X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad robiłam znowu placki ziemniaczane, mi na szczęście nie szkodzą :D

Dzisiaj znowu byłam na swapie:)

Myślałam, że dzisiaj nic nie przyniosę a tu niespodzianka;p mam matę edukacyjną( wygląda jak nowa) przesłodkie buciki no i różne bodziaczki i śpioszki:D
    Robiłam tam naturalne mydełka, które wzięłam do domu:)

Mąż już skończył brudną robotę w sypialni synka, teraz sprząta i niedługo będzie można wstawiać meble:)

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Juska19 duży brzusio masz jak na 19 tc ;)
    Ja mam podobny a w poniedziałek zaczynam 23 tc

Ją oglądam The Voice of Poland ;)

a mi wywala na noc masakrycznie... robilismy ostatnio sweet zdjecia bo pisalam Wam kiedys że ojciec mojego Wiktora mieszka w stanach i chcial zeby mu zdjecia wyslac i robilismy no i te wspolne są z brzucha wieczorem, a ten goly brzuch to brzuch rano na czczo i w sumie jak sie nie ubiore w obcisle ciuchy to dalej nie wygladam jak ciezarna, np na tych warsztatach siedziala kolo mnie inna Lutowka bo wpisywalysmy sie na taka liste i ona sie wpisala na 8 lutego ze ma termin a wygladala jak w duzej ciazy naprawde, a mloda szczupla dziewczyna widac bylo po niej, a ja na tle innych jakbym niewiadomo czemu sie tam znalazla :D fotelik mogla wygrac tylko mama z brzuszkiem to pomyslalam ze jak na mnie padnie to nawet mi go nie przyznaja :D

ale jak siostra starsza mojego zobaczyla te nasze zdjecia to powiedziala ze ona to takiego brzucha w 5msc nie miala, a ona rodzila 1,5 roku temu i pytala sie czy napewno jedno dziecko :D

no i wieczorem jestem jak przed porodem a w dzien to nic :P chyba ze ubiore bluzke na ramiaczkach no to wtedy widac ze jest brzuch

http://www.iv.pl/images/68584784675006673462.jpg

edit
    nie widac tego z golym brzuchem to drugi raz samo :) rano to jest
    http://www.iv.pl/images/51677693366778367926.jpg

a nie chwalilam Wam sie! nie dopinam sie w spodnie, a bol uciskajacych spodni w brzuch jest nie do zniesienia :P poszlam do h&m (w galerii balyckiej jak ktos szuka ciuchow ciezarnych) i kupilam granatowe rurki a la dzinsy za 79zl :) sa super :) na zdjeciu mam tylek jak kaczka ale dlatego ze zdjecie robione od gory a nie chce mi sie juz bawic :) ale mniej wiecej tak to wyglada :D

http://www.iv.pl/images/13208618497077056244.jpg

'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 16:55

lula88, juska19, Sewerynka, Penelope, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VEL no co Ty gadasz, że brzucha nie widać! Widać i jaki ładny <3
    chociaż zgodzę się z Tobą, że w każdej bluzce brzuch wygląda inaczej ;)
    Fotki są super ekstra pamiątka ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny mój ginekolog pracuje w klinice nieplodnosci i kobietom które chca zajść w ciążę podaje sie antykoncepcje przez pare miesięcy bo po odstawieniu jest jajeczkowanie na hurra. I wtedy jajniki wypuszczają pare jajeczek. Ja stosowalam antykoncepcje przed 4 lata w styczniu tego roku postanowieniem noworocznym byly starania i odstawilam. I nie czuje sie z tego powodu gorsza. Przy nowej antykoncepcji tych nowych tabletkach ryzyko wystąpienia jakich kolwiek powiklan później jest Male. Ja badania robiłam co pól roku miedzy innymi stany watrobowe i usg piersi wszystko mialam na top top. Kontrolowalam mój organizm caly czas. Wszyscy piszą te zle opinie o antykoncepcji. Ale o dobrych rzeczach to juz sie nie pisze. Kolezanka moja wiedziala ze stosuje antykoncepcje to mnie tak zbesztala bo jej siostra nie mogla zajść w ciążę i zwalily wszystko na to ze kiedys brala antykoncepcje. Gó#no prawda. Zasiegalam opini dwóch lekarzy i stwierdzili ze owszem stare tabletki które byly pare lat temu miały noedociagniecia ale przy współczesnej antykoncepcji nie nie i nie. Wręcz śmiali sie z tym opinii. Wiec nie uważam sie za gorsza bo brałam antykoncepcję a wręcz uważam ze dużo dobrego w moim organizmie zrobila. Wczesniej mialam bardzo bolesne miesisczki ze karetka na sygnale mnie wiozła do szpitala bo z bolu mdlalam. A do tego byly nieregularne. A przy antykoncepcji co miesiąc w czwartek mowilam "dzien dobry ciociu" i bol byl do zniesienia, czasem nawet wg nie czułam nic. I co bylo mila odmiana bo ze mna bywalo bardzo zle. Jak byl pierwszy dzien @ to na zastrzyk przeciwbólowy jechałam do znajomej pielęgniarki bo inaczej to piec dni wyjętych z zycia.

no ja bez tabletek mialam okres jak w zegarku, dla mnie nieregularna miesiaczka to 29 albo 26 dni bo od 10lat mam 27 albo 28 dni i nigdy mi sie nie spoznila, a najwiecej to 3dni i na palcach reki wylicze takie miesiace, a co boli nie mialam nigdy przenigdy bez brania czegokolwiek wiec u mnie nie bylo nigdy koniecznosci tabletek, a mozliwe ze masz racje i to sa plotki z ta plodnoscia ale ja sie poprostu balam ryzykowac :) bo czulam z tylu glowy ze cos moze byc nie tak bo zbyt duzo razy mi sie "udawalo" nawet jak jeszcze sie nie staralam o dziecko i balam sie ze jak wezme tabsy to pogorsze swoj stan, ale to takie moje myslenie nie poparte zadnym slowem zadnego lekarza wiec bardziej schiz :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    VEL no co Ty gadasz, że brzucha nie widać! Widać i jaki ładny <3
    chociaż zgodzę się z Tobą, że w każdej bluzce brzuch wygląda inaczej ;)
    Fotki są super ekstra pamiątka ;)

widac bo bluzka bardzo obcisla i biala i zdjecie robione wieczorem wtedy wlasnie pisalam ze wygladam jak przed porodem i siostra mojego pytala czy aby napewno jedno dziecko

ale ogolnie rano czy tam w ciagu dnia to nie widac :P chyba ze obcisle mega ciuchy ale tez da sie ukryc jeszcze, ale po sniadaniu juz nie, no ogolnie nikt mnie za ciezarna nie bierze :)

zjk3p18.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że taką schize mam po tym przypadku z Olcia, że już niewiem czy sobie wkrecam czy naprawde to się dzieje... Otóż pobolewa mnie dół brzucha, i wydaje mi się cały czas ze mam mokro w majtkach. Niewiem czy moja chora wyobraźnia płata mi figle, ale już zaczęłam się zastanawiac czy nie jechać na IP

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel śliczny brzusio.. mnie też wzdyma wieczór ale nie aż tak :) w sumie 2 tyg różnicy więc jeszcze nic nie wiadomo..
    Sue twój taki słodki jak piłeczka :)

A tak to objadłam się teściowa pacek kruchy z masą budyniową i gruszkami zrobiła.. na pokuszenie będę mieć utrzymanie kilka dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:50

Sewerynka, Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel
    moj brzuszek z rana tez jest mniejszy :) ten byl wieczorny wiec jak wiadomo i pojadlam i pilam wode ale co tam nie ma co sie martwic najwazniesze zeby dzieci rosly zdrowo:) VEL piekny masz brzuszek

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie tym martwisz moze jedz i sprawdz
    Asiaa1201 wrote:
    Powiem Wam, że taką schize mam po tym przypadku z Olcia, że już niewiem czy sobie wkrecam czy naprawde to się dzieje... Otóż pobolewa mnie dół brzucha, i wydaje mi się cały czas ze mam mokro w majtkach. Niewiem czy moja chora wyobraźnia płata mi figle, ale już zaczęłam się zastanawiac czy nie jechać na IP

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie jeśli chcecie to Wam zrobię takie tylko jakie kolorki i ile :-)

Vel no naprawdę duży brzusio, aż niesamowite , że z rana nic nie ma, choć ja nie raz mam wrażenie w zależności od dnia , że mi się wsiąknął troszkę i wydaje się mniejszy :P Za to z godziny na godzinę wyskakuje. To chyba zależy od tego jak dzidzia się układa.

Asiu myślę, że przez pryzmat doświadczenia Olci będziemy teraz szukać u siebie objawów.. Ale nigdy wcześniej tak nie miałaś? To pierwszy raz kiedy masz mokro (Woda, śluz ??). Mi się to często zdarza.. Po prostu mam dużo białego kremowego śluzu.. ale staram się nie panikować, mimo , że juz raz miałam niemiłą przygodę z szyjką w szpitalu co podejrzewali skracanie. Ale jeśli to Cię uspokoi to jedź na IP :**

Suri, pewnie każda odczuwa ten objaw inaczej. Przy porodzie się dowiemy co to za uczucie :P No i ja też słodkie pochłaniam oczami <3

juska19 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce z siebie czubka zrobić, bo może to moja chora wyobraźnia

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wiadomosci o Olci mam rozne schizy mialam czekac do listopada na wizyte w szpitalu ale czekam jak moja siostra urodzi i wybierzemy sie zobaczyc mala a przy okazji pojde do ginka polskiego bo chce miec pewnosc ze jest wszystko dobrze.
    Nie mozemy tak sie schizowac bo nie wplywa to dobrze na nasze maluszki wiadomo roznie bywa ale spokojnie trzeba podchodzic do wszystkiego
    Co do tego ze masz mokro w majtkach u mnie jest to samo co ide do toalety sprawdzam tylko czy nie krwawie :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostu sie martwisz to normalne kazda z nas pewnie teraz sie doszukuje ale jesli naprawde czujesz ze cos jest nie tak sprawdz bedziesz duzo spokojniesza
    Asiaa1201 wrote:
    Nie chce z siebie czubka zrobić, bo może to moja chora wyobraźnia

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka tak ja też mam białe uplawy ciążowe, ale teraz zauważyłam takie galaretka ale mało raz na jakiś czas.

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ze mnie prawie codziennie leci biały śluz a często mam wrażenie że woda- majtki mam ciągle mokre :P
    dzisiaj tak samo ale do tego boli mnie taki @ ból... mała nie kopie dzisiaj,ale czuję ją w dole brzucha tak w poprzek, czasami "odpływa" i wraca, taki dyskomfort a nawet ból czuję jak np. stoję. Też się martwię czy wszystko jest ok,ale staram się leżeć, biorę no spę i odpoczywam, zobaczę jutro . Ja wiem że ta wiadomość sprawiła że nasza wyobraźnia i organizm działa "inaczej" ale trzeba być dobrej myśli :)
    jak Cię nadal będzie coś niepokoić to jedź na IP jak Cię to uspokoi :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, jakbym czytała o sobie :)To układanie się w dole brzucha jest strasznie drażniące.
    Asia, no i u mnie jest galaretka już od jakiegoś czasu. Nie to że dużo, ale od czasu do czasu wyjdzie taki mały kawałek ze śluzem. No i usłyszałam na to, że to normalne i nic się nie dzieje, ale powiem szczerze, że po historii Olci już raczej nie napiszę Ci, że to na pewno normalne i wszystko ok, bo nie chcę wprowadzać w błąd. W każdym razie ja to mam i nic się do tej pory nie działo z szyjką.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza dobrze słyszeć,że ktoś tak też ma :) a ona dzisiaj się tak non stop układa złośnica, i nie wiem czy przez to te bóle jak na @ czy coś naciska :O no ale to oznacza że się kręci więc dobry znak :)

sebza lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sa te leki przez ta babke po ostatnim porodzie ale staram sie myslec pozytywnie

relge6yd0kju1g7d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My:)
    http://www.iv.pl/images/39036070437488837117.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 18:04

Sue, juska19, Bietka, Penelope, maja35, Lara 82, Fedra, Januszkowa, megg, Sewerynka, Angélique89, asia888 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza te nasze dzieciaki to chyba dziś tak mają z ukladaniem się na dole brzucha, dla mnie to straszny dyskomfort jak się ruszy ;)
    tego co piszecie to u mnie to samo jest, chyba muszę wyluzować ;)

przedszkolanka:), sebza lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ