Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też noc do bani.. Oczywiście temat przewodni: szyjka macicy...
Muszę ochłonąć, bo póki co, jakby mnie ktoś psychicznie skopał i nic więcej w głowie poza strachem o Maksa...
Zazdroszczę tym, które się potrafią nie stresować i być dobrej myśli.
-
Mnie to też zdołowało wczoraj. Staram się nie wyszukiwać u siebie żadnych objawów, cieszę się ciążą. Dziewczyny musimy by dobrej myśli, stres nie działa na nasze Maleństwa dobrze.
Mnie się dziś śniło, że urodziłam już dziecko i miałam piękny płaski brzuch i chodziłam w obcisłej sukience. Rano wstałam i pogładziłam mój zaokrąglony brzuszek i czule się z Tomeczkiem przywitałam
Teraz nie figura jest najważniejsza, tylko to, że rośnie we mnie mały człowiekTomek w odpowiedzi dwa razy popukał, jakby chciał powiedzieć "Cześć Mamusiu, w końcu się obudziłaś"
-
ja niestety tez mysle o tym od wczoraj i kazde uklucie dzis mnie przeraza....
chyba na zadnym etapie nie mozna byc do konca spokojnym, ja staram sie ale po zlych doswiadczeniach wszystko mnie martwi....
milego dnia i samych dobrych wiesci -
Najgorsze jest to, że nikt nam nie robi wymazów z szyjki na każdej wizycie. Ja miałam dwa razy w tej ciąży, ale już dawno temu i nie wiem, co tam się teraz dzieje. A jak widać, nie dość, że bakterie lubią się przypałętać, to dodatkowo powodować zakażenia. A do tego to wszystko przebiega bezobjawowo..
Mnie to przeraża..
-
U mnie dziś wspaniały dzień, bo będę miała okazję spotkać się z moim Lamą. To tak jak dla katolików spotkanie z papieżem. Na pewno Janeczka dostanie pierwsze buddyjskie błogosławieństwo
Zawsze staramy się łączyć urlop z kursem medytacyjnym. Będę o Was wszystkich myślała i o Waszych maluszkach.megg, Sue lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Sebza, a badanie czystości pochwy to to samo co wymaz z szyjki? Bo ja to miałam na ostatniej wizycie i przedtem też raz albo dwa.
Nie mam pewności. Z jednej strony, to wydaje mi się, że to jest to samo, jednak sama u siebie kojarzę pobieranie wymazu i z pochwy i z szyjki. Z szyki to jest cytologia i ja to czuję jako takie skrobanie, po którym miewałam plamienie, a wymaz z pochwy to takie smyranie patyczkiem - moja gin sprawdza to w gabinecie, łączy z jakimiś płynami i sprawdza jak się zachowuje pod mikroskopem. Jak jej się coś nie podoba, to wysyła do lab do dalszej diagnostyki..
Także kurcze nie wiem, czy to to samo...
-
nick nieaktualnyprzeczytajcie
http://www.gpsk.ump.edu.pl/upload/files/przygotowanie_do_badan/6_wymaz_z_pochwy.pdf
w poniedziałek rano jade zrobic prywatnie wymaz z pochwy. Mój lekarz w ogóle o tym nie wspominał. Trzeba chyba samemu zacząć to wszystko kontrolować -
Megg, "język niemowląt też kupiłam niedawno, z polecenia przyjaciółki, mój mąż już zaczął czytać i codziennie coś tam widzę studiuje .megg wrote:kupilam wlasnie ksiazki TRACY HOGG "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" podobno b. dobre
megg lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od czwartku doswiadczam dziwnego uczucia- takie pulsacyjne i w sumie rzadkie ale jest pokluwanie w cewce jakby, bardzo delikatne wiec bolem tego nie nazwe, czy ktoras tak miala? Dodam ze prY zalatwianiu sie tego nie mam , nic nie piecze nie goni mnie do toalety, we wtorek mialam badanie ogolne moczu i wszystko wyszlo cacy... Byc moze wiadomosc o Olci sprawila ze teraz wsluchuje sie w kazdy sygnal organizmu... Juz sama nie wiem
co o tym myslicie, wydaje mi sie ze to tak w cewce.. Raczej nie w pochwie, z pochwy wymaz mialam 2 tyg temu i bylo super...
-
Bella ja taki ból pulsowanie odczuwam już kilka tygodni. Ostatnio jak byłam na fundusz to ginka nic nie stwierdziła. Napina mi się brzuch szczególnie przy chodzeniu i wysiłku mam brać nospe 3x dziennie i się oszczędzać. W pn zrobię badanie moczu i zapytam o ten wymaz bo już dwa razy miałam stan zapalny i chyba znów coś się przyplątało bo drugi dzień mam biały śluz a było sucho.
z tą szyjka to na fundusz ani razu mi jej nie mierzyła. Prywatnie sprawdza ale nie wiem czy wszystko z nią ok. -
Ale w okolicach wzgorka lonowego to tez wiezadla? Myslalam ze ttlko w dole brzucha jak cos tam pekko pokluje bo kiedys pytalam o to lekarza ze mnie lekko kluje w dole brzucha to mowil o wiezadlach ale teraz z kolei to takie miejsce ze zwatpilam
na cale szczescie wizyte w koncu mam w poniedzialek u mjego gina i w stode polowkowe
5 tygodni to chyba za dlugo