Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Carola
Sara piękna Kruszynka, ja wczoraj widziałam moją i jej bijące serduszko piękny widok
Dora trzymam mocno kciuki za dobry przyrost bety i żeby szybko cię wypuścili do domku z Kropeczką
Mandragora nie stresuj się będzie dobrze, zobaczysz
Angelcia pocieszające jest to że mdłości przejdą niedługo ja raz mam raz nie mam i tak w kółko, dzisiaj jedzenie mi nie wchodzi
Miłego dnia mamusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 11:01
sara_nar, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dora trzymam kciuki oby wszystko było dobrze. A ja na noc do pracy i nie widzi mi się iść, mam, koleżankę na zastępstwo, może ją podszkolę i ja pójdę do domu a ona zostanie.
Widok piękny, szkoda, że mego M. nie było, ale kolejna wizyta za miesiąc, więc pójdziemy razem
angelcia czyli można powiedzieć, że miałaś dziś przedsmak tego co będzie Cię czekało z dzidziusiem jak już się urodzi -
Witajcie dziewczyny melduje po wczorajszej wizycie jest malenstwo mamy juz cale dumne 8mm i serducho bijace jak dzwon nie ma chyba piekniejszego widoku mogla bym sie tak gapic i gapic......
A teraz na ziemie dostalam komplet badan do wykonania i az mnie zwalilo z nog u mnie w lodzkiej gamecie za wszystkie badania pierwszego trymestru licza sobie 519zl jakis koszmar wiec teraz umawiam sie do lekarza na nfz i staram sie o skierowanie na fundusz. Dziewczyny czy wy tez tak robicie ze macie swojego lekarza priv i jednoczesnie chodzicie na nfz co wtedy z karta ciazy prowadzic dwie i czy lekarze bez problemu przepisuja te badania bo ja moze z uwagi na wczesniejsze poronienie w 11tyg i do tego pozniej 3 ciaze biochemiczne mam tych badan dosc sporo kolo 15:(
Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia w tym temacie i jak sobie radzicie bede ogromnie wdzieczna.
Oczywiscie trzymam mocno kciuki za wszystkie ktore podgladaja groszki w najblizszym czasieFedra lubi tę wiadomość
-
no wlasnie ja wczoraj bylam na NFZ i kazala sie zdeklarowac gdzie bede prwadzic ciaze ( a ja chce prywatnie)
i myslalam ze tak mozna i tu i tu a powiedziala ze nie.
dala mi skeirowanie na krew i mocz a ja powiedzialam ze sie zastanowie.
na NFz nie robi sie usg-wczoraj poszlam to pwoiedziala ze moze stwierdzic ciaze w badaniu! i posadzila mnie na fotel
no i powiedziala ze ciaza..
wiecej pytan nie mialam bo powiedzialam ze myslalam ze trzeba sprawdzic czy zarodek jest w macicy......
a nie dopiero w 12 tyg wysla mnie z NFZ na usg-
powiedziala ze rodzinny moze wypisywac badania-
potem to sie juz robi morfologie, mocz i jakies podstawy.
najwazniejsze zeby teraz Ci dala te Cytomegalie, toxoplazmowy i inne. -
ja mam taki delikatny ból , nawet nie wiem czy to bolem mozna nazwac tylko odczuciami i czasami kłuje mnie jajnik prawy lub lewy...
Słoneczna 85 jakieś masz już objawy? Kiedy wizyta?
ok cofnełam się o stronie i juz wiem ze wizyta była wczoraj...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 12:19
-
Mnie tak brzuch pobolewal do 6 tyg a teraz juz tylko czasem cos tak zaciagie w pachwinie to podobno normalne dolegliwosci ciazowe:)
Dzieki za wiadomosc kurcze szkoda ze tak trudno doprosic sie o cokolwiek lekarzy panstwowych jutro ide do mojego rodzinnego moze cos mi przepisze:) -
nick nieaktualny
-
4 mm człowieka z mrugajacym serduszkiem
Co do prowadzenia ciąży, a kto was sprawdzi do ilu lekarzy chodźcie? Znów pewnie mnie zlinczujecie, ale ja już raz zaufalam jednemu lekarzowi i nie wyszłam na tym dobrze. teraz będę chodzić do dwóch. Wiele moich koleżanek tak robiło.
sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
powaznie?
myslisz ze to nie wyjdzie nigdzie?
tylko co jak na nfz powie zebym szla na usg gdzies - a ja bede u tego prywatnego lekarza.
mi chodzi tylko o badania na nfz- bo wiedza jest porazajaca jak sie okazuje;)
a jesli chodzi o bol brzucha- nie jest to bol ciagly
boli tak jak np pierwszego dnia okresu i przestaje- nie az tak zeby brac leki czy cos no ale mimo wszystko mam takie dolegliwosci. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny