X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) witam się w nowym tygodniu. ;-)

Ja też coś spać nie mogłam. :-/ cały czas śniły mi się jakieś głupoty..
    Wczoraj po sprzątałam dom więc teraz mogę siedzieć bez czynnie z kawa w ręku. ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc do bani.. Oczywiście temat przewodni: szyjka macicy...
    Muszę ochłonąć, bo póki co, jakby mnie ktoś psychicznie skopał i nic więcej w głowie poza strachem o Maksa...
    Zazdroszczę tym, które się potrafią nie stresować i być dobrej myśli.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja również muszę ochłonąć - odciąć się. Może to zabrzmi okrutnie i bezdusznie, ale staram się nie czytać tych złych wieści- oczywiście współczuję Oli, ale tak jak każda z nas- muszę dbać o moje maleństwo i się nie stresować.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Olcia wspolczuje. Sciskam mocno.duzo sily.

Katiś Sebza macie racje ale jak ciezko o tym nie myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 11:30

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to też zdołowało wczoraj. Staram się nie wyszukiwać u siebie żadnych objawów, cieszę się ciążą. Dziewczyny musimy by dobrej myśli, stres nie działa na nasze Maleństwa dobrze.

Mnie się dziś śniło, że urodziłam już dziecko i miałam piękny płaski brzuch i chodziłam w obcisłej sukience. Rano wstałam i pogładziłam mój zaokrąglony brzuszek i czule się z Tomeczkiem przywitałam :)
    Teraz nie figura jest najważniejsza, tylko to, że rośnie we mnie mały człowiek :) Tomek w odpowiedzi dwa razy popukał, jakby chciał powiedzieć "Cześć Mamusiu, w końcu się obudziłaś" :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę że nie tylko ja ciągle myślę o mojej szyjce... A ale musimy myśleć pozytywnie :)

Miłego i słonecznego weekendu :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety tez mysle o tym od wczoraj i kazde uklucie dzis mnie przeraza....
    chyba na zadnym etapie nie mozna byc do konca spokojnym, ja staram sie ale po zlych doswiadczeniach wszystko mnie martwi....

milego dnia i samych dobrych wiesci

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że nikt nam nie robi wymazów z szyjki na każdej wizycie. Ja miałam dwa razy w tej ciąży, ale już dawno temu i nie wiem, co tam się teraz dzieje. A jak widać, nie dość, że bakterie lubią się przypałętać, to dodatkowo powodować zakażenia. A do tego to wszystko przebiega bezobjawowo..
    Mnie to przeraża..

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie możemy się nakręcać.

Pamiętajcie, że pozytywne myślenie przyciąga dobre rzeczy! Musimy wierzyć w nasze Maleństwa i dać im się rozwijać w spokoju :)

Nie stresujcie się Kochane :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, a badanie czystości pochwy to to samo co wymaz z szyjki? Bo ja to miałam na ostatniej wizycie i przedtem też raz albo dwa.

Olcia, ja też nie wiem co powiedzieć :( Przytulam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wspaniały dzień, bo będę miała okazję spotkać się z moim Lamą. To tak jak dla katolików spotkanie z papieżem. Na pewno Janeczka dostanie pierwsze buddyjskie błogosławieństwo :D
    Zawsze staramy się łączyć urlop z kursem medytacyjnym. Będę o Was wszystkich myślała i o Waszych maluszkach.

megg, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam wlasnie ksiazki TRACY HOGG "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" podobno b. dobre

sebza, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sebza, a badanie czystości pochwy to to samo co wymaz z szyjki? Bo ja to miałam na ostatniej wizycie i przedtem też raz albo dwa.

Nie mam pewności. Z jednej strony, to wydaje mi się, że to jest to samo, jednak sama u siebie kojarzę pobieranie wymazu i z pochwy i z szyjki. Z szyki to jest cytologia i ja to czuję jako takie skrobanie, po którym miewałam plamienie, a wymaz z pochwy to takie smyranie patyczkiem - moja gin sprawdza to w gabinecie, łączy z jakimiś płynami i sprawdza jak się zachowuje pod mikroskopem. Jak jej się coś nie podoba, to wysyła do lab do dalszej diagnostyki..
    Także kurcze nie wiem, czy to to samo...

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytajcie
    http://www.gpsk.ump.edu.pl/upload/files/przygotowanie_do_badan/6_wymaz_z_pochwy.pdf

w poniedziałek rano jade zrobic prywatnie wymaz z pochwy. Mój lekarz w ogóle o tym nie wspominał. Trzeba chyba samemu zacząć to wszystko kontrolować

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, "język niemowląt też kupiłam niedawno, z polecenia przyjaciółki, mój mąż już zaczął czytać i codziennie coś tam widzę studiuje .
    megg wrote:
    kupilam wlasnie ksiazki TRACY HOGG "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" podobno b. dobre

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czwartku doswiadczam dziwnego uczucia- takie pulsacyjne i w sumie rzadkie ale jest pokluwanie w cewce jakby, bardzo delikatne wiec bolem tego nie nazwe, czy ktoras tak miala? Dodam ze prY zalatwianiu sie tego nie mam , nic nie piecze nie goni mnie do toalety, we wtorek mialam badanie ogolne moczu i wszystko wyszlo cacy... Byc moze wiadomosc o Olci sprawila ze teraz wsluchuje sie w kazdy sygnal organizmu... Juz sama nie wiem :/ co o tym myslicie, wydaje mi sie ze to tak w cewce.. Raczej nie w pochwie, z pochwy wymaz mialam 2 tyg temu i bylo super...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz mysle ze to lekkie pokluwanie to tak na wzgorku lonowym no i dumam co to moze byc i czy to normalne...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mogą być więzadła. One mają dużo "przyczepów" w różnych okolicach, także to mogą być one. Kłucie zazwyczaj pochodzi od więzadeł. Przynajmniej ja tak mam. Ale na 100% to Ci nie powiem... :(

atdci09k89ytpjkc.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja taki ból pulsowanie odczuwam już kilka tygodni. Ostatnio jak byłam na fundusz to ginka nic nie stwierdziła. Napina mi się brzuch szczególnie przy chodzeniu i wysiłku mam brać nospe 3x dziennie i się oszczędzać. W pn zrobię badanie moczu i zapytam o ten wymaz bo już dwa razy miałam stan zapalny i chyba znów coś się przyplątało bo drugi dzień mam biały śluz a było sucho.
    z tą szyjka to na fundusz ani razu mi jej nie mierzyła. Prywatnie sprawdza ale nie wiem czy wszystko z nią ok. :/

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w okolicach wzgorka lonowego to tez wiezadla? Myslalam ze ttlko w dole brzucha jak cos tam pekko pokluje bo kiedys pytalam o to lekarza ze mnie lekko kluje w dole brzucha to mowil o wiezadlach ale teraz z kolei to takie miejsce ze zwatpilam :/ na cale szczescie wizyte w koncu mam w poniedzialek u mjego gina i w stode polowkowe :/ 5 tygodni to chyba za dlugo :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ