Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:

Ja prosto bardzo - gotuję dynię w kawałkach w wywarze (rosole jak kto woli) wołowym, który mam od wczoraj i jak już jest miękka, miksuję i ew. doprawiam do smaku. Prażę pestki z dyni i posypuję.
Ale słoneczna wklejała przepis na jej krem, może być ciekawy, pozwolę sobie przekopiować:
ziemniaki, marchew, cebula, czosnek,papryka, dynia no i curry, pieprz sol, troche slodkiej papryki
do tego grzanki z chlebka smazone:) uwielbiamy!!!!!!!!!!
ziemniaki najpierw podsmazam na patelni - po czosnku na tym oleju.
wszystko blenduje na koniec- jakby ktos chcial skorzystac:D
a moja najulubiensza zupa na swiecie, najsmacniejsza i najwspanialsza pod sloncem
cudo!!! polecam !!!
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html
caly dzien chodzila dzis za mna kofta z green waya i marzylam az skoncze prace i zjem z kasza gryczana i salatka z vinegretem i oczywiscie okazalo sie ze musze zostac dluzej w pracy... i nie zjadlam
i musialam szybko wracac do domu bo juz na mnie Moj czekal no i skonczylo sie na avocado... pierwszy raz bylam
zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny
i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe
nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie
-
A widzisz, jak to jednak każdy ma inne smaki, ja np. Nie lubię greenwaya. 100 razy bardziej odpowiada mi bioway. W Avocado mają pyszną dyniową, kociołek warzywny - ale oni zawsze mają jedną zupę dnia. Bardzo lubię u nich krokiety jeść, papryka faszerowana kaszą jaglaną jest super. Vega - burgery są pyszne, falafele, hummus - aż chyba we wtorek się do nich przejadęVel wrote:
zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny
i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe
nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie
-
Nie pomogę, nie mam takich objawów.truskawkax25 wrote:Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?
-
o truskawka, moze kolka nerkowa?
u mnie to tak wlasnie bylo, tylko ze z drugiej strony promieniowało....
wez sobie nospe i apap, powinno przejsc
i duuuużo pij
oby Cie nie dorwało.....
moj bol akurat powoli narastał... az osiagnał apogeum nie do wytrzymania.
I cholera akurat lubi sie to dziać w nocy;/
olejek kokosowy polecam- cudo
my jestesmy po pizzy wlasnie
pychota 
ale widze, ze Wy tez pysznosci gotujecie
mhmmm
dzieki Fedra za te daty waznosci, to pewnie jakis dluzszy termin bedzie
Fedra lubi tę wiadomość
-
Straszne... Jedyna refleksja - trzeba się cieszyć każdą daną nam chwiląmaja35 wrote:Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci
(*)
Swego czasu mieliśmy kupić jej ex-mieszkanie, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy.
-
Gosiak wrote:Ania Przybylska zmarła
popłakałam się.
Kurcze, w pierwszym momencie pomyśłałam że znowu ktos puscil nieprawdziwa plotke, ale skoro na jej oficjalnej stronie napisali to musi byc prawda
-
nick nieaktualny
-
Całe szczescie ze w koncu paparazzi dali jej spokoj i mogla spedzic te chwile z rodzina...
Czy bierzecie dodatkowo kwasy DHA? Moj lekarz prawie od poczatku ciazy kazal mi je brac, mimo tego ze w moich witaminach PregnaPlus juz cos tam jest. Do tej pory kupowalam na wyprzedazy w aptece OmegaMed Pregna DHA za jakies smieszne grosze, bo mialy krotki termin waznosci. Skoczyly mi sie i widze ze straszne ceny maja te tabletki i sie zastanawiam czy to koniecznie musza byc dla ciezarnych? Zalezy mi zeby to byly same kwasy DHA, bez jakis jodów i kwasu foliowego, bo to juz mam w PregnaPlus. Zapomniałam lekarza zapytac na ostatniej wizycie czy mam kupowac specjalne dla ciezarnych czy moga byc zwykle, wiecie cos na ten temat? -
Dziewczyny, wlasnie uslyszalam o smierci Anny Przybylskiej - i jestem w szoku ..... w moim wieku a juz odeszla z tego swiata !! i jeszcze osierocila trojke dziecki, biedne dzieciaczki .... naprawde trzeba sie cieszyc z tego co sie ma, ja dziekuje ze w koncu poznam co to jest byc mama ....