Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
chwilke mnie nie było, pomału nadrabiam
trzymajcie kciuki zaraz ide na połowkowe na 13.30 a pozniej o 16 mam druga wizyte-odbieram badania
jak wróce koło 18 to cos skrobne:)
ja wczoraj robiłam porzadki w szafie i miejsce dla Małego! już sporo rzeczy ma no i przyszła mi paczka z rzeczami higienicznymi, wiec też już leża w szufladzie i czekajaPenelope, słoneczna 85, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie.
Właśnie w toalecie zobaczyłam dużo takiego galaretkowatego śluzu. Macie też tak? Zaczęłam schizować, że coś jest nie tak, że to ten czop śluzowy? Ale nic nie boli, ani nic.
To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:30
-
Rudasek wrote:Hej Dziewczyny
chwilke mnie nie było, pomału nadrabiam
trzymajcie kciuki zaraz ide na połowkowe na 13.30 a pozniej o 16 mam druga wizyte-odbieram badania
jak wróce koło 18 to cos skrobne:)Rudasek lubi tę wiadomość
-
Hej niemam neta w domu wiec wpadne do Was raz na czas I tyle nadrabiania uff ;P
Widze ze tez u Was klotnie z facetami moj to do szalu mnie doprowadza ;p I nqaet nic specjalnie nie musi zrobicnikt mnie tak nie irytuje jak on ;p eh te hormony hehe
LadyDi mam to samo tez odrazu wyobrazam sie z dzieckiem w kawalerce tylko ze moja jest w pelni umeblowana z ogrodem I ogolnie wizja pieknego zycia mi sie maluje ze swietym spokojem w koncu haha widze ze nie jestem sama myslalam ze tylko ja tak mam,
ogolnie ja zazdroszcze spokojnylm mamom ja jestem nerwowa I drazliwa okropnie I mam humory;
ten twardy brzuch jakbyscie mialy napewno byscie zauwazyly, u mnie to nie obejmuje calego brzucha a sama macice; ponizej pepka robi mi sie taki twardy obrzmialy brzuch I tylko tam; reszta brzucha jest w normie; nieda sie tego nie zauwazyc;
Katis u mnie tez Ikeowe szalenstwo; kupujemy mebelki uwielbiam topoki co szafy stol krzesla fotel bujany a szukamy jeszcze lozeczka ale niewiem czy nie lepiej takie z material sobie sprawic, zeby maluch sie nie obijal
co do dolegliwosci u mnie zaparcia I zgaga; co mozna na zgage poradzic macie jakies sposoby
Ja to sie boje troche porodu, chcialabym juz miec to za soba
Asia1201 witaj w klubie ja czekam na wuzyte na 14.10 zeby poznac plec :p
Sloneczna gratulacje synusia !!!!!!!!!
Sue ja wlasnie mecze francuskipiekny jezyk ale niewdzieczny do nauki; ta gramatyka czasy uff :p:)
Ja na rozstepy stosuje krem Ollian; a po kapieli naturalne nierafinowane maslo shea I oliwke babydream z rossmana
ale narobilyscie smaka na kapuste za mna bigos chodzi juz od dawna musze zrobic taki z mieskiem I pieczarkami mm
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Dziewczyny, mam pytanie.
Właśnie w toalecie zobaczyłam dużo takiego galaretkowatego śluzu. Macie też tak? Zaczęłam schizować, że coś jest nie tak, że to ten czop śluzowy? Ale nic nie boli, ani nic.
To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help.. -
To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help..
Sue mi cały czas sie wydziela sluz...nie wiem co masz na myśli pisząc "duzo"...ja czasem czuje jakbym si eposikała w majtkimokro mi i musze leciec do wc sie umyc i zmienić bieliznę, ale to podobno nic złego, ja sie tym wogole nie przejmuje
nic nie boli, nie piecze, nie krwawie wiec chyba jest oki
dziś sie dowiem jak tam moj Mały synio sie ma
-
asia888 wrote:co do dolegliwosci u mnie zaparcia I zgaga; co mozna na zgage poradzic macie jakies sposoby
asia888 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja też tak czasami mam, mój ginekolog mówi, ze wszystko jest w porządku i, że to naturalna wydzielina.
To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help..Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Właśnie otworzyłam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam, w rozdziale 5 miesiąc jest napisane, że może zwiększyć się ilość białawych upławów (leukerrhea). Więc już nie schizuję, bo Tomka stresuję niepotrzebnie. Czop to czop, jak nazwa wskazuje sama
Zawsze miałam mokro w trakcie cyklu, macica zaczyna mi już chyba uciskać na mózg..Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue ja to również mam tak, że czasem aż mi się wydaje, że odpłynę
ale u mnie to jest taki mleczny śluz, nie jest on rozciągliwy ( taki jak przy płodnych). Wczoraj czytałam, że czop śluzowy może nawet odejść w połowie ciąży . Jeżeli się niepokoisz to zadzwon do swojego gina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:50
Pola
Hania -
Gosiak dzieki wyprobuje ta smietane
ja chyba tez poczulam ostatnio pierwsze ruchy, takie delikatne pukanie jakby ktos mnie palcem tycal od srodka, kikakrotnie w tym samym miejscu na dole brzucha po prawej, ale nie jestem pewna czy to juz to, bede pewna dopiero chyba jak porzadnego kopa dostane)
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja też ostatnio niemal co dzień mam zgage i nie mam pojęcia po czym i dlaczego a jest to trochę upierdliwe, ze śmietaną spróbuje bo tak to nie znam żadnego innego sposobu.
Co do zaparć też mam je bardzo często choć staram się uważać na to co jem ale już taka chyba moja natura -
To było rozciągliwe, a to byłoby zbite? Help..
Sue ja też mam czasami taki śluz, fakt wygląda on dziwnie, ale nic się nie dzieję poza tym:)
-
nick nieaktualnyGosiak, nawet mnie nie rozsmieszaj
wyznal mi, ze juz nigdy wiecej nie odezwie sie do swojej matki i nie ma zamiaru tam chodzić. Myslalam, ze pekne ze smiechu, ale postanowilam zachowac kamienna twarz. Przeciez wszyscy wiedza, ze on bez mamusi to tak jak ja bez internetu.. NIEMOZLIWOŚĆ.
Rudasek czekam na wiadomośći życze powodzenia na wizytach.
Sue, Ja mam taki bialawy o ktorym piszesz i tez takiej konsystencji, jest go ogrom.
Juska19 to wielka tragedia, wczoraj przeczytalam, ze ta dziewczyna o ktorej umieszczalam tutaj artykuł bodajze 11.09 pożegnała swoje dziecko..
Zjadlam obiad, napasłam się mentosem od razu, bo mi jakoś dziwnie. Kleje dalej te zdjecia, juz nie mam nerwow.
Dziewczyny, jutro mialam isc do chrzesnicy i jej braciszka, ale maja ospe (świeżo co).. Co prawda ja już ospe przeszlam i to dość ciężko i nie wiem, czy wybrać się do nich? Teoretycznie nie powinnam się już zarazić, ale jednak? Nie wiem.