X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciusiowi dobrze w brzuszku:)

kurcze tak sie zastanawiam, ze skoro tyle jest takich przypadkow i szyjka moze sie skrocic w przeciagu 2-3 tyg to moze powinnysmy miec czesciej wizyty? ja mam co miesiac.

a wy?

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz co 5 tyg... Nie jest az tak duzo takich przypadkow- statystycznie 2 %...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czego 80-90% moze donosic ciaze jesli sie w pore zauwazy...niestety wszystkiego nie jestesmy wstanie przewidziec... Trzeba myslec pozytywnie poprostu i nie stresowac...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to tego sie trzymajmy- 2 %.........

dawno nie bylo truskawki no nie?

ciekawe co u niej.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Z czego 80-90% moze donosic ciaze jesli sie w pore zauwazy...niestety wszystkiego nie jestesmy wstanie przewidziec... Trzeba myslec pozytywnie poprostu i nie stresowac...

no ale co zauwazyc? tylko ewentualnie sluz i skurcze mozemy zaobserwowac..... no bo co innego?

no wlasnie moja koleznka miala skracajaca szyjke w 6 miesiacu i kazali jej lezec 2 miesiace- jest ok- bedzie juz rodzic niedlugo.

atdcqtkf2affvuei.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas słonecznie zapowiada sie znowu ok 17 stopni ;D
    w sobote zaczeliśmy 21tydz z tej okazji zdjecie.. Oj rośniemy juz rośniemy coraz bardziej...

28iwxap.jpg

juska19, Bietka, kasia_1988, Lara 82, Sewerynka, megg, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 12 tyg i co miesiac wizyte w gp gdzie sprawdzamy tylko serduszko i cisnienie wiec nie ukrywam ze bardzo sie stresuje wiecznie mam w glowie slowa babki :/ ale staram sie myslec pozytywnie musi byc dobrze do lutego wytrwamy w dwupaku

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa ale piekny brzuszek :)i jaki malutki

gusiaa lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się martwie ale jestem wdzięczna za każdy dzień ciązy i że się rozwija dobrze...

w wiekszości nie jesteśmy tutaj przypadkowymi dziewczynami które zaszły w ciąze. nasze ciąże są wystarane, wyczekane albo jesteśmy po stratach... stad też wiekszy strach i niepewność, a i także wiecej przypadków słyszanych np. o skróceniu szyjki.
    wiem ze to jest cięzkie ale musimy podejść do tego zdroworozsądkowo.
    Nie jesteśmy lekarzami czy położnymi wieć jeżeli coś nas martwi lub czujemy jakiś dyskomfort lepiej pojechać na IP. takie jest moje zdanie. chociaż ja też często się Was o cos pytam czy radzę, bo wiem, że ktoś "obcy" może widzieć daną sytuację w lepszych barwach...

słoneczna jak tam już czujesz ruchy?
    ja też wizytę połówkową mam jutro po 3 tyg.

przy okazji dziękuje Wam za wsparcie...

megg lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w poczekalni do poradni diabetologicznej ale sie stresuje haha :D

Codo faectow to oni tak maja taki typ. :D mój mąż po alkoholu tez sie wyjątkowo uaktywnia ale następnego dnia :D ale fakt amierszi jak alkoholik

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruchy czuje tak ze cos plywa;) przekreca sie ale nie kopie.

no ale czuc- moze Macius jest grzecznym chlopcem:) moze nie bedzie chcial kopac :)

narazie sie tym nie martwie- grunt ze cos tam puka. Ruchow mozna jeszcze nie czuc wiec spokojnie poczekam do srody do polowkowego. ciekawe co tam mi pan Dr powie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja siedzę w poczekalni do poradni diabetologicznej ale sie stresuje haha :D

Codo faectow to oni tak maja taki typ. :D mój mąż po alkoholu tez sie wyjątkowo uaktywnia ale następnego dnia :D ale fakt amierszi jak alkoholik

a dlaczego do poradni diabetologicznej? masz może cukrzyce?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, nieraz poprostu udaje sie to na wizycie uchwycic, u zony kolegi jakos po 2 mscu zaczela sie skracac wiec musiala lezec do konca ciazy, urodzila jakos w ostatni dzien 8'ego msca zdrowa core, ale do czasu porodu prowadzila bardzo baaardzo oszczedny tryb zycia- lezenie glownie...ponoc to jedna z metod przy skracajacej szyjce ... Ta mniej inwazyjna, inaczej jest zakladany szew lub krazek silikonowy ktory odciaza szyjke i rowniez udaje sie donosic ciaze... Naprawde nie mysl o tym bo stres Ci nie bedzie sluzyl ani dziecku...wiem co to bac sie o ciaze bo moja jest wystarana i w zasadzie wtedy gdy myslalam ze nie bede miec dzieci bo mam niska rezerwe jajnikowa wiec tez troche schizowalam.. Ale to niezdrowe i staram sie poprostu nie myslec o tym co moze sie zdarzyc bo i tak nie mam na to wplywu... Szyjka moze Ci sie nawet w 2 dni skrocic ale czy to znaczy ze mamy co 2 dni miec usg? Jesli zauwazysz objawy typu skurcze.", twardnienie brzucha, obfity sluz czy plamienie od razu na IP, rezzta to tylko gdybanie i niepotrzebny stres :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ruchy czuje tak ze cos plywa;) przekreca sie ale nie kopie.

no ale czuc- moze Macius jest grzecznym chlopcem:) moze nie bedzie chcial kopac :)

narazie sie tym nie martwie- grunt ze cos tam puka. Ruchow mozna jeszcze nie czuc wiec spokojnie poczekam do srody do polowkowego. ciekawe co tam mi pan Dr powie.

wiec synek daje znać o sobie, że wszytsko ok i abyś się nie martwiła. ja maiałam wczoraj dzień bezruchu... tzn czułam rano Lilę jak leżałam cały dzień chodzenia i ogólnie aktywny miałam w dopiero wieczorkiem tak przez min jak spokojnie lezałam...

za to dzisiaj rano przed sniadaniem dostałam kopniaczki i teraz chyba spi... a ja mam okrutne mdłości... dzień jak co dzień...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja mam co 3-4 tygodnie wizytę, zawsze sprawdza szyjkę.
    Moja teściowa w trzech ciążach miała ten szew bo ma krótką swoją szyjkę i ma trójkę dorosłych ,zdrowych dzieci :) i to pracowała w ciąży!
    a co do tego, to opowiadała anegdotkę jak była w szpitalu na kontroli, rozmawiała z pielęgniarkami koleżankami i tak ją rozśmieszyły że jej pękły te szwy ze śmiechu! Ale lekarzowi się nie przyznała że to ze śmiechu :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje, nie ma co- ale fakt, ze musze sie oszczedzac, w pracy tez.

jeszcze 2 miesiace i pojde na zwolnienie- dobrze ze mam czasem wolne - jak dzis.

ruchami sie jeszcze nie stresuje- wy wsyztskie czujecie juz wyrazne ruchy>>???

waga roznie , brzuszek tez- wiec na pewno wszystko jest dobrze.

megg, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczełam czuć ruchy dopiero niecały tydzień temu wiec czuje narazie jak spokojnie siedze i wieczorem czy rano jak leże na plecach. w ciągu dnia jak chodze niestety jeszcze nie...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    ja zaczełam czuć ruchy dopiero niecały tydzień temu wiec czuje narazie jak spokojnie siedze i wieczorem czy rano jak leże na plecach. w ciągu dnia jak chodze niestety jeszcze nie...

ja tez jak leze to tak delikatnie ( tk mi sie wydaje ze to to- bo co innego?:))

a tak jak chodze to nie czuje.

macie jakies zachcianki?

ja mam chec na te gruszki konferencje:) no i slodkiego mi sie chce....

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A teraz pytanie o 2 nie miałam zaparć do tej pory zawsze rano 2 jest. Choć już drugi raz mi się zdarza, że wieczorem mam wrażenie, że mi się chce a jak pójdę to nie mogę, ta jakby to było zaparcie. No i mam taki cholerny dyskomfort takie parcia ale na 2 :-( (No co zrobię, że tak obrazowo- sorry)
    Też tak macie czasem ?

Normalnie czuję jakbym miała w d... jakiś nadbagaż :-(

Lara mam dokładnie to samo, a zawsze ialam regularnie, z zegarkiem w reku o 8 rano, kazdego dnia...straszne to jest, ciezko mi, mam wrazenie ze bola mnie wnetrzności a jelito po lewej stronie na pewno nic...jem jabłka i nie pomagaja, makaron i nie pomaga. Na Ovu dziewczyna kupiła jakis syrop moze musimy kupić...strasznie to meczące :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję ,ale też nieregularnie strasznie :)
    czasem mi niedobrze jeszcze, a tak to nic :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ