X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    :D :D
    Ja prosto bardzo - gotuję dynię w kawałkach w wywarze (rosole jak kto woli) wołowym, który mam od wczoraj i jak już jest miękka, miksuję i ew. doprawiam do smaku. Prażę pestki z dyni i posypuję.

Ale słoneczna wklejała przepis na jej krem, może być ciekawy, pozwolę sobie przekopiować:
    ziemniaki, marchew, cebula, czosnek,papryka, dynia no i curry, pieprz sol, troche slodkiej papryki

do tego grzanki z chlebka smazone:) uwielbiamy!!!!!!!!!!:)

ziemniaki najpierw podsmazam na patelni - po czosnku na tym oleju.

wszystko blenduje na koniec- jakby ktos chcial skorzystac:D

a moja najulubiensza zupa na swiecie, najsmacniejsza i najwspanialsza pod sloncem <3

cudo!!! polecam !!!

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html

caly dzien chodzila dzis za mna kofta z green waya i marzylam az skoncze prace i zjem z kasza gryczana i salatka z vinegretem i oczywiscie okazalo sie ze musze zostac dluzej w pracy... i nie zjadlam :( i musialam szybko wracac do domu bo juz na mnie Moj czekal no i skonczylo sie na avocado... pierwszy raz bylam

zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny

i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe

nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka kochanie, jutro będą zdjęcia bo dzis juz nie zdążę tego obfocić. Ale jutro będę miała wolny dzień to wstawię :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny

i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe

nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie :P
    A widzisz, jak to jednak każdy ma inne smaki, ja np. Nie lubię greenwaya. 100 razy bardziej odpowiada mi bioway. W Avocado mają pyszną dyniową, kociołek warzywny - ale oni zawsze mają jedną zupę dnia. Bardzo lubię u nich krokiety jeść, papryka faszerowana kaszą jaglaną jest super. Vega - burgery są pyszne, falafele, hummus - aż chyba we wtorek się do nich przejadę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?
    Nie pomogę, nie mam takich objawów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o truskawka, moze kolka nerkowa?

u mnie to tak wlasnie bylo, tylko ze z drugiej strony promieniowało....

wez sobie nospe i apap, powinno przejsc
    i duuuużo pij :)
    oby Cie nie dorwało.....

moj bol akurat powoli narastał... az osiagnał apogeum nie do wytrzymania.
    I cholera akurat lubi sie to dziać w nocy;/

olejek kokosowy polecam- cudo :)

my jestesmy po pizzy wlasnie <3 pychota :D
    ale widze, ze Wy tez pysznosci gotujecie :D mhmmm

dzieki Fedra za te daty waznosci, to pewnie jakis dluzszy termin bedzie :)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Przybylska zmarła :( popłakałam się.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w to uwierzyć

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci :-( (*)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, o co chodzi??

http://natemat.pl/110123,anna-przybylska-nie-zyje-informacja-nieprawdziwa

wtf??

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci :-( (*)
    Straszne... Jedyna refleksja - trzeba się cieszyć każdą daną nam chwilą
    Swego czasu mieliśmy kupić jej ex-mieszkanie, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie maz mi powiedzialam 3 razy sie go pytalam czy to nie zart a potem jeszcze neta sprawdzilam...
    Tez mi lzy polecialy [*]

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ania Przybylska zmarła :( popłakałam się.

Kurcze, w pierwszym momencie pomyśłałam że znowu ktos puscil nieprawdziwa plotke, ale skoro na jej oficjalnej stronie napisali to musi byc prawda :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ostatnie dni spędziła w jednym z trójmiejskich hospicjów, słyszałam jakiś czas temu, ale myślałam, ze to plotka :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ;( naprawdę żal, taka młoda ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez dłuższy czas leżała w hospicjum w bydgoszczy. może przeniosłą sie na koniec do 3miasta. Smutna historia

• Suri Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle nie moge w to uwierzyc.Smutno mi sie zrobilo :( To straszne jak tacy mlodzi ludzie odchodza

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczescie ze w koncu paparazzi dali jej spokoj i mogla spedzic te chwile z rodzina...

Czy bierzecie dodatkowo kwasy DHA? Moj lekarz prawie od poczatku ciazy kazal mi je brac, mimo tego ze w moich witaminach PregnaPlus juz cos tam jest. Do tej pory kupowalam na wyprzedazy w aptece OmegaMed Pregna DHA za jakies smieszne grosze, bo mialy krotki termin waznosci. Skoczyly mi sie i widze ze straszne ceny maja te tabletki i sie zastanawiam czy to koniecznie musza byc dla ciezarnych? Zalezy mi zeby to byly same kwasy DHA, bez jakis jodów i kwasu foliowego, bo to juz mam w PregnaPlus. Zapomniałam lekarza zapytac na ostatniej wizycie czy mam kupowac specjalne dla ciezarnych czy moga byc zwykle, wiecie cos na ten temat?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja biore femibion 2 z DHA ostatnio w aptece slonecznej zaplacilam 39 zl gdzie normalnie w innych aptekach okolo 50zl...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie uslyszalam o smierci Anny Przybylskiej - i jestem w szoku ..... w moim wieku a juz odeszla z tego swiata !! i jeszcze osierocila trojke dziecki, biedne dzieciaczki .... naprawde trzeba sie cieszyc z tego co sie ma, ja dziekuje ze w koncu poznam co to jest byc mama ....

na9fxa5.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ