X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny (te które chodza na prywatne USG) czy za połówkowe badanie placicie wiecej niz za takie normalne usg?

ja płace tyle samo, ale za usg 2d

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny (te które chodza na prywatne USG) czy za połówkowe badanie placicie wiecej niz za takie normalne usg?

Angelcia, tutaj już było tysiąc opowieści jakie badania są jakie.
    Ja tam wiem swoje na ten temat. (dla mnie temat zamknięty)
    I nie wiem czy moje można nazwać połówkowym choć było zrobione w połowie ciąży i należy je właśnie robić pomiędzy 18 a 23 tyg. Ja robiłam prywatnie II badanie prenatalne, które było pewną kontynuacją tego badania prenatalnego (genetycznego), które robiłam w 12 tyg razem z testem Pappa. Tj. W specjalnym ośrodku w którym zajmują się taką diagnostyką u lekarza z certyfikatem FMF. Nawet teraz to II to robiłam u bardzo znanej i dobrej pani doktor.
    Płaciłam 220 zł za USG i 80 zł za Echo serca płodu, czyli razem 300 zł.

Nie mam pojęcia ile by kosztowało prywatnie zwykłe badanie zwane połówkowym, prenatalnym czy jeszcze jakoś inaczej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Tak, na normalnej wizycie z USG 100 zł. Na połówkowym 250zł.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale ja nie pytalam o roznice w badaniu tylko czy macie roznice w cenie :P. Ja nie robie prenatalnych w ogole, bo nie mam do tego wskazan (ani tego w 12 tyg, ani tego w 18/22, ani tego 28/32 u tych specjalnych diagnostów).

Dla mnie prenatalne to jest to w specjalnym zakladzie, a polowkowe to jedno z 3 najwazniejszych USG na ktore ide prywatnie i dlatego pytam czy podniesli Wam moze cene ze wzgledu na ta szałową nazwe.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie na każdej wizycie płacę 130 zł i mam USG 2D, bo to lekarzom wystarczy, czasem dla lepszego obrazu 3D, ale nie zawsze no i jak tylko chcemy możemy zobaczyć w 4D. Ale ja nie chcę mieć za często tych 3D i 4D bo nie mam pewności czy nie szkodzą, a z tego co wiem w późniejszym czasie fajnie z tego skorzystać bo wtedy to dzidzię tak widać jak na żywo :-)
    I dlatego na wizytach ok 30 tyg. mam zamiar już zacząć korzystać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara ale ja nie pytalam o roznice w badaniu tylko czy macie roznice w cenie :P. Ja nie robie prenatalnych w ogole, bo nie mam do tego wskazan (ani tego w 12 tyg, ani tego w 18/22, ani tego 28/32 u tych specjalnych diagnostów).

Dla mnie prenatalne to jest to w specjalnym zakladzie, a polowkowe to jedno z 3 najwazniejszych USG na ktore ide prywatnie i dlatego pytam czy podniesli Wam moze cene ze wzgledu na ta szałową nazwe.

:-) wiem Angelciu, że nie pytasz chciałam uniknąć komentarzy czemu tak drogo ;-)
    Myślę, że za takie badanie powinnaś zapłacić tyle samo co za każde w prywatnym gabinecie. Warto tylko wybrać dobrego lekarza z dobrym sprzętem, aby wszystko zobaczyć :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wrzucam zdjęcie naszej córeczki, zdjęcie z zeszłego wtorku. Rączkami zasłania buzie.
    http://www.iv.pl/images/92521997226269781305.jpg

Lara 82, juska19, megg, Sue, cath, słoneczna 85, Penelope, przedszkolanka:), Fedra, Angélique89, Sewerynka lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to usg robie u innego gina- tego co robilam PAppa i usg w 12 tyg. MOj gin mnie wyslal- i takie badanie 230 zl kosztuje, a za tydzien ide normalnie za wizyte gdzie wizyta z usg kosztuje mnie 150 zl.

kurcze troche sie martwie bo tak w dole czasem mnie dzis zakluje i zapulsuje,,

boje sie ze moze to cos zlego?:( moze nie umiem zauwazyc.....

a gdzie najnizej czulyscie ruchy?

ktos tu pisal o oporze na szyjce- ale jak to mialoby niby wygladac?bo mnie nie boli ale tak pokluwa.
    sluz normalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 17:14

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mnie tez czesto kłuje w dole, pulsuje, jakby ktoś szpilką dziubal, a z szyjka jest ok :)

Ja sie martwiłam, ze przez wymioty mały bedzie za mały, a jak widzialas, kawał
    Chłopa z niego:)

Lara - Piotr i Tomasz to piekne imiona:)
    Moj syn bedzie miał na imię Tomasz Leszek albo Tomasz Piotr :)

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy jak bedzie w nocy - jak bedzie trzeba to pojde wczesniej na wizyte.

ciekawe czy jakby bylo cos nei tak to na polwokowym przez brzuch to zobaczy? czy w ogole zwracaja na to uwage....
    wiem ze chyba Sylwia mowila ze na IP sprawdzili jej tak szyjke.

a juz mialam taki spokoj ducha i umyslu..
    kluski gotowe, surowka, gotowa, bitki sie dusza.....

maz w drodze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna właśnie miałam o tym pisać. Też czuję kłucie bardzo nisko, ruchy też nisko. Poczytałam trochę o tym, to chyba nic strasznego. Jeśli nie boli ani nie ma krwawienia to powinno być ok. Wszystkie jesteśmy przewrażliwione po sytuacji z Olką, ja też.

z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie wiem czy go dostaniesz w aptece, szybciej w sklepie ze zdrowa żywnością jakimś, a najtaniej na Allegro.
    W Bomi też widziałam, w Piotrze i Pawle i chyba nawet w Auchan na dziale z akcesoriami do sushi.

ja widzialam w carrefourze na hali ale nie w duzym tylko takim malym w galerii handlowej na dziale z sushi

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, mnie gin badał szyjke dopochwowo, nie przez brzuch.
    Całe badanie usg było przez brzuch, dopochwowo sprawdził tylko szyjke:) wiec pewnie Twoj gin zrobi podobnie.
    Nie stresuj sie tak ta szyjka, mysl pozytywnie :*

• Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Podobno ostatnie dni spędziła w jednym z trójmiejskich hospicjów, słyszałam jakiś czas temu, ale myślałam, ze to plotka :(

a mojej mamy przyjaciolka mowila ze ja widziala w Klifie pare dni temu i ze wygladala jak smierc i wazyla moze 30kg

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo dzis troche mnie kluje nizej - a tak bylo ok.

no zobaczymy jak bedzie- zaraz zjem obiadek- a przynajmniej sprobuje:) i bede lezakowac.

a od jutra do pracy i do soboty ... ale moze to i dobrze bo czlowiek tak nie mysli

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dzieki za odpowiedzi, DHA mi sie skonczyly wczoraj, wiec moze pojde do apteki najtanszej w miescie i poprosze zeby mi cos doradzili w rozsadnej cenie. Ale mi się dziecko rozpycha, takie małe a tak się cisnąć umie, szok. Lece do lozka, dobranoc dziewczyny.

prenatal dha 30zl za 30 kapsulek na allegro z przesylka i na gemini wychodzi z odbiorem osobistym podobna cena

ja biore jedna kapsulke 300 i do tego te 160 z prenatalnych witamin ladee vit

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witamy się dziś z wami obie. <3
    5a234ad29209de2dmed.jpg
    1a644aa97526e264med.jpg

A oto co mamy z ubranek dla małej :D dopiero się rozkręcam ;)
    3003d3e3aed3820dmed.jpg
    To zakupione dziś w lidlu :)
    ffd44e34b74f2955med.jpg
    super mięciutki kocyk ze smyka <3 sama bym się nim okrywała :D
    8753131e750da14amed.jpg
    Wszystkie body z długim rękawem. Tatuś powiedział że te z Daddy's girl to powinnam w każdym rozmiarze kupić ;)
    044d047ab675ce5cmed.jpg
    To w sumie był pierwszy zakup ;)
    862547413f6e2b7bmed.jpg
    Śpioszki H&M ;)
    0c656707496a05f6med.jpg
    A tu prezencik od Sewerynki <3

Penelope, Lara 82, juska19, przedszkolanka:), Fedra, truskawkax25, megg, maja35, Angélique89, słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Fajnie fajnie :-) tak sobie posiedzieć :-)

No a z tymi tabsami no to dużo mi się wydaje, dlatego nie wyobrażam sobie czegoś jeszcze dokładać.

Narobiłaś mi ochoty na kluski ale mąka ziemniaczana i się skończyła, więc będą dziś kopytka :-)
    U mnie wyjście do sklepu to cała wyprawa bo na nogach to bym musiała z 35 min w jedną stronę i wszędzie muszę autem. A jak mam wyprowadzać z garażu potem wprowadzać otwierać bramy to mi się nigdy nie chce :-) I czekam aż husband wróci i wtedy czasem biorę jego auto i gdzieś do sklepu wyskoczę :-) Bo już na drodze stoi a on sobie potem wprowadzi :-)
    No leniwiec się zrobiłam straszny :-)

ja biore aktualnie 10 tabletek dziennie :/

rano na czczo euthyrox,

pozniej heviran na opryszczke i tak 5 tabletek na dobe co 4h

do tego jedna ladeevit, jedna witamine D i jedna DHA

i teraz jeszcze jedna ACARD a poprawe przeplywu w pepowinie

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Katiś super :-) śliczne te ubranka :-)

Wy macie już tak dużo ubranek :-)

A ja chyba naprawdę mam coś z głową bo boję się cokolwiek kupić, a te promocje w Lidlu też mi się podobają :-)

Tłumaczę sobie, że muszą się jeszcze powtórzyć nie raz. A pod koniec roku musi być wyprzedaży jeszcze więcej tak przed coroczną inwentaryzacją każdego sklepu :-)

ja dalej nie mam nic

ani jednego ciuszka
    ani wozka dalej nawet nie wiem co to to co wy piszecie i sie klocicie o jakies land rovery czy inne w ogole nie mam pojecia

nie mam lozeczka
    pokoiku

ani jednego body

nic nic nic nic ani jednej rzeczy dla dziecka

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no u mnie prenatalne kosztuja 180zł w 2d, 3d o 100zł więcej. Zobaczymy co jutro powie ten 'dobry ginekolog' jak zauważy jakies nieprawidłowości to pobiegnę wręcz na te prenatalne.

Januszkowa ale bedziesz miala sliczna dziewczynke :)

Sloneczna ja od 4 dni zaczynam czuc ruchy nietylko w podbrzuszu, ale takze w innych miejscach. Jednak u mnie nie sa to tak silne ruchy jak tam na dole, musze przylozyc reke zeby poczuc.

Cath, ale pokaźny brzuszek, super :)

Dziewczyny a ja mam taka chęć iśc do pracy!! :/ Chyba jestem jakas dziwna..

Januszkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ