X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchow ja czuje ale delikatnie bardzo nawet moj maz jak polozy reke nic nie czuje mam nadzieje ze za 2 tygodnie sie to zmieni i on poczuje bo sie denerwuje ze reka lezy z 30 minut i nic :/
    Co do Vel uwazam ze temet mozemy zamknac bylo minelo nie ma co roztrzasac poczula rozczarowanie ale wrocla do nas i cieszy sie z ciazy .Takze zostawmy to juz

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No 4 razy dziennie :D hahah masakra gdzie ja do igły jestem anty

dasz radę... czego się dla dziecka nie zrobi.... może to bez porównania, bo Ty bedziesz musiała kłuc się 4 raz dzienie, a ja tylko raz dziennie od poczatku ciązy w brzuch...

Gosiaku witamy w Polsce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:03

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w Ty czemu się kłujesz w brzuch?
    O Cath wiedziałam, ale u Ciebie nie wiem ?

Gosiaku witaj -)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wysyłam zaproszenie :)

Vel kurcze prawie przegapiłam Twoją wypowiedź- ooo jaka to byłaby szkoda.
    Napisałam, że nie będę się wypowiadać, bo drażnisz mnie Ty i Twoje wypowiedzi :)

najpierw piszesz, że nie chcesz tego dziecka bo jest O! dziewczynką, a za dwa tygodnie piszesz, że nie wyobrażasz sobie nie mieć tego dziecka co masz. No sorry laska, ale to Ty się zachowujesz jak dziecko- no i patrząc na twój wiek, wiele się nie mylę.
    I moja wypowiedź, nie jest spowodowana hormonami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:42

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś...zaproszenie poszło do CB :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku przyjełam :D

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja biore clexane- zastrzyki ze względu na wczesniejsze poronienie i lekko podwyższone wyniki antyfosfolipidowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:49

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Gosiak, byłaś we Wrocławiu? To macham do Ciebie z balkonu :)

Bella, współczuje takiego "przywitania" :*. Mój były taki był po alkoholu, dlatego teraz jestem prze-szczęśliwa, że P. w ogóle nie pije. Źle się po alkoholu czuje, boli go żołądek, poza tym - zazwyczaj jak jesteśmy gdzieś w mieście to prowadzi samochód, więc nie może :)
    Poza tym, po alkoholu ma zdrętwiałe ręce i nie może grać, więc nie może sobie na to pozwolić.

A mężowi strzel takiego focha jak stąd do Petersburgu. Powinien z kwiatami przyjechać, po rękach całować, a nie tak! Może zrozumie.

Jestem za skończeniem tematu skracających się szyjek. To co spotkało Olcie jest straszne i żadne słowa nie wyrażą tego, jak jest mi przykro.
    Nie możemy jednak doszukiwać się u siebie każdych nieprawidłowości. Ja miałam raz schizę durna, że mi czop śluzowy wypadł, a potem doczytałam, że w 5 miesiącu zwiększa się ilość śluzu, więc odpuściłam.
    Jeśli coś się ma złego przydarzyć, to przydarzy się choćbyśmy leżały 24h na dobę. Trzeba myśleć pozytywnie, bo to przyciąga pozytywne :*

Za tydzień mam połówkowe, nie mogę się doczekać!

Właśnie! Dziś rano Tomek tak kopnął, że aż poruszył moją ręką! Kochany Synuś <3

W środę jedziemy do Szczecina, może też nad jakieś jeziorko, więc przyjemny tydzień się zapowiada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:12

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - okazało sie właśnie że mam grzybicę pochwy ;/ napiszcie czy którac coś takiego miała i co stosujecie z domowych rzeczy?
    Jutro idę do gina ale mogłabym zacząc już coś dzisaij.

Bierzecie jakieś probiotyki? Jeśli tak to jakie?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybice pochwy miała moja kuzynka na początku ciąży. Niestety tutaj musiały zadziałać środki dopochwowe.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a robiłaś wcześniej badanie moczu i nic nie wykazało?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiła tydzień temu i generalnie było ok tzn tylko leukocyty 2-5 czyli jeszcze nie tragedia. No i przez ten tydziń się rozwinęło. A miałam zachwiany obraz sytuacji brałam luteine. I nie wiedziałam czy to luteina czy co. Z resztą na badaniu gin tez nic nie powiedział - bo wiedział że właśnie skończyłam luteine

Wysłany: 29 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spokojnie jutro coś dostaniesz, akurat masz na świeżo wynik :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, teraz musisz pamiętać o abstynencji z <3. Poproś też męża, żeby zrobił badania, bo grzybica pochwy to takie cholerstwo, że jak się raz przyplącze, to potem łatwo znowu złapać.
    Moja mama miała problemy z tym, to wiem, co się leków nabrała ;/ Generalnie u niej był problem z gospodarką hormonalną jak przechodziła menopauzę.
    Więc gina zaleceń słuchaj i też uważaj na siebie (np. w publicznych toaletach, z ręcznikami swoimi, itd.).

Wysłany: 29 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i może zrezygnuj z publicznych basenów jeszcze dodam :) a probiotyki mi poleciła moja lacibios femina :)

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam probiotyki lacibios femina, dla mnie są ok ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam wrześniówki i rodzące w październiku i dochodzę do wniosku, że zaczynają rodzić wcześniej :D wrześniówki w sierpniu, październik we wrześniu. Ciekawe czy my zaczniemy w styczniu :D

Byleby ciąże były zdrowe i donoszone :)

przedszkolanka:), Sue, justta, Lara 82, Penelope, Fedra, sara_nar, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie umiem się dziś zabrać za nic konstruktywnego. Więc zrobiłam sobie dzień kosmetyczny - manicure, pedicure (póki jeszcze sama sobie mogę zrobić;P), malowanie paznokci, regulacja brwi, maseczka, olejowanie włosów i depi. Niby się ładnie czuję, ale dalej bez sił.

Przeglądam sobie teraz różne ciuszki na all i kota głaszczę, bo przyszedł mnie pomiziać.

A dziś o 19.00 wizyta! Oby wszystko było ok.

Sue, justta, Fedra, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, probiotyk sobie kupię ;]

• megg Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam globulki pimufacin czy jakoś tak. Na recepte

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ