X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam tabletek, bo nigdy nie mogłam zapamiętać kiedy wziąć tabletkę. Dla mnie dobrym rozwiązaniem były plastry Evra. Używałam ich też długo, bo kilka lat (ze 4?). Zawsze miałam okres jak w zegarku, co 24-25 dni, po odstawieniu nic się nie rozregulowało. Nie miałam problemów z zajściem w ciążę, bo zaszłam w pierwszym cyklu "starań" - plastrów nie stosowałam od dwóch lat, przez dwa lata uważaliśmy, raz się zapomnieliśmy, no i jest Tomasz :))

Witam się w piękny niedzielny poranek :)

cath, juska19 lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja brałam tabletki anty przez 5 lat, były to Diany, teraz już wycofane ze sprzedaży. Było to jedyne lekarstwo dla mnie w okresie dojrzewania na trądzik, które mi pomagało.
    I był to lek starej generacji jak pisała Cath, a w ciąży jestem:) Co prawda udało się zajść po 6 miesiącach, ale z innego powodu niż tabletki. Myślę, że wrócę do brania jakiś nowszych kiedyś.

cath lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana! Ja juz po sniadanku zrobionym przez mężą :-) Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda więc może wybiore się na spacerek.
    Ja mam na plusie 5 kg. i na razie waga stoi w miejscu.Dobrze,że pracuje( mimo,że się czasami nie chce) ale dzięki temu jestem ciągle w ruchu i waga nie idzie tak szyko w góre jak siedze w domu.W moim wieku,to lepiej by było jakbym za duzo nie przytyła,bo potem będzie mi cięzko zgubic.

Życzę miłej niedzieli :-)

cath, Sue lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze antyki jesli sa brane pod kontrola, sa wykonywane regularnie badania i sa robione przerwy to nie zaszkodza , ja mialam maly przeboj z piersia- wykryty guzek ale nie bylo to zwiazane z antykami choc onkolog mowil ze dlugo sie skutki moga po zaprzestaniu pojawiac to u mnie sie pojawilo ok 6 lat po zaprzestaniu wiec tu raczej o zwiazek trudno... Kazdy lek przy dluzszym stosowaniu ma skutki pewnie jakies, patrzmy tez jednak na +.... Jednym z nich niewatpliwie waznym jet zapewne planowana ciaza z odpowiednim partnerem, pokonczone szkoly itd :) wiec ja nie zaluje ze bralam :)

cath lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja anty bralam kilka miesięcy. Moje hormony szaleją, więc musiałam coś brać żeby nie mieć cykli dłuższych niż 30 dni, a zdarzały mi się nawet 90-dniowe...do czasu planowania dzidziusia bralam inne tabl, które na mnie działały jak anty, mimo, ze tego nie wiedziałam dopóki ich nie odstawilam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:24

cath lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Co do antykoncepcji ja przyklejałam plastry przez 2 lata ( do grudnia 2013). Odstawiłam z początkiem 2014 roku, a w maju za pierwszym podejściem pojawiła sie Pola.
    Cath zgadzam sie z Twoją wypowiedzią. Nie czuję się jakaś gorsza ;/

A co do wypowiedzi Vel, którą Cath zacytowała, to ugryzę się w język, bo jeszcze pamiętam jej wypowiedź, o rozczarowaniu płciowym dziecka.

Topola, cath, przedszkolanka:), bella84 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam yasminelle około 4 lat temu, i najbardziej z tego względu, by uregulować okres, bo to była tragedia, brałam je krótko około 6 miesięcy

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam :)
    Co do antykoncepcji ja przyklejałam plastry przez 2 lata ( do grudnia 2013). Odstawiłam z początkiem 2014 roku, a w maju za pierwszym podejściem pojawiła sie Pola.
    Cath zgadzam sie z Twoją wypowiedzią. Nie czuję się jakaś gorsza ;/

Katiś, ja też używałam plastrów :) I polecam je komuś, kto chce rozpocząć antykoncepcje, a nie jest przekonany do tabletek :)

Dziś mam dobry humor, zamierzam obejrzeć "Kobietę na krańcu świata", po czym założyć sukienkę i zabrać się na lody i spacer do centrum :) Mój P. jest na graniu (nawet nie pamiętam gdzie), więc niedziele muszę sobie sama zorganizować :)

cath, lula88 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek w 20 tygodniu, tak jak obiecałam :) Opuchnięte oczy i bez makijażu, ale nie to jest na tym zdjęciu najważniejsze ;)

1268spi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:00

cath, Fedra, Penelope, megg, Lara 82, Bietka, juska19, Sewerynka, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, kiedy Ty pochwalisz się brzuszkiem? Dziś chyba u Ciebie 20 tygodni, okazja świetna!!
    Pokaż nam domek Maciusia :)

• cath Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi antykoncepcje juz chcieli dać w wieku 13 lat ze względu na te miesiączki. Ale nie chciałam. Potem gdy poznałam męża mialam 15 lat. Jak juz mialam 16 stwierdziłam ze mozna spróbować. Mialam tak idealnie dobrane tabsy ze nawet nie przytylam. Cellulit mi sie pojawił owszem na udach ale to jedyny skutek uboczny. I tez brałam yasminelle. I bylam bardzo zadowolona. Wiem ze po urodzeniu malej wrócę do antykoncepcji do momentu aż nie będę chciala drugiego dziecka. Zawsze sama na własną rękę robiłam badania i nawet ginek się śmiał ze jeszcze badan nie zlecil a ja juz na wizycie mam je zrobione.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A to mój brzuszek w 20 tygodniu, tak jak obiecałam :) Opuchnięte oczy i bez makijażu, ale nie to jest na tym zdjęciu najważniejsze ;)

1268spi.jpg
    Sue piękny brzusio <3 juz coraz większy <3

Sue lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19tc
    2b1bgw.jpg

20tc
    29o51qf.jpg

21tc
    t017no.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:37

Sue, Fedra, Penelope, megg, Bietka, Lara 82, juska19, Sewerynka, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

I oczywiscie musze swoje 5 groszy dolozyc ;)

Ja nigdy nie bralam antykoncepcji nie dlatego ze jest zla poprostu jej brac nie moglam z przyczyn medycznych, ale gdy staralismy sie o dziecko zrobila mi sie torbiel krwotoczna na jajniku niestety badziestwo jest niebezpieczne i co dostalam na nia wlasnie antyki ;)

Antyki podawane sa tez kobieta z obnizona rezerwa jajnikowa by je wyciszyc i w odpowiedniej chwili miala szanse by zajsc w ciaze...

Co do szkodliwosci antykow no coz sa szkodliwe jesli gin przepisuje je jak leci bez zrobienia podstawowych badan hormonalnych itd... to chyba tyle w temacie ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri uff bo juz myslalm ze tylko j mam taki duzy brzucho ale widze ze nie jestem sama :)

Sue a Ty masz brzuszek jaki marzyl sie kiedys mojemu mezowi czyli szczupla kobieta a brzuszek jak pileczka :)

Suri, Sue lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, dziękuje bardzo :) miałam ostatnio troche dola, ze tracę figurę, ale teraz znow zaczynam sie czuc zgrabnie :)

Pochwal sie tez brzuszkiem!

A moj brzuch moze nagle wyskoczyć i porobia mi sie rozstępy (troche sie tego boje)

madziutek 23, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie ladne brzuszki :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne brzuszki :)
    a ja dzis zaczynam 20 tydz :)
    (wg belli bo wg tego licze, ale chyba 19tydz 1 dzien to rozpoczety 20 tydz)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:28

Sewerynka lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mnie wczoraj popołudniu zwaliła z nóg migrena:/ Aktualnie jestem niewyspana przez nią, ale cóż. W ramach rekompensaty mąż zarządził, że jemy na mieście ;) A ja mu w ramach odwdzięczenia się upiekłam błyskawiczny jabłecznik :)

Mam nadzieję, że uda nam się dziś zaliczyć spacerek, bo takie piękne słońce!

relg9vvjrtqik460.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki co do tabletek anty ja bralam od listopada do marca ale musialam je odstawic ze wzgledow zdrowotnych i co w maju zaczlam w ciaze :)
    Co do tycia w ciazy moim zdaniem nie ma znaczenia czy kobieta pracuje czy jestw domu tyje swoim tempem ja mam dwojke dzieci 8 i 4 lata naprawde jest co robic wiecznie w ruchu co chwila cos i tyje w dodatku malo jem bo apetytu nie mam

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ