Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel lista jest dobra, ja tylko podtrzymywałam aktualizacje jak Ciebie nie było :)

Sue gratuluje, moim zdaniem i tak zasluzylas na fotelik. U mnie niestety te warsztaty juz byly, moze innym razem :)

Cath gratuluje kolejnego miesiaca;)

Katiś moj D nie wzial na rece nawet 4 miesiecznego dziecka, i ja go namawialam i mama dzieciaka i nic.. kategoryczne nie, ale twierdzi, ze swoje bedzie nosil - guzik prawda :)

Patrycja20 witaj :)

Kochana po co sie meczylas :) przeciez wystarczylo zacytowac mojego posta z lista i mialabys caly HTML bez bawienia sie od nowa :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydki dzień dzisiaj!

Posprzatalam chalupke ;) teraz wstawiam 4 pranie ;) wszystko powyciagalam z szaf i odświeżam ;) tak to jest właśnie na L4 człowiek może się zanudzić na śmierć.

28/10 mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia ;)
    Dzwonilam dziś do zusu zapytać kiedy wypłaca mi pierwsze pieniądze za zwolnienie no i już 24/09 ;)

Fajnie, że znalazlysmy się na Facebooku ;) w kategorii mamusie na luty 2015 ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    czesc dziewczyny,

chcialam sie przywitac, tez zostne mama w lutym 2015 :) najprawdopodobniej bedzie to dziewczynka, z czego bardzo sie ciesze :)

pozdrawiam

Ty tez sie dopisz jesli mozesz :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    LadyDi, mnie się często robiły opryszczki i wiem, że jak już wylezie cholera jedna, to tak na szybko ciężko ją wygonić. Ja miałam tak, że jak już mi się zrobiła, to nic mi nie pomagało. Ani Zovirax, ani Heviran, a plastry Compeed tylko pogarszały sprawę. Ale to u mnie.

Spróbuj może makijaż zrobić i np. usta pomalować na czerwono? Razem z plastrem? To zależy gdzie Ci się zrobiła. Mnie zazwyczaj pod lub nad wargą, więc jakoś udawało się to make upem zatuszować.

Ja uzywam Hascovir albo Vratizolin i mi pomaga od lat :) plastrow w ogole bo one maja tylko maskowac a nie leczyc, a nie maskuja bo sie odklejaja i sa do dupy

zjk3p18.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.

nick nieaktualny, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Kochana po co sie meczylas :) przeciez wystarczylo zacytowac mojego posta z lista i mialabys caly HTML bez bawienia sie od nowa :(

Vel to byl efekt nudy :P :*

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a ja wzięłam z paczki kapustę kwaszoną i zagryzłam 7 daysem :O

no to tak jak ja wczoraj pol kilo kapusty kiszonej na sniadanie i goraca czekolada na zapitke :)

te same smaki widze u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 19:03

Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile czasu bede karmić, ale pewnie około roku. Jak wyjdzie to też w dużej mierze zależy od dziecka. Mojej znajomej córka po pół roku przestała całkowicie sac cycka z własnej woli i już nie dało się jej przekonać ;)

U mni dzisiaj praca wre, majster pprzekład grzejnik w maluchów pokoju, mąż składa komodę, a ja siedzę pod kocykirm i czytam książkę:) jest tylko jeden problem- mamy dołączona wodę w mieszkaniu, spluczka już pusta a mi się siusiu chce:/

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiesz Słoneczna, mój brat jest farmaceutą i go pytałam o te tabletki. Mówił, że są drogie dość, wiec pomyślałam, że pewnie tyle kosztują.

Teraz już ich na pewno tam nie kupię! Przedszkolanka, Ty jesteś z okolic Wrocławia, prawda? Może w tej samej aptece kupiłaś :D
    Nie mogę znaleźć ich apteki u nas, ale ceny naprawdę są niezłe, np. ręczny laktator Lovi w gemini kosztuje 109zł, a w superpharmie 199 (teraz jest w promocji za 129zł), więc przy większych zakupach różnice mogą być naprawdę duże ;)

Sue nie jestem pewna ale Gemini jest chyba tylko w trojmiescie :)

polecam wpisac nazwe tego czego szukasz na CENEO i wsrod najtanszych cen obok apteki gemini są jej inne odpowiedniki, rownie tanie i poszukac takiej, co ma siedzibe we wrocku:)

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas remont się zaczął.
    2 godziny w leroy merlin, aby kupić wszystko z listy zakupów. Teraz zaczynamy od malowania sypialni, a co nas jeszcze czeka masakraaa :( Gdzie tam koniec

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Witam się w rozpoczynającym się 21 tygodniu, wg belly to już 6 tydzień !:)

Witam nowe mamusie! :)

Przedszkolanka gratuluję córci ! :)

Moje dziecię chyba na prawdę ma dużo miejsca w tym moim brzucholu, bo praktycznie nie czuję ruchów.

Byliśmy dzisiaj z mężem w IKEI i zakupiliśmy mebelki do dziecięcego pokoju Pierwotnie miały leżeć w paczkach do czasu, aż pokój będzie gotowy, ale mój maż chyba nie może się doczekać i już fotel złożył, zaraz za komodę będzie się zabierał;)

Ja opryszczkę kiedyś miałam co 2 tyg, ale to było chyba w gimnazjum. Teraz na szczęście od kilku lat odpuściły mi:)

Mój K. nigdy nie trzymał noworodka, ale mówi, że jak będzie wiedział, że to jego dziecko to nie będzie miał oporów. Rzeczywistość to oczywiście zweryfikuje;)

A oto mój apartamencik ;)
    358e5ab9673b320fmed.jpg

boze Bietka to naprawde TY? :O

bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłe :) gratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita :D az nie wierze

Bietka, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Właśnie się zastanawiam nad tym, bo teoretycznie mogłabym wziąć iPada. Telefon wezmę na pewno... Chyba będę do Was zaglądać :) To się nazywa uzależnienie :P
    A z drugiej fajnie byłoby się totalnie odciąć od rzeczywistości i na to pewnie mój M. będzie naciskał, bo wg niego za dużo siedzę przy tablecie.... Zobaczymy, tak czy siak będę za Wami tęsknić :D

nie polecam nadrabiania forum po tygodniu.... :D lepiej wez iPada :D

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.

Wydaje mi się że widzą to tylko ci którzy należą do tej grupy,No też nie chciałabym żeby wszyscy wiedzieli że rodzę w lutym:)

Dziewczyny powiedźcie mi co myślicie o przewijaki razem z wanienką? strasznie mi się to spodobało:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale nad rabiania tu mam ;-)
    Vel super ze wróciłas :-)

Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    boze Bietka to naprawde TY? :O

bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłe :) gratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita :D az nie wierze

Tak Vel zdj z dzisiejszego poranka:D
    Na tym zdj mam obcislą bluzkę, ale jak założenia coś luznego to ten brzuch jest słabo widoczny:) Każdy kto die dowiaduje jaki to jest etap ciąży to huta gdzie ten brzuch;)

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    O kurde ale nad rabiania tu mam ;-)
    Vel super ze wróciłas :-)

Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie..

gusiaa ja tez mam B :D i to takie małe B :) takie dwa jajka sadzone :)

ale uwierz mi że przed porodem krótko urosną do melonów :)

zjk3p18.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    gusiaa ja tez mam B :D i to takie małe B :) takie dwa jajka sadzone :)

ale uwierz mi że przed porodem krótko urosną do melonów :)

Z takich melonów będę się cieszyć. ;-) nawet bolących. :-P

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ,,dwa jajka sadzone,, :) to tak jak i u mnie:P hehe

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia wielkość piersi nie ma wielkiego znaczenia przy karmieniu, bardziej Istotna jest technika:). Przy nieodpowiednim przystawianiu nawet duże piersi nie będą w niczym pomagać.

gusiaa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam karmic do ok.roku,bo potem musze wrocic do pracy a moje dziecię do przedszkola jak skonczy roczek.
    Moje starsze córki tez chciałam karmic piersia ale nie dałam rady,bo nie miały za co chwycic,bo mam płaskie sutki.Piersi zawsze mialam duże i duzo mleka a problem był z uchwyceniem piersi.Mam nadzieje,że teraz uda mi sie karmic.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ