czasem milczy..

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ