X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Laurka musze zaznaczyć ze ja mam -5 kg od wagi początkowej w ciąży. Schudlam i wg dobic do wagi początkowej nie mogę. :/ nawet wiekszej dawki euthyroxu nie moze mi dać bo musze zacząć tyć :)

Gosiak pokazuj brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:03

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad wyprowadzilam sie za Wielka Wode, to doszlam do wniosku, ze w Polsce ludzie w ogole nie doceniaja tego, co maja. Mysla, ze na Zachodzie wszystko nowoczesniejsze i lepsze. A tu guzik prawda. Zachod duzo bardziej zacofany niz Polska.

maja35 czy to jest Twoja pierwsza czy kolejna ciaza? W szoku jestem jak patrze na zdjecia Waszych brzuchow.

Francuska25 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jakie imiona wybrałyście do swoich pociech? Bo ja jeszcze myślę i nie umie się zdecydować...

kasianadine
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula sprowadzą Ci materacyk jaki chcesz, albo możesz wziąć bez - kwestia dogadania się, i są aukcje bez baldachimu, bo ja brałam bez.

Maja masz śliczny brzuszek!!

Gosiak wlasnie, pokaz mieszkanie Janiny :)

lula88 lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie wiem co robić. Mam ciąże bez problemowa, jak do tej pory. Ale od jakiś dwóch godzin boli mnie brzuch jak przy miesiaczce, a w ostatnim moczu zauważyłam krew.
    Nie wiem czy jechać z tym do szpitala. Powoli brzuszek się uspokaja. Śladów krwii nie mam w pochwie. Miała któraś z Was coś podobnego?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa Laurka musze zaznaczyć ze ja mam -5 kg od wagi początkowej w ciąży. Schudlam i wg dobic do wagi początkowej nie mogę. :/ nawet wiekszej dawki euthyroxu nie moze mi dać bo musze zacząć tyć :)

Gosiak pokazuj brzuch :)

Hi hi. Ja mysle, ze teraz to juz zaczne nabierac kilogramow. Od niedzieli strasznie wzielo mnie na slodycze. Lekarz kazal unikac, a ja sie powstrzymac ostatnio nie moge. Wczoraj maz mnie ochrzanil, ze trzeci dzien z rzedu wcinam czekolade, a potem do pracy przyniosl mi malego batonika ;P

cath lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Hej Dziewczyny, nie wiem co robić. Mam ciąże bez problemowa, jak do tej pory. Ale od jakiś dwóch godzin boli mnie brzuch jak przy miesiaczce, a w ostatnim moczu zauważyłam krew.
    Nie wiem czy jechać z tym do szpitala. Powoli brzuszek się uspokaja. Śladów krwii nie mam w pochwie. Miała któraś z Was coś podobnego?

nie chce rozsiewac paniki, ale wolalabym na Twoim miejscu to sprawdzic. Moze pojedziesz na darmo, ale bedziesz spala spokojnie z mysla, ze wszystko jest ok :)

na pewno nic zlego sie nie dzieje, ale lepiej chuchac i dmuchac :*

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja bym Pokechala do szpitala. Lepiej chuchać na zimne. Niech sprawdza.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Hi hi. Ja mysle, ze teraz to juz zaczne nabierac kilogramow. Od niedzieli strasznie wzielo mnie na slodycze. Lekarz kazal unikac, a ja sie powstrzymac ostatnio nie moge. Wczoraj maz mnie ochrzanil, ze trzeci dzien z rzedu wcinam czekolade, a potem do pracy przyniosl mi malego batonika ;P
    Mnie do słodyczy wg nie ciągnie :D jak juz to budyń, kisiel, ciasto badz naleśniki :D batonow czekoladek sporadycznie musze miec po prostu chęć :) za ro pije hektolitry Kubusia z malinką <3 co wejde do sklepu kupie butelkę i wypije ja w godzinę :D tylko aby moje dziecię nie bylo pomarańczowe :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nie ciagnelo do slodyczy az do teraz. Ale jestem pewna, ze mi zaraz przejdzie i nie bede mogla na nie patrzec. A na ich miejsce pojawi sie cos nowego ;)

Agnieszkaa a czy krwawisz tak, ze musialas zalozyc podpaske i jest tego tyle, co przy okresie? Czy masz bol w srodkowej czesci brzucha promieniujacy do plecow? Bo jesli nie, to ja bym nie panikowala.

cath lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi zrobil herbate.. chyba wycisnal do niej cala cytryne, KOCHANY.. lubie kwachy, ale to juz przesada :D

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agmieszkaa... ty piszesz ze krew w moczu- to moze byc cos z nerkami;/ Mialam ten problem w pierwszej ciazy i lezalam w szpitalu.

Uwazam ze jak pojedziesz na IP i powiesz co i jak to Cie zostawia. Sama musisz zaufac swojemu instynktowi. Ja bym nie pojechala,a rano poszla do rodzinnego albo do gina jesli sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:36

cath lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie znalazłam sobie kilka sprzedających na allegro, co mają mnóstwo rzeczy, dodałam do ulubionych i jutro chyba zrobię pierwsze zakupy dla Zojki.
    Swoją drogą to nieźle mnie teraz kopie, chyba się cieszy na zakupy :D

Idę zrobić budyń, bo któraś tu wspomniała...

megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Ja sie dopisuje do was hehe tez chce tak zrobic, aby nie wracac do pracy tylko byc w 2 ciazy...ale jak to wyjdzie w praktyce zobaczymy :)

Sloneczna bo my ten sam widze rocznik '85- to tez nie ma co czekac hahah

słoneczna, megg ja mam ten sam plan, jedno dziecko po drugim zmajstrować i korzystać z kolejnego macierzyńskiego ale co wyjdzie to zobaczymy, może w grudniu albo później znowu się "spotkamy" na belly :)

Gosiak, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:

Ja bym pojechała na IP. Lepiej pojechać i dowiedzieć się że wszytsko ok niż nie spać przez pół nocy

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym gnała do szpitala...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:

Ja też bym pojechała to sprawdzić, jeśli ból nie przechodzi to jechałabym na IP, a jeśli trochę odpuszcza to jutro od razu z rana do rodzinnego. Może to zapalenie pęcherza? W ciąży ponoć często się zdarza, a to boli mocno i krew w moczu też może występować. Miałam tak nie raz przed ciążą i wiem, że to ból okropny.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Aagnieszkaa?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry. Właśnie jemy śniadanko i lecimy już dziś do pracy, strasznie mi się nie chce :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niki640 wrote:
    słoneczna, megg ja mam ten sam plan, jedno dziecko po drugim zmajstrować i korzystać z kolejnego macierzyńskiego ale co wyjdzie to zobaczymy, może w grudniu albo później znowu się "spotkamy" na belly :)
    To już mamy w drużynie cztery osoby - życzę wszystkim, żeby plany się udały :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ