Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
PatiP wrote:Cieszcie się te które nie mają mdłości...
Ja też myślałam żeby tym razem chodzić do więcej niż 1go lekarza. Tylko co gdy każdy mówi coś innego? Dziś poszłam po skierowanie na bezpłatne badania (którego i tak nie dostałam...- cytomegalie) i sie okazało że wg dzisiejszego lekarza ciąża jest młodsza o kilka dni i jeszcze parę innych kwiatów. Szkoda gadać.
Właśnie o to chodzi, każdy potem gada co innego. Ja tak robiłam w poprzedniej ciąży, teraz chodzić będę do 1. -
Hej,
Ja juz po pierwszej wizycie ogolnej. Musze czekac na lekarza prowadzacego.
Bole brzucha i jajnikow sa podobno normalne, ale jezeli cos mialoby sie dziac (krwawienie itd) to wtedy trzeba dzialac.
Wczoraj i dzisiaj kumpela w pracy obok mnie strasznie chora - troche sie wkurzylam, zapytalam lekarza co mozna brac na przeziebienie i niestety nie wiele. Paracetamol faktycznie mozna, rutinoscrobin tez, ale wszystkie mocniejsze tabletki jak Gripex odpadaja, ibupromu tez nie powinno sie brac. Tymczasem kupilam cytryny i miod i troche owocow (witaminki) bo teraz najlepszy na to okres, macie jeszcze jakies sprawdzone i bezpieczne metody.
Asiaa trzymam kciuki za tarczyce, ja na razie musze zrobic znowu badanie krwi bo traczyce tez lecze. -
Dzięki dziewuszki ;* wiem że muszę być silna dla małego brzdaca ... Już go koocham bardzo mocno i nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć chociażby narazie na USG
A przeszlam wiele... Operacja, jodowanie i radioterapia eh nie miłe czasy! Ale wierze ze Bóg wynagrodzil mi to właśnie dzieciątkiem
-
Ale Wam zazdroszcze, już jesteście pewne, że ciąża jest ja czekam, test negatywny ale @ brak a zawsze była jak w zegarku. To była by moja druga ciąża, mam już dwu letnią córeczkę.
Asiaa1201 nawet sobie nie wyobrażam jaką walkę stoczyłaś, trzymam kciuki, żeby było dobrze, zresztą za Was wszystkie trzymam mocno
Ibuprom faktycznie nie wskazany w czasie ciąży, ale Angelcia wiem w jakiej desperacji jest kobieta z takimi sensacjami ciążowymi, przeszłam to w 1 ciąży i mam corkę, więc może to na dziewczynkę?? Podobno dziewczynki są złośliwe i stąd to samopoczucie;) -
nick nieaktualnyLali jesli mdłości mają przepowiadac dziewczynkę to ja to jednak zniose!;p bardzo chcę córeczkę, ale synusia bede kochac rownie mocno... takie tam moje marzenia jednqk na te chwile sa dosyc odległe. Teraz musze czekac na USG i wiadomosc, ze serduszko bije jak oszalale
-
Asiaa bardzo współczuję choroby. Teraz na pewno będzie już dobrze.
Widzę, że parę dziewczyn ma wizytę 24, ja też, będzie co opisywać
U mnie mdłości okropne (na razie bez wymiotów), ale czasami się kończą o godzinie 14, hehe poranne mdłości do 14, a potem jakby trochę lepiej. Tylko dzień zrąbany, bo ja nie mogę pracować jak się tak źle czuję. Jak Wy wytrzymujecie w pracy? Ja pracuję dużo w domu, a teraz narobiłam sobie zaległości
Mam teraz ochotę na kwaśne, a jak byłam w ciąży z synem, to żywiłam się raczej na słodko. Więc może to coś znaczy? Fajnie jakby była parka
Budzi Was rano głód/mdłości? Ja wstaję około 5 rano i nie zasnę dopóki nie zjem śniadania i się nie napiję czegoś, najlepiej ciepłej herbaty. Dopiero mogę się jeszcze na chwilę położyć i zasnę. -
Topola dziś miałam dostać @, śluzu tak dużo, że co chwilę sprawdzam czy to @ przyszła. Wewnątrz czuje, ze tak, ale chcę zobaczyć dwie kreski dla pewności
Angelcia serducho pewnie ma jak dzwon Twoje Malenstwo:) co do objawów a płci to ja tylko powtarzam co mnie wmawiano -
słoneczna 85 wrote:na NFz nie robi sie usg-wczoraj poszlam to pwoiedziala ze moze stwierdzic ciaze w badaniu! i posadzila mnie na fotel
no i powiedziala ze ciaza..
wiecej pytan nie mialam bo powiedzialam ze myslalam ze trzeba sprawdzic czy zarodek jest w macicy......
a nie dopiero w 12 tyg wysla mnie z NFZ na usg
cóż dziewczyny nie jesteście jedyne od lekarzy z cudownymi rękami. Byłam dzisiaj u lekarza na NFZ i oczywiście u mnie w przychodni też nie ma usg, więc wylądowałam na fotelu i zbadała mnie ręką, jedyne co stwierdziła to że bardzo wczesna ciąża i że usg robi się dopiero w 11-13 tyg. oczywiście to na NFZ, czyli jedno z 3 które przysługuje, dostałam jedynie skierowanie na beteHCG i mam przyjść za 2 tyg. No nie wiem, jest to lekarka z dobrymi opiniami więc przyjde w umówionym terminie po reszte skierowań i zapewne kolejne ręczne potwierdzenie ciąży a najwyżej na usg umówie się prywatnie bo nie chce mi sie czekać na wyznaczenie terminu usg w jakimś szpitalu.
Co do bóli jak na okres to ja miałam takie tylko słabsze, od czasu do czasu kilka dni temu, teraz na razie mam spokój i nic mnie nie boli, mdłości też narazie mnie omijają co akurat bardzo mnie cieszy Bolące piersi ale od rana zazwyczaj i lekka senność to chyba jedyne objawy na dzisiaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:43
-
kasika8303 wrote:Jak będziesz miała 2 lekarzy na NFZ i 2 karty to wyjdzie. Na NFZ możesz mieć 1 lekarza prowadzącego ciążę, z. tego co słyszałam
-
Lali wrote:Tak, dziś rano negatywny.
Przykro mi, uda się następnym razem i bedziesz mamusia z marca 2015 !! Ja też z testami miałam przeboje! I je znienawidzilam, jak od stycznia 2014 pokazywaly 1 kreskę, aż do 6 czerwca zrobilam test tylko dlatego, że spozniala mi się miesiączka i miałam biegunke brzuch bolał jak na okres! W życiu nie pomyslalabym o 2 krechach, kup mojemu zdziwieniu były wkoncu 2 tłuste krechy, wybieglam z łazienki i na cały dom zaczęłam wrzeszczec JESTEM W CIĄŻY!!! Potem nic nie pamiętam, podobno zbladlam hehe emocje! Tobie też tego życzę ;***Januszkowa lubi tę wiadomość