Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
angelcia wrote:Vel lista jest dobra, ja tylko podtrzymywałam aktualizacje jak Ciebie nie było
Sue gratuluje, moim zdaniem i tak zasluzylas na fotelik. U mnie niestety te warsztaty juz byly, moze innym razem
Cath gratuluje kolejnego miesiaca;)
Katiś moj D nie wzial na rece nawet 4 miesiecznego dziecka, i ja go namawialam i mama dzieciaka i nic.. kategoryczne nie, ale twierdzi, ze swoje bedzie nosil - guzik prawda
Patrycja20 witaj
Kochana po co sie meczylasprzeciez wystarczylo zacytowac mojego posta z lista i mialabys caly HTML bez bawienia sie od nowa
-
Brzydki dzień dzisiaj!
Posprzatalam chalupketeraz wstawiam 4 pranie
wszystko powyciagalam z szaf i odświeżam
tak to jest właśnie na L4 człowiek może się zanudzić na śmierć.
28/10 mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia
Dzwonilam dziś do zusu zapytać kiedy wypłaca mi pierwsze pieniądze za zwolnienie no i już 24/09
Fajnie, że znalazlysmy się na Facebookuw kategorii mamusie na luty 2015
megg lubi tę wiadomość
-
Lyona wrote:czesc dziewczyny,
chcialam sie przywitac, tez zostne mama w lutym 2015najprawdopodobniej bedzie to dziewczynka, z czego bardzo sie ciesze
pozdrawiam
Ty tez sie dopisz jesli mozesz
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0 -
Sue wrote:LadyDi, mnie się często robiły opryszczki i wiem, że jak już wylezie cholera jedna, to tak na szybko ciężko ją wygonić. Ja miałam tak, że jak już mi się zrobiła, to nic mi nie pomagało. Ani Zovirax, ani Heviran, a plastry Compeed tylko pogarszały sprawę. Ale to u mnie.
Spróbuj może makijaż zrobić i np. usta pomalować na czerwono? Razem z plastrem? To zależy gdzie Ci się zrobiła. Mnie zazwyczaj pod lub nad wargą, więc jakoś udawało się to make upem zatuszować.
Ja uzywam Hascovir albo Vratizolin i mi pomaga od latplastrow w ogole bo one maja tylko maskowac a nie leczyc, a nie maskuja bo sie odklejaja i sa do dupy
-
Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.
angelcia, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:a ja wzięłam z paczki kapustę kwaszoną i zagryzłam 7 daysem
no to tak jak ja wczoraj pol kilo kapusty kiszonej na sniadanie i goraca czekolada na zapitke
te same smaki widze u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 19:03
Gosiak, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem ile czasu bede karmić, ale pewnie około roku. Jak wyjdzie to też w dużej mierze zależy od dziecka. Mojej znajomej córka po pół roku przestała całkowicie sac cycka z własnej woli i już nie dało się jej przekonać
U mni dzisiaj praca wre, majster pprzekład grzejnik w maluchów pokoju, mąż składa komodę, a ja siedzę pod kocykirm i czytam książkęjest tylko jeden problem- mamy dołączona wodę w mieszkaniu, spluczka już pusta a mi się siusiu chce:/
-
Sue wrote:Wiesz Słoneczna, mój brat jest farmaceutą i go pytałam o te tabletki. Mówił, że są drogie dość, wiec pomyślałam, że pewnie tyle kosztują.
Teraz już ich na pewno tam nie kupię! Przedszkolanka, Ty jesteś z okolic Wrocławia, prawda? Może w tej samej aptece kupiłaś
Nie mogę znaleźć ich apteki u nas, ale ceny naprawdę są niezłe, np. ręczny laktator Lovi w gemini kosztuje 109zł, a w superpharmie 199 (teraz jest w promocji za 129zł), więc przy większych zakupach różnice mogą być naprawdę duże
Sue nie jestem pewna ale Gemini jest chyba tylko w trojmiescie
polecam wpisac nazwe tego czego szukasz na CENEO i wsrod najtanszych cen obok apteki gemini są jej inne odpowiedniki, rownie tanie i poszukac takiej, co ma siedzibe we wrocku:)Sue lubi tę wiadomość
-
Bietka wrote:Witam się w rozpoczynającym się 21 tygodniu, wg belly to już 6 tydzień !
Witam nowe mamusie!
Przedszkolanka gratuluję córci !
Moje dziecię chyba na prawdę ma dużo miejsca w tym moim brzucholu, bo praktycznie nie czuję ruchów.
Byliśmy dzisiaj z mężem w IKEI i zakupiliśmy mebelki do dziecięcego pokoju Pierwotnie miały leżeć w paczkach do czasu, aż pokój będzie gotowy, ale mój maż chyba nie może się doczekać i już fotel złożył, zaraz za komodę będzie się zabierał
Ja opryszczkę kiedyś miałam co 2 tyg, ale to było chyba w gimnazjum. Teraz na szczęście od kilku lat odpuściły mi:)
Mój K. nigdy nie trzymał noworodka, ale mówi, że jak będzie wiedział, że to jego dziecko to nie będzie miał oporów. Rzeczywistość to oczywiście zweryfikuje;)
A oto mój apartamencik
boze Bietka to naprawde TY?
bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłegratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita
az nie wierze
Bietka, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Właśnie się zastanawiam nad tym, bo teoretycznie mogłabym wziąć iPada. Telefon wezmę na pewno... Chyba będę do Was zaglądać
To się nazywa uzależnienie
A z drugiej fajnie byłoby się totalnie odciąć od rzeczywistości i na to pewnie mój M. będzie naciskał, bo wg niego za dużo siedzę przy tablecie.... Zobaczymy, tak czy siak będę za Wami tęsknić
nie polecam nadrabiania forum po tygodniu....lepiej wez iPada
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Mam pytanie odnośnie tej grupy na facebooku. Jeśli się do niej zapisze to czy u moich znajomych może sie pojawić taki komunikat, że dołączyłam do tej grupy? I czy będzie to gdzieś widoczne u mnie na profilu, że jestem w tj grupie? Nie chce na FB żeby wszyscy wiedzieli, że zostanę mamą w lutym.
Wydaje mi się że widzą to tylko ci którzy należą do tej grupy,No też nie chciałabym żeby wszyscy wiedzieli że rodzę w lutym:)
Dziewczyny powiedźcie mi co myślicie o przewijaki razem z wanienką? strasznie mi się to spodobało:)Januszkowa lubi tę wiadomość
-
O kurde ale nad rabiania tu mam
Vel super ze wróciłas
Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie.. -
Vel wrote:boze Bietka to naprawde TY?
bylas jedna z najbardziej anorektycznych dziewczyn na forum!! i nagle taki bebzon !!! cos nieprawdopodobnego! myslalam, ze taki to tylko maja takie dziewczyny co przed ciaza byly takie bardziej krągłegratuluje ! i zazdroszcze ! ale przemiana niesamowita
az nie wierze
Tak Vel zdj z dzisiejszego poranka:D
Na tym zdj mam obcislą bluzkę, ale jak założenia coś luznego to ten brzuch jest słabo widoczny:) Każdy kto die dowiaduje jaki to jest etap ciąży to huta gdzie ten brzuch;)
-
gusiaa wrote:O kurde ale nad rabiania tu mam
Vel super ze wróciłas
Widzę ze zaczeliścię temat karmienia piersią ja bardzo bym chciała i chciałabym to robić najdłużej jak się da ale tak jak wam pisałam kiedyś boje się ze piersi mi na to nie pozwolą bo jak narazie jest pełne B i nie rosną wcale praktycznie..
gusiaa ja tez mam Bi to takie małe B
takie dwa jajka sadzone
ale uwierz mi że przed porodem krótko urosną do melonów -
Ja zamierzam karmic do ok.roku,bo potem musze wrocic do pracy a moje dziecię do przedszkola jak skonczy roczek.
Moje starsze córki tez chciałam karmic piersia ale nie dałam rady,bo nie miały za co chwycic,bo mam płaskie sutki.Piersi zawsze mialam duże i duzo mleka a problem był z uchwyceniem piersi.Mam nadzieje,że teraz uda mi sie karmic.