X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę teraz 1.10. No, a 2.10 wizytę u mojej gin.
    Więc też ma stresik przed nadchodzącym tygodniem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze :)

A ja ide spac . Dobranoc wszystkim :)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte u mojego gina, a w srode połówkowe, wiec nie wiem czy jutro gin mi zrobi usg. Ale spoko, wytrzymam do srody, oby tylko dzieć sie dobrze ułozyl zebym nie musiala na powtorke jechac :)

sebza lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja słyszałam o testach Ph w pochwie dostępne w aptece i o wkladkach po których się stwierdza czy leci z ciebie śluz mocz czy sącza się wody.. Niewiem czy nie zakupie (",)

sebza lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A teraz pytanie o 2 nie miałam zaparć do tej pory zawsze rano 2 jest. Choć już drugi raz mi się zdarza, że wieczorem mam wrażenie, że mi się chce a jak pójdę to nie mogę, ta jakby to było zaparcie. No i mam taki cholerny dyskomfort takie parcia ale na 2 :-( (No co zrobię, że tak obrazowo- sorry)
    Też tak macie czasem ?

Normalnie czuję jakbym miała w d... jakiś nadbagaż :-(

Lara ja tak mam bardzo często i to już od dość dawna. Czuję jakby że ciągle tam ten "nadbagaż" jest ale nie mogę się go pozbyć. I niestety już 2ki codziennie to ja nie robiłam od ładnych dwóch miesięcy.

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obejrzałam "Gwiazd naszych wina" i jestem zmasakrowana emocjonalnie ;/ Fajny film, nie taki cukierkowy, jak większość.

Mały mnie kopie po jelitach chyba :)

Idę spać, dobranoc :*

Słoneczna ja wrzucam zdjęcia na tinypic.com - tam możesz wybrać rozmiar zdjęcia (ja wybieram message board czy jakoś tak) i potem kopiujesz URL zdjęcia w wiadomości.

Jeszcze odnośnie tycia - ja ćwiczę, a mimo to mam 5 na plusie. Nie ma chyba reguły.
    Moja koleżanka przytyła w pierwszej ciąży 27kg, bo tak jej się woda zatrzymywała. Palce miała jak parówki, cała była jak parówka. Po porodzie zeszło wszystko :)

Sewerynko, dziękuję za komplement odnośnie włosów. Muszę przyznać, że bardzo o nie dbam i dzięki temu są extra. Długie, równe i proste :)

A co do Tych pieszczoszków, które robisz - wrzuć może link do allegro, to na pewno coś zamówię.

Byłam dzis w TK Maxie - na pewno kupie tam dużo rzeczy dla dziecka, bo są i ręczniczki i kombinezony, więc extra :)

Dobranoc Mamusie :*

Januszkowa, słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam ostatnio w smyku i spodobał mi się wózek mutsy evo, fajna cena 599 zł Ale tylko głęboki, bez spacerówki, no ale przecież spacerowke mogę kupić później, za kase że sprzedaży głębokiego.. ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Idę dzisiaj do pracy na 5 godzin. Zobaczymy jak będzie.
    Miłego poniedziałku.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To milej pracy Ci życzę ;)
    A ja witam się w 6 mscu ciąży ;) 23 tc
    Ależ ten czas leciii ;)
    Moje maleństwo ju. Od godziny daje tak o sobie znać, że szok ;)

Topola, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Suri Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpie od 6. Przebudziłam sie żeby wyjśc do toalety i dzidzia też sie obudziła i od tego czasu ciagle daje o sobie znać i nie dam rady już zasnąć ;)

A teraz ide już do szkoły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 07:39

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, nareszczie dzis jest dzien wizyty u gina a w srode polowkowe :)
    A teraz musze sie pozalic, pozostaje mi tu bo nikomu innemu nie powiem... Maz po 6 tygodniach wrocil z morza, czekalam steskniona by sie przytulic, wrocil o 1 w nocy... Pijany ... Bo wracajac z kolegami popili w samolocie tak ze sie praiwe o nogi przewracal... Chcialam wiec tylko by szedl spac a on nie... Jemu sie w takim oto stanie bzykania zachcialo i od 1 do niemal 4 ciagle sie dobieral... Nie ma w tym nic zlego gdyby nie to ze wie ze nie lubie tak gdy on pijany a dwa ze dIs mam wizyte i nie chce byc zaczerwieniona tlumaczylam to ciagle to doszlo do tego ze zaczelismy sie klocic, on krzyczec ze pewnie kogos mam i wogole, jestem wkurwiona poprostu na niego a mialo byc tak milo.. No i oczywiscie jak juz o 4 w nocy dal mi spac to mu powiedzialam ze ja go obudze tak samo z rana i wstanie razem ze mna bo ja zaraz do pracy wstaje... Co prawda zdalnie sie lacze ale nonspac nie pospie... Wiec on za kare ze mna to teraz zbity pies ze on jest po nockach blabla i bym mu dala sie wyspac... A on mi w ciazy nie dal jakos, bo sie zwierze na mieso musialo rzucic :/ jestem wsciekla poprostu... I oczywiscie telsty jak byl pijany ze mam mu dac sie wiec zalac w trupa az padnie by nic nie czul skoro ja mu nie chce dac... A to ze dzis wizyta u lekarza na ktora tak chcial isc to nic... Nie musi ... Grrrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja byłam ostatnio w smyku i spodobał mi się wózek mutsy evo, fajna cena 599 zł Ale tylko głęboki, bez spacerówki, no ale przecież spacerowke mogę kupić później, za kase że sprzedaży głębokiego.. ;)

no wlasnie i ja sie zastanawiam czy nie kupic gondolki a pozniej kupic spaceroweczke- bo z wielofunkcyjnych nie bedzie juz taka lekka i zwrotna jak te kupione oddzielnie-

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella84- bo Twoj maz to poporostu facet;/ Moj tez mial takie akcje kiedys.Ale ja tez twardo obstawialam przy swoim, nie i juz. Wroc jak bedziesz trzezwy. Mysle ze kazda z nas Cie tu zrozumie;) Glowa do gory! I zobaczysz maz sam zrozumie o co Ci chodzilo.I mysle ze pojdzie z Toba na ta wizyte.

Lara- ja tez ogladam Czas Honoru. Uwielbiam!!!!

Zaprowadzilam synka do przedszkola, zanioslam produkty i slodkosci, bo moj synus konczy dzis 3 latka;) O tej godzinie 3 lata temu juz na prodowce bylam;p Ale ten czas leci!

Lady Di- jak po opiece nad dwulatka? Bo albo nie pisalas, albo przegapilam;p

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 zrozumie sam twoj maz i napewno bedzie mu glupio :) na wizyte pewnie tez z Toba pojdzie glowa do gory to jest tylko facet ..
    Francuska25
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SYNKA :)

Francuska25 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuzka stoo lat dla synka!!! ;-)
    Ja Zjadłam śniadanie teraz leze jeszcze trochę ;-)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella- i właśnie za to nienawidzę facetów!!! Co oni kurna widzą w tym alkoholu... Mój raz miał taką akcję. Byliśmy na urodzinach u męża kuzynki. Mój T ma słabszą głowę, a siedział koło zawodowych pijaków. No i on na równo z nimi. Ledwo doszliśmy do domu. Nie był w stanie się rozebrać... Spałam na kanapie. Po godzinie "spania" słyszę odruch wymiotny... Zerwałam się, chwyciłam miskę i się zaczęło. On nawet nie był w stanie trzymać tej miski. MASAKRAAA

Oczywiście od rana się nie odzywałam, powiedziałam, że to ostatnia taka akcja, bo inaczej...

Od tamtego czasu (grudzień zeszłego roku) wódy nie tknął- i nie myślcie, że cała zasługa moja ;)- po prostu zatruł się wódką i jak teraz choćby ją powącha to go odrzuca- mnie to cieszy :D

Dziś moja dalsza kuzynka ma cesarkę. Oby wszystko było dobrze. Będzie Milenka :) U nas w rodzinie same dziewuchy :D Dziś powitamy Milenkę, w grudniu/styczniu Karolinkę ( córeczka mojej kuzynki) a w styczniu/lutym Polę- i oby wszystko było dobrze :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u mnie rak z reguly jet po jego powrocie tyle ze wczesniej nie bylam w ciazy i nie mialam tego dnia wizyty u gina... On teraz smacznie spi a ja musze pracowac jak po zlosci go budzilam by tez wstal to jeszcze mial pretensje ze jest po nockach musi odespac i wogole... A ja kurna co? 3 h spania mialam a jestem w ciazy a to juz mu widac lata :/ on sie wyspi i bedzie gitara i watpie by zrozumial bo wg niego po 6 tyg to bzykanie mu sie nalezy wiec mial prawo mnie dreczyc 3 godziny o to i to wszystko pewnie bedzie teraz moja wina...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zreszta z rana juz mi powiedzial ze to moja wina bi dalabym od razu to bym mogla pojsc spac i juz... Nie potrafi skumac ze w dzien wizyty nie powinnam bo bede czerwona w srodku... Zwlaszcza po 6 tyg abstynencji :/ poprostu brak mi slow az sie w nocy poryczalam ze tak sie zachowuje :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY CIAGLE MYSLE O TEJ SZYJCE!;(

powiedzcie mi, czy jak ide za tydz na polowkowe ( na usg 3d przez brzuch) to czy jakby bylo cos nie tak to bedzie to stwierdzone? czy jak idziecie na polowkowe to nie mowia nic o szyjce..

czytalam wczesniejsze wpisy Olci, pisala na kilka dni wczesniej o sluzie i najpierw pojawiajacych sie strzepkach krwi potem sluz brunatny.

wizyte u swojego gina mam dopiero 16 pazdziernika.

od dzis zadnego noszenia- tylko leciutkie rzeczy.

kocham mojego dzieciaczka strasznie

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, wszystko jest dobrze :)
    ważne że nie plamisz, nie krwawisz :) dbaj o siebie i nie zamartwiaj się bo wiesz,że to Ci nie służy i Maciusiowi :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ