Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie brałam tabletek, bo nigdy nie mogłam zapamiętać kiedy wziąć tabletkę. Dla mnie dobrym rozwiązaniem były plastry Evra. Używałam ich też długo, bo kilka lat (ze 4?). Zawsze miałam okres jak w zegarku, co 24-25 dni, po odstawieniu nic się nie rozregulowało. Nie miałam problemów z zajściem w ciążę, bo zaszłam w pierwszym cyklu "starań" - plastrów nie stosowałam od dwóch lat, przez dwa lata uważaliśmy, raz się zapomnieliśmy, no i jest Tomasz
)
Witam się w piękny niedzielny poranekcath, juska19 lubią tę wiadomość
-
Hej! Ja brałam tabletki anty przez 5 lat, były to Diany, teraz już wycofane ze sprzedaży. Było to jedyne lekarstwo dla mnie w okresie dojrzewania na trądzik, które mi pomagało.
I był to lek starej generacji jak pisała Cath, a w ciąży jestem:) Co prawda udało się zajść po 6 miesiącach, ale z innego powodu niż tabletki. Myślę, że wrócę do brania jakiś nowszych kiedyś.cath lubi tę wiadomość
-
Witam z rana! Ja juz po sniadanku zrobionym przez mężą
Zapowiada się dzisiaj piękna pogoda więc może wybiore się na spacerek.
Ja mam na plusie 5 kg. i na razie waga stoi w miejscu.Dobrze,że pracuje( mimo,że się czasami nie chce) ale dzięki temu jestem ciągle w ruchu i waga nie idzie tak szyko w góre jak siedze w domu.W moim wieku,to lepiej by było jakbym za duzo nie przytyła,bo potem będzie mi cięzko zgubic.
Życzę miłej niedzielicath, Sue lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi sie ze antyki jesli sa brane pod kontrola, sa wykonywane regularnie badania i sa robione przerwy to nie zaszkodza , ja mialam maly przeboj z piersia- wykryty guzek ale nie bylo to zwiazane z antykami choc onkolog mowil ze dlugo sie skutki moga po zaprzestaniu pojawiac to u mnie sie pojawilo ok 6 lat po zaprzestaniu wiec tu raczej o zwiazek trudno... Kazdy lek przy dluzszym stosowaniu ma skutki pewnie jakies, patrzmy tez jednak na +.... Jednym z nich niewatpliwie waznym jet zapewne planowana ciaza z odpowiednim partnerem, pokonczone szkoly itd
wiec ja nie zaluje ze bralam
cath lubi tę wiadomość
-
Ja anty bralam kilka miesięcy. Moje hormony szaleją, więc musiałam coś brać żeby nie mieć cykli dłuższych niż 30 dni, a zdarzały mi się nawet 90-dniowe...do czasu planowania dzidziusia bralam inne tabl, które na mnie działały jak anty, mimo, ze tego nie wiedziałam dopóki ich nie odstawilam;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:24
cath lubi tę wiadomość
-
Witam
Co do antykoncepcji ja przyklejałam plastry przez 2 lata ( do grudnia 2013). Odstawiłam z początkiem 2014 roku, a w maju za pierwszym podejściem pojawiła sie Pola.
Cath zgadzam sie z Twoją wypowiedzią. Nie czuję się jakaś gorsza ;/
A co do wypowiedzi Vel, którą Cath zacytowała, to ugryzę się w język, bo jeszcze pamiętam jej wypowiedź, o rozczarowaniu płciowym dziecka.
Topola, cath, przedszkolanka:), bella84 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś wrote:Witam
Co do antykoncepcji ja przyklejałam plastry przez 2 lata ( do grudnia 2013). Odstawiłam z początkiem 2014 roku, a w maju za pierwszym podejściem pojawiła sie Pola.
Cath zgadzam sie z Twoją wypowiedzią. Nie czuję się jakaś gorsza ;/
Katiś, ja też używałam plastrówI polecam je komuś, kto chce rozpocząć antykoncepcje, a nie jest przekonany do tabletek
Dziś mam dobry humor, zamierzam obejrzeć "Kobietę na krańcu świata", po czym założyć sukienkę i zabrać się na lody i spacer do centrumMój P. jest na graniu (nawet nie pamiętam gdzie), więc niedziele muszę sobie sama zorganizować
cath, lula88 lubią tę wiadomość
-
A to mój brzuszek w 20 tygodniu, tak jak obiecałam
Opuchnięte oczy i bez makijażu, ale nie to jest na tym zdjęciu najważniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:00
cath, Fedra, Penelope, megg, Lara 82, Bietka, juska19, Sewerynka, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Mi antykoncepcje juz chcieli dać w wieku 13 lat ze względu na te miesiączki. Ale nie chciałam. Potem gdy poznałam męża mialam 15 lat. Jak juz mialam 16 stwierdziłam ze mozna spróbować. Mialam tak idealnie dobrane tabsy ze nawet nie przytylam. Cellulit mi sie pojawił owszem na udach ale to jedyny skutek uboczny. I tez brałam yasminelle. I bylam bardzo zadowolona. Wiem ze po urodzeniu malej wrócę do antykoncepcji do momentu aż nie będę chciala drugiego dziecka. Zawsze sama na własną rękę robiłam badania i nawet ginek się śmiał ze jeszcze badan nie zlecil a ja juz na wizycie mam je zrobione.
-
Witam sie i ja
I oczywiscie musze swoje 5 groszy dolozyc
Ja nigdy nie bralam antykoncepcji nie dlatego ze jest zla poprostu jej brac nie moglam z przyczyn medycznych, ale gdy staralismy sie o dziecko zrobila mi sie torbiel krwotoczna na jajniku niestety badziestwo jest niebezpieczne i co dostalam na nia wlasnie antyki
Antyki podawane sa tez kobieta z obnizona rezerwa jajnikowa by je wyciszyc i w odpowiedniej chwili miala szanse by zajsc w ciaze...
Co do szkodliwosci antykow no coz sa szkodliwe jesli gin przepisuje je jak leci bez zrobienia podstawowych badan hormonalnych itd... to chyba tyle w temacie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Suri uff bo juz myslalm ze tylko j mam taki duzy brzucho ale widze ze nie jestem sama
Sue a Ty masz brzuszek jaki marzyl sie kiedys mojemu mezowi czyli szczupla kobieta a brzuszek jak pileczka
Suri, Sue lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra, dziękuje bardzo
miałam ostatnio troche dola, ze tracę figurę, ale teraz znow zaczynam sie czuc zgrabnie
Pochwal sie tez brzuszkiem!
A moj brzuch moze nagle wyskoczyć i porobia mi sie rozstępy (troche sie tego boje)madziutek 23, Fedra lubią tę wiadomość
-
śliczne brzuszki
a ja dzis zaczynam 20 tydz
(wg belli bo wg tego licze, ale chyba 19tydz 1 dzien to rozpoczety 20 tydz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:28
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Mnie wczoraj popołudniu zwaliła z nóg migrena:/ Aktualnie jestem niewyspana przez nią, ale cóż. W ramach rekompensaty mąż zarządził, że jemy na mieście
A ja mu w ramach odwdzięczenia się upiekłam błyskawiczny jabłecznik
Mam nadzieję, że uda nam się dziś zaliczyć spacerek, bo takie piękne słońce! -
hej kobietki co do tabletek anty ja bralam od listopada do marca ale musialam je odstawic ze wzgledow zdrowotnych i co w maju zaczlam w ciaze
Co do tycia w ciazy moim zdaniem nie ma znaczenia czy kobieta pracuje czy jestw domu tyje swoim tempem ja mam dwojke dzieci 8 i 4 lata naprawde jest co robic wiecznie w ruchu co chwila cos i tyje w dodatku malo jem bo apetytu nie mamSue, Fedra lubią tę wiadomość