Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Cześć dziewczyny witamy się dziś z wami obie. <3
    Cath ooo jutro tez jade do Lidla wlasnie po te pluszowa bluze. W jakim rozmiarze kupilas? bo ja sie zastanawiam czy w 62 czy troche wiekszy.

Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
    Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.

A jakie jest wasze AFI?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja Vel myślałam, że piszesz, że będziesz miała gaz do obrony własnej. Szczególnie jak pisałaś o tym ataku na kobietę i o sąsiedzie… :P
    Ja noszę pieprzowy w torebce zawsze ;)

A ja właśnie zasiadam z pączkiem i grzeję sobie mleko do tego - ja, która od 20 lat nie tknęłam mleka :D

ja tez kiedys mialam pieprzowy

kiedys moi znajomi sie bawili takim pieprzem, myslalam ze zdechne!! nie mozna oddychac w ogole, oczy lzawia, drogi oddechowe puchna a od wody sie to poglebia! i ciagle kaszle! cos potwornego

mamy tez innych sasiadow ciekawych, np pod jedynka mieszkala nawiedzona tesciowa, jej corka, ziec i wnuk, corka jej i jej maz aloholicy a wnuk normalny byl mial 20 pare lat, raz sie napil a nie byl alkoholiiem jak rodzice, poprostu sie napil jak kazdy i akurat zatruty alkohol i umarl i po tym matka jego popelnila samobostwo a jego ojciec zaczal sobie menelowy sprowadzac na chate i z tesciowa nawiedzona zostal.. masakra! te menelowy ciagle z nim w ciaze zachodzily.. ale tesciowa niedawno umarla a ten jej ziec juz sie wyprowadzil i juz mieszkanie puste

ja tu mieszkam od 19 lat wiec sie troche nazbieralo he he

a jeszcze mieszkam na parterze :/ cos strasznego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:37

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po
    Synus dalej jest synkiem machal raczkami i ma sie bardzo dobrze wazy prawie 400g

szyjka ok 3,5 cm (a tez sie schizowalam i czulam klucia itp)
    podobno moze gdzies kluc i ciagnac bo caly czas wszystko rosnie
    a zle objawy to np. skurcze

brzuch moze twardniec i tez cos wspomnial ze sperma ma niby jakies wlasciwosci zle oddzialujace na szyjke, wiec nie wiem...

ogólnie kamien z serca i czekam na 15.10 na polowkowe

no i witam w gronie na L4 :)
    (teraz boje sie kontroli z zus)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:41

Fedra, Gosiak, truskawkax25, Penelope, juska19, Lara 82, Januszkowa, Sue, kasia_1988, Sewerynka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
    Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.

A jakie jest wasze AFI?
    Ja nie miałam raczej tego parametru mierzonego. Znalazłam USG od Doeringa i tam mam ilośc płynu owodniowego w normie. A przy tym zobaczyłam, że napisał tam: łożysko głownie w dnie poza ryzykiem przodowania :) a szyjkę miałam 27 sierpnia 38mm, potem mi się tak wydłużyła ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel Ty to masz przezycia ;)

Vel lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Megg super że wszystko ok ;-)

A do mnie dzisiaj przyszedł olej kokosowy jest przepyszny, jak ja kocham kokos ;-) Gosiak dzięki za namiary, a i łyżeczka dziennie starczy?
    Zrobię sobie niedługo jeszcze olejowanie włosów tym olejem ;-)

miłej nocy kochane

megg lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się głownie smaruję, ale staram się dodawać do potraw łyżkę dziennie, nie zawsze mi wychodzi, bo mi aż tak nie smakuje. Tutaj masz info o spożywaniu: http://www.samouzdrawianie.pl/olej-kokosowy-dzienna-dawka/

Uffff, ale właśnie doczytałam, ze jak stosuje się go na skórę to ta ilośc tez się liczy, bo się wchłania ;) a przez krocze to już w ogóle ;D ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:35

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak już czytam ;-) i też zamierzam się nim smarować, dwa w jednym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:35

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie :)

Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno :)
    I P. poczuł kilka razy:)

Mam ochotę na czekoladę:) zjadłam banana wlasnie i juz czuje, ze młody skacze <3

Gosiak, Fedra, truskawkax25 lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe też takie aktywne jest ze szok :)

justta, Gosiak, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie :)

Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno :)
    <3

Sue poczytaj sobie tutaj o olejowaniu

http://www.anwen.pl/2012/03/jak-olejowac-wosy-krotka-instrukcja.html

, a uwielbiam to skakanie naszych szkrabów super uczucie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:39

megg, Sue lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ja dalej nie mam nic

ani jednego ciuszka
    ani wozka dalej nawet nie wiem co to to co wy piszecie i sie klocicie o jakies land rovery czy inne w ogole nie mam pojecia

nie mam lozeczka
    pokoiku

ani jednego body

nic nic nic nic ani jednej rzeczy dla dziecka

Nie przejmuj sie, ja mam moze 10 ciuszkow na krzyz i nic poza tym.

Boze, mi to ktos musialby zaplacic, zebym obejrzala cudzy porod! Nie, dziekuje.

Zebralam sie dzisiaj i wyrobilam w koncu Learner's Permit. W USA to jest pierwszy krok do prawa jazdy. Obejmuje tylko badanie wzroku (3 sekundy), zrobienie zdjecia (30-60 sekund), wypelnienie olowkiem pisemnego testu (90 sekund) i zrobienie oplaty w okienku. I mozna jezdzic (z pewnymi ograniczeniami). Jestem dumna, ze jestem o krok blizej do posiadania nowojorksiego prawka, ale musialam wstac o 7 rano, a na nogach bede do 1:00 w nocy. Czuje sie jak sflaczala detka. W nocy bylo mi goraco, nie moglam sie ulozyc. Dla kogos, komu wystarczy przylozyc glowe do poduszki, zeby zasnac, to jest to koszmar. Boli mnie prawy bok i plecy i pachwiny mnie napieprzaja -czuje sie jakbym zsiadla z konia po kilku godzinach jazdy (nie zebym kiedykolwiek jezdzila na koniu). A pisza, ze drugi trymestr to "miesiac miodowy ciazy" :/

Spijcie dobrze mamuski.

Fedra lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewczynka też jest dzisiaj bardzo aktywna. Czuje kopnięcie po prawej stronie brzucha, za sekundę po lewej i myślę, że to raz rączką rusza, a raz nóżką:)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepsze jest, ze moje dziecko fika za kazdym razem jak zjem i strasznie to fajne :)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no zobaczymy jak bedzie w nocy - jak bedzie trzeba to pojde wczesniej na wizyte.

ciekawe czy jakby bylo cos nei tak to na polwokowym przez brzuch to zobaczy? czy w ogole zwracaja na to uwage....
    wiem ze chyba Sylwia mowila ze na IP sprawdzili jej tak szyjke.

a juz mialam taki spokoj ducha i umyslu..
    kluski gotowe, surowka, gotowa, bitki sie dusza.....

maz w drodze:)
    Jak byłam na IP to lekarz sprawdził mi szyjke przez brzuch. Pózniej przez pochwe i było 2-3mm róznicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia pytanko mam bo kojarze ze mialas infekcje jakas pochwy, jakie mialas objawy? Ja w sumie od 2 dni czuje tam jakis jakby dyskomfort i lekkie pieczenie i nie wiem co myslec, no tez nie jest tak ze czuje to caly dzien no ale teraz od poludnia czuje :/
    No własnie cały czas leczę ta infekcję. Mam grzybice i objawiało sie to zwiekszona zółta wydzieliną. Bez zapachu. Po paru dniach czułam lekkie swędzenie i to wszytsko

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no to sie na dzisiaj umowilam do lux medu do mojego 2 go gina i niech spojrzy co w trawie piszczy :) a grzybek wyszedl Ci przy badaniu zwyklym czy mialas posiew? I posiew z pochwy czy z szyjki?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś i ja :) Dziś wizyta u ginekologa.
    Część techniczna pokoiku Poli skończona. Jeszcze czekają nas zawieszenie półek, uszycie zasłonek no i muszę mojego prosiaczka zawiesić :D Kupiłam ostatnio w castoramie prosiaczka z kubusia puchatka, bo on tak słodko patrzy :D

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące( jeżeli takowe są :) )

Gosiak, megg, Lara 82, justta, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My właśnie się obudziliśmy i wstajemy zaraz na śniadanko. Synek kopie od samego rana, uwielbiam to <3

justta, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :D
    Dzisiaj sobie pospałyśmy z Janinką - chociaż o 4 obudził mnie ból brzucha i musiałam biec do toalety - a to wszystko przez wieczorny kubek mleka, na które sobie wczoraj pozwoliłam. Muszę sobie wbić do głowy, że w ciąży też nie trawię laktozy :P
    Miłego dnia Wam życzę! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ