X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    :D :D
    Ja prosto bardzo - gotuję dynię w kawałkach w wywarze (rosole jak kto woli) wołowym, który mam od wczoraj i jak już jest miękka, miksuję i ew. doprawiam do smaku. Prażę pestki z dyni i posypuję.

Ale słoneczna wklejała przepis na jej krem, może być ciekawy, pozwolę sobie przekopiować:
    ziemniaki, marchew, cebula, czosnek,papryka, dynia no i curry, pieprz sol, troche slodkiej papryki

do tego grzanki z chlebka smazone:) uwielbiamy!!!!!!!!!!:)

ziemniaki najpierw podsmazam na patelni - po czosnku na tym oleju.

wszystko blenduje na koniec- jakby ktos chcial skorzystac:D

a moja najulubiensza zupa na swiecie, najsmacniejsza i najwspanialsza pod sloncem <3

cudo!!! polecam !!!

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html

caly dzien chodzila dzis za mna kofta z green waya i marzylam az skoncze prace i zjem z kasza gryczana i salatka z vinegretem i oczywiscie okazalo sie ze musze zostac dluzej w pracy... i nie zjadlam :( i musialam szybko wracac do domu bo juz na mnie Moj czekal no i skonczylo sie na avocado... pierwszy raz bylam

zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny

i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe

nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie :P

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka kochanie, jutro będą zdjęcia bo dzis juz nie zdążę tego obfocić. Ale jutro będę miała wolny dzień to wstawię :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny

i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe

nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie :P
    A widzisz, jak to jednak każdy ma inne smaki, ja np. Nie lubię greenwaya. 100 razy bardziej odpowiada mi bioway. W Avocado mają pyszną dyniową, kociołek warzywny - ale oni zawsze mają jedną zupę dnia. Bardzo lubię u nich krokiety jeść, papryka faszerowana kaszą jaglaną jest super. Vega - burgery są pyszne, falafele, hummus - aż chyba we wtorek się do nich przejadę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?
    Nie pomogę, nie mam takich objawów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o truskawka, moze kolka nerkowa?

u mnie to tak wlasnie bylo, tylko ze z drugiej strony promieniowało....

wez sobie nospe i apap, powinno przejsc
    i duuuużo pij :)
    oby Cie nie dorwało.....

moj bol akurat powoli narastał... az osiagnał apogeum nie do wytrzymania.
    I cholera akurat lubi sie to dziać w nocy;/

olejek kokosowy polecam- cudo :)

my jestesmy po pizzy wlasnie <3 pychota :D
    ale widze, ze Wy tez pysznosci gotujecie :D mhmmm

dzieki Fedra za te daty waznosci, to pewnie jakis dluzszy termin bedzie :)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Przybylska zmarła :( popłakałam się.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w to uwierzyć

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci :-( (*)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, o co chodzi??

http://natemat.pl/110123,anna-przybylska-nie-zyje-informacja-nieprawdziwa

wtf??

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci :-( (*)
    Straszne... Jedyna refleksja - trzeba się cieszyć każdą daną nam chwilą
    Swego czasu mieliśmy kupić jej ex-mieszkanie, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie maz mi powiedzialam 3 razy sie go pytalam czy to nie zart a potem jeszcze neta sprawdzilam...
    Tez mi lzy polecialy [*]

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ania Przybylska zmarła :( popłakałam się.

Kurcze, w pierwszym momencie pomyśłałam że znowu ktos puscil nieprawdziwa plotke, ale skoro na jej oficjalnej stronie napisali to musi byc prawda :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ostatnie dni spędziła w jednym z trójmiejskich hospicjów, słyszałam jakiś czas temu, ale myślałam, ze to plotka :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ;( naprawdę żal, taka młoda ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez dłuższy czas leżała w hospicjum w bydgoszczy. może przeniosłą sie na koniec do 3miasta. Smutna historia

• Suri Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle nie moge w to uwierzyc.Smutno mi sie zrobilo :( To straszne jak tacy mlodzi ludzie odchodza

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczescie ze w koncu paparazzi dali jej spokoj i mogla spedzic te chwile z rodzina...

Czy bierzecie dodatkowo kwasy DHA? Moj lekarz prawie od poczatku ciazy kazal mi je brac, mimo tego ze w moich witaminach PregnaPlus juz cos tam jest. Do tej pory kupowalam na wyprzedazy w aptece OmegaMed Pregna DHA za jakies smieszne grosze, bo mialy krotki termin waznosci. Skoczyly mi sie i widze ze straszne ceny maja te tabletki i sie zastanawiam czy to koniecznie musza byc dla ciezarnych? Zalezy mi zeby to byly same kwasy DHA, bez jakis jodów i kwasu foliowego, bo to juz mam w PregnaPlus. Zapomniałam lekarza zapytac na ostatniej wizycie czy mam kupowac specjalne dla ciezarnych czy moga byc zwykle, wiecie cos na ten temat?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja biore femibion 2 z DHA ostatnio w aptece slonecznej zaplacilam 39 zl gdzie normalnie w innych aptekach okolo 50zl...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie uslyszalam o smierci Anny Przybylskiej - i jestem w szoku ..... w moim wieku a juz odeszla z tego swiata !! i jeszcze osierocila trojke dziecki, biedne dzieciaczki .... naprawde trzeba sie cieszyc z tego co sie ma, ja dziekuje ze w koncu poznam co to jest byc mama ....

na9fxa5.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ