Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:no ja na każdej wizycie mam badanie ręczne i potem usg lub tylko sprawdzenie tętna dziecka. Sama nie wiem czy to dobrze że cie tam nie badają. Dzieki badaniom mozna wcześniej zacząć działac jakby coś się działo
-
Cześć Mamusie :-* Nie było mnie chwilę i nadrabiałam:)
Jak miło, że pytałyście o Nas) :-* Jesteście kochane
!
Po wczorajszej wizycie wszystko w porządku, wszystkie narządy, kręgosłup prawidłoweSynek nadal ma siusiaka i namiętnie go pokazywał, był taki uparty i strasznie fikał, że doktor nie mógł uchwycić niczego dobrze i usg trwało z 40 min. Musiałam turlać się na boki, stukał go a ten odkopywał Słodziak:)) Waży 391 gram<3 391 gram miłości i szczęścia
<3 Mamusia zdrowa, szyjka 37 mm ( Gosiak Twoja jest kosmicznie dłuuuuuuuuga
)), doktor odstawił luteinę i zmnieszył dawkę magnezu.
Dziś pisałam listę wyprawkową i na dniach zacznie się kompletowanie bo Mój ma tydzień urlopu.
Słoneczna gratuluje zdrowego, ślicznego Synusia :*!
Rudasku, Gosiak cieszę się, że Wasze dzieciątka zdrowe silne i mamusie też
Załączam zdjęcie gdzie Mój Synek ma buźkę jak mały piesekNo i ciągle mnie podkopuje, niezależnie od pory dnia, zastanawiam się czy On kiedyś śpi
Całuje Was :-*
Katiś, LadyDi, sebza, megg, Sue, słoneczna 85, juska19, cath, Januszkowa, truskawkax25, Fedra, Laurka, Penelope, kasia_1988, asia888 lubią tę wiadomość
-
Kurde laski powiem Wam, że dziękuję temu kto wymyślił próbki farb.
Otóż do sypialni i pokoju dziecka chciałam jasny szary. Pojechałam po próbki i wzięłam jasnoszary i ciemniejszy szary - tak na wszelki wypadek. No i dziś wypróbowaliśmy i tak: jasnoszary jest genialny dla dziecięcego pokoiku - jest tam ciemniej ponieważ okno mamy na północny-wschód. Natomiast jak tą samą farbę dałam do sypialny to wyszła biała Oo !!! Bo z kolei tamto okno jest na zachód, więc jasno, że hej. I w sypialny właśnie przydał się ciemnoszary, który w dziecięcym wyglądał depresyjnie
Ale to nic jeszcze. Wzięłam jeszcze próbki violet i srebrzysta szarość, ponieważ chcę takie cieniutkie pasy takie lila na tym szarym. No i okazało się, że lila wygląda obrzydliwie za to srebrzysta szarość jest włąśnie taka lekko wrzosowa- taka jak miała być violet.
I bądź tu babo mądra i kup farbę
Ale po trudach i znojach kolory są wybraneMalowanie zaczynamy w weekend
ps zamówiłam materiał na zasłony takie lenopodobne. I powiem Wam albo ja mam daltonizm albo ślepotę. Według zdjęć na allegro zamówiłam grafitowo-szare, przyszły brązowo-szare- chociaż w sumie nie znam tego koloru, który mają te moje zasłony
No ale nic, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie pięknie. Już się nie moge doczekacFedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Kurdę, zielonego pojęcia nie miała, co to ta cebuszka hehe;-) Teraz w końcu wiem, tez mam taką, ma kulki takie styropianowe w środku. Skąd to nie wiem, odkupiłam używaną ale... nową,
dziewczyna nie korzystała z niej. Zapłaciłam 10 euro na czymś takim jak tablica.pl.
Sewerynka, trafiłaś w sedno z tym porównaniem do psiego pyszczka. Buziulka słodkaSewerynka lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko chyba też nigdy nie śpi
Ciągle fika. Wierci się nawet wtedy gdy myślałam, zę słodko śpi. Na usg trudno cokolwiek pomierzyć
bo macha wszystkim czym może i pręży się strasznie. A co tam, niech mu/jej na zdrowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:19
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, ktore juz byly wczesniej w ciazy. Czy mialyscie bole plecow w okolicy zeber? Ja wlasnie na to cierpie, ale tylko z lewej strony. No i to nie jest taki bol, ze bol czy klucie, ale jest to cos w rodzaju krecenia, mierzwienia takiego. Bardzo nieprzyjemne i ciezko znalezc jakakolwiek pozycje do lezenia, siedzenia czy stania.
Moze to byc spowodowane tym, ze dziecko jest duze i bardzo aktywne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:54
-
Sylwia, moja koleżanka szła do porodu z brzuchem mniejszym niż niektóre z nas na forum mają teraz. W całej ciąży przytyła 5kg, a na 2 tyg przed porodem zaczęła chudnąć... Przez większość ciąży nie było widać, że jest w ciąży
Lekarz jej mówił, że ma w środku dużo miejsca i dlatego jej brzuch nie wyskakuje, ale chociaż podejrzewał dziecko ponad 3 kg to urodziło się poniżej 3, więc nie to , że jakiś wielkolud
Ale zdrowiutki jak ryba.
A teraz karmi piersią i waży tyle co w liceum, poniżej 50kg.
Gosiak, z taką szyjuchą to Ty na pewno Janinę donosisz, jak nie przenosiszGosiak lubi tę wiadomość
-
Angélique89 wrote:Mniemam, że pytasz o szyjkę macicy;-) Inną niż zazwyczaj;-) Czasem bardzo głęboko osadzoną a czasem bardzo nisko. Bardzo miękką i taka rozpulchnioną. A czemu pytasz?
chodzilo mi o dlugosc;)
ja sobie nie sprawdzam- chcialam porownac wymiar:)