Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:Suri polecam torrenty i seriale
ja lubie historyczne, moge polecic borgias - o rodzinie papieskiej borgiow, the tudors, teraz ogladam rome
Fajnie. Dzieki . Na pewno jutro cos ogarne z tego
juska19 - Duzy brzusioja mam podobny
juska19 lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:przeczytajcie
http://www.gpsk.ump.edu.pl/upload/files/przygotowanie_do_badan/6_wymaz_z_pochwy.pdf
w poniedziałek rano jade zrobic prywatnie wymaz z pochwy. Mój lekarz w ogóle o tym nie wspominał. Trzeba chyba samemu zacząć to wszystko kontrolować
Ja miałam robiony wymaz w I trymestrze, nie pamietam dokladnie w ktorym tyg, z inicjatywy mojego lekarza. Nie mialam zadnych niepokojacych objawow, a w wymazie wyszła Candida... Jak lekarz pobieral mi wymaz to mowil ze infekcja moze przebiegac bezobjawowo i nieleczona prowadzic do poronienia, myslalam ze przesadza ale teraz widze ze wiedzial co robi. Moj maz dostal masc, ja globulki i na 2 tyg mielismy nakaz abstynencji. Chyba go zapytam czy nie mogl by mi znowu pobrac tego wymazu, bo caly czas utrzymuje sie u mnie sluz o lekko zoltym zabarwieniu
No a pozniej znacznie pogorszyly mi sie wyniki moczu, (jak ide na wizyte co 3 tyg to zawsze mam przyniesc "swieże" wyniki moczu i morfologii) i dostalam antybiotyk na zapalenie pecherza. Nie mialam zadnych objawow, tylko jak pouciskal mi brzuch to mu wyszło ze mnie boli w okolicach pecherza. Wtedy bylam wsciekla ze ledwo skonczylam brac globulki, a tu juz antybiotyk, ale infekcja z drog rodnych łatwo moze sie przeniesc na drogi moczowe i widac u mnie tak bylo... Teraz widze że powinnam sie cieszyc że moj lekarz trzyma reke na pulsie. -
Ja na plusie mam 5 kg, ale w ciagu ostatnich 3 tygodni wyskoczył mi w końcu brzuch, wiec to pewnie dlatego:)
Do 15 tyg byłam praktycznie totalnie płaska, a tu nagle puf i jest brzuszek
Dodatkowo mam biust D a było B, wiec to tez kolejne kilogramy:)
Nie schizuje waga, bo przyrasta w normie, zdrowo sie odżywiam, wiec wszystko dla
Maluszka:)
Moj gin tylko raz badał mnie palpacyjnie, na ostatniej wizycie. Pewnie dlatego, ze do tej pory robił mi usg dowcipnie, wiec juz nie chciał tam gmerac
Maluszek tak mnie fajnie dzis kopał, a teraz śpi chybaco nie przeszkadza mi sprawiać, ze mam zgage
Po wszystkim, co zjem
Miłej nocy Mamuśki!
-
Atakasobiejedna, candida to grzybek a nie bakteria
tez mialam ale wyszlo to akurat tak ze mialam miec badanie hsg fo ktorego trzeba miec wymaz z szyjki i jak odebralam wynik to wyszedl grzybek a na nastepny dzien ciaza wyszla :p choc wtedy martwilam sie ze przez grzybka nie zrobia mi hsg i musze kolejny msc czekac by wyleczyc, no ale sie fartnelo
na grzybka gin dal mi pimafucin i teraz jak mialam wymaz bylo czysciutko po 4 mscach od tego czasu... Ale mowil ze grzybek nie jest grozny.... Wiadomo wyleczyc trzyba... Grozne sa bakterie...
-
A co do wagi to widze ze u mnie to slabiej dyga niz u Was, ja w stosunku do wagi przed ciaza jestem na +2 kg teraz, ale zapewne wynika to z tego ze do 14 tyg to ja zwracalam doslownie non stopnwszystko co zjadlam pilam i nawet jak nie zjadlam.... Wiec w sumie musialam nadrobic strate:) ale biust mi za to bardzo urosl i az dziwnie sie czuje bo zwykle kiedys mialam miseczke 70 b a teraz 70 d !!
-
Dzień dobry. Ja dziś dla odmiany mam ten gorszy humorzasty dzień 8d rana wstałam podirytowana. Okropne to jest! Mój mąż się na mnie denerwuje, m jest źle i nie mogę poprostu tego opanować. Czuję się fatalnie, jak niezrównoważona psychicznie
I na fodatek wszystkich wkurzam, łącznie z samą sobą
A poza tym to od piątku boli mnie z prawej strony brzucha. Cała strona ciągnie i kłuje i to dość mocno, że chwilami nie mogę chodzić. Mam nadzieję że to te wiązadła, chyba by się zgadzało.
Miłej niedzieli dziewuszki. -
Vel wrote:Ja powiem tak, nigdy przenigdy w zyciu nie stosowalam antykoncepcji i nie zamierzam
i wole nie ryzykowac probujac
wiem, ze wplywa na plodnosc i nie tylko, ogolnie nawet jesli szanse sa male to swiadomosc, ze moglabym nie miec tego dziecka co mam albo nie miec kolejnych przez jakies durne tabletki jest tak przerazajaca ze wole nie ryzykowac, prezerwatywe na palcach jednej reki zlicze ile razy uzywalam w zyciu bo to jest swinstwo straszliwe, a jesli chodzi o jakies hormonalne tabletki plastry cokolwiek to nigdy przenigdy
i niechcianych ciaz nigdy nie mialam, moze przez ta tarczyce a moze poprostu da sie bez tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 08:22
Januszkowa, Sue, megg, Penelope, Lara 82, Gosiak, juska19, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
A co do wagi to u mnie dalej na minusie. Teraz -4 kg eh uwierzcie ze sie staram przytyć ale nie wychodzi
moze po weselu wczorajszym cos przytyje bo się tak obżarłam szok
dobre jedzenie, fajna muzyka a co najważniejsze ludzie mega
i takie wesele jak lubię wcale nie wiejskie i w klimacie rustykalnym
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Cath zgadzam się z tym co piszesz. Ja brałam tabletki ponad 8 lat. Fakt, że mam PCOS i bałagan hormonalny ale miałam wszystko już stwierdzine i potwierdzone zanim zaczęłam je brać. A dzięki tabletkom przez ten czas mogłam "normalnie" funkcjonować. Żaden z lekarzy nigdy nie powiedział, że jakiekolwiek problemy z płodnością były wywołane antykoncepcją, a zawsze pytałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 08:24
cath, Sue lubią tę wiadomość