Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Dziewczyny (te które chodza na prywatne USG) czy za połówkowe badanie placicie wiecej niz za takie normalne usg?
Angelcia, tutaj już było tysiąc opowieści jakie badania są jakie.
Ja tam wiem swoje na ten temat. (dla mnie temat zamknięty)
I nie wiem czy moje można nazwać połówkowym choć było zrobione w połowie ciąży i należy je właśnie robić pomiędzy 18 a 23 tyg. Ja robiłam prywatnie II badanie prenatalne, które było pewną kontynuacją tego badania prenatalnego (genetycznego), które robiłam w 12 tyg razem z testem Pappa. Tj. W specjalnym ośrodku w którym zajmują się taką diagnostyką u lekarza z certyfikatem FMF. Nawet teraz to II to robiłam u bardzo znanej i dobrej pani doktor.
Płaciłam 220 zł za USG i 80 zł za Echo serca płodu, czyli razem 300 zł.
Nie mam pojęcia ile by kosztowało prywatnie zwykłe badanie zwane połówkowym, prenatalnym czy jeszcze jakoś inaczej.
-
nick nieaktualnyLara ale ja nie pytalam o roznice w badaniu tylko czy macie roznice w cenie
. Ja nie robie prenatalnych w ogole, bo nie mam do tego wskazan (ani tego w 12 tyg, ani tego w 18/22, ani tego 28/32 u tych specjalnych diagnostów).
Dla mnie prenatalne to jest to w specjalnym zakladzie, a polowkowe to jedno z 3 najwazniejszych USG na ktore ide prywatnie i dlatego pytam czy podniesli Wam moze cene ze wzgledu na ta szałową nazwe. -
Prywatnie na każdej wizycie płacę 130 zł i mam USG 2D, bo to lekarzom wystarczy, czasem dla lepszego obrazu 3D, ale nie zawsze no i jak tylko chcemy możemy zobaczyć w 4D. Ale ja nie chcę mieć za często tych 3D i 4D bo nie mam pewności czy nie szkodzą, a z tego co wiem w późniejszym czasie fajnie z tego skorzystać bo wtedy to dzidzię tak widać jak na żywo
I dlatego na wizytach ok 30 tyg. mam zamiar już zacząć korzystać -
angelcia wrote:Lara ale ja nie pytalam o roznice w badaniu tylko czy macie roznice w cenie
. Ja nie robie prenatalnych w ogole, bo nie mam do tego wskazan (ani tego w 12 tyg, ani tego w 18/22, ani tego 28/32 u tych specjalnych diagnostów).
Dla mnie prenatalne to jest to w specjalnym zakladzie, a polowkowe to jedno z 3 najwazniejszych USG na ktore ide prywatnie i dlatego pytam czy podniesli Wam moze cene ze wzgledu na ta szałową nazwe.
wiem Angelciu, że nie pytasz chciałam uniknąć komentarzy czemu tak drogo
Myślę, że za takie badanie powinnaś zapłacić tyle samo co za każde w prywatnym gabinecie. Warto tylko wybrać dobrego lekarza z dobrym sprzętem, aby wszystko zobaczyć -
Ja też wrzucam zdjęcie naszej córeczki, zdjęcie z zeszłego wtorku. Rączkami zasłania buzie.
http://www.iv.pl/images/92521997226269781305.jpgLara 82, juska19, megg, Sue, cath, słoneczna 85, Penelope, przedszkolanka:), Fedra, Angélique89, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
ja to usg robie u innego gina- tego co robilam PAppa i usg w 12 tyg. MOj gin mnie wyslal- i takie badanie 230 zl kosztuje, a za tydzien ide normalnie za wizyte gdzie wizyta z usg kosztuje mnie 150 zl.
kurcze troche sie martwie bo tak w dole czasem mnie dzis zakluje i zapulsuje,,
boje sie ze moze to cos zlego?moze nie umiem zauwazyc.....
a gdzie najnizej czulyscie ruchy?
ktos tu pisal o oporze na szyjce- ale jak to mialoby niby wygladac?bo mnie nie boli ale tak pokluwa.
sluz normalnyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:14
-
Słoneczna mnie tez czesto kłuje w dole, pulsuje, jakby ktoś szpilką dziubal, a z szyjka jest ok
Ja sie martwiłam, ze przez wymioty mały bedzie za mały, a jak widzialas, kawał
Chłopa z niego:)
Lara - Piotr i Tomasz to piekne imiona:)
Moj syn bedzie miał na imię Tomasz Leszek albo Tomasz Piotrsłoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
no zobaczymy jak bedzie w nocy - jak bedzie trzeba to pojde wczesniej na wizyte.
ciekawe czy jakby bylo cos nei tak to na polwokowym przez brzuch to zobaczy? czy w ogole zwracaja na to uwage....
wiem ze chyba Sylwia mowila ze na IP sprawdzili jej tak szyjke.
a juz mialam taki spokoj ducha i umyslu..
kluski gotowe, surowka, gotowa, bitki sie dusza.....
maz w drodze:) -
Słoneczna właśnie miałam o tym pisać. Też czuję kłucie bardzo nisko, ruchy też nisko. Poczytałam trochę o tym, to chyba nic strasznego. Jeśli nie boli ani nie ma krwawienia to powinno być ok. Wszystkie jesteśmy przewrażliwione po sytuacji z Olką, ja też.
-
Gosiak wrote:Nie wiem czy go dostaniesz w aptece, szybciej w sklepie ze zdrowa żywnością jakimś, a najtaniej na Allegro.
W Bomi też widziałam, w Piotrze i Pawle i chyba nawet w Auchan na dziale z akcesoriami do sushi.
ja widzialam w carrefourze na hali ale nie w duzym tylko takim malym w galerii handlowej na dziale z sushi -
Gosiak wrote:Podobno ostatnie dni spędziła w jednym z trójmiejskich hospicjów, słyszałam jakiś czas temu, ale myślałam, ze to plotka
a mojej mamy przyjaciolka mowila ze ja widziala w Klifie pare dni temu i ze wygladala jak smierc i wazyla moze 30kg -
Atakasobiejedna wrote:Dzieki za odpowiedzi, DHA mi sie skonczyly wczoraj, wiec moze pojde do apteki najtanszej w miescie i poprosze zeby mi cos doradzili w rozsadnej cenie. Ale mi się dziecko rozpycha, takie małe a tak się cisnąć umie, szok. Lece do lozka, dobranoc dziewczyny.
prenatal dha 30zl za 30 kapsulek na allegro z przesylka i na gemini wychodzi z odbiorem osobistym podobna cena
ja biore jedna kapsulke 300 i do tego te 160 z prenatalnych witamin ladee vit -
Cześć dziewczyny witamy się dziś z wami obie.
A oto co mamy z ubranek dla małejdopiero się rozkręcam
To zakupione dziś w lidlu
super mięciutki kocyk ze smykasama bym się nim okrywała
Wszystkie body z długim rękawem. Tatuś powiedział że te z Daddy's girl to powinnam w każdym rozmiarze kupić
To w sumie był pierwszy zakup
Śpioszki H&M
A tu prezencik od Sewerynki
Penelope, Lara 82, juska19, przedszkolanka:), Fedra, truskawkax25, megg, maja35, Angélique89, słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Fajnie fajnie
tak sobie posiedzieć
No a z tymi tabsami no to dużo mi się wydaje, dlatego nie wyobrażam sobie czegoś jeszcze dokładać.
Narobiłaś mi ochoty na kluski ale mąka ziemniaczana i się skończyła, więc będą dziś kopytka
U mnie wyjście do sklepu to cała wyprawa bo na nogach to bym musiała z 35 min w jedną stronę i wszędzie muszę autem. A jak mam wyprowadzać z garażu potem wprowadzać otwierać bramy to mi się nigdy nie chceI czekam aż husband wróci i wtedy czasem biorę jego auto i gdzieś do sklepu wyskoczę
Bo już na drodze stoi a on sobie potem wprowadzi
No leniwiec się zrobiłam straszny
ja biore aktualnie 10 tabletek dziennie
rano na czczo euthyrox,
pozniej heviran na opryszczke i tak 5 tabletek na dobe co 4h
do tego jedna ladeevit, jedna witamine D i jedna DHA
i teraz jeszcze jedna ACARD a poprawe przeplywu w pepowinie
-
Lara 82 wrote:Katiś super
śliczne te ubranka
Wy macie już tak dużo ubranek
A ja chyba naprawdę mam coś z głową bo boję się cokolwiek kupić, a te promocje w Lidlu też mi się podobają
Tłumaczę sobie, że muszą się jeszcze powtórzyć nie raz. A pod koniec roku musi być wyprzedaży jeszcze więcej tak przed coroczną inwentaryzacją każdego sklepu
ja dalej nie mam nic
ani jednego ciuszka
ani wozka dalej nawet nie wiem co to to co wy piszecie i sie klocicie o jakies land rovery czy inne w ogole nie mam pojecia
nie mam lozeczka
pokoiku
ani jednego body
nic nic nic nic ani jednej rzeczy dla dziecka -
nick nieaktualnyLara no u mnie prenatalne kosztuja 180zł w 2d, 3d o 100zł więcej. Zobaczymy co jutro powie ten 'dobry ginekolog' jak zauważy jakies nieprawidłowości to pobiegnę wręcz na te prenatalne.
Januszkowa ale bedziesz miala sliczna dziewczynke
Sloneczna ja od 4 dni zaczynam czuc ruchy nietylko w podbrzuszu, ale takze w innych miejscach. Jednak u mnie nie sa to tak silne ruchy jak tam na dole, musze przylozyc reke zeby poczuc.
Cath, ale pokaźny brzuszek, super
Dziewczyny a ja mam taka chęć iśc do pracy!!Chyba jestem jakas dziwna..
Januszkowa lubi tę wiadomość