X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) witam się w nowym tygodniu. ;-)

Ja też coś spać nie mogłam. :-/ cały czas śniły mi się jakieś głupoty..
    Wczoraj po sprzątałam dom więc teraz mogę siedzieć bez czynnie z kawa w ręku. ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc do bani.. Oczywiście temat przewodni: szyjka macicy...
    Muszę ochłonąć, bo póki co, jakby mnie ktoś psychicznie skopał i nic więcej w głowie poza strachem o Maksa...
    Zazdroszczę tym, które się potrafią nie stresować i być dobrej myśli.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja również muszę ochłonąć - odciąć się. Może to zabrzmi okrutnie i bezdusznie, ale staram się nie czytać tych złych wieści- oczywiście współczuję Oli, ale tak jak każda z nas- muszę dbać o moje maleństwo i się nie stresować.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Olcia wspolczuje. Sciskam mocno.duzo sily.

Katiś Sebza macie racje ale jak ciezko o tym nie myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 11:30

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to też zdołowało wczoraj. Staram się nie wyszukiwać u siebie żadnych objawów, cieszę się ciążą. Dziewczyny musimy by dobrej myśli, stres nie działa na nasze Maleństwa dobrze.

Mnie się dziś śniło, że urodziłam już dziecko i miałam piękny płaski brzuch i chodziłam w obcisłej sukience. Rano wstałam i pogładziłam mój zaokrąglony brzuszek i czule się z Tomeczkiem przywitałam :)
    Teraz nie figura jest najważniejsza, tylko to, że rośnie we mnie mały człowiek :) Tomek w odpowiedzi dwa razy popukał, jakby chciał powiedzieć "Cześć Mamusiu, w końcu się obudziłaś" :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę że nie tylko ja ciągle myślę o mojej szyjce... A ale musimy myśleć pozytywnie :)

Miłego i słonecznego weekendu :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety tez mysle o tym od wczoraj i kazde uklucie dzis mnie przeraza....
    chyba na zadnym etapie nie mozna byc do konca spokojnym, ja staram sie ale po zlych doswiadczeniach wszystko mnie martwi....

milego dnia i samych dobrych wiesci

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że nikt nam nie robi wymazów z szyjki na każdej wizycie. Ja miałam dwa razy w tej ciąży, ale już dawno temu i nie wiem, co tam się teraz dzieje. A jak widać, nie dość, że bakterie lubią się przypałętać, to dodatkowo powodować zakażenia. A do tego to wszystko przebiega bezobjawowo..
    Mnie to przeraża..

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie możemy się nakręcać.

Pamiętajcie, że pozytywne myślenie przyciąga dobre rzeczy! Musimy wierzyć w nasze Maleństwa i dać im się rozwijać w spokoju :)

Nie stresujcie się Kochane :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, a badanie czystości pochwy to to samo co wymaz z szyjki? Bo ja to miałam na ostatniej wizycie i przedtem też raz albo dwa.

Olcia, ja też nie wiem co powiedzieć :( Przytulam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wspaniały dzień, bo będę miała okazję spotkać się z moim Lamą. To tak jak dla katolików spotkanie z papieżem. Na pewno Janeczka dostanie pierwsze buddyjskie błogosławieństwo :D
    Zawsze staramy się łączyć urlop z kursem medytacyjnym. Będę o Was wszystkich myślała i o Waszych maluszkach.

megg, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam wlasnie ksiazki TRACY HOGG "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" podobno b. dobre

sebza, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sebza, a badanie czystości pochwy to to samo co wymaz z szyjki? Bo ja to miałam na ostatniej wizycie i przedtem też raz albo dwa.

Nie mam pewności. Z jednej strony, to wydaje mi się, że to jest to samo, jednak sama u siebie kojarzę pobieranie wymazu i z pochwy i z szyjki. Z szyki to jest cytologia i ja to czuję jako takie skrobanie, po którym miewałam plamienie, a wymaz z pochwy to takie smyranie patyczkiem - moja gin sprawdza to w gabinecie, łączy z jakimiś płynami i sprawdza jak się zachowuje pod mikroskopem. Jak jej się coś nie podoba, to wysyła do lab do dalszej diagnostyki..
    Także kurcze nie wiem, czy to to samo...

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytajcie
    http://www.gpsk.ump.edu.pl/upload/files/przygotowanie_do_badan/6_wymaz_z_pochwy.pdf

w poniedziałek rano jade zrobic prywatnie wymaz z pochwy. Mój lekarz w ogóle o tym nie wspominał. Trzeba chyba samemu zacząć to wszystko kontrolować

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, "język niemowląt też kupiłam niedawno, z polecenia przyjaciółki, mój mąż już zaczął czytać i codziennie coś tam widzę studiuje .
    megg wrote:
    kupilam wlasnie ksiazki TRACY HOGG "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" podobno b. dobre

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czwartku doswiadczam dziwnego uczucia- takie pulsacyjne i w sumie rzadkie ale jest pokluwanie w cewce jakby, bardzo delikatne wiec bolem tego nie nazwe, czy ktoras tak miala? Dodam ze prY zalatwianiu sie tego nie mam , nic nie piecze nie goni mnie do toalety, we wtorek mialam badanie ogolne moczu i wszystko wyszlo cacy... Byc moze wiadomosc o Olci sprawila ze teraz wsluchuje sie w kazdy sygnal organizmu... Juz sama nie wiem :/ co o tym myslicie, wydaje mi sie ze to tak w cewce.. Raczej nie w pochwie, z pochwy wymaz mialam 2 tyg temu i bylo super...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz mysle ze to lekkie pokluwanie to tak na wzgorku lonowym no i dumam co to moze byc i czy to normalne...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mogą być więzadła. One mają dużo "przyczepów" w różnych okolicach, także to mogą być one. Kłucie zazwyczaj pochodzi od więzadeł. Przynajmniej ja tak mam. Ale na 100% to Ci nie powiem... :(

atdci09k89ytpjkc.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja taki ból pulsowanie odczuwam już kilka tygodni. Ostatnio jak byłam na fundusz to ginka nic nie stwierdziła. Napina mi się brzuch szczególnie przy chodzeniu i wysiłku mam brać nospe 3x dziennie i się oszczędzać. W pn zrobię badanie moczu i zapytam o ten wymaz bo już dwa razy miałam stan zapalny i chyba znów coś się przyplątało bo drugi dzień mam biały śluz a było sucho.
    z tą szyjka to na fundusz ani razu mi jej nie mierzyła. Prywatnie sprawdza ale nie wiem czy wszystko z nią ok. :/

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w okolicach wzgorka lonowego to tez wiezadla? Myslalam ze ttlko w dole brzucha jak cos tam pekko pokluje bo kiedys pytalam o to lekarza ze mnie lekko kluje w dole brzucha to mowil o wiezadlach ale teraz z kolei to takie miejsce ze zwatpilam :/ na cale szczescie wizyte w koncu mam w poniedzialek u mjego gina i w stode polowkowe :/ 5 tygodni to chyba za dlugo :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ