Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:A ja nieraz chciałabym się odstrzelić i gdzieś iść no i wiadomo do restauracji na romantyczna kolacje nie pojde w emu, chociaz.. w tym roku na pewno pojde!!
Kurde.. dalej nie dziala belly na moim laptopie
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Dziewczyny, ktore byly juz w ciazy mam pytanie - bedac w okolicach 19tc miewalyscie, ze maluch nie odzywal sie po 2 dni? Tzn nie kopie, a wczesniej byl aktywny.. Czy ruchy na tym etapie powinny byc regularne, czy moglo byc tak, ze dzidzia sie odwrocila w inna strone i nie czuc?
Ja dokładnie tak miałam tydzien temu, przez 2 dni praktycznie nic nie czułam, a wczesniej regularnie kilka razy dziennie. Na szczescie z dzieckiem wszystko w porzadku, nawet zapomnialam lekarza zapytac czy na tym etapie to normalne... Pozniej tak skojarzyłam ze akurat w tamte 2 dni miałam problemy z chodzeniem do toalety na dwójke i moze przez to ze brzuch byl bardziej wzdety to tak nie czułam ruchów? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
A widać wam lekko jak się rusza ?
Bo właśnie jak tak mocniej się ruszy to widać tak naprawdę lekko już przez brzuchspecjalnie siedziałam i czekałam z latarką
Takie uwypuchlenie lekkie w jednym miejscu chwilowe:)
Może dlatego że dalej tego brzucha praktycznie nie mam i miejsca mu brakuje ? -
nick nieaktualny
-
Nie martwcie się o ruchy. Na tym etapie nie każda kobieta w ogóle czuje. Gin u której byłam w zeszłym tygodniu powiedziała, żeby w ogóle na razie nie myśleć o liczeniu, albo o porach aktywności dziecka, bo można później spanikować bardzo szybko, jak dziecko właśnie sobie znajdzie jakieś ustronne miejsce i nie będziemy czuć ruchów. No i musimy pamiętać, że chociaż nam się wydaje, że nasze dzieci już są duże (mój też ponad 300g ma już) to to nadal chude kruszynki, które mają wielki basen w postaci macicy i wód płodowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:14
-
nick nieaktualny
-
Hej
Wróciłam właśnie z warsztatów Mamo to ja. Obładowana, aż miło
fotelika nie wygrałam, ale moja interpretacja hasła "Mamo to ja" przyniosła mi wygraną:zestaw kosmetyków
Jestem bardzo zadowolona. Mówili krótko i zwięźle. Jaja były na wykładzie z Jonsona kiedy to położna brała do pomocy przy kąpaniu noworodka
Dostałam: smoczek, śliniak, pidżamkę dla maluszka, pieluszki DADA, kosmetyki Jonson, mama cofe, wkładki laktacyjne, balsam na rozstępy i krem na rozstępy, tabletki omegamed, jeszcze próbki kremów i ulotki
Polecam te warsztatynie tylko ze względu na gifty
Dzis zaszalałam w lumpie. Za 80 zł kupiłam całą siatę ciuszkówcath, Sue, słoneczna 85, Gosiak, Fedra, LadyDi, Bietka, sebza, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Asia, super, że wszystko ok! No i szkoda, że się nie udało podejrzeć co tam ma Maluch między nogami
Teraz emocjonujący czas będzie na forum, bo dużo wizyt
Co do butów, ubrań i torebek, to wolę mieć więcej za cenę jednej drogiej rzeczy. Taka już jestem. Lubię mieć wybór
A u nas dziś półmetek i pamiątkowe zdjęcie.
http://iv.pl/images/79919236144399337107.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 23:15
lula88, sebza, Sue, Gosiak, megg, Madlene, Francuska25, Fedra, Januszkowa, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:jasne Sebza, masz zupełną rację, że mamy dużo miejsca dla swoich maleństw na tą chwilę.. jednak to wszystko uzaleznia.. jak czekolada;p
HeheZnam to uzależnienie. Co nie zmienia faktu, że nie mamy powodów do obaw, jak nie czujemy dziecka. Chociaż ja także czuję się z tym nieswojo, jak czasem milczy..