X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na każdej wizycie mam badanie ręczne i potem usg lub tylko sprawdzenie tętna dziecka. Sama nie wiem czy to dobrze że cie tam nie badają. Dzieki badaniom mozna wcześniej zacząć działac jakby coś się działo

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no ja tez mam taka rozpulchnioną, 38mm
    A ja mam tylko długą :P 56mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest szyja a nie szyjka ;P

Gosiak, sebza, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no ja na każdej wizycie mam badanie ręczne i potem usg lub tylko sprawdzenie tętna dziecka. Sama nie wiem czy to dobrze że cie tam nie badają. Dzieki badaniom mozna wcześniej zacząć działac jakby coś się działo
    Fakt, że mogliby mnie zbadać chociaż raz. Nikt nie sprawdzał czy nie mam jakiś wad szyjki czy coś. Miałam leczoną ektopię, o to też nikt nie pytał. Nikt nie sprawdzał czy nie ma infekcji itd. Bazują tylko na mojej ocenie samopoczucia jeżeli chodzi o tę część ciała. Zapytam się przy badaniu prenatalnym II trymestru o co tak naprawdę chodzi. W Polsce przywykło się do sprawdzania stanu rzeczy. Tutaj bierze się pod uwagę ingerencję, bakterie, stres i rezygnuje z badania gdy nie ma potrzeby. Podobno w UK jest podobnie. Czytałam artykuł, że na zachodzie odchodzi się od rutynowych badań "ręcznych" w ciąży, gdy nie zachodzi taka potrzeba.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :-* Nie było mnie chwilę i nadrabiałam:)

Jak miło, że pytałyście o Nas :)) :-* Jesteście kochane :)!
    Po wczorajszej wizycie wszystko w porządku, wszystkie narządy, kręgosłup prawidłowe :-) Synek nadal ma siusiaka i namiętnie go pokazywał, był taki uparty i strasznie fikał, że doktor nie mógł uchwycić niczego dobrze i usg trwało z 40 min. Musiałam turlać się na boki, stukał go a ten odkopywał Słodziak:)) Waży 391 gram<3 391 gram miłości i szczęścia <3<3 Mamusia zdrowa, szyjka 37 mm ( Gosiak Twoja jest kosmicznie dłuuuuuuuuga :-))), doktor odstawił luteinę i zmnieszył dawkę magnezu.

Dziś pisałam listę wyprawkową i na dniach zacznie się kompletowanie bo Mój ma tydzień urlopu.

Słoneczna gratuluje zdrowego, ślicznego Synusia :*!
    Rudasku, Gosiak cieszę się, że Wasze dzieciątka zdrowe silne i mamusie też:)

Załączam zdjęcie gdzie Mój Synek ma buźkę jak mały piesek <3 No i ciągle mnie podkopuje, niezależnie od pory dnia, zastanawiam się czy On kiedyś śpi :-)

d41188d854dbf125med.jpg

Całuje Was :-*

Katiś, LadyDi, sebza, megg, Sue, słoneczna 85, juska19, cath, Januszkowa, truskawkax25, Fedra, Laurka, Penelope, kasia_1988, asia888 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja i Cath mamy tą cebuszkę z Ceba Baby :-) Jest świetna i można ją sobie fajnie ugnieść :)

słoneczna 85, cath, asia888 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski powiem Wam, że dziękuję temu kto wymyślił próbki farb.
    Otóż do sypialni i pokoju dziecka chciałam jasny szary. Pojechałam po próbki i wzięłam jasnoszary i ciemniejszy szary - tak na wszelki wypadek. No i dziś wypróbowaliśmy i tak: jasnoszary jest genialny dla dziecięcego pokoiku - jest tam ciemniej ponieważ okno mamy na północny-wschód. Natomiast jak tą samą farbę dałam do sypialny to wyszła biała Oo !!! Bo z kolei tamto okno jest na zachód, więc jasno, że hej. I w sypialny właśnie przydał się ciemnoszary, który w dziecięcym wyglądał depresyjnie :D

Ale to nic jeszcze. Wzięłam jeszcze próbki violet i srebrzysta szarość, ponieważ chcę takie cieniutkie pasy takie lila na tym szarym. No i okazało się, że lila wygląda obrzydliwie za to srebrzysta szarość jest włąśnie taka lekko wrzosowa- taka jak miała być violet.
    I bądź tu babo mądra i kup farbę :D
    Ale po trudach i znojach kolory są wybrane :) Malowanie zaczynamy w weekend :D

ps zamówiłam materiał na zasłony takie lenopodobne. I powiem Wam albo ja mam daltonizm albo ślepotę. Według zdjęć na allegro zamówiłam grafitowo-szare, przyszły brązowo-szare- chociaż w sumie nie znam tego koloru, który mają te moje zasłony :D

No ale nic, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie pięknie. Już się nie moge doczekac :D

Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    to jest szyja a nie szyjka ;P
    Łabędzia szyja ;)

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, zielonego pojęcia nie miała, co to ta cebuszka hehe;-) Teraz w końcu wiem, tez mam taką, ma kulki takie styropianowe w środku. Skąd to nie wiem, odkupiłam używaną ale... nową, ;-) dziewczyna nie korzystała z niej. Zapłaciłam 10 euro na czymś takim jak tablica.pl.

Sewerynka, trafiłaś w sedno z tym porównaniem do psiego pyszczka. Buziulka słodka ;-)

Sewerynka lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba też nigdy nie śpi ;-) Ciągle fika. Wierci się nawet wtedy gdy myślałam, zę słodko śpi. Na usg trudno cokolwiek pomierzyć ;-) bo macha wszystkim czym może i pręży się strasznie. A co tam, niech mu/jej na zdrowie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:19

relgwn15ilhiioyg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka Super zdjęcie malucha ;) mój nawet nie dał sobie zrobić fotki ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ruchów aż tak często nie czuję. Raz na jakis czas. mam w środku chyba sporo miejsca bo ani brzucha nie ma jeszcze ani porządnych ruchów

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn, ktore juz byly wczesniej w ciazy. Czy mialyscie bole plecow w okolicy zeber? Ja wlasnie na to cierpie, ale tylko z lewej strony. No i to nie jest taki bol, ze bol czy klucie, ale jest to cos w rodzaju krecenia, mierzwienia takiego. Bardzo nieprzyjemne i ciezko znalezc jakakolwiek pozycje do lezenia, siedzenia czy stania.
    Moze to byc spowodowane tym, ze dziecko jest duze i bardzo aktywne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:54

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, moja koleżanka szła do porodu z brzuchem mniejszym niż niektóre z nas na forum mają teraz. W całej ciąży przytyła 5kg, a na 2 tyg przed porodem zaczęła chudnąć... Przez większość ciąży nie było widać, że jest w ciąży :) Lekarz jej mówił, że ma w środku dużo miejsca i dlatego jej brzuch nie wyskakuje, ale chociaż podejrzewał dziecko ponad 3 kg to urodziło się poniżej 3, więc nie to , że jakiś wielkolud :) Ale zdrowiutki jak ryba.
    A teraz karmi piersią i waży tyle co w liceum, poniżej 50kg.

Gosiak, z taką szyjuchą to Ty na pewno Janinę donosisz, jak nie przenosisz :D

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Gosiak, z taką szyjuchą to Ty na pewno Janinę donosisz, jak nie przenosisz :D
    Ważne, żeby był Wodnik ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka śliczne dzieciątko :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli jakby w zebrach ;/

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mniemam, że pytasz o szyjkę macicy;-) Inną niż zazwyczaj;-) Czasem bardzo głęboko osadzoną a czasem bardzo nisko. Bardzo miękką i taka rozpulchnioną. A czemu pytasz?

chodzilo mi o dlugosc;)

ja sobie nie sprawdzam- chcialam porownac wymiar:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg a masz jakis sposob na to? Bo ja to juz prawie placze i pozycje zmieniam co minute. Uciazliwe bardzo :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ