Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:Cześć dziewczyny witamy się dziś z wami obie.
Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.
A jakie jest wasze AFI?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Gosiak wrote:A ja Vel myślałam, że piszesz, że będziesz miała gaz do obrony własnej. Szczególnie jak pisałaś o tym ataku na kobietę i o sąsiedzie…
Ja noszę pieprzowy w torebce zawsze
A ja właśnie zasiadam z pączkiem i grzeję sobie mleko do tego - ja, która od 20 lat nie tknęłam mleka
ja tez kiedys mialam pieprzowy
kiedys moi znajomi sie bawili takim pieprzem, myslalam ze zdechne!! nie mozna oddychac w ogole, oczy lzawia, drogi oddechowe puchna a od wody sie to poglebia! i ciagle kaszle! cos potwornego
mamy tez innych sasiadow ciekawych, np pod jedynka mieszkala nawiedzona tesciowa, jej corka, ziec i wnuk, corka jej i jej maz aloholicy a wnuk normalny byl mial 20 pare lat, raz sie napil a nie byl alkoholiiem jak rodzice, poprostu sie napil jak kazdy i akurat zatruty alkohol i umarl i po tym matka jego popelnila samobostwo a jego ojciec zaczal sobie menelowy sprowadzac na chate i z tesciowa nawiedzona zostal.. masakra! te menelowy ciagle z nim w ciaze zachodzily.. ale tesciowa niedawno umarla a ten jej ziec juz sie wyprowadzil i juz mieszkanie puste
ja tu mieszkam od 19 lat wiec sie troche nazbieralo he he
a jeszcze mieszkam na parterzecos strasznego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:37
-
ja juz po
Synus dalej jest synkiem machal raczkami i ma sie bardzo dobrze wazy prawie 400g
szyjka ok 3,5 cm (a tez sie schizowalam i czulam klucia itp)
podobno moze gdzies kluc i ciagnac bo caly czas wszystko rosnie
a zle objawy to np. skurcze
brzuch moze twardniec i tez cos wspomnial ze sperma ma niby jakies wlasciwosci zle oddzialujace na szyjke, wiec nie wiem...
ogólnie kamien z serca i czekam na 15.10 na polowkowe
no i witam w gronie na L4
(teraz boje sie kontroli z zus)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:41
Fedra, Gosiak, truskawkax25, Penelope, juska19, Lara 82, Januszkowa, Sue, kasia_1988, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
LadyMK wrote:Dziewczyny byłam dziś na usg z nfzu i maluch obecnie waży 400g (tydzien temu 330).
Ten gin mi zmierzył wody płodowy i AFI wyszło 15cm, ponoć to sporo, ale widocznie taka moja natura. A jak patrzylam na normy w necie to od 5 do 20-25 są.
A jakie jest wasze AFI?a szyjkę miałam 27 sierpnia 38mm, potem mi się tak wydłużyła
-
Hejka
Megg super że wszystko ok
A do mnie dzisiaj przyszedł olej kokosowy jest przepyszny, jak ja kocham kokosGosiak dzięki za namiary, a i łyżeczka dziennie starczy?
Zrobię sobie niedługo jeszcze olejowanie włosów tym olejem
miłej nocy kochanemegg lubi tę wiadomość
-
Ja się głownie smaruję, ale staram się dodawać do potraw łyżkę dziennie, nie zawsze mi wychodzi, bo mi aż tak nie smakuje. Tutaj masz info o spożywaniu: http://www.samouzdrawianie.pl/olej-kokosowy-dzienna-dawka/
Uffff, ale właśnie doczytałam, ze jak stosuje się go na skórę to ta ilośc tez się liczy, bo się wchłaniaa przez krocze to już w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:35
-
A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie
Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno
I P. poczuł kilka razy:)
Mam ochotę na czekoladęzjadłam banana wlasnie i juz czuje, ze młody skacze
Gosiak, Fedra, truskawkax25 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:A jak się robi olejowanie wlosow? Mam strasznie przesuszone, a olej kokosowy mam w domu, wiec chętnie zrobie
Moj Mały dzis tak mocno kopał, ze brzuch mi sie ruszał! Pierwszy raz tak mocno
Sue poczytaj sobie tutaj o olejowaniu
http://www.anwen.pl/2012/03/jak-olejowac-wosy-krotka-instrukcja.html
, a uwielbiam to skakanie naszych szkrabów super uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 21:39
megg, Sue lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:ja dalej nie mam nic
ani jednego ciuszka
ani wozka dalej nawet nie wiem co to to co wy piszecie i sie klocicie o jakies land rovery czy inne w ogole nie mam pojecia
nie mam lozeczka
pokoiku
ani jednego body
nic nic nic nic ani jednej rzeczy dla dziecka
Nie przejmuj sie, ja mam moze 10 ciuszkow na krzyz i nic poza tym.
Boze, mi to ktos musialby zaplacic, zebym obejrzala cudzy porod! Nie, dziekuje.
Zebralam sie dzisiaj i wyrobilam w koncu Learner's Permit. W USA to jest pierwszy krok do prawa jazdy. Obejmuje tylko badanie wzroku (3 sekundy), zrobienie zdjecia (30-60 sekund), wypelnienie olowkiem pisemnego testu (90 sekund) i zrobienie oplaty w okienku. I mozna jezdzic (z pewnymi ograniczeniami). Jestem dumna, ze jestem o krok blizej do posiadania nowojorksiego prawka, ale musialam wstac o 7 rano, a na nogach bede do 1:00 w nocy. Czuje sie jak sflaczala detka. W nocy bylo mi goraco, nie moglam sie ulozyc. Dla kogos, komu wystarczy przylozyc glowe do poduszki, zeby zasnac, to jest to koszmar. Boli mnie prawy bok i plecy i pachwiny mnie napieprzaja -czuje sie jakbym zsiadla z konia po kilku godzinach jazdy (nie zebym kiedykolwiek jezdzila na koniu). A pisza, ze drugi trymestr to "miesiac miodowy ciazy"
Spijcie dobrze mamuski.Fedra lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:no zobaczymy jak bedzie w nocy - jak bedzie trzeba to pojde wczesniej na wizyte.
ciekawe czy jakby bylo cos nei tak to na polwokowym przez brzuch to zobaczy? czy w ogole zwracaja na to uwage....
wiem ze chyba Sylwia mowila ze na IP sprawdzili jej tak szyjke.
a juz mialam taki spokoj ducha i umyslu..
kluski gotowe, surowka, gotowa, bitki sie dusza.....
maz w drodze:) -
nick nieaktualnybella84 wrote:Sylwia pytanko mam bo kojarze ze mialas infekcje jakas pochwy, jakie mialas objawy? Ja w sumie od 2 dni czuje tam jakis jakby dyskomfort i lekkie pieczenie i nie wiem co myslec, no tez nie jest tak ze czuje to caly dzien no ale teraz od poludnia czuje
-
Witam się dziś i ja
Dziś wizyta u ginekologa.
Część techniczna pokoiku Poli skończona. Jeszcze czekają nas zawieszenie półek, uszycie zasłonek no i muszę mojego prosiaczka zawiesićKupiłam ostatnio w castoramie prosiaczka z kubusia puchatka, bo on tak słodko patrzy
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące( jeżeli takowe są)
Gosiak, megg, Lara 82, justta, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja też się witam
Dzisiaj sobie pospałyśmy z Janinką - chociaż o 4 obudził mnie ból brzucha i musiałam biec do toalety - a to wszystko przez wieczorny kubek mleka, na które sobie wczoraj pozwoliłam. Muszę sobie wbić do głowy, że w ciąży też nie trawię laktozy
Miłego dnia Wam życzę!