Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sewerynka wrote:Poważnie jeśli chcecie to Wam zrobię takie tylko jakie kolorki i ile
Vel no naprawdę duży brzusio, aż niesamowite , że z rana nic nie ma, choć ja nie raz mam wrażenie w zależności od dnia , że mi się wsiąknął troszkę i wydaje się mniejszyZa to z godziny na godzinę wyskakuje. To chyba zależy od tego jak dzidzia się układa.
Asiu myślę, że przez pryzmat doświadczenia Olci będziemy teraz szukać u siebie objawów.. Ale nigdy wcześniej tak nie miałaś? To pierwszy raz kiedy masz mokro (Woda, śluz ??). Mi się to często zdarza.. Po prostu mam dużo białego kremowego śluzu.. ale staram się nie panikować, mimo , że juz raz miałam niemiłą przygodę z szyjką w szpitalu co podejrzewali skracanie. Ale jeśli to Cię uspokoi to jedź na IP :**
Suri, pewnie każda odczuwa ten objaw inaczej. Przy porodzie się dowiemy co to za uczucieNo i ja też słodkie pochłaniam oczami
a ja sobie mysle że poprostu jak zjemy to nas wydyma od jedzenia, a ze jest mniej miejsca w brzuchu to rosnie dwukrotnie
-
Sue wrote:Vel! Piękny brzuszek, fantastyczny
Powiem Ci, że też mam te spodnie i one tak dziwnie się układają i wyglądają źle
Więc się nie przejmuj
Co do śluzu, ja też ma go sporo.
Piszecie, że Wam się dzieci układają na dole brzucha. Ja mam podobnie, jest to czasami mega nieprzyjemne ;/ Ale skoro TOmkowi tak wygodnie, to cóżNic nie zrobię
na mnie wygladaja dobrzeale nie na zdjeciu
ale ja mam rozmiar 38 i on jest za duzy, ciagle spadaja mi z tylka
i gumka za szeroka ! ale 36 byly akurat takie obcisle ze normalnie bym je wziela ale w tym wypadku pieniedze w bloto bo przeciez urosne jeszcze i nie moge kupic na styk... ale teraz sie troche mecze z wiszaca dupa
-
ja mam takie zaleglosci w modelkach na wspolnej master szefach i innych ze szok.. ale nie mam sily !! jak pojde na l4 za dwa tygodnie i bede lezec do gory brzuchem to tydzien bede nadrabiala moje zaleglosci na tvn playerze
a teraz to juz ide spac wlasciwie..
także dobranoc
-
Sue wrote:A mnie sie zle układają, przez te gumę na brzuch pewnie
i złe sie w nich czuje
Ty jestes chudzinka to moze dlatego i masz jeszcze brzuszek malutki
a ja zawsze mialam dupe, uda i brzuchto troche wypycham i sie w miare ukladaja ale spadaja mi ciagle
nienawidze tego, lubie jak mnie spodnie mocno opinaja i nie trzeba ich podciagac co chwile
zreszta jakie by nie byly i tak sa lepsze niz jakiekolwiek inne bo zwykle tak mi w brzuch wchodzily juz ze myslalam ze umre... a te w miare cenowo okej i na szybko kupioneze zwyklych spodni pozostaja tylko mega biodrowki ktore sie zapinaja jeszcze pod brzuchem na wzgorku lonowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 20:05
-
Katiś wrote:J
Co do dziwnych odczuć to od wczoraj jakby pobolewa mnie spojenie łonowe. Wiadomo się tam to rozciąga i rozchodzi. I nie jest to jakiś ból długotrwały, ale chwilowy, parę razy w ciągu dnia.
Katiś, to jeśli będziesz miała pecha (tak jak ja) to niebawem będzie Ci się ciężko przekręcić z boku na bok na łóżku, tak aby to nie powodowało bólu.. Trzeba się przekręcać ze złączonymi nogami, a siedzieć z rozłożonymi... Parodia
Ale dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie boli na tym etapie, bo w sieci jest wszędzie napisane, że to dopiero w III trymestrze się zaczyna, a mi się zaczęło tuż po innych dolegliwościach w miednicy, wszystko się tam posypało..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 20:42
-
Cześć Wam,
Nie odzywałam się bo mnie wiadomość o Olci również skopała psychicznie i nie potrafię sobie z tym poradzić tak mi siedzi w podświadomości, choć robię wszystko by nie myśleć. (Przepraszam, że to powiem ale aż przez chwilę pożałowałam, że czytam forum)
Już nie powiem, że wszystko mnie boli odkąd to usłyszałam i oczywiście mam non stop mokro w majtkachAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Choć jak Was teraz doczytałam to się znowu trochę uspokoiłam. Tak więc chyba taka magia forum
Ja też mam taki śluz biało-kremowy i gęsty. Jak dużo leżę to nie jest go dużo jak pójdę na spacer lub do WC na 2 to go wtedy więcej wycisnę. (Sorry, że tak obrazowo)
Co do bóli to ja też mam może nie codziennie ale są choć wtedy staram się leżeć No-spę brałam na razie tylko 4 razy przy tych moich kolkach jelitowych bo też boję się żeby za dużo jej nie brać. -
Co do tego układania się dzieciaczka to już dzisiaj oczywiście halo miałam, że mi się chyba macica stawia (no bo skąd mam wiedzieć jak to jest) bo mi się takie twardę robiło nad wzgórkiem łonowym jak np. wstawałam, albo jak chwilę posiedziałam. Ale jak chwilkę się przeszłam lub położyłam to ustępowało. A rzeczywiście takie dziwne uczucie.
Więc chyba tak jak piszecie mały układa się tak jakoś nisko.
A mąż się śmieje żebym go nie naciskała jak mi się tak wypnie skoro mu wygodnie -
no lekarze sie zaczeli jak ta Pani w ciazy siedziala w wc z krwia na rekach..
przelaczylam.
nie chce sluchac i ogladac takich rzeczy:(
My z Maciusiem dzis zjedlismy cala pake krakuskow serc z czekolada- ale dobre:)
dziewczyny gdzie najlpeiej wstawic zdjecie zeby juz nie trzeba zmniejszac bylo?zdjecie z telWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 22:42
-
Co do tabletek anty również brałam Cilest przez 6 lat (nie robiłam żadnych badań i przerw), odstawiłam 5 lat temu i jechaliśmy z kalendarzykiem jak bez gumki, a z prezerwatywą w dni płodne. Zaszłam z pierwszym cyklem zarówno za pierwszym razem jak i za drugim teraz.
Co prawda pierwsze dzieciątko poroniłam, choć nie wiem czy w jakikolwiek sposób mogły wpłynąć na to tabletki, które brałam tyle lat temu? (przestałam się nad tym zastanawiać bo bym zwariowała)
Wiem, że dzięki nim nie wpadłam (Choć po tylu latach związku czasem żałuję), no i na pewno bardzo wyregulował mi się okres i owulacje (już po zakończeniu brania), że ja wiedziałam i czułam, kiedy mam owulację lub np. że za 3-4 godziny będzie okres
Myślę, że na nasz organizm wszystko ma wpływ w jakiś stopniu no ale musi być w tym jakiż złoty środek
-
A teraz pytanie o 2 nie miałam zaparć do tej pory zawsze rano 2 jest. Choć już drugi raz mi się zdarza, że wieczorem mam wrażenie, że mi się chce a jak pójdę to nie mogę, ta jakby to było zaparcie. No i mam taki cholerny dyskomfort takie parcia ale na 2
(No co zrobię, że tak obrazowo- sorry)
Też tak macie czasem ?
Normalnie czuję jakbym miała w d... jakiś nadbagażAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Ja oczywiście jutro idę sobie zrobić wymaz z pochwy do laboratorium mikrobiologicznego (choć boję się żeby mi nic tam nie uszkodzili), choć z pochwy a nie z szyjki więc może jakoś super głęboko nie będą grzebać
No a oprócz tego muszę do innego lab. na badania krwi i moczu jak co miesiąc przed wizyta więc będę miała ciężki poranek