Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam tabsy wiele lat - też z powodu niewyobrażalnych bóli miesiączkowych. Miałam tabletki przeciwbólowe robione w aptece na zamówienie w takim wielkim opłatku a i tak mdlałam mojej mamie na ulicy. Ginekolog w wieku 17 lat zalecił mi na te bóle albo urodzić dziecko albo brać hormony. Poza tym przy moim zdecydowanym zdaniu, że dzieci to nie moja bajka zdecydowanie dawało mi to komfort - nigdy w życiu przed kwietniem tego roku nie robiłam testu ciążowego. Byłam regularnie badana - wątroba, hormony, itp. Pigułki miałam co jakiś czas zmieniane. Nie żałuję, ale 2-3 lata temu przestałam je brać i przestawiliśmy się na prezerwatywy - było to na próbę czy dalej będzie bolało tak mocno no i bóle były już do przeżycia. Jakoś zabezpieczać się trzeba
A z zajściem większych problemów nie miałam - 4 cykle w moim wieku to dobry wynik
-
Tak patrze Sue na Twoj brzuszek i ciesze sie ze nie tylko ja mam taki maly :p koledzy z pracy sie smieja ze z tylu to jeszcze mozna oko zawiesic bo nic nie widac chuda jak zwykle a z przodu pilka malutka... Jak wloze cos luzniejszego to nawet moge ja dalej ukryc
Sue lubi tę wiadomość
-
Co robicie dzisiaj na obiadek? U mnie się właśnie gotuje rosołek a mąż robi makaron.Mniam
Po obiadku idziemy na spacerek,żeby się przewietrzyć i rozruszać kości.
Dziewczynki śliczne macie brzuszki z tygodnia na tydzień co raz większe -
Witam się z Wami Mamusie w słoneczną niedzielę :*
Olcia... Brak mi słów, okropnie mi przykro, to nie powinno się staćTrzymaj się :*
Asia niezła mieszankaU mnie właśnie gotują się ziemniaczki na kopytka, pierwsze podejście mam nadzieję, że będzie udane
Kocham kluchy
Co do antykoncepcji to stosowałam przez 7 lat, bez żadnej przerwy, żadnych badań nic kompletnie opórcz morfologii i wątroby raz w roku z własnej inicjatywy. Diane przez 5 lat łykałam, potem jeszcze Yaz i Jasminelle. Odstawiłam 2,5 roku temu bo ryły mi psychikę, miałam okropne skurcze łydek i straszne migreny ze światłowstrętem, wymiotami, bólem w oczach głowie i reszcie. Ale co do ich negatywnych skutków to nie sądze, że powodują niepłodność a wręcz przeciwnie, wiele przypadłości kobiecych jest nimi leczone.. Każdy organizm jest inny, na jedną witamina C może mieć zły wpływ:) Ja jestem szczęśliwa, że przez tyle lat nie zaliczyłam wpadki i zdążyłam się ustatkować a teraz kiedy przyszedł czas na dzidzię to udało się bez większych problemów, ale tak jak pisałam każda z nas jest inna i będzie inaczej na nie reagować.
Penelope kulki sama robiłamChyba będe je sprzedawała na allegro...
Instrukcja http://www.youtube.com/watch?v=Be3-xlci-owA tiul mam stąd i tasiemki http://allegro.pl/tiul-w-rolce-15cm-x-9m-slub-totu-kokardy-kolory-i4620405615.html . I zaznaczam : straszna noga ze mnie w tematach plastycznych a wyszły naprawdę udane więc nie trzeba być mega zdolnym
Sue śliczne włoskiI piękna kuleczka
Juska i Suri duuuuże brzuchoooolki łapcie buziaki w te krągłości :-**
Katiś zdrowiej, buźka w zaflukany nosek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 14:02
Penelope, Januszkowa, Asiaa1201, Katiś lubią tę wiadomość
-
Aaa Topola, głowa do góry, nie jesteś sama :*** Moje humorki, czepialstwo o wszystko , zmiany nastroju i wogle poczucie takiego wewnętrznego rozbicia... Wszyscy i wszystko mnie drażni, byle pierdoła.. Wrr.... Czasami też nie potrafię wytrzymać sama ze sobą i dziwię się , że Mój i przyjaciele potrafią mnie znosić. Jakoś to będzie , pocieszam się , że do stycznia niewiele czasu a wtedy już z górki i będziemy miały wynagrodzone nasze smutki i bolączki
:*
Topola lubi tę wiadomość
-
U mnie tez humorki biora gore i czepia sie o wszystko mala rzecz a jestem wsciekla jak osaaaa.. najlepiej bez kija nie podchodzic moj maz sie smieje ze przechodzil juz to dwa razy wiec nie zwraca na to uwagi..a mnie jeszcze bardziej wtedy z tym denerwuje
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Fedra, dziękuje bardzo
miałam ostatnio troche dola, ze tracę figurę, ale teraz znow zaczynam sie czuc zgrabnie
Pochwal sie tez brzuszkiem!
A moj brzuch moze nagle wyskoczyć i porobia mi sie rozstępy (troche sie tego boje)
Jutro zaczynam 6 miesiac wiec jutro bedzie zrobiona foteczka a jak sie dorwe do kompa to wstawie i tu
Sewerynka, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
I co do tycia to sie zgodze ze nie ma znaczenia czy sie chodzi do pracy czy nie ja od poczatku jestem w domu z przykazem lerzenia i dlugo na wadze mialam tylko plus 1 kg a obecnie plus 4 kg przyczym w sumie jem wszystko nie ograniczam sie jak chce Maca to zjem a jak mam ochote na krowki to tez jem a jak widac w wadze odbicia nie ma17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
hehe z tą wagą to kwestia genów popieram Fedra całkowicie
Ja od stycznia na zwolnieniu i nie tyłam ,a ze sportem jestem na bakier nienawidzę się męczyć, dlatego podziwiam np Sue za zapał i miłość do sportu nawet w ciąży, ale mówią, że sport uzależnia
Więc zupełnie rozumiem bo mnie uzależniła czekolada i chipsy
W tej chwili mam może 2 kg na plusie, ale cycuchy ogromne i widzę, że w biodrach się zaokrągliłam, ale to chyba taka kolej rzeczy ,że wszystko tam rośnie. A naprawdę leżę i opycham się, zwłaszcza, że nocny marek ze mnie to noc jest moja i wtedy jeszcze większy głód:D
Dziękuje Asiu :-* Mogę Ci takie zrobić jak macie ochotę, Pelenelope Tobie też chętnie zrobię jeśli chcesz))) No problem:-)
Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja przytylam szalone 30 dag, a brzuch mam raczej duży, dziecko chyba korzysta z moich zapasów, a ma z czego bo waze 68 kg
ciekawe jak będę dalej tyla, już czuję się jak slonik...
Właśnie odpoczywam po obiedzie i córka raczy mnie kopniakamiSewerynka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mój mąż ma chyba dość i się do mnie cały dzień nie odzywa
No co? W końcu jestem w ciąży to chyba mi wolno
Co do wagi to ja narazie jestem na zero. W trakcie pierwszego trymestru schudłam 2kg (a nie wymiotowałam), teraz dwa przytyłam. Ale na pewno szybko nadrobię bo ciągle mam ochotę na słodkie. Nie słodycze ale ciasta, pączki, drożdżówki. Właśnie będę smażyć naleśniki. -
A no i żeby nie było też jem wszystko na co mam ochotę, smieciowe żarcie i słodycze się zdarza
tylko że dalej zjem mniej niż przed ciążą, chyba dziecko mi na żołądku siedzi
Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość