X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Mnie od godziny boli brzuch bez przerwy ...Przedtem tak nie mialam.
    I naprawde juz sie martwie :(

jak mnie tak bolał to kazała mi co 4h no spe brać i magnez z potasem- Asparaginian

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Poważnie jeśli chcecie to Wam zrobię takie tylko jakie kolorki i ile :-)

Vel no naprawdę duży brzusio, aż niesamowite , że z rana nic nie ma, choć ja nie raz mam wrażenie w zależności od dnia , że mi się wsiąknął troszkę i wydaje się mniejszy :P Za to z godziny na godzinę wyskakuje. To chyba zależy od tego jak dzidzia się układa.

Asiu myślę, że przez pryzmat doświadczenia Olci będziemy teraz szukać u siebie objawów.. Ale nigdy wcześniej tak nie miałaś? To pierwszy raz kiedy masz mokro (Woda, śluz ??). Mi się to często zdarza.. Po prostu mam dużo białego kremowego śluzu.. ale staram się nie panikować, mimo , że juz raz miałam niemiłą przygodę z szyjką w szpitalu co podejrzewali skracanie. Ale jeśli to Cię uspokoi to jedź na IP :**

Suri, pewnie każda odczuwa ten objaw inaczej. Przy porodzie się dowiemy co to za uczucie :P No i ja też słodkie pochłaniam oczami <3

a ja sobie mysle że poprostu jak zjemy to nas wydyma od jedzenia, a ze jest mniej miejsca w brzuchu to rosnie dwukrotnie :D

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel! Piękny brzuszek, fantastyczny ;)
    Powiem Ci, że też mam te spodnie i one tak dziwnie się układają i wyglądają źle :)
    Więc się nie przejmuj :D

Co do śluzu, ja też ma go sporo.

Piszecie, że Wam się dzieci układają na dole brzucha. Ja mam podobnie, jest to czasami mega nieprzyjemne ;/ Ale skoro TOmkowi tak wygodnie, to cóż ;) Nic nie zrobię ;)

na mnie wygladaja dobrze :D ale nie na zdjeciu :D ale ja mam rozmiar 38 i on jest za duzy, ciagle spadaja mi z tylka :/ i gumka za szeroka ! ale 36 byly akurat takie obcisle ze normalnie bym je wziela ale w tym wypadku pieniedze w bloto bo przeciez urosne jeszcze i nie moge kupic na styk... ale teraz sie troche mecze z wiszaca dupa :D

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie zaleglosci w modelkach na wspolnej master szefach i innych ze szok.. ale nie mam sily !! jak pojde na l4 za dwa tygodnie i bede lezec do gory brzuchem to tydzien bede nadrabiala moje zaleglosci na tvn playerze :) a teraz to juz ide spac wlasciwie.. :P także dobranoc :)

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie zle układają, przez te gumę na brzuch pewnie :/ i złe sie w nich czuje :/

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A mnie sie zle układają, przez te gumę na brzuch pewnie :/ i złe sie w nich czuje :/

Ty jestes chudzinka to moze dlatego i masz jeszcze brzuszek malutki

a ja zawsze mialam dupe, uda i brzuch :D to troche wypycham i sie w miare ukladaja ale spadaja mi ciagle :/ nienawidze tego, lubie jak mnie spodnie mocno opinaja i nie trzeba ich podciagac co chwile

zreszta jakie by nie byly i tak sa lepsze niz jakiekolwiek inne bo zwykle tak mi w brzuch wchodzily juz ze myslalam ze umre... a te w miare cenowo okej i na szybko kupione :) ze zwyklych spodni pozostaja tylko mega biodrowki ktore sie zapinaja jeszcze pod brzuchem na wzgorku lonowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 20:05

zjk3p18.png

• Suri Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam nospe i przeszlo na szczescie
    Staram sie nie panikowac ale nie zawsze mi to niestety wychodzi

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    J

Co do dziwnych odczuć to od wczoraj jakby pobolewa mnie spojenie łonowe. Wiadomo się tam to rozciąga i rozchodzi. I nie jest to jakiś ból długotrwały, ale chwilowy, parę razy w ciągu dnia.

Katiś, to jeśli będziesz miała pecha (tak jak ja) to niebawem będzie Ci się ciężko przekręcić z boku na bok na łóżku, tak aby to nie powodowało bólu.. Trzeba się przekręcać ze złączonymi nogami, a siedzieć z rozłożonymi... Parodia :)
    Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie boli na tym etapie, bo w sieci jest wszędzie napisane, że to dopiero w III trymestrze się zaczyna, a mi się zaczęło tuż po innych dolegliwościach w miednicy, wszystko się tam posypało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 20:42

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,

Nie odzywałam się bo mnie wiadomość o Olci również skopała psychicznie i nie potrafię sobie z tym poradzić tak mi siedzi w podświadomości, choć robię wszystko by nie myśleć. (Przepraszam, że to powiem ale aż przez chwilę pożałowałam, że czytam forum :-()

Już nie powiem, że wszystko mnie boli odkąd to usłyszałam i oczywiście mam non stop mokro w majtkach :-(

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tak samo- i sprawdzam czy mam czysta wkladke ciagle....

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć jak Was teraz doczytałam to się znowu trochę uspokoiłam. Tak więc chyba taka magia forum :-)

Ja też mam taki śluz biało-kremowy i gęsty. Jak dużo leżę to nie jest go dużo jak pójdę na spacer lub do WC na 2 to go wtedy więcej wycisnę. (Sorry, że tak obrazowo)
    Co do bóli to ja też mam może nie codziennie ale są choć wtedy staram się leżeć No-spę brałam na razie tylko 4 razy przy tych moich kolkach jelitowych bo też boję się żeby za dużo jej nie brać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jak mam mokro od razu lece spr co to... i ten nawyk spr co jest na wkladce...

ale uspokoilyscie mnie jesli chodzi o bol podbrzuszu

ide ogladac Lekarzy :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego układania się dzieciaczka to już dzisiaj oczywiście halo miałam, że mi się chyba macica stawia (no bo skąd mam wiedzieć jak to jest) bo mi się takie twardę robiło nad wzgórkiem łonowym jak np. wstawałam, albo jak chwilę posiedziałam. Ale jak chwilkę się przeszłam lub położyłam to ustępowało. A rzeczywiście takie dziwne uczucie.
    Więc chyba tak jak piszecie mały układa się tak jakoś nisko.
    A mąż się śmieje żebym go nie naciskała jak mi się tak wypnie skoro mu wygodnie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lekarze sie zaczeli jak ta Pani w ciazy siedziala w wc z krwia na rekach..
    przelaczylam.

nie chce sluchac i ogladac takich rzeczy:(

My z Maciusiem dzis zjedlismy cala pake krakuskow serc z czekolada- ale dobre:)

dziewczyny gdzie najlpeiej wstawic zdjecie zeby juz nie trzeba zmniejszac bylo?zdjecie z tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:42

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tabletek anty również brałam Cilest przez 6 lat (nie robiłam żadnych badań i przerw), odstawiłam 5 lat temu i jechaliśmy z kalendarzykiem jak bez gumki, a z prezerwatywą w dni płodne. Zaszłam z pierwszym cyklem zarówno za pierwszym razem jak i za drugim teraz.
    Co prawda pierwsze dzieciątko poroniłam, choć nie wiem czy w jakikolwiek sposób mogły wpłynąć na to tabletki, które brałam tyle lat temu? (przestałam się nad tym zastanawiać bo bym zwariowała)

Wiem, że dzięki nim nie wpadłam (Choć po tylu latach związku czasem żałuję :-)), no i na pewno bardzo wyregulował mi się okres i owulacje (już po zakończeniu brania), że ja wiedziałam i czułam, kiedy mam owulację lub np. że za 3-4 godziny będzie okres :-)

Myślę, że na nasz organizm wszystko ma wpływ w jakiś stopniu no ale musi być w tym jakiż złoty środek :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath: slicznie wyglacie :*

ojoj widze ze zdjeciu juz zniklo

Lekarzy to ja.nie dan rady ogladac. Wiem ze to sztuczna krew.ale.no nie.dam rady ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 21:15

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pytanie o 2 nie miałam zaparć do tej pory zawsze rano 2 jest. Choć już drugi raz mi się zdarza, że wieczorem mam wrażenie, że mi się chce a jak pójdę to nie mogę, ta jakby to było zaparcie. No i mam taki cholerny dyskomfort takie parcia ale na 2 :-( (No co zrobię, że tak obrazowo- sorry)
    Też tak macie czasem ?

Normalnie czuję jakbym miała w d... jakiś nadbagaż :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście jutro idę sobie zrobić wymaz z pochwy do laboratorium mikrobiologicznego (choć boję się żeby mi nic tam nie uszkodzili), choć z pochwy a nie z szyjki więc może jakoś super głęboko nie będą grzebać :-)
    No a oprócz tego muszę do innego lab. na badania krwi i moczu jak co miesiąc przed wizyta więc będę miała ciężki poranek :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 - to powodzenia jutro na tych badaniach ;) A kiedy masz polowkowe?

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja uciekam oglądać Czas Honoru :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ