Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam! Ja juz tez nie spie i wcinam sniadanko.Dzisiaj ostatni dzień laby a jutro już do pracy.
Gosiak kciukamy mocno i czekamy na wiesci
Topola używasz jakiś norweski krem na rozstepy? bo ja kupuje tu w aptece ale nie wiem do końca czy jest dobry.Narazie rozstepów nie widac ale ciekawe jak będzie pózniej. -
jeszcze chcialam powiedziec, ze przetestowalam oliwke baby dream:) ladnie pachnie, szybko sie wchlania i skora jest bardzo dlugo nawilzona, naprawde fajna
no i teraz kosztuje bardzo malo bo jest promocja;) takze narazie bede sie tym smarowac:)Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Maja, narazie mam krem na rozstępy z Polski od mamy z Ziaji. Jak mi się skończy to pewnie poszukam jakiegoś tutaj. Raz poszliśmy z mężem do apteki zapytać o taki krem i babka popatrzyła na nas dziwnie i powiedziała że nie ma czegoś takiego
No ewidentnie nie była zbyt kompetentna
Na szczęście to była jakaś tam apteka w mieście do której nie chodzę wogóle.
-
Jest w aptece ten krem,bo ja kupuje ale tylko 1 rodzaj dr.Greve.pewnie sa też inne gdzies w sklepach ale ja nie widziałam.
tu masz linka http://www.apotek1.no/produkter/dr-greve-pharma-hudkrem-for-gravide-200ml-953010p -
Witajcie;)
Gosiak- trzymam kciuki;) Wszystko bedzie super, zobaczysz!
Musze brac sie za obiad...a nie chce mi sie;// Jeszcze do tego przyszly dzis rano ulotki z marketow i fastfood-ów i mnie kusza od rana;pp
Powiedzcie co ma cie w planach dzis zrobic do jedzenia?Nie mam pomyslow!!!
Przepraszam ale nie pamietam ktora z Was wstawiala przepis na salatke z makaronu takiego od zupki chinskiej... zrobilam ja wczoraj i prze,przepyszna jak dla mnie! Robilam pierwszy raz...i mmmmmmmmm;)
-
Asiaa1201 wrote:Niki640 a to z Płocka jesteś? A może gdzieś niedaleko mieszkasz? Bedziesz na warsztatach bezpieczny maluch i planeta dziecko czy tylko na jednych?
Hej Asia (moja imienniczko tak apropo)obecnie mieszkam pod Łodzią bo jeszcze do końca września pracuje, ale jak tylko pójde na zwolnienie to chcielibyśmy z mężem wynająć jakieś mieszkanie w Płocku bo on w Płocku właśnie pracuje a z teściami nie chcielibyśmy mieszkać, najbardziej interesują nas Podolszyce i już zaczynamy się rozglądać za ofertami mieszkań do wynajęcia, więc gdybyś przypadkiem o jakiejś ofercie w tej okolicy wiedziała to daj znać
Będę tylko na bezpiecznym maluchu, właśnie ze względu na prace do końca września nie dam rady iść na te drugie niestety, ale chętnie się dowiem jak było więc daj znać poAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam wczoraj buraki i będzie zupka buraczkowa. Mniam,dawno jej nie jadłam.
Kurde tydzień posiedziałam w domu i od razu waga poszła w góre wrr .Mam nadzieje,że jak pójde do pracy to troszke zrzucę.Jakbym tak siedziała całą ciąże to aż boje się pomysleć ile bym na koniec ważyła. -
Witam się w nowym dla mnie tygodniu
Uwielbiam środy
Co do meczu, to stresów nam chłopaki przysporzyli, lecz w ostateczności udało się
wczoraj była 9 rocznica śmierci Arka Gołasia i myślę, że to dla niego zrobili.
Powodzenia na wizytach, Januszkowa trzymaj się kochana.
Ja chyba dziś zaserwuję kapuśniaczek. Chodzi za mną już chyba 2 gi tydzień.
Laaaaseczki chyba w weekend zaczynamy remontJuuupi:D
Wczoraj w Auchan kupiłam wkładki laktacyjne z Jonsona (promocja), do tego płatki do przemywania buzi dziecka i patyczki do uszu ( do pępuszka). Powiem Wam, że w mojej sypialni "robi" się tak już dziecięco(te wszystkie rzeczy mam w dwóch koszykach właśnie w sypialni)
juska19, słoneczna 85, sebza, Sewerynka, justta lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
dzień dobry kochane!:*
Kciukasy zaciśnięte za dzisiejsze wizyty:)
Mam do was pytanie,w którym miejscu wyczówacie swoje maleństwa? Ja dopiero wczoraj poczułam takie ,,puknięcia,, jak by ktoś paluszkiem mnie od środka dotykałi to tak niziutko zaraz na linii majtek -myślicie że to ,,to,,?
Ach no i jeszcze chciałam się spytać jak z waszą wagą ile przytyłyście?ja 6+ i trochę się przeraziłam że to dużomegg lubi tę wiadomość
-
Jestem
Wszystko jest super, w jak najlepszym porządku, Janeczka miała obie nogi założone za głowę (w mamusię ćwiczy jogę od małego), wszystkie narządy super, symetryczne, profil ładny
No cud, miód i orzeszki
Waży 323gr i wszystkie wymiary odpowiadają dokładnie wiekowi ciąży.
Na chwilę jeszcze zajrzała dopochwowo, bo chciała sprawdzić łożysko i szyjkę - też b. dobrze - szyjkę mam 5,59cm.
Jestem strasznie szczęśliwaSue, Januszkowa, juska19, Fedra, maja35, truskawkax25, cath, LadyDi, Penelope, sebza, Bietka, asia888, Francuska25, kasia_1988, Asiaa1201, Sewerynka, megg lubią tę wiadomość
-
Dżulietta wrote:Ach no i jeszcze chciałam się spytać jak z waszą wagą ile przytyłyście?ja 6+ i trochę się przeraziłam że to dużo
Jem często zbilansowane zdrowe posiłki i ćwiczę jogę, może to też ma znaczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 10:23
-
Gosiak, bardzo sie ciesze w takim razie! 300g to juz całkiem duza kobietka!
Witam sie w ogole porannie:) ja dzis pospalam do 10, szok!
Tomeczek rano sie ze mna przywitał delikatnymi puknieciami:)
Ja mam ponad 3 na plusie, ale u mnie duzo wazy biust, urósł mi o dwa rozmiary! P. nie moze sie na nie napatrzec:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
I któraś z Was pytała mnie o trzecie USG prenatalne - w kontekście, że tylko 2 są refundowane przez NFZ i trzecie trzeba już wykonać odpłatnie.
Mam dokładnie to samo w Inviccie, ale oczywiście będę to USG tam robić u tej samej lekarki. Koszt 150zł.megg lubi tę wiadomość