X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek gratuluje Stasia :) zaraz dopisze do listy. Oby kazda wizyta byla tak pozytywna! ;*

Lula prosze tutaj link: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25712456 Zamawialam lozeczko z posciela, przewijakiem + dodatkowy komplet. Czekalam ok 10 dni.

Sewerynka gratuluje rownież! Zdjecia sliczne.. i te paznokcie, ładniutki lakier :)

Katiś koniecznie pokaz rezultat remontu :P

Sloneczna, nic nie ogladalam :D Bylam na grillu, ale nic nie jadlam, jakos mi zbrzydlo. Mialam ochote na fileta z makreli w sosie pomidorowym, ale zapomnialam kupic..

Cath sliczny pokoj, sliczna Ty <3 :) A, że tak zapytam.. masz takie naturalne wlosy (kolor) czy farbujesz? Bo nie wiem czy widać odrościk, czy tak światło pada. Sama też kiedyś farbowałam na podobny kolor, ale musiałam rozjaśniać, a szkoda mi było.. Teraz z chęcią bym wróciła do tego koloru, ale nie wiem czy dekoloryzacja jest dobra w naszym stanie.

cath, Sewerynka, Penelope lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath między mną a moim bratem też jest 7 lat różnicy i też uważam, że to zdecydowanie za dużo. Meble piękne ;) Ty też kwitniesz ;***

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    W pl to jakos na przelomie 20tygodnia. Ja bede w 23tc majac "tutejsze" polowkowe;)

A to '89 to twoj rocznik?? Jesli tak to tak jak moj;)
    Tak, rocznik ;-) To całkiem fajnie się składa. 9 października też wypadnie mi akurat na 23 tc.

relgwn15ilhiioyg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Rudasek gratuluje Stasia :) zaraz dopisze do listy. Oby kazda wizyta byla tak pozytywna! ;*

Lula prosze tutaj link: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25712456 Zamawialam lozeczko z posciela, przewijakiem + dodatkowy komplet. Czekalam ok 10 dni.

Sewerynka gratuluje rownież! Zdjecia sliczne.. i te paznokcie, ładniutki lakier :)

Katiś koniecznie pokaz rezultat remontu :P

Sloneczna, nic nie ogladalam :D Bylam na grillu, ale nic nie jadlam, jakos mi zbrzydlo. Mialam ochote na fileta z makreli w sosie pomidorowym, ale zapomnialam kupic..

Cath sliczny pokoj, sliczna Ty <3 :) A, że tak zapytam.. masz takie naturalne wlosy (kolor) czy farbujesz? Bo nie wiem czy widać odrościk, czy tak światło pada. Sama też kiedyś farbowałam na podobny kolor, ale musiałam rozjaśniać, a szkoda mi było.. Teraz z chęcią bym wróciła do tego koloru, ale nie wiem czy dekoloryzacja jest dobra w naszym stanie.
    Tak nie mylisz sie to odrost :D hahaha tak sie zapuściłam że większego w życiu nie miałam ale w następną środę odwiedzam moją ukochaną fryzjerkę i zdziała cuda <3 ja farbuje nie żałuję ;) uwielbiam ten kolor <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath przejmujesz się szczegółami, teraz takie odrosty (a nawet większe) są w modzie :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no wlasnie najlepiej by bylo nie wracac po zasilku- wlasnie o to nam chodzi:) ale czas pokaze.

w sumie laata leca- a chcialabym przed 35 juz wszytskie dizeci urodzic:) nie wiem czy dwojke czy trojke:)

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musiałybyście zobaczyc moje odrosty hehe Z chęcią bym zrobiła ale nie chce rozjasniac w ciązy.

Cath też się zastanawiałam nad taka komoda z przewijakiem.

któraś dzisiaj pisała o poduszce cebuszce i podala linka do allegro,to ja sobie tak weszłam z ciekawosci i przesiedzialam tam cały wieczor. Kurde ile teraz fajnych rzeczy można kupic i jakie sa udogodnienia.Kiedyś tego nie było.Jak tak przeglądałam,to zaczełam sobie mniej wiecej zapisywac co bym chciala i jestem w szoku,że tyle rzeczy musze kupic i to jeszcze nie koniec listy.

cath, słoneczna 85, Gosiak, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    to musiałybyście zobaczyc moje odrosty hehe Z chęcią bym zrobiła ale nie chce rozjasniac w ciązy.

Cath też się zastanawiałam nad taka komoda z przewijakiem.

któraś dzisiaj pisała o poduszce cebuszce i podala linka do allegro,to ja sobie tak weszłam z ciekawosci i przesiedzialam tam cały wieczor. Kurde ile teraz fajnych rzeczy można kupic i jakie sa udogodnienia.Kiedyś tego nie było.Jak tak przeglądałam,to zaczełam sobie mniej wiecej zapisywac co bym chciala i jestem w szoku,że tyle rzeczy musze kupic i to jeszcze nie koniec listy.
    Polecam ci Cebuszke z Ceba Baby <3 jest boska <3 mój mąż caly czas mi ja podkrada :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja tam w tym sklepie planeta? ja tez przegladalam te 48 stron przedmiiotow:) i duzo tego,
    to czapeczka, to pieluszki kolorowe, to moze majtki na porod od razu itd

no i butelki,
    moze laktator reczny,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:36

atdcqtkf2affvuei.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cebuszke chyba kupie tutaj w norwegii,bo nie ma kto mi przywiezc z Polski a juz by mi sie przydała do spania.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Maja tam w tym sklepie planeta? ja tez przegladalam te 48 stron przedmiiotow:) i duzo tego,
    to czapeczka, to pieluszki kolorowe, to moze majtki na porod od razu itd

no i butelki,
    moze laktator reczny,

Tak w tym sklepie. Ja jeszcze nie przejzalam wszystkich stron a juz mam długa liste. Tylko musze jeszcze je potem jakos przewiezc do Norwegii.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath a masz ta welurowa czy materialowa?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak no wlasnie najlepiej by bylo nie wracac po zasilku- wlasnie o to nam chodzi:) ale czas pokaze.

w sumie laata leca- a chcialabym przed 35 juz wszytskie dizeci urodzic:) nie wiem czy dwojke czy trojke:)
    Święte słowa :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath Jezus Maria skad Ty ten brzuch wytrzasnelas?? ;O ;D Ciekawa jestem czy ja taki wyhoduje do 6. miesiaca ;-) No, ale maz mi mowi, ze zaczyna byc widac i jedna kolezanka z pracy, ktora wie, tez mi dzisiaj powiedziala, ze widzi, ale sie zastanawiam czy to nie dlatego, ze po prostu wie. Bo jakos cala reszta swiata nic nie zauwazyla jeszcze LOL

Dziewczyny a powiedzcie mi, tak z ciekawosci spytam - czy jak macie wizyte, to macie badanie ginekologiczne i USG na jednym? Bo ja tu mam tak, ze USG mam oddzielnie (samo USG i nic wiecej) w jednym miejscu, a na gin jezdze gdzie indziej na odzielne wizyty. I na pierwszej mialam badanie, a na drugiej inny doktor tylko posluchal bicia serca malucha i omowil wyniki lab z poprzedniej wizyty. I tyle. Zasze mam niedosyt :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath a masz ta welurowa czy materialowa?
    Materialowa szara w kropki <3 boska <3

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia dzięki za link właśnie o takim łóżeczku myślałam by bieguny były doczepiane w razie czegoś. Ale niestety nie ma zestawu który mi odpowiada bo chcę łóżeczko, paterac gryka- pianka-kokos, ewentualnie pościel ale bez baldachimu.

No nic dalej będę szukać :)

cath lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • maja35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzusio z dzisiaj wieczora.Musze jutro poprosic kogos z domownikow zeby zrobił mi normalnym aparatem z daleka,bo te robiłam komórka.

3c865db5435c5cf1.jpg

megg, lula88, cath, Sue, juska19, Lara 82, Sewerynka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Cath Jezus Maria skad Ty ten brzuch wytrzasnelas?? ;O ;D Ciekawa jestem czy ja taki wyhoduje do 6. miesiaca ;-) No, ale maz mi mowi, ze zaczyna byc widac i jedna kolezanka z pracy, ktora wie, tez mi dzisiaj powiedziala, ze widzi, ale sie zastanawiam czy to nie dlatego, ze po prostu wie. Bo jakos cala reszta swiata nic nie zauwazyla jeszcze LOL

Dziewczyny a powiedzcie mi, tak z ciekawosci spytam - czy jak macie wizyte, to macie badanie ginekologiczne i USG na jednym? Bo ja tu mam tak, ze USG mam oddzielnie (samo USG i nic wiecej) w jednym miejscu, a na gin jezdze gdzie indziej na odzielne wizyty. I na pierwszej mialam badanie, a na drugiej inny doktor tylko posluchal bicia serca malucha i omowil
    wyniki lab z poprzedniej wizyty. I tyle. Zasze mam niedosyt :/
    Hahaha dzieki :D ja w piatek w sumie zaczynam 6 miesiąc :) no sewerynka jak mnie na zywo widzi nawet mowi ze duży brzuch :D koleżanka jak mnie ostatnio zobaczyla mowi wow jaki śliczny brzusio nie wiedziala ze w ciąży jestem :) panie w sklepie inaczej mnie traktują serio :)

Co do usg mam na kazdej wizycie robione :) co miesiąc widzę swoje dziecię <3 ja mam jutro wlasnie wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:08

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Cath Jezus Maria skad Ty ten brzuch wytrzasnelas?? ;O ;D
    Ja mam taki sam jak nie większy :D
    A co do badań to ja mam wizyty u mojej gin. prowadzącej co 4 tyg. - w klinice LuxMed. I za każdym razem bada mnie ginekologicznie - pobiera dodatkowo np. cytologię albo materiał na badanie czystości pochwy i robi USG krótkie sprwdZajace podstawowe parametry. Oprócz tego te 3 najważniejsze USG mam w specjalistycznej klinice robione przez babkę z certyfikatem specjalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:02

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja sie dopisuje do was hehe tez chce tak zrobic, aby nie wracac do pracy tylko byc w 2 ciazy...ale jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy :)

Sloneczna bo my ten sam widze rocznik '85- to tez nie ma co czekac hahah

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ