Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:
Ja prosto bardzo - gotuję dynię w kawałkach w wywarze (rosole jak kto woli) wołowym, który mam od wczoraj i jak już jest miękka, miksuję i ew. doprawiam do smaku. Prażę pestki z dyni i posypuję.
Ale słoneczna wklejała przepis na jej krem, może być ciekawy, pozwolę sobie przekopiować:
ziemniaki, marchew, cebula, czosnek,papryka, dynia no i curry, pieprz sol, troche slodkiej papryki
do tego grzanki z chlebka smazone:) uwielbiamy!!!!!!!!!!
ziemniaki najpierw podsmazam na patelni - po czosnku na tym oleju.
wszystko blenduje na koniec- jakby ktos chcial skorzystac:D
a moja najulubiensza zupa na swiecie, najsmacniejsza i najwspanialsza pod sloncem
cudo!!! polecam !!!
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/zupy/rybna_pomidorowa_krewetki/przepis.html
caly dzien chodzila dzis za mna kofta z green waya i marzylam az skoncze prace i zjem z kasza gryczana i salatka z vinegretem i oczywiscie okazalo sie ze musze zostac dluzej w pracy... i nie zjadlami musialam szybko wracac do domu bo juz na mnie Moj czekal no i skonczylo sie na avocado... pierwszy raz bylam
zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny
i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe
nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie -
Vel wrote:
zjadlam krem z bialych warzyw posypany prazona dynia, byl poprawny, nic szczegolnego jak to krem z bialych jarzyn.. ale smaczny
i camelloni nadziewane szpinakiem w sosie pomidorowym.. slabe
nie wiedzialam w ogole co tam wziac do jedzenia.. bo nic mi sie nie podobalo a w koncu to co wzielam bylo takie sobie, po opiniach spodziewalam sie ze mi dupe urwie -
truskawkax25 wrote:Dziewczyny czy którąś z Was bolało może po prawej strony pod żebrami promieniuje aż w stronę pleców ? Bo już od godziny nie chce mi to przejść... czy dzidziuś uciska bo juz sama nie wiem. Ale żeby aż tak bolało przez godzinę ?
-
o truskawka, moze kolka nerkowa?
u mnie to tak wlasnie bylo, tylko ze z drugiej strony promieniowało....
wez sobie nospe i apap, powinno przejsc
i duuuużo pij
oby Cie nie dorwało.....
moj bol akurat powoli narastał... az osiagnał apogeum nie do wytrzymania.
I cholera akurat lubi sie to dziać w nocy;/
olejek kokosowy polecam- cudo
my jestesmy po pizzy wlasniepychota
ale widze, ze Wy tez pysznosci gotujeciemhmmm
dzieki Fedra za te daty waznosci, to pewnie jakis dluzszy termin bedzieFedra lubi tę wiadomość
-
maja35 wrote:Też właśnie przeczytałam. Taka fajna babeczka i mój rocznik.Zostawiła 3 małych dzieci
(*)
Swego czasu mieliśmy kupić jej ex-mieszkanie, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy.
-
Gosiak wrote:Ania Przybylska zmarła
popłakałam się.
Kurcze, w pierwszym momencie pomyśłałam że znowu ktos puscil nieprawdziwa plotke, ale skoro na jej oficjalnej stronie napisali to musi byc prawda -
nick nieaktualny
-
Całe szczescie ze w koncu paparazzi dali jej spokoj i mogla spedzic te chwile z rodzina...
Czy bierzecie dodatkowo kwasy DHA? Moj lekarz prawie od poczatku ciazy kazal mi je brac, mimo tego ze w moich witaminach PregnaPlus juz cos tam jest. Do tej pory kupowalam na wyprzedazy w aptece OmegaMed Pregna DHA za jakies smieszne grosze, bo mialy krotki termin waznosci. Skoczyly mi sie i widze ze straszne ceny maja te tabletki i sie zastanawiam czy to koniecznie musza byc dla ciezarnych? Zalezy mi zeby to byly same kwasy DHA, bez jakis jodów i kwasu foliowego, bo to juz mam w PregnaPlus. Zapomniałam lekarza zapytac na ostatniej wizycie czy mam kupowac specjalne dla ciezarnych czy moga byc zwykle, wiecie cos na ten temat? -
Dziewczyny, wlasnie uslyszalam o smierci Anny Przybylskiej - i jestem w szoku ..... w moim wieku a juz odeszla z tego swiata !! i jeszcze osierocila trojke dziecki, biedne dzieciaczki .... naprawde trzeba sie cieszyc z tego co sie ma, ja dziekuje ze w koncu poznam co to jest byc mama ....