Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak zgadza się. Poczytam. Spróbować nie zaszkodzi. Ale szczerze straciłam nadzieję. W wynikach przeczytałam coś o przepuklinie i zgniecionych coś tam międzykręgowe. Wybacz, ale gdzieś wyniki mam schowane głęboko w szafce.
Jednym zdaniem, podniosę 4-10 kg i łamie mnie na dzień lub dwa czasami. -
http://www.promobaby.pl/promocja-20797.html dziewczyny czy ktoras byla juz moze w BIedronce z rana?
bo ladne body ale nie widze na stronie biedronki takiej gazetki
z Kubusiem chyba nie popuszcze:)
a jest w artykulach przemyslowych :http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemysloweWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 08:47
-
witam was
dzis 1 dzien nie ide do pracy a wstalam o 7 , moze to stres bo dzis wizyta- trzymajcie kciuki
dzięki Groszek za linka, ja juz po zakupach i oto moje zdobycze zbiedronki:
słoneczna 85, juska19, Lara 82, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
skarpetek nie ogladalam tak dokladnie bo tez wieksze byly tylko, ale nie widzialam z Kubusiem
tak reczniczki byly jeszcze rozowy, bialy i bezowy
wydaje mi sie ze cena okazyjnasłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
No to już mogę sie przywitać
do doczytałam Was.
Z nochalem to miałam na razie pojedynczy epizod. No ale ciąża to ciąża.
Z kręgosłupem na razie jest u mnie OK.
Ale ja przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem piersiowym i bólem prawej łopatki. (moja praca się do tego przyczynia) Dwa lata pod rząd miałam sesję u fizjoterapeuty i miałam robioną igłoterapię (nie mylić z akupunkturą)i jeszcze jakieś tam zabiegi i mi przechodziło na długi czas. Oczywiście miałam też zestaw ćwiczeń i jak tylko ćwiczyłam było super ja przyszła zima i się zaniedbałam od razu ból wracał.
Zgadzam się z Gosiak nic nie jest nam w stanie tak pomóc jak odpowiednie regularne ćwiczenia. Na kręgosłup nie ma leków, są tylko tablety łagodzące ból, a nie jego przyczynę. -
Wiem, że jesteśmy w ciąży więc nasze ćwiczenia i możliwości są bardzo ograniczone ale warto o tym się dużo dowiedzieć ponieważ to nie przechodzi z urodzeniem dziecka
to się jeszcze wtedy nasila i czasami potrzebna jest po porodzie pomoc lekarza. Wiem bo 4 albo 5 koleżanek tak miało, że jak się schyliły po dziecko to już tak zostały. Dlatego ważne jest aby łóżeczka, przewijaki, wanienki itd były na odpowiedniej dla nas wysokości żebyśmy nie musiały dźwigać.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
bardzo mi przykro z powodu A.Przybylskiej.. Może to dziwnie zabrzmi, ale ta kobieta była prze piękna! Dla mnie idealna wizualnie, ta uroda, rysy twarzy.. Cudowna. Jeszcze pamiętam jak za szczeniaka oglądałam ją w Złotopolskich. Bardzo mi przykro, znalazłam ta wiadomość o jej śmierci na fejsie i myślałam, że to kolejny fake - wpisałam w google i się załamałam. Takie wiadomości spadają jak grom z jasnego nieba, a na te pozytywne trzeba orać bez końca.. Świat jest niesprawiedliwy.
Przypominam, że już w tą środę są zajęcia BEZPIECZNY MALUCH w Katowicach (Hotel Qbus).
Sewerynka tak, mieszkam z rodzicami, ale oni teraz pojechali odpocząć na pobliską wieś i postanowiłam ich odwiedzić i sprawdzić jak się sprawy mają.
A ja na śniadanie serwuję sobie Lay's fromage (jestem sama na siebie zła, bo miałam sobie kupić paprykowe - to nic, że poszłam po nie wczoraj do sklepu nocnego grubo po 23)... Cud, że mi smakują, bo tak jak mówiłam.. wole kukurydziane chrupki, a tu mnie jakoś tak zawiało.
Jeszcze wczoraj piesek mi się struł jedzeniemPodejrzewam, że się troche przejadł - dlatego nie lubię jak ktoś oprócz mnie daje mu jeść i to na dodatek ludzkie żarcie.. Wymioty, biegunka wrr.. Ale dziś już jest lepiej, mój dzielny mały
-
Odnośnie problemów z kręgosłupem lędźwiowym i rwą kulszową (ale to tak już po ciąży może się przydać). Moja ciocia po 50 cierpiała z tego powodu strasznie. Jak ją rwa złapała to na kolanach tylko klęczeć mogła i płakać bo ból był nie do wytrzymania.
Ktoś jej powiedział, że rower może pomóc. I zaczęła do pracy codziennie rowerem jeździć, nawet zimom w lżejsze dni. Od dwóch lat zapomniała o bólu i o atakach rwy kulszowej nic nie wróciło.
Dobrą rzeczą jest również aplikator lyapko, no ale też po ciąży mi się wydaje bo tam są wykorzystywane różnice potencjałów, więc chyba nie wolno w ciąży ryzykować -
nick nieaktualnyNa kręgosłup to właśnie nic innego jak regularne ćwiczenia - trzeba być konsekwentnym. Nikomu nie przejdzie po 2/3 dniach ćwiczeń, tak samo nikt nie schudne po tygodniu RACJONALNEJ diety 10kg.
Ja przed ciążą na siłowni spędzałam każdą wolną chwilę. Zbilansowana dieta, ćwiczenia siłowe, cardio, streetching i inne. Czułam się świetnie. Jednak najbardziej kochałam (i kocham nadal!) ćwiczenia siłowe - uwielbiałam ćwiczyć i widzieć efekty w postaci zarysu mięśni, zwiększonej siły i możliwości w zwiększaniu sobie obciążenia.
Szkoda, że na początku ciąży czułam się jak pomięta krowa, bo chodziłabym do dziś - wiadomo zmniejszyłabym obciążenie i tempo. A takto po 3 miesiącach zacząć chodzić to jednak ryzykowne, bo łatwo o przeforsowanie. Eh, ale bym sobie poszła i tak naładowała bateryjki - teraz się rozmarzyłam.
Pamiętam tez jak moj ojciec mial problemy z kręgosłupem ( z dolnym odcinkiem) facet tak cierpiał, że nie mógł chodzić - wyobraźcie sobie wtedy 40latka, który na czworaka szedł do łazienki. W ciagu miesiąca przyjął ok 300 zastrzyków przeciwbólowych. Poszedł do szpitala i zaoferowali mu operację, ale nie wiadomo czy po niej by chodził (super, nie ma to jak ze sprawnego faceta zrobić inwalidę, bo lekarze będą sobie na nim testować swoje możliwości jak na króliku). Skończyło się na tym, że zaczął chodzić do masażysty, ćwiczył pod okiem trenera personalnego, który pokazał mu co jest dla niego wskazane, a co nie i dzisiaj śmiga jak nowy. -
Truskawka i Laurka,
Wnętrzności każdej z nas przeżywają teraz niezłą jazdę jak się muszą przesuwać no boki i są uciskane. Tylko każda może narzekać na coś innego. Mnie zdecydowanie dokucza lewa strona na dole tj. jelito.
A wy po prawej pod żebrami możecie mieć ucisk na wątrobę. Spróbujcie delikatniejszej diety kilka dni, takiej lekkostrawnej dla wątroby i przerwy pomiędzy posiłkami 3-4 godziny bez podjadania, może przejdzie -
Dzień dobry
Angelcia, wybieram się na warsztaty z siostrą. Może się tam gdzieś spotkamy
Ja na śniadanie jak zwykle od 2 tyg serwuje nam płatki z mlekiem
Po śniadanku zabieram się za spisanie rzeczy które mam, bo trzeba listę wyprawkową zaktualizowaćPola
Hania