X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No miałam już wcześniej wspomnieć.

Angelcia no już starzy focha wracaj, brak mi inspiracji obiadowych, a Ty zawsze takie dobre rzeczy robiłaś :-)

Mistrzyni Kocham Cie Misiu- co tam u naszych forumowych bliźniaczków ? Też jakoś cichutko siedzisz :-)

No i Truskawka co u Ciebie, też o nas zapomniałaś ?

Halo halo odezwijcie się :-) :-) :-)

a ja sie martwie o angelcie i o madziutka najbardziej :( bo angelcia chociaz napisala że znika chociaż smutno bez niej bardzo :( a madziutek nam zniknela i juz tyle czasu milczy :( juz pare dni temu mialam o nia zapytac

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, ona przepisala Ci tabletki heviran? Ja miałam w liceum straszne problemy z opryszczką, jedna mi schodziła to wylazila druga. Lekarka przepisala mi heviran i miałam długo spokój. Teraz robi mi sie tylko przy okazji silnego przeziębienia. Warto wiec skorzystać z tego :)

• Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej , no tak dziś dzień chłopaka ,ale oni maj swoje święto 2 razy w roku ;) mój zaduszek jest coraz bardziej aktywny :) mąż wczoraj poczuł na swojej ręce kopniaki ..! Ją usg mam dopiero 21 października jeszcze tyle trzeba czekać ..

jak to 2 razy ?

chyba nie mowisz o tym smiesznym "dniu mezczyzn" co wymyslono pare lat temu :D

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel, ona przepisala Ci tabletki heviran? Ja miałam w liceum straszne problemy z opryszczką, jedna mi schodziła to wylazila druga. Lekarka przepisala mi heviran i miałam długo spokój. Teraz robi mi sie tylko przy okazji silnego przeziębienia. Warto wiec skorzystać z tego :)

tak dwa opakowania heviranu, czytalam ze jest zajebisty bo on nie tyle co walczy z tym co wyskoczy ale walczy z samym wirusem na tyle, ze dziewczyny co mialy problem z nawrotami czestymi dzieki tym tabletkom mialy spokoj na kilka lat a nic innego nie pomagalo, dostalam dwa opakowania

ale poprostu cos TAK SILNEGO nie jest za dobre dla dziecka :/

zjk3p18.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a co do serduszkowania to u nas roznie jest zazwyczaj to ja mam oporyi sie boje strasznie ze wzgledu na te wczesniejszy porod i dmucham na zimne..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, Madziutek chyba uciekła do marcowek, ostatnio tam widziałam jej posta. Miała spięcie z Mamaylie i od tego czasu jej nie ma:/ ale chyba jest ok, skoro udziela sie tam :)

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    jak to 2 razy ?

chyba nie mowisz o tym smiesznym "dniu mezczyzn" co wymyslono pare lat temu :D

Śmieszny czy nieśmieszny,ale większość też to obchodzi ;) my uważamy tylko dzisiejszy dzień ..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Vel
    moj maluch bardzo malo sie rusza i kopniaki sa delikatne wiec pewnie przez to nie czuje nawet ja czasami glaszcze brzuszek mowie do niego ale maluch nie odzywa sie wogole (nie kopie) troche sie tym martwie ale czekam spokojnie do wizyty i tak jak Ty nisko czuje malucha az sama sie zastanawiam dlaczego ale zobaczymy co powiedza na wizycie

Pierwszy ruch ktory poczulam to tak bardzo nisko wlasnie, az nie wierzylam ze to to bo poprostu za nisko... pozniej juz ciut wyzej na wysokosci gumki od majtek, a teraz raz nisko znowu jak na samym poczatku a raz wysoko kolo pepka, zalezy pewnie jak dziecko jest ulozone i moze np tam nisko ma raczke albo nozke i nia kopie, a tam wyzej to sie poprostu przewraca i dlatego tak jest bardziej stlumione i lzejsze... nie wiem ale mysle ze nie powinnas sie tym martwic, najwazniejsze ze czujesz cokolwiek :) a że za lekko to nic takiego napewno :* poprostu dzidzius jest inaczej ulozony albo na tej scianie co sie mniej czuje ruchy :)

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    tak dwa opakowania heviranu, czytalam ze jest zajebisty bo on nie tyle co walczy z tym co wyskoczy ale walczy z samym wirusem na tyle, ze dziewczyny co mialy problem z nawrotami czestymi dzieki tym tabletkom mialy spokoj na kilka lat a nic innego nie pomagalo, dostalam dwa opakowania

ale poprostu cos TAK SILNEGO nie jest za dobre dla dziecka :/

Vel a to dostalas od ginki? To naprawdę jest świetny, skoro dostalas go teraz, to chyba bedzie ok:)
    Ja polecam, bo mnie naprawdę pomógł :)

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a ja sie martwie o angelcie i o madziutka najbardziej :( bo angelcia chociaz napisala że znika chociaż smutno bez niej bardzo :( a madziutek nam zniknela i juz tyle czasu milczy :( juz pare dni temu mialam o nia zapytac
    Ja madziutka widziałam udzielającą się na marcówkach. Więc po prostu wyprowadziła się od nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:04

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Śmieszny czy nieśmieszny,ale większość też to obchodzi ;) my uważamy tylko dzisiejszy dzień ..

no ja tez uwazam tylko dzisiejszy dzien :) bo go znam od dziecka a o dniu mezczyzn uslyszalam niedawno i wiekszosc uwaza ze to troche kpina to swieto :) ale to pewnie dlatego ze "dzien chlopaka" brzmi tak dziecieco, malo mesko.. nie wiem moze to poprostu troche smieszne kupowac 50letniemu mezowi cos na dzien chlopaka wiec wymyslili dzien mezczyzn :) ale to zalezy jaki kto ma dystans do siebie :) w kazdym razie wg mnie na dzien mezczyzn co najwyzej jakies mini zyczenia :D

gusiaa, Gosiak lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    czytalam tamtego posta i wlasnie ze wzgledu na niego postanowilam że przyjade nawet godzine przed wizyta, ale jesli przyjmie mnie na 15:40 planowo bo swoje odczekam to czy sie wyrobie na 16.40 max do palacu mlodziezy na ogarna :P to jest pytanie. dlatego pytalam ile trwa sama wizyta od momentu jak wejde do gabinetu.
    Ona ma generalnie pacjentki co 20 minut poumawiane. Więc tego stara się trzymać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel a to dostalas od ginki? To naprawdę jest świetny, skoro dostalas go teraz, to chyba bedzie ok:)
    Ja polecam, bo mnie naprawdę pomógł :)

tak od ginki ale wiesz co... po ostatnim jej wyskoku kompletnie stracilam do niej zaufanie... nie jest dla mnie godnym zaufania lekarzem, a troszke sie naczytalam w necie o heviranie ze generalnie w ciazy sie nie powinno ale od biedy mozna... mozna bo opryszczka moze wiecej krzywdy zrobic dziecku niz ten lek.. ale to jednak silna chemia jakby nie bylo, ale wierze w jego sile bo czuje ze dziala :) szkoda tylko ze trzeba brac az 5tabletek dziennie co 4h bo to troche meczace, i tak nie daje rady brac o rownych porach codziennie i w dodatku mam dwa budziki w nocy nastawione zeby to polknac bo w dzien sie nie wyrabiam

zjk3p18.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym pięknym połówkowym dniu :)
    Niestety brzusio boli od nocy czuje straszny nacisk na pęcherz czy więzadła już sama nie wiem.
    My też obchodzimy ten dzień mężczyzn w końcu im też należy się coś od życia :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    my normalnie i do środeczka cały czas i nie mialam z tego powodu ani razu skurczy ani plamien ani nic innego ale mój juz nie chce.. libido dalej ma jakby chodzil na viagrze 24/24h ale seks go odrzuca :( mam brzuch i on chce wszystko oprocz seksu normalnego.. jest to dosc meczace ale co zrobic :( on sie czuje nieswojo i wyobraznia dziala, jeszcze im bardziej czuje ruchy i np tak nisko tym bardziej nici z normalnego seksu, nie wiem jak ja tak pociagne do marca, a nawet kwietnia az do siebie dojde ale coz..

aha pytalas jak czesto.. no my codziennie albo co drugi dzien jak Moj ma 24h w pracy to nie ma jak :) ale jak mowie ostatnio seksu takiego normalnego to mniej czasem tylko raz dziennie a czasem raz na 3 dni.. bo na poczatku to tak z 3 razy dziennie okolo plus minus

No Vel - gratuluję libido ;]
    Ja tak mogłam jak sie dopiero poznawaliśmy - byłam jak nimfomanka. Studiowałam jeszcze wtedy. Jak poszłam do roboty to libido trochę spadło, a później był okres że spadło prawie do zera - ale to przez tabletki anty........ Jak rzuciałam to libido wzrosło.... a teraz jest troche mniejsze niż przed ciażą.
    Mąż czasami wspomina jak to było na początku, że rzucałam się na niego. Wczoraj o tym gadał. Smutno mi się zrobiło bo nie mam wpływu na to jakie mam libido..... a teraz trochę się boję...
    ale staram się żeby jemu było chciaz dobrze jak ja nie bardzo mam ochotę....

• Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ona ma generalnie pacjentki co 20 minut poumawiane. Więc tego stara się trzymać.

aha to super :) :) a czy jesli przyjde duuzo wczesniej to uda mi sie wejsc planowo nawet jak beda kolejki ? no bo to ze nie czytaja po nazwisku to jedno ale czasem babki pod gabinetem mowia sobie na ktora sa godzine i nawet jak po mnie przyjdzie 10 innych z godzina przed moja to sobie same ustala że wchodza pierwsze

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, to chyba wybiorę się do mojej internistki skoro opryszczka może zrobić jakąś krzywdę dziecku… nie wiedziałam…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel, Madziutek chyba uciekła do marcowek, ostatnio tam widziałam jej posta. Miała spięcie z Mamaylie i od tego czasu jej nie ma:/ ale chyba jest ok, skoro udziela sie tam :)

Mamaylie nie ma
    madziutka nie ma
    Groszka nie ma
    wszyscy uciekaja przez te klotnie

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy codziennie - raz są wyraźne. Czuje nawet podczas siedzenia. A czasami musze się położyć, wyciszyc i wtedy czuję delikatnie. CZasami czyje takie pulsowanie na wysokości pępka lub lekko poniżej - trwa to 2-3 sekunty. Nie wiem czy to czkawka czy akurat leci tam jakaś żyła.
    Generalnie ruchów pod ręką raczej nie czuję jeszcze. Zdarzyło się się może 2-3 razy.
    łożysko mam z przodu więc może dlatego tak słabo czuję.

• Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hm, to chyba wybiorę się do mojej internistki skoro opryszczka może zrobić jakąś krzywdę dziecku… nie wiedziałam…

nie no ogolnie jesli przechodzisz ją po raz enty w swoim zyciu to nie zagraża dziecku tak pisalyscie, tak czytalam i tak powiedziala moja ginekolog

ale jak czytalam o tym leku heviran na forach to dziewczyny tak pisaly na przyklad

"Re: heviran na opryszczkę Dodaj do ulubionych
    1kwiatuszek_3 04.05.13, 12:40 Skasujcie Odpowiedz
    Ja brałam heviran 200 mniej więcej w 17 tyg ciąży (złapałam gdzieś półpasiec) 5x na dobę przez 2 tygodnie...
    lek zapisał gin, ale na wszelki wypadek odwiedziłam jeszcze dermatologa i oboje stwierdzili, że gorzej będzie jak wirus będzie się dalej rozwijał niż jak będę brać ten lek.
    Także wydaje mi się, że powinnaś wziąć dla dobra maluszka bo opryszczka może mu bardziej zaszkodzić niż tak mała dawka tego leku.
    Pozdrawiam "

zjk3p18.png

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ