Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJest określony jakiś czas na zrobienie tych badań? Bo ja już nie będę się tak porywać do przodu. Lekarz powiedział mi, że już z tą betą zaszalałam. Teraz będę się go słuchać. Mówił, że jak przyjdę 27-mego to dzidzia podrośnie, zrobi USG.. i takie tam
-
nick nieaktualny
-
ja dopiero na 20.oo
dzis dostalam na NFz morfologie, mocz, tsh, Hiv, cytomegalie, toxo, przeciwciala rozyczki to chyba zrobie zeby bylo gotowe na wizyte 27.
grupe krwi mam- robilam 3 tyg temu
bo tez powinno sie zrobic
i beta hcg jeszcze dostalam
pozneij rodzinny mam nadzieje bedzie mi przepisywal- bo nie da sei porwadzic ciazy prywatnie i tak.
ma byc jedna karta ciazy- tak powiedzialaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:21
-
nick nieaktualnyE, to myślę, że się uwinę. Mam nadzieję, że też coś dostanę na NFZ, bo w laboratorium jak się dowiadywałam wszystkie badania 230zł. Ale jeśli zajdzie konieczność to wiadomo, zrobię wszystkie bez względu na to czy płatne czy nie.
Dziewczyny, a co w przypadku kiedy ginekolog idzie na urlop? Nie wiem na ile idzie mój, ale poinformował mnie, że w lipcu idzie na urlop (wywnioskowałam, że miesięczny?) kto wtedy się 'nami' zajmie? Może inny lekarz czy będę miesiąc bez wizyt? -
Hej dziewczyny
Ciesze sie, ze Was tu tyle i ze takze moge dolaczyc. Milo widziec, ze juz tyle nas na luty, ja mam srednio termin na 16.
To moja pierwsza ciaza i pierwsze przezycia z nia zwiazane. W weekend mialam pozytywny test ! a jutro juz ide pogadac do lekarza co i jak, moze na USG sie umowie itd
Super, ze mozna z kims pogadac w tym czasie i o takich sprawach. Moj moz na razie musi oswoic sie z tematem wiec super, ze jestescie.
PozdrawiamFedra, justta, Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
O kurczę ale nas tu dużo Witam nowe mamuśki. U mnie potworne mdłości, ból brzucha też się zdarzy. Od gin. dostałam kartę ciąży, receptę na dupka , no-spę forte i kwas foliowy mam brać, a z witamin nic narazie nie kazał brać. Widziałam zarodeczek z pulsującym punkcikiem, wg usg 5-6 tydzień ciąży. Kolejna wizyta za miesiąc dopiero jeśli wszystko będzie ok.
Fedra, sebza, justta, Januszkowa, Topola lubią tę wiadomość
-
Hej! Dziewczyny jestem od wczoraj w szpitalu, miałam robione usg "jakimś mercem wśród usg" i lekarz znalazł pecherzyk w macicy, duzo wiekszy jest tez na jajniku co moglo zmylić mojego gina z gorszym sprzetem bo widzial tylko ten duży na jajniku. Mam sie nim nie martwić, czekamy na wyniki bety zeby sprawdzić czy i jak przyrasta - jak bedzie duży przyrost to liczę ze mnie wypuszcza, choc obawiam sie, ze do czwartku poleżeć mogę - do wynikow drugiej bety, choć ordynator coś wspominał o czekaniu na zarodka i serduszko.... Trzymajcie nadal kciuki i powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Fedra, justta, sara_nar, Gosiak lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora trzymam kciuki!!! Grunt, że jesteś pod opieką no i że jest pęcherzyk.
Carola55 witaj
Co do badań podstawowych krwi w ciąży nie ma określonych terminów.Jedni lekarze dają już w 5 tc inni w 8 tc. -
nick nieaktualnyCarola55 rowniez sie ciesze, ze dolaczylas. Zycze Ci bezproblemowej ciazy ;*
Lali czekam na wynik - oczywiscie trzymam kciuki za pozytyw.
Sara gratuluje;) piekny widok:)
Dora kochana! Zcze szybkiego powrotu do domu z Groszkiem. Badz dzielna ;*
Mandragora czekam na relacje po wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki.Fedra, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Ale strasznie tu jest, kilka dziewczyn z pozamaciczną, większość po poronieniu, czeka na zabieg.... Pozytywnie to miejsce nie nastraja.... Ale trzeba byc silnym dla Groszka!!!
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Sara, wielkie gratulacje Wspaniały widok, prawda?
Dora, w takim razie trzymam dalej mocno kciuki, ale to już i tak bardziej optymistyczne wieści niż te początkowe.. Już nie pierwszy raz słyszę historię, jak gin potrafi mocno nastraszyć. Oby wszystko było dobrze!
Mandragora, nie stresuj się. Będzie dobrze. No i koniecznie napisz jak po wizycie. -
nick nieaktualny