X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza :*

We Wrocławiu dziś gorąco, chyba taka pogoda mi nie służy :( Znów mi niedobrze :(

Miałam robić tartę, ale nie mam nawet nie mam sił. Chciałam zrobić mojemu P. niespodziankę i zrobić pyszny obiad.
    A on właśnie do mnie zadzwonił i powiedział, że mam odpoczywać, że przywiezie mi moje ulubione pierogi :) I jak go tu nie kochać... :)))

• cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Przedszkolanko moze Twoja znajoma cos pomieszala, dziecko ma przeciwciala matki, jesli matka wytwarza przeciwciala to i dziecko je ma, dlatego np kobiety ktore przechodzily rozyczke, toksoplazmoze itp juz nie maja zagrozenia tych chorob w ciazy...potonienie wiec musialo miec inne podloze...chyba ze jakims cudem prZeciwciala byly zbyt niskie...
    Moze i z rozyczka, toxo sie zgadza ale ja Np mialam półpaśca pare lat temu. I jest to jakiś wirus pochodzenia takiego jak ospa. I niby tylko raz się choruje. A po dwóch latach mialam znów polpasca i to w tym samym miejscu. Az lekarz w szpitalu byl w szoku bo długo mialam etap za drugim razem zarażania. Robili wymazy za pierwszy i drugim razem, krew pobierali i tak obie choroby to byly polpaśce. :/ a to tak boli i swędzi ze nie mogłam leżeć na plecach (tam wlasnie mialam) nikomu tego nie życzę. Chociaż ja i tak łagodnie przechodziłam jeszcze tego wirusa. Moj wujas mial na szyi ro nawet jeść nie mogl bo tak bolalo. A moja siostra miala w uchu :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    p.s. co do smaków czy Wam też się wyostrzył? Tzn kiedyś moje potrawy były niedosolone i niedopieprzone, a w ciąży walę więcej tych przypraw i wreszcie ma to smak :D
    Moje potrawy zawsze były dosolone - ja lubię sól niestety, ale używam himalajskiej różowej - bardzo zdrowa jest - polecam poczytać ;) No i tym się usprawiedliwiam :)
    Teraz powiedziałabym nawet, że używam lekko mniej, więc każda jak widać ma inaczej :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara uwazaj na siebie i duzo wypoczywaj :)
    Moje smaki wyostrzyly sie i to az za
    bardzo

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, bo sie poklocil z mamusia :D kino jak nie wiem co :)

Przedszkolanka i Bella , ale mnie wystraszylyscie.. w takim razie nawet nie jadę.

Aaa. Ide zrobić mojej dupie na złość i objem się lodem z Maka i obpiję kawą

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Aaa. Ide zrobić mojej dupie na złość i objem się lodem z Maka i obpiję kawą

Angelcia, uwielbiam Cię za te Twoje teksty :)

Moja przyszła teściowa to złota kobieta, mam chyba mega szczęście :)

W ogóle dziewczynki, mój P. chyba poprosi mnie o rękę;) Ostatnio przymierzał mi pierścionek i sprawdzał rozmiar :) Nigdy nie byłam romantyczką, nie marzę o białej sukni z welonem itd, ale to mnie tak rozczuliło.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:45

juska19, Katiś, Fedra, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zupa z dyni dzis :)

Angelcia tez odradzam kilka tyg temu moja dobra znajoma zlapala ospe I ciezko przechorowala/ lekarz powiedzial jej ze po wyzdrowieniu taki wirus pozostaje w organizmie jeszcze tydz czy dwa I moze zarazac.
    lepiej nie ryzykowac my dopiero po miesiacu sie spotkalysmy;
    a pytala tez lekarza ze ma kolezanke w ciazy to tez odradzal spotkan przez 2-3 tyg

ospa i rozyczka to chyba najgrozniejsze choroby w ciazy

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam jeszcze dokupić przepyszną tartę truskawkową do naszej cukierni - tą samą miałam w pracy z okazji pochwalenia się ciążą i wszyscy byli zachwyceni.
    Będzie wieczór rozpusty :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Sue dobrze masz :)szkoda ze moj taki nie jest zeby przywiezc mi ulubione potrawy I wyreczyc z gotowania

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm tarty to I ja uwielbiam a tu tez sa pyszne takie malutkie z malinami I kremem budyniowym moge je codziennie jesc

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    mm tarty to I ja uwielbiam a tu tez sa pyszne takie malutkie z malinami I kremem budyniowym moge je codziennie jesc
    Tak, właśnie z takim kremem budyniowym, mmmm :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath nie mialam nigdy polpasca to sie nie wypowiem wiem tylko ze lapac moze osoby ktore przeszly osle bo potem ten widus jest w uspieniu i objawia sie jAko polpasiec... Byc moze wiec ten Twoj polpasiec to tak jak moj mieczak zakazny, rowniez z rodziny ospy jest ale mimo ze mialam go 2 lata temu to teraz mam go ponownie, na szczescie nie zagraza ciazy...ale tez przechorowanie niestety nie powiduje przeciwcial na cale zycie :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue moja teściowa to jakby była troche z innej planety, im jest dalej tym lepiej się czuję - roznica temperamentow robi swoje.

Co do oswiadczyn.. to chyba super, prawda? Na pewno wymysli cos fajnego, specjalnie dla Ciebie :) Zazdroszcze :P Mam nadzieje, ze zdasz relacje z tego 'wielkiego dnia' :)

Asia no cóż, pewnie spotkamy sie dopiero w październiku, bo jednak nie chce ryzykowac zdrowia mojego dziecka, bo moje to tam psikus w porównaniu do kruszynki ;)

Gosiak dzisiaj Cię nie poznaję! :D Szalejesz z tym jedzonkiem, ale dobrze.. zapracowana i wysportowana jesteś więc Ci się należy :P

Co do Maka to jednak nie poszłam, stwiedzilam, ze zrobie sobie kisiel :D

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej Was nie czytać, jak piszecie o jedzeniu... U mnie póki co +5 kg, tak myślę, po jeden kg na każdy cycuch i 3 na brzuch, ale jak zjem to ciasto czekoladowe i babeczki owsiano-migdałowe to pożegnam się z 5... :/
    Nie będę już nic mówiła o tym kapuśniaku, który mi się marzy...
    Na szczęście już tylko dwa tygodnie do wylotu do PL :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to w sumie nie wiem co mowic jak pytacie o wage ;)
    jak zaszlam w ciaze wazylam 59 no nawet 60;p

potem od 6 tyg wymioty i tak do drugiego trymestru czy tam nawet pozniej powiedzmy do 14 tyg zeszlo do 53 kg..

no a teraz w 18 tyg juz 56kg.

wiec w sumei nie jestem nawet na wadze wyjsciowej:) ale jakby nie bylo to przybralam od czasu wymiotow 3 kg:)

i taka to moja waga

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza nie łam się, teraz podobno mamy tyć po 0,5kg tygodniowo - ja sobie tego nie wyobrażam, bo już czuję się jak jakaś tłusta klucha..

Mnie denerwuje odstający brzuch, bo zawsze miałam płaski i dla mnie to nie do ogarnięcia (moze dlatego, ze jest na tyle mały, że wygląda na duże wzdęcia)

Sloneczna mam podobnie, nadal u mnie bilans ujemny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:03

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegladalam cebuszki bo teraz sobie dopiero zamowie i wpadlam na taki sklep , pewnie tam wiele rzeczy zamowie bo chyba maja dobre ceny

podsylam link, moze sie przyda, sa przewijaki, butelki tommy, czapeczki dla niemowlat itd:)

szczotki do malych miekkich wloskow :)

http://allegro.pl/ceba-cebuszka-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-rogal-i4570744180.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza tobie kapusniak mi bigos :) ah te zachcianki

u mnie w 1 trymestrze waga stala w miejscu ale juz w drugim zaczelam tak wpierniczac do oporu I tak mnie wzielo na slodkie ze wole na wage nie stawac ;p ;D musze wziasc sie za sport; zazdroszcze Wam dziewczyny tej jogi marzy mi sie ona, ale tu na obczyznie ze wzgledu na obcy jezyk takie blache sprawy staja sie problemem

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kiedys polecalam jesli ktoras chcialaby lozeczko i posciel, bo ja zamawialam zestaw na allegro - jak ktos bedzie zainteresowany to przesle jeszcze raz.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez musz kupic cybuszke znacie sprawdzona firme I sprzedawce moze
    bo jedna juz kupilam na allegro I bubel do niczego sie nie nadaje I troche sie boje

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ