X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huntery są wg mnie ekstra :)

megg, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie tez sa extra:) te czarne mam :) ale np. moja siostra sie smieje ze w gumiakach chodze...

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja jeżdżę konno i uwielbiam tego typu buty :D

megg, Mamaliye lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witakcie mamusie.Dawno mnie tu nie było ale staram się na bierząco chociaż czytać co u was słychać.No i tak patrzę że luty z przewaga chłopców:)My jeszcze musimy poczekać 2 tygodnie:)
    W sobotę byliśmy na weselu u znajomej z ,,piaskownicy,, :) było super,wytańczyłam się że odciski na stopach mi sie porobiły:) ale niestety sie załatwiłam bo dzis wstałąm z wielkim bólem gardła:( wziełam jutro wolne i do lekarza pojadę .Mam nadzieję że to nie angina i obejdzie się bez antybiotyku.

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze temat emu :D tez jestem zainteresowana stronka gdzie mozna taniej orginaly kupic :) mi sie podoba model emu stinger hi kolor mushroom :) wlasnie ten rozmiar mnie zastanawia bo tok temu sie przymierzalam do nich i bylo tak ze 38 byly za duze a 37 byly takie ze paluszek w sumie wbijal sie i zwatpilam wiec wtedy nie kupilam :( a byly w promocji z okazji posezonowej wyprzedazy, moj m mowi ze wygladam slodko w takich kapciuchach :) on ogolnie mnie lubi w takich pluszoqych skarpetach i dresiku :) jakis fetysz chyba :D no ale wlasnie do setna jak to z tym tozmiarem? Lepiej 37? Mimo ze paluszek ciut widac np jak sie wbija? Czy wieksze

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Carola, lecę LOTem. Wczoraj mi powiedzieli, że do 32 tygodnia można latać bez zaświadczenia od gin, ale ja i tam mam połówkowe i chcę , żeby sprawdziła, czy na pewno jest wszystko ok i czy mogę lecieć. Także ze strony linii lotniczych jest jasność, bardziej mnie interesuje jak to jest na lotnisku... No ale jak mówicie, że bramki nie są szkodliwe, to problem z głowy. Głównie mi o to chodziło..

Francuska, też do PL lecisz? :)

Tak, Sebza;) lece do PL ostatni raz przed narodzinami drugiego malucha;) No pozniej to dopiero w sierpniu;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, nie wiem co dzieje sie z moim internet explorer, ale otwierajac belly (forum) to pokazuje mi sie bialy pasek i nie moge ujrzec tego, co piszecie!;/

Cath ja mam oryginalne Emu, sa prze prze prze.. Przeżyły mega roztopy, mrozy i wszystko co możliwe w zimę i są jak nówki (mam dwa sezony) Stingery LO. Kupowalam je na stronce emuaustralia.com i one przychodzą z magazynu z Niemiec - bo tak najbliżej.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży lecialam trzy razy do Wrocławia z Wawy. Więc to był krótki lot. Żaden lekarz nie widział przeciwskazan.
    I to nie chodzi o tę bramki, bo podobno dzidziuś jest super zabezpieczony przed tymi falami. Problem leży w ciśnieniu. Ale w dużych samolotach ciśnienie jest zbliżone do tego na ziemi. Lepiej nie latać malutkimi samolocikami :-)
    W 27 tygodniu planuje lot do Aten. To będzie ostatni tydzień drugiego trymestru. Ciekawe jak się będę czuła i czy będę mogła.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Agnieszkaa- ja rodzilam naturalnie, bez oxy. Urodzilam 29-go, a 27-go dostałam skurczy juz. Nie spalam po nocy, nie jadlam juz praktcznie... siedzialam lub kleczalam i zapisywalam co ile sa skurcze. Pamietam ze tego 27-go byly co 7 minut nie regularne- wiec nie jechalam, nastepnego dnia 28-go co 5 min i tez nie regularne... zaczelo sie 29-go co 3 minuty regularne...oh...to byla jazda jak moj maz mnie wiozl do szpitala o 6 rano hahah a do szpitala mamy 25km;) Zajechalismy, zbadali mnie i jak sie okazalo mialam juz 7cm rozwarcia;) To byla moja najlepsze decyzja ze nie jechalam wczesniej do szpitala! Nie zaluje ze przeczekalam skurcze w domu. na samej sali porodowej poszlo mi w 1,5h;) I synek urodzil sie o 12,25 w poludnie;)

Aaaaaaaaaaaa....rodzilam bez znieczulenia. Jedyme co dali mi gaz rozweselajacy ale jak dla mnie to porazka;////

To było sprytne :-) marzy mi się taki szybki poród.

A wody odeszły Ci już 27?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lepiej kupic mniejsze bo welna w środku sie troszke rozczlapie :) mi sie sringery te najniższe podobają mialam te średniej wysokości ale one skracaly noge bardzo :/ mi nie chodzi o cenę tylko o sprawdzone strony bo mie chce podróbek :) za stingery trzeba dać 600 zl wzwyż :) jesli cena nizsza to większe prawdopobienstwo podroby :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa... wody plodowe same mi nie odeszly. Przebila mi je polozna na sali porodowej.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po polowkowym ;)
    Wszystko idealnie rozwinięte
    U mojego malucha ;)
    moje dziecię nie ujawniło płci ;(
    i z tego powodu jestem zła! ;(
    Nie wyobrażam sobie czekać do następnej wizyty 13/10 i niewiem czy wcześniej gdzieś nie pójdę żeby podejrzeć tą płeć...

Maluch leżał jak na wakacjach na plaży dupka odkrecony do mnie i z ręką pod głową ;););) w tatusia ;)

olcia87, cath, Gosiak, megg, juska19, sebza, Fedra, LadyDi, Januszkowa, asia888, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja już po polowkowym ;)
    Wszystko idealnie rozwinięte
    U mojego malucha ;)
    moje dziecię nie ujawniło płci ;(
    i z tego powodu jestem zła! ;(
    Nie wyobrażam sobie czekać do następnej wizyty 13/10 i niewiem czy wcześniej gdzieś nie pójdę żeby podejrzeć tą płeć...

Maluch leżał jak na wakacjach na plaży dupka odkrecony do mnie i z ręką pod głową ;););) w tatusia ;)
    Najwazniejsze ze jest wszystko ok :* ja w czwartek mam połówkowe :D

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Najwazniejsze ze jest wszystko ok :* ja w czwartek mam połówkowe :D
    A ja w środę ;)

Asiaa1201, cath lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na wiosnę zeszłego roku podróbki z CCC, nie zbijaly sie i podeszwe miały mega grubą, coś ala guma i nie pochylały się w żadną stronę.. wtedy zakochałam się w EMU.. jednak jak przemokły.. nie bede mowiła jak pachniały :/

Oryginaly to jednak oryginaly, chociaz teraz mysle, ze placac 150euro za buty wolalabym kupic sobie 3-4 pary za ta kase i miec wybor niz zastanawiac sie czy eskimoski beda pasowac do mojego dzisiejszego stroju.. Mysle, ze w tym roku w nich przechodze i na przyszly rok kupie sobie jakieś gorsze buty, a 2-3 pary, bo bede juz bez problemu smigac w kazdych butach.

Dziewczyny, ktore byly juz w ciazy mam pytanie - bedac w okolicach 19tc miewalyscie, ze maluch nie odzywal sie po 2 dni? Tzn nie kopie, a wczesniej byl aktywny.. Czy ruchy na tym etapie powinny byc regularne, czy moglo byc tak, ze dzidzia sie odwrocila w inna strone i nie czuc?

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że najważniejsze ;)
    I bardzoooooo jestem z tego zadowolona

Termin z usg idealnie pokrywa się z terminem ostatniej miesiączki ;)

A maluch waży 335g hehe ;)

Gosiak, justta, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa super, duzy maluszek;);*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja wiem, że najważniejsze ;)
    I bardzoooooo jestem z tego zadowolona

Termin z usg idealnie pokrywa się z terminem ostatniej miesiączki ;)

A maluch waży 335g hehe ;)
    Fajnie, to teraz będziemy porównywać wagę, wcześniej centymetry przy pierwszym "genetycznym" ;)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja wlasnie się tak ubieram ze emu zawsze pasują :) parkę tez w tym roku kupie i będzie idealnie <3 ja lubię taki styl :) do tego grube swetry <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ