X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel lista jest dobra, ja tylko podtrzymywałam aktualizacje jak Ciebie nie było :)

Sue gratuluje, moim zdaniem i tak zasluzylas na fotelik. U mnie niestety te warsztaty juz byly, moze innym razem :)

Cath gratuluje kolejnego miesiaca;)

Katiś moj D nie wzial na rece nawet 4 miesiecznego dziecka, i ja go namawialam i mama dzieciaka i nic.. kategoryczne nie, ale twierdzi, ze swoje bedzie nosil - guzik prawda :)

Patrycja20 witaj :)

Kochana po co sie meczylas :) przeciez wystarczylo zacytowac mojego posta z lista i mialabys caly HTML bez bawienia sie od nowa :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydki dzień dzisiaj!

Posprzatalam chalupke ;) teraz wstawiam 4 pranie ;) wszystko powyciagalam z szaf i odświeżam ;) tak to jest właśnie na L4 człowiek może się zanudzić na śmierć.

28/10 mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia ;)
    Dzwonilam dziś do zusu zapytać kiedy wypłaca mi pierwsze pieniądze za zwolnienie no i już 24/09 ;)

Fajnie, że znalazlysmy się na Facebooku ;) w kategorii mamusie na luty 2015 ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    czesc dziewczyny,

chcialam sie przywitac, tez zostne mama w lutym 2015 :) najprawdopodobniej bedzie to dziewczynka, z czego bardzo sie ciesze :)

pozdrawiam

Ty tez sie dopisz jesli mozesz :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, mnie się często robiły opryszczki i wiem, że jak już wylezie cholera jedna, to tak na szybko ciężko ją wygonić. Ja miałam tak, że jak już mi się zrobiła, to nic mi nie pomagało. Ani Zovirax, ani Heviran, a plastry Compeed tylko pogarszały sprawę. Ale to u mnie.

Spróbuj może makijaż zrobić i np. usta pomalować na czerwono? Razem z plastrem? To zależy gdzie Ci się zrobiła. Mnie zazwyczaj pod lub nad wargą, więc jakoś udawało się to make upem zatuszować.

Ja uzywam Hascovir albo Vratizolin i mi pomaga od lat :) plastrow w ogole bo one maja tylko maskowac a nie leczyc, a nie maskuja bo sie odklejaja i sa do dupy

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.

angelcia, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Kochana po co sie meczylas :) przeciez wystarczylo zacytowac mojego posta z lista i mialabys caly HTML bez bawienia sie od nowa :(

Vel to byl efekt nudy :P :*

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a ja wzięłam z paczki kapustę kwaszoną i zagryzłam 7 daysem :O

no to tak jak ja wczoraj pol kilo kapusty kiszonej na sniadanie i goraca czekolada na zapitke :)

te same smaki widze u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 19:03

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile czasu bede karmić, ale pewnie około roku. Jak wyjdzie to też w dużej mierze zależy od dziecka. Mojej znajomej córka po pół roku przestała całkowicie sac cycka z własnej woli i już nie dało się jej przekonać ;)

U mni dzisiaj praca wre, majster pprzekład grzejnik w maluchów pokoju, mąż składa komodę, a ja siedzę pod kocykirm i czytam książkę:) jest tylko jeden problem- mamy dołączona wodę w mieszkaniu, spluczka już pusta a mi się siusiu chce:/

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiesz Słoneczna, mój brat jest farmaceutą i go pytałam o te tabletki. Mówił, że są drogie dość, wiec pomyślałam, że pewnie tyle kosztują.

Teraz już ich na pewno tam nie kupię! Przedszkolanka, Ty jesteś z okolic Wrocławia, prawda? Może w tej samej aptece kupiłaś :D
    Nie mogę znaleźć ich apteki u nas, ale ceny naprawdę są niezłe, np. ręczny laktator Lovi w gemini kosztuje 109zł, a w superpharmie 199 (teraz jest w promocji za 129zł), więc przy większych zakupach różnice mogą być naprawdę duże ;)

Sue nie jestem pewna ale Gemini jest chyba tylko w trojmiescie :)

polecam wpisac nazwe tego czego szukasz na CENEO i wsrod najtanszych cen obok apteki gemini są jej inne odpowiedniki, rownie tanie i poszukac takiej, co ma siedzibe we wrocku:)

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas remont się zaczął.
    2 godziny w leroy merlin, aby kupić wszystko z listy zakupów. Teraz zaczynamy od malowania sypialni, a co nas jeszcze czeka masakraaa :( Gdzie tam koniec

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Witam się w rozpoczynającym się 21 tygodniu, wg belly to już 6 tydzień !:)

Witam nowe mamusie! :)

Przedszkolanka gratuluję córci ! :)

Moje dziecię chyba na prawdę ma dużo miejsca w tym moim brzucholu, bo praktycznie nie czuję ruchów.

Byliśmy dzisiaj z mężem w IKEI i zakupiliśmy mebelki do dziecięcego pokoju Pierwotnie miały leżeć w paczkach do czasu, aż pokój będzie gotowy, ale mój maż chyba nie może się doczekać i już fotel złożył, zaraz za komodę będzie się zabierał;)

Ja opryszczkę kiedyś miałam co 2 tyg, ale to było chyba w gimnazjum. Teraz na szczęście od kilku lat odpuściły mi:)

Mój K. nigdy nie trzymał noworodka, ale mówi, że jak będzie wiedział, że to jego dziecko to nie będzie miał oporów. Rzeczywistość to oczywiście zweryfikuje;)

A oto mój apartamencik ;)
    358e5ab9673b320fmed.jpg

boze Bietka to naprawde TY? :O

bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłe :) gratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita :D az nie wierze

Bietka, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad tym, bo teoretycznie mogłabym wziąć iPada. Telefon wezmę na pewno... Chyba będę do Was zaglądać :) To się nazywa uzależnienie :P
    A z drugiej fajnie byłoby się totalnie odciąć od rzeczywistości i na to pewnie mój M. będzie naciskał, bo wg niego za dużo siedzę przy tablecie.... Zobaczymy, tak czy siak będę za Wami tęsknić :D

nie polecam nadrabiania forum po tygodniu.... :D lepiej wez iPada :D

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.

Wydaje mi się że widzą to tylko ci którzy należą do tej grupy,No też nie chciałabym żeby wszyscy wiedzieli że rodzę w lutym:)

Dziewczyny powiedźcie mi co myślicie o przewijaki razem z wanienką? strasznie mi się to spodobało:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale nad rabiania tu mam ;-)
    Vel super ze wróciłas :-)

Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    boze Bietka to naprawde TY? :O

bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłe :) gratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita :D az nie wierze

Tak Vel zdj z dzisiejszego poranka:D
    Na tym zdj mam obcislą bluzkę, ale jak założenia coś luznego to ten brzuch jest słabo widoczny:) Każdy kto die dowiaduje jaki to jest etap ciąży to huta gdzie ten brzuch;)

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    O kurde ale nad rabiania tu mam ;-)
    Vel super ze wróciłas :-)

Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie..

gusiaa ja tez mam B :D i to takie małe B :) takie dwa jajka sadzone :)

ale uwierz mi że przed porodem krótko urosną do melonów :)

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    gusiaa ja tez mam B :D i to takie małe B :) takie dwa jajka sadzone :)

ale uwierz mi że przed porodem krótko urosną do melonów :)

Z takich melonów będę się cieszyć. ;-) nawet bolących. :-P

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ,,dwa jajka sadzone,, :) to tak jak i u mnie:P hehe

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia wielkość piersi nie ma wielkiego znaczenia przy karmieniu, bardziej Istotna jest technika:). Przy nieodpowiednim przystawianiu nawet duże piersi nie będą w niczym pomagać.

gusiaa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam karmic do ok.roku,bo potem musze wrocic do pracy a moje dziecię do przedszkola jak skonczy roczek.
    Moje starsze córki tez chciałam karmic piersia ale nie dałam rady,bo nie miały za co chwycic,bo mam płaskie sutki.Piersi zawsze mialam duże i duzo mleka a problem był z uchwyceniem piersi.Mam nadzieje,że teraz uda mi sie karmic.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ