Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witakcie mamusie.Dawno mnie tu nie było ale staram się na bierząco chociaż czytać co u was słychać.No i tak patrzę że luty z przewaga chłopców:)My jeszcze musimy poczekać 2 tygodnie:)
W sobotę byliśmy na weselu u znajomej z ,,piaskownicy,,było super,wytańczyłam się że odciski na stopach mi sie porobiły:) ale niestety sie załatwiłam bo dzis wstałąm z wielkim bólem gardła:( wziełam jutro wolne i do lekarza pojadę .Mam nadzieję że to nie angina i obejdzie się bez antybiotyku.
-
O widze ze temat emu
tez jestem zainteresowana stronka gdzie mozna taniej orginaly kupic
mi sie podoba model emu stinger hi kolor mushroom
wlasnie ten rozmiar mnie zastanawia bo tok temu sie przymierzalam do nich i bylo tak ze 38 byly za duze a 37 byly takie ze paluszek w sumie wbijal sie i zwatpilam wiec wtedy nie kupilam
a byly w promocji z okazji posezonowej wyprzedazy, moj m mowi ze wygladam slodko w takich kapciuchach
on ogolnie mnie lubi w takich pluszoqych skarpetach i dresiku
jakis fetysz chyba
no ale wlasnie do setna jak to z tym tozmiarem? Lepiej 37? Mimo ze paluszek ciut widac np jak sie wbija? Czy wieksze
-
sebza wrote:Carola, lecę LOTem. Wczoraj mi powiedzieli, że do 32 tygodnia można latać bez zaświadczenia od gin, ale ja i tam mam połówkowe i chcę , żeby sprawdziła, czy na pewno jest wszystko ok i czy mogę lecieć. Także ze strony linii lotniczych jest jasność, bardziej mnie interesuje jak to jest na lotnisku... No ale jak mówicie, że bramki nie są szkodliwe, to problem z głowy. Głównie mi o to chodziło..
Francuska, też do PL lecisz?
Tak, Sebza;) lece do PL ostatni raz przed narodzinami drugiego malucha;) No pozniej to dopiero w sierpniu;) -
nick nieaktualnyCholera, nie wiem co dzieje sie z moim internet explorer, ale otwierajac belly (forum) to pokazuje mi sie bialy pasek i nie moge ujrzec tego, co piszecie!;/
Cath ja mam oryginalne Emu, sa prze prze prze.. Przeżyły mega roztopy, mrozy i wszystko co możliwe w zimę i są jak nówki (mam dwa sezony) Stingery LO. Kupowalam je na stronce emuaustralia.com i one przychodzą z magazynu z Niemiec - bo tak najbliżej. -
Ja na początku ciąży lecialam trzy razy do Wrocławia z Wawy. Więc to był krótki lot. Żaden lekarz nie widział przeciwskazan.
I to nie chodzi o tę bramki, bo podobno dzidziuś jest super zabezpieczony przed tymi falami. Problem leży w ciśnieniu. Ale w dużych samolotach ciśnienie jest zbliżone do tego na ziemi. Lepiej nie latać malutkimi samolocikami
W 27 tygodniu planuje lot do Aten. To będzie ostatni tydzień drugiego trymestru. Ciekawe jak się będę czuła i czy będę mogła.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Francuska25 wrote:Agnieszkaa- ja rodzilam naturalnie, bez oxy. Urodzilam 29-go, a 27-go dostałam skurczy juz. Nie spalam po nocy, nie jadlam juz praktcznie... siedzialam lub kleczalam i zapisywalam co ile sa skurcze. Pamietam ze tego 27-go byly co 7 minut nie regularne- wiec nie jechalam, nastepnego dnia 28-go co 5 min i tez nie regularne... zaczelo sie 29-go co 3 minuty regularne...oh...to byla jazda jak moj maz mnie wiozl do szpitala o 6 rano hahah a do szpitala mamy 25km;) Zajechalismy, zbadali mnie i jak sie okazalo mialam juz 7cm rozwarcia;) To byla moja najlepsze decyzja ze nie jechalam wczesniej do szpitala! Nie zaluje ze przeczekalam skurcze w domu. na samej sali porodowej poszlo mi w 1,5h;) I synek urodzil sie o 12,25 w poludnie;)
Aaaaaaaaaaaa....rodzilam bez znieczulenia. Jedyme co dali mi gaz rozweselajacy ale jak dla mnie to porazka;////
To było sprytnemarzy mi się taki szybki poród.
A wody odeszły Ci już 27?
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Tak lepiej kupic mniejsze bo welna w środku sie troszke rozczlapie
mi sie sringery te najniższe podobają mialam te średniej wysokości ale one skracaly noge bardzo
mi nie chodzi o cenę tylko o sprawdzone strony bo mie chce podróbek
za stingery trzeba dać 600 zl wzwyż
jesli cena nizsza to większe prawdopobienstwo podroby
-
Ja już po polowkowym
Wszystko idealnie rozwinięte
U mojego malucha
moje dziecię nie ujawniło płci ;(
i z tego powodu jestem zła! ;(
Nie wyobrażam sobie czekać do następnej wizyty 13/10 i niewiem czy wcześniej gdzieś nie pójdę żeby podejrzeć tą płeć...
Maluch leżał jak na wakacjach na plaży dupka odkrecony do mnie i z ręką pod głowąw tatusia
olcia87, cath, Gosiak, megg, juska19, sebza, Fedra, LadyDi, Januszkowa, asia888, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Ja już po polowkowym
Wszystko idealnie rozwinięte
U mojego malucha
moje dziecię nie ujawniło płci ;(
i z tego powodu jestem zła! ;(
Nie wyobrażam sobie czekać do następnej wizyty 13/10 i niewiem czy wcześniej gdzieś nie pójdę żeby podejrzeć tą płeć...
Maluch leżał jak na wakacjach na plaży dupka odkrecony do mnie i z ręką pod głowąw tatusia
Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam na wiosnę zeszłego roku podróbki z CCC, nie zbijaly sie i podeszwe miały mega grubą, coś ala guma i nie pochylały się w żadną stronę.. wtedy zakochałam się w EMU.. jednak jak przemokły.. nie bede mowiła jak pachniały
Oryginaly to jednak oryginaly, chociaz teraz mysle, ze placac 150euro za buty wolalabym kupic sobie 3-4 pary za ta kase i miec wybor niz zastanawiac sie czy eskimoski beda pasowac do mojego dzisiejszego stroju.. Mysle, ze w tym roku w nich przechodze i na przyszly rok kupie sobie jakieś gorsze buty, a 2-3 pary, bo bede juz bez problemu smigac w kazdych butach.
Dziewczyny, ktore byly juz w ciazy mam pytanie - bedac w okolicach 19tc miewalyscie, ze maluch nie odzywal sie po 2 dni? Tzn nie kopie, a wczesniej byl aktywny.. Czy ruchy na tym etapie powinny byc regularne, czy moglo byc tak, ze dzidzia sie odwrocila w inna strone i nie czuc? -
nick nieaktualny
-
Asiaa1201 wrote:Ja wiem, że najważniejsze
I bardzoooooo jestem z tego zadowolona
Termin z usg idealnie pokrywa się z terminem ostatniej miesiączki
A maluch waży 335g hehe
cath lubi tę wiadomość