X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam olej kokosowy ;] Przymierzała sie jeszcze do mąki kokosowe ale jest strasznie droga.... a ja zuzywam tony mąki!
    Czy ta mąka kokosowa daje jakiś posmak?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg my też nie możemy się z imieniem zdecydować, ale jakby mój mąż chciał Franka to bym się nie zastanawiała bo ja uwielbiam to imię :-)\

My mamy dylemat pomierzy Piotrem i Tomaszem, no oby dwa są śliczne dla nas :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nazwijcie Tomasz Piotr lub Piotr Tomasz :D
    My jeszcze się nie zastanawialiśmy

Lara 82 lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz bardziej mnie Franiu przekonuje :) ale drocze sie z mezem :)

Lara oba imiona b. ladne

.... juz nie moge sie doczekacdzis godz 18:00 kiedy podglądne mojego Bąbla :) ale stres jest
    wczoraj mnie chyba skopal bo mnie podbrzusze bolalo, a byl caly czas na samym dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:24

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    zamówiłam olej kokosowy ;] Przymierzała sie jeszcze do mąki kokosowe ale jest strasznie droga.... a ja zuzywam tony mąki!
    Czy ta mąka kokosowa daje jakiś posmak?
    Kokosową nie można zastąpić mąki pszennej w 1:1, można dawać domieszki, jej schodzi bardzo niewiele, na chlebek kokosowy bierze się pół szklanki mąki kokosowej. Żeby jej używać trzeba mieć konkretne przepisy, bo ona ma zupełnie inne właściwości.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, z piersiami i sutkami to jest tak. Na początku wszystko bolało jak cholera, ale chyba dlatego że rosło ja miałam zawsze 75 B a teraz mam biustonosz 80 C i jest tak w sam raz. Potem sutki mnie swędziały czasem nawet szczypały :-)
    Ale jakoś piersi sobie nie oglądałam szczególnie. Jak zaczęłyście mówić, że komuś coś z piersi poleciało to sobie ścisnęłam i mnie też kilka kropelek poleciało. A że noszę zawsze białą bieliznę zobaczyłam na wnętrze biustonosza i okazało się lekko żółtawe, więc wydaje mi się, że tez mi coś tak czasem poleci :-) (no nic trzeba częściej prać :-))
    A jak teraz dotknę sutków to też je czuję, ale tak jakos w każdym dniu inaczej :-)
    Myślę, że to jak najbardziej normalne. No niech się przygotowują do karmienia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:28

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg i wszystkie dziś wizytujące :-) Trzymam kciuki :-)

U mnie też wczoraj był niziutko i powiem szczerze, że wolę jak jest wyżej bo naprawdę czuję dyskomfort jak tak się wypina, a czasem nawet zaboli :-)

No ale oczywiście jak mu tak jest wygodniej to jakoś to zniosę prawda :-) :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam wczoraj, dziś prezentuję wczoraj otrzymane prezenty dla Poli :D przy dobrych wiatrach to prawie wszystko juz mam, jeżeli chodzi o ciuszki :D

Co do zdjęć pokoiku, to zrobię jutro, bo komoda dalej jest w kartonie :P

64a903d1db961117med.jpg 25072f632c904f58med.jpg 14ab96af07c743e1med.jpg d8e2a6904e9c668bmed.jpg 1319fc0d3f587b6cmed.jpg 7a567513b91dd514med.jpg 4672d3a394e4e8e2med.jpg 3caf10ba4d9324b5med.jpg 2fefb78ce7338f3fmed.jpg 29369a2f7f9932a0med.jpg 89714a69e0f8aab1med.jpg 1e62a111a38aba95med.jpg 4f4556f965438ca1med.jpg

megg, Lara 82, Gosiak, Bietka, juska19, słoneczna 85, Angélique89, Fedra, Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka spróbuję z tą pietruszką więcej na pewno :-)

A ja wczoraj obejrzałam 3 odcinki Porodów na Ipli no i ten drugi odcinek jest niezły. Podobał mi się poród tej Reginy :-) chciałabym tak znosić ból jak ona w tym odcinku :-) Mąż był strasznie śmieszny ale ona pełen szacun i jaki spokój no ciekawe, a może dali jej jakież tablety a mówili, że nie ?

Dziś zaraz zamierzam obejrzeć olejny odcinek. I oczywiście popłakać się jak zobaczę dzidziusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:39

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Megg i wszystkie dziś wizytujące :-) Trzymam kciuki :-)

dziękuje
    masz racje jak jest nisko to czasem potrafi zabolec, ale skoro tak woli :)

Katis sliczne ciuszki :)

ja chyba wybiore łóżko, przewijak i krzesełko z firmy KLUPŚ (allegro)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:42

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś...ale piekne ubranka :)
    a jakie buciki słodziaki :)

ja też mam już sporo :)
    ale butków nie mam :( musze zakupić i czapeczke chyba jeszcze :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że mąka kokosowa to zamiennik - no nic to na razie się nie zdecyduję. Jak za duzo trzeba robić w kuchni to mi nerwy puszczają ;]
    Mąż jest od gotowania pyszności.
    Wczoraj zrobił pyszne kaczki i kuropatwę...... mniam ;]

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super :-) śliczne te ubranka :-)

Wy macie już tak dużo ubranek :-)

A ja chyba naprawdę mam coś z głową bo boję się cokolwiek kupić, a te promocje w Lidlu też mi się podobają :-)

Tłumaczę sobie, że muszą się jeszcze powtórzyć nie raz. A pod koniec roku musi być wyprzedaży jeszcze więcej tak przed coroczną inwentaryzacją każdego sklepu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Katiś super :-) śliczne te ubranka :-)

Wy macie już tak dużo ubranek :-)

A ja chyba naprawdę mam coś z głową bo boję się cokolwiek kupić, a te promocje w Lidlu też mi się podobają :-)

Tłumaczę sobie, że muszą się jeszcze powtórzyć nie raz. A pod koniec roku musi być wyprzedaży jeszcze więcej tak przed coroczną inwentaryzacją każdego sklepu :-)
    Lara, ja też nic w domu nie mam. Mam zaklepane kosze ubranek dla dziewczynki od urodzenia do roczku od koleżanki. Pieluchy wielorazowe cały komplet, łóżeczko. Na razie w domu mam tylko chustę i podgrzewacz avent, bo dostałam.
    A po całą resztę zapowiedziałam już, że będę się zgłaszać w grudniu.
    Więc będę miała Święta cały grudzień :D

Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Co do bania się- Lara szczerze rozumiem te osoby, które nic nie kupują- mam kuzynkę, która jest w ciąży wyżej ode mnie o 5 tygodni i jeszcze noc nie ma, bo mieli w rodzinie tragedię 15 lat temu, jej siostra a moja kuzynka zmarła po miesiącu, ponieważ miała straszne wady serca, mózgu, sepse... Także ona się boi i ja to rozumiem.

Ja natomiast staram się w ogóle nie myśleć o tym czy coś się stanie czy nie. Cieszę się na każdy ciuszek, który mi się spodoba.

Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty- dajcie znać potem koniecznie :D

megg lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno wyprzedaze będą w styczniu ;]
    Ja nic z ubranek nie kupuję bo większość dostanę od kuzynki z anglii - kupuje mi teraz różne różności na wyprzedażach bagażnikowych - tj używane. Tam mają za grooosze markowe ciuszki ;]
    na razie nie wiem co mam z ciuszków, ale zdaje się na kuzynkę. Na pewno mam kosz do spania, cos do siedzenia, nosidełko dla noworodków i jakies pierdółki jeszcze ;]

lula88 lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie slonko wyszlo wiec ide do rossmana po oliwke

...byle z daleka od cukierni bo znow cos zjem :/ :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z cukierniami też tak mam a eklerki to bym jadła tonami takie różne kremy budyniowe :-)

A rzeczywiście ten KLUPŚ ładne rzeczy i łóżeczka ładne a w rozsądnych cenach :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam lóżeczko "na zywo" w smyku ale drozsze duzo niz na allegro, ja jestem na nie zdecydowana
    i fajna posciel tez jest na allegro do tego :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra- kupilam pierwsze body:)

Megg taki sam zestaw zrobilam dzis w BIedronce:)

BOdy z Kubusiem i reczniczek kapielowy z hipciem:)

narazie nie wyjmuje z pudelka-schowalam:)

a jszcze zadzownilam do mamy, ze sa fajne body i mowila ze kupi mi z Myszka MIKI:) i moze skarpetki jeszcze kupi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 12:50

Gosiak, Lara 82, Katiś, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ