X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Cześć dziewczyny witamy się dziś z wami obie. <3
    Cath ooo jutro tez jade do Lidla wlasnie po te pluszowa bluze. W jakim rozmiarze kupilas? bo ja sie zastanawiam czy w 62 czy troche wiekszy.

Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
    Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.

A jakie jest wasze AFI?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja Vel myślałam, że piszesz, że będziesz miała gaz do obrony własnej. Szczególnie jak pisałaś o tym ataku na kobietę i o sąsiedzie… :P
    Ja noszę pieprzowy w torebce zawsze ;)

A ja właśnie zasiadam z pączkiem i grzeję sobie mleko do tego - ja, która od 20 lat nie tknęłam mleka :D

ja tez kiedys mialam pieprzowy

kiedys moi znajomi sie bawili takim pieprzem, myslalam ze zdechne!! nie mozna oddychac w ogole, oczy lzawia, drogi oddechowe puchna a od wody sie to poglebia! i ciagle kaszle! cos potwornego

mamy tez innych sasiadow ciekawych, np pod jedynka mieszkala nawiedzona tesciowa, jej corka, ziec i wnuk, corka jej i jej maz aloholicy a wnuk normalny byl mial 20 pare lat, raz sie napil a nie byl alkoholiiem jak rodzice, poprostu sie napil jak kazdy i akurat zatruty alkohol i umarl i po tym matka jego popelnila samobostwo a jego ojciec zaczal sobie menelowy sprowadzac na chate i z tesciowa nawiedzona zostal.. masakra! te menelowy ciagle z nim w ciaze zachodzily.. ale tesciowa niedawno umarla a ten jej ziec juz sie wyprowadzil i juz mieszkanie puste

ja tu mieszkam od 19 lat wiec sie troche nazbieralo he he

a jeszcze mieszkam na parterze :/ cos strasznego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:37

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po
    Synus dalej jest synkiem machal raczkami i ma sie bardzo dobrze wazy prawie 400g

szyjka ok 3,5 cm (a tez sie schizowalam i czulam klucia itp)
    podobno moze gdzies kluc i ciagnac bo caly czas wszystko rosnie
    a zle objawy to np. skurcze

brzuch moze twardniec i tez cos wspomnial ze sperma ma niby jakies wlasciwosci zle oddzialujace na szyjke, wiec nie wiem...

ogólnie kamien z serca i czekam na 15.10 na polowkowe

no i witam w gronie na L4 :)
    (teraz boje sie kontroli z zus)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:41

Fedra, Gosiak, truskawkax25, Penelope, juska19, Lara 82, Januszkowa, Sue, kasia_1988, Sewerynka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
    Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.

A jakie jest wasze AFI?
    Ja nie miałam raczej tego parametru mierzonego. Znalazłam USG od Doeringa i tam mam ilośc płynu owodniowego w normie. A przy tym zobaczyłam, że napisał tam: łożysko głownie w dnie poza ryzykiem przodowania :) a szyjkę miałam 27 sierpnia 38mm, potem mi się tak wydłużyła ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel Ty to masz przezycia ;)

Vel lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Megg super że wszystko ok ;-)

A do mnie dzisiaj przyszedł olej kokosowy jest przepyszny, jak ja kocham kokos ;-) Gosiak dzięki za namiary, a i łyżeczka dziennie starczy?
    Zrobię sobie niedługo jeszcze olejowanie włosów tym olejem ;-)

miłej nocy kochane

megg lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się głownie smaruję, ale staram się dodawać do potraw łyżkę dziennie, nie zawsze mi wychodzi, bo mi aż tak nie smakuje. Tutaj masz info o spożywaniu: http://www.samouzdrawianie.pl/olej-kokosowy-dzienna-dawka/

Uffff, ale właśnie doczytałam, ze jak stosuje się go na skórę to ta ilośc tez się liczy, bo się wchłania ;) a przez krocze to już w ogóle ;D ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak już czytam ;-) i też zamierzam się nim smarować, dwa w jednym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:35

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie :)

Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno :)
    I P. poczuł kilka razy:)

Mam ochotę na czekoladę:) zjadłam banana wlasnie i juz czuje, ze młody skacze <3

Gosiak, Fedra, truskawkax25 lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe też takie aktywne jest ze szok :)

justta, Gosiak, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie :)

Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno :)
    <3

Sue poczytaj sobie tutaj o olejowaniu

http://www.anwen.pl/2012/03/jak-olejowac-wosy-krotka-instrukcja.html

, a uwielbiam to skakanie naszych szkrabów super uczucie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:39

megg, Sue lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja dalej nie mam nic

ani jednego ciuszka
    ani wozka dalej nawet nie wiem co to to co wy piszecie i sie klocicie o jakies land rovery czy inne w ogole nie mam pojecia

nie mam lozeczka
    pokoiku

ani jednego body

nic nic nic nic ani jednej rzeczy dla dziecka

Nie przejmuj sie, ja mam moze 10 ciuszkow na krzyz i nic poza tym.

Boze, mi to ktos musialby zaplacic, zebym obejrzala cudzy porod! Nie, dziekuje.

Zebralam sie dzisiaj i wyrobilam w koncu Learner's Permit. W USA to jest pierwszy krok do prawa jazdy. Obejmuje tylko badanie wzroku (3 sekundy), zrobienie zdjecia (30-60 sekund), wypelnienie olowkiem pisemnego testu (90 sekund) i zrobienie oplaty w okienku. I mozna jezdzic (z pewnymi ograniczeniami). Jestem dumna, ze jestem o krok blizej do posiadania nowojorksiego prawka, ale musialam wstac o 7 rano, a na nogach bede do 1:00 w nocy. Czuje sie jak sflaczala detka. W nocy bylo mi goraco, nie moglam sie ulozyc. Dla kogos, komu wystarczy przylozyc glowe do poduszki, zeby zasnac, to jest to koszmar. Boli mnie prawy bok i plecy i pachwiny mnie napieprzaja -czuje sie jakbym zsiadla z konia po kilku godzinach jazdy (nie zebym kiedykolwiek jezdzila na koniu). A pisza, ze drugi trymestr to "miesiac miodowy ciazy" :/

Spijcie dobrze mamuski.

Fedra lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewczynka też jest dzisiaj bardzo aktywna. Czuje kopnięcie po prawej stronie brzucha, za sekundę po lewej i myślę, że to raz rączką rusza, a raz nóżką:)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepsze jest, ze moje dziecko fika za kazdym razem jak zjem i strasznie to fajne :)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no zobaczymy jak bedzie w nocy - jak bedzie trzeba to pojde wczesniej na wizyte.

ciekawe czy jakby bylo cos nei tak to na polwokowym przez brzuch to zobaczy? czy w ogole zwracaja na to uwage....
    wiem ze chyba Sylwia mowila ze na IP sprawdzili jej tak szyjke.

a juz mialam taki spokoj ducha i umyslu..
    kluski gotowe, surowka, gotowa, bitki sie dusza.....

maz w drodze:)
    Jak byłam na IP to lekarz sprawdził mi szyjke przez brzuch. Pózniej przez pochwe i było 2-3mm róznicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia pytanko mam bo kojarze ze mialas infekcje jakas pochwy, jakie mialas objawy? Ja w sumie od 2 dni czuje tam jakis jakby dyskomfort i lekkie pieczenie i nie wiem co myslec, no tez nie jest tak ze czuje to caly dzien no ale teraz od poludnia czuje :/
    No własnie cały czas leczę ta infekcję. Mam grzybice i objawiało sie to zwiekszona zółta wydzieliną. Bez zapachu. Po paru dniach czułam lekkie swędzenie i to wszytsko

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to sie na dzisiaj umowilam do lux medu do mojego 2 go gina i niech spojrzy co w trawie piszczy :) a grzybek wyszedl Ci przy badaniu zwyklym czy mialas posiew? I posiew z pochwy czy z szyjki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś i ja :) Dziś wizyta u ginekologa.
    Część techniczna pokoiku Poli skończona. Jeszcze czekają nas zawieszenie półek, uszycie zasłonek no i muszę mojego prosiaczka zawiesić :D Kupiłam ostatnio w castoramie prosiaczka z kubusia puchatka, bo on tak słodko patrzy :D

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące( jeżeli takowe są :) )

Gosiak, megg, Lara 82, justta, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My właśnie się obudziliśmy i wstajemy zaraz na śniadanko. Synek kopie od samego rana, uwielbiam to <3

justta, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :D
    Dzisiaj sobie pospałyśmy z Janinką - chociaż o 4 obudził mnie ból brzucha i musiałam biec do toalety - a to wszystko przez wieczorny kubek mleka, na które sobie wczoraj pozwoliłam. Muszę sobie wbić do głowy, że w ciąży też nie trawię laktozy :P
    Miłego dnia Wam życzę! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ