X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad zjem pierogi z truskawkami - bardzo rzadko jem pierogi, ale dziś mamy z Janeczką chęć :)
    A na kolację w domu zrobię coś pysznego - w końcu trzeba uczcić dzisiejsze USG :D

maja35 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    chwilke mnie nie było, pomału nadrabiam :)
    trzymajcie kciuki zaraz ide na połowkowe na 13.30 a pozniej o 16 mam druga wizyte-odbieram badania :)
    jak wróce koło 18 to cos skrobne:)

ja wczoraj robiłam porzadki w szafie i miejsce dla Małego! już sporo rzeczy ma no i przyszła mi paczka z rzeczami higienicznymi, wiec też już leża w szufladzie i czekaja :)

Penelope, słoneczna 85, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie.

Właśnie w toalecie zobaczyłam dużo takiego galaretkowatego śluzu. Macie też tak? Zaczęłam schizować, że coś jest nie tak, że to ten czop śluzowy? Ale nic nie boli, ani nic.

To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:30

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    chwilke mnie nie było, pomału nadrabiam :)
    trzymajcie kciuki zaraz ide na połowkowe na 13.30 a pozniej o 16 mam druga wizyte-odbieram badania :)
    jak wróce koło 18 to cos skrobne:)
    Trzymam kciuki zaciśnięte!!!

Rudasek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niemam neta w domu wiec wpadne do Was raz na czas I tyle nadrabiania uff ;P ;)

Widze ze tez u Was klotnie z facetami moj to do szalu mnie doprowadza ;p I nqaet nic specjalnie nie musi zrobic :) nikt mnie tak nie irytuje jak on ;p eh te hormony hehe
    LadyDi mam to samo tez odrazu wyobrazam sie z dzieckiem w kawalerce tylko ze moja jest w pelni umeblowana z ogrodem I ogolnie wizja pieknego zycia mi sie maluje ze swietym spokojem w koncu haha widze ze nie jestem sama myslalam ze tylko ja tak mam,
    ogolnie ja zazdroszcze spokojnylm mamom ja jestem nerwowa I drazliwa okropnie I mam humory;

ten twardy brzuch jakbyscie mialy napewno byscie zauwazyly, u mnie to nie obejmuje calego brzucha a sama macice; ponizej pepka robi mi sie taki twardy obrzmialy brzuch I tylko tam; reszta brzucha jest w normie; nieda sie tego nie zauwazyc;

Katis u mnie tez Ikeowe szalenstwo; kupujemy mebelki uwielbiam to :) poki co szafy stol krzesla fotel bujany a szukamy jeszcze lozeczka ale niewiem czy nie lepiej takie z material sobie sprawic, zeby maluch sie nie obijal

co do dolegliwosci u mnie zaparcia I zgaga; co mozna na zgage poradzic macie jakies sposoby

Ja to sie boje troche porodu, chcialabym juz miec to za soba

Asia1201 witaj w klubie ja czekam na wuzyte na 14.10 zeby poznac plec :p

Sloneczna gratulacje synusia !!!!!!!!!

Sue ja wlasnie mecze francuski :) piekny jezyk ale niewdzieczny do nauki; ta gramatyka czasy uff :p:)

Ja na rozstepy stosuje krem Ollian; a po kapieli naturalne nierafinowane maslo shea I oliwke babydream z rossmana

ale narobilyscie smaka na kapuste za mna bigos chodzi juz od dawna musze zrobic taki z mieskiem I pieczarkami mm

Sewerynka lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.

Właśnie w toalecie zobaczyłam dużo takiego galaretkowatego śluzu. Macie też tak? Zaczęłam schizować, że coś jest nie tak, że to ten czop śluzowy? Ale nic nie boli, ani nic.

Sue, nie pomogę, bo nic takiego nie miałam, ale myślę, że grunt to nie panikować i że to nic groźnego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.

Sue mi cały czas sie wydziela sluz...nie wiem co masz na myśli pisząc "duzo"...ja czasem czuje jakbym si eposikała w majtki :D mokro mi i musze leciec do wc sie umyc i zmienić bieliznę, ale to podobno nic złego, ja sie tym wogole nie przejmuje :) nic nie boli, nie piecze, nie krwawie wiec chyba jest oki :) dziś sie dowiem jak tam moj Mały synio sie ma :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    co do dolegliwosci u mnie zaparcia I zgaga; co mozna na zgage poradzic macie jakies sposoby
    Mnie nie męczy zgaga, ale słyszałam, że można zjeść kilka migdałów (najlepiej bez skórki) albo łyżkę śmietany - śmietana pomagała wszystkim moim koleżankom.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja własnie też, ale to mnie kurde przestraszyło. Wygląda jak białko kurze (sorry za takie opisy). Nic, wyluzuje, nic nie boli, krwi nie ma, za dużo chyba internetu... ;/

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też tak czasami mam, mój ginekolog mówi, ze wszystko jest w porządku i, że to naturalna wydzielina.

Sue wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otworzyłam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam, w rozdziale 5 miesiąc jest napisane, że może zwiększyć się ilość białawych upławów (leukerrhea). Więc już nie schizuję, bo Tomka stresuję niepotrzebnie. Czop to czop, jak nazwa wskazuje sama :)
    Zawsze miałam mokro w trakcie cyklu, macica zaczyna mi już chyba uciskać na mózg..

Gosiak lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie czytalam Grudniowki ..Dziewczyna stracila swoja coreczke w 28.3tc...szok jakis/..:((

relge6yd0kju1g7d.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja to również mam tak, że czasem aż mi się wydaje, że odpłynę :D ale u mnie to jest taki mleczny śluz, nie jest on rozciągliwy ( taki jak przy płodnych). Wczoraj czytałam, że czop śluzowy może nawet odejść w połowie ciąży . Jeżeli się niepokoisz to zadzwon do swojego gina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:50

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, właśnie ja napisałam, że jest rozciągliwe, a to bardziej przypomina śluz z dni niepłodnych. Taka galaretka mleczzna. Już wyluzowałam. Cały czas tak mam, nie wiem co mi się dziś stało, że sie tak zestresowałam.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to dobrze :) Nie schizuj się kobitko :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a ja dopiero poczułam, że urlop tuż tuż i zaczęłam się nim cieszyć :D
    Jutro załatwiam nam Europejskie Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego i wykupuję jeszcze dodatkowe ubezpieczenie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzieki wyprobuje ta smietane :)
    ja chyba tez poczulam ostatnio pierwsze ruchy, takie delikatne pukanie jakby ktos mnie palcem tycal od srodka, kikakrotnie w tym samym miejscu na dole brzucha po prawej, ale nie jestem pewna czy to juz to, bede pewna dopiero chyba jak porzadnego kopa dostane :))

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio niemal co dzień mam zgage i nie mam pojęcia po czym i dlaczego a jest to trochę upierdliwe, ze śmietaną spróbuje bo tak to nie znam żadnego innego sposobu.

Co do zaparć też mam je bardzo często choć staram się uważać na to co jem ale już taka chyba moja natura :)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie.

Sue ja też mam czasami taki śluz, fakt wygląda on dziwnie, ale nic się nie dzieję poza tym:)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, nawet mnie nie rozsmieszaj :D wyznal mi, ze juz nigdy wiecej nie odezwie sie do swojej matki i nie ma zamiaru tam chodzić. Myslalam, ze pekne ze smiechu, ale postanowilam zachowac kamienna twarz. Przeciez wszyscy wiedza, ze on bez mamusi to tak jak ja bez internetu.. NIEMOZLIWOŚĆ.

Rudasek czekam na wiadomość;) i życze powodzenia na wizytach.

Sue, Ja mam taki bialawy o ktorym piszesz i tez takiej konsystencji, jest go ogrom.

Juska19 to wielka tragedia, wczoraj przeczytalam, ze ta dziewczyna o ktorej umieszczalam tutaj artykuł bodajze 11.09 pożegnała swoje dziecko.. :(

Zjadlam obiad, napasłam się mentosem od razu, bo mi jakoś dziwnie. Kleje dalej te zdjecia, juz nie mam nerwow.

Dziewczyny, jutro mialam isc do chrzesnicy i jej braciszka, ale maja ospe (świeżo co).. Co prawda ja już ospe przeszlam i to dość ciężko i nie wiem, czy wybrać się do nich? Teoretycznie nie powinnam się już zarazić, ale jednak? Nie wiem.

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ