X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- też oglądam porody na IPLI, o wiele bardziej podoba mi się ten program niż zagraniczne wersje. W 6 lub 7 odcinku jest poród Joanny (śliczna brunetka), jej poród jak dla mnie jest wymarzony. Prawie nie krzyczała, wszystko szybko poszło. Nie brała znieczulenia. A i miała położnika zamiast położnej:) Na początku pomyślałam- O matko! Ale później widać było, że na prawdę znał się na rzeczy:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze do 6 odcinka nie doszlam- bo ogladamy i chyba dopeiro 3 obejrzelismy.

musimy nadrobic:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tego nie oglądam. Ostatnio w ogóle staram się nic nie oglądać i nic nie czytać. Za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia to liczę na to że tam się dowiem wszytskiego a jeśli nie to sama się w lutym przekonam ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja tego nie oglądam. Ostatnio w ogóle staram się nic nie oglądać i nic nie czytać. Za 2 tyg zaczynam szkołę rodzenia to liczę na to że tam się dowiem wszytskiego a jeśli nie to sama się w lutym przekonam ;]
    Ja też nie, bo znam kulisy tego programu i wiem jakie sceny są powycinane, itp... pokazują nam taką trochę bajeczkę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam ze spacerku z moim psiakiem, przyszedl mi katalog "WISAN" z firankami.. maja przepiekne <3 chyba cos zamowie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio w ogóle przestałam cokolwiek czytać związanego z ciazą, porodem itp - i muszę przyznać że odzyskuje zdrowie psychiczne :D, oprócz tego forum - i tylko nasz wątek :D czasami II trym

Co prawda kupiłam ksiazkę „Warto karmić piersią" Magdalena Nehring-Gugulska.
    Ale to tak juz w okolice porodu. Mam zamiar karmić piersią jak najdłużej. I w związku z tym nie kupuję buteleczek, laktatorów i innych gadżetów. Moja mam mówiła, że też nic nie kupowała i po prostu musiała mieć pokarm :D. No i miała - moją siostrę karmiła do 10 miesiąca

Gosiak lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam wiadomość od sprzedającego z allegro, że moja książka "Język niemowląt" przyszła im z jakąś wadą i muszę czekać nie wiadomo ile na swoją, eh... Nie mogę się jej doczekać.

Bardzo lubię oglądać porody, nie stresuję się przy tym. Do szkoły rodzenia też pójdę, ale nie chce iść zupełnie zielona, dlatego dużo oglądam i czytam. Jedno jest pewne- na porodówkę zabieram mojego męża, bez niego sobie tego nie wyobrażam. <3

Lara 82 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też z mężem ;] zaczęliśmy wspólnie to i skończymy wspólnie ;]

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    od 6 pazdiernika w lidlu

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431
    We Francji już były, niestety się nie załapałam ;-(

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No cisza dziś straszna to fakt.

Sue czy wszystko OK zamilkłaś?

Dziewczyny wczoraj wieczorem poleciała mi krew z nosa? Też tak miałyście chociaż raz?

U mnie to chyba pierwszy raz w życiu. To że mi dziąsła krwawią zdarzyłam się przyzwyczaić, ale to.
    Mąż aż się przestraszył a ja zaczęłam się aż śmiać co ta ciąża ze mną robi :-)

Ja miałam potężny krwotok z nosa, od tak po prostu, w domu na siedząco. Czasem się zdarza, Mamy więcej krwi a naczynia krwionośne są delikatniejsze i takie krwotoki mogą się zdarzać.

relgwn15ilhiioyg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj polarek kupiłam w lidlu :)

słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja miałam leniwy weekend, objedliśmy się i było przyjemnie. Narazie humorki ciążowe mi odpuściły i jest ok. Być może to dlatego, że mam tydzień urlopu od dziś. Jednak jak jestem w domu to jestem bardziej zrelaksowana i zdecydowanie w lepszym humorze.

Postanowiłam, że od listopada idę już na urlop macierzyński. Zwolnienia lekarskiego na 100% moja lekarka nie chce mi dać, jeśli nie ma żadnego zagrożenia ciąży. A że mogę 12 tyg przed terminemjuż iść na urlop to się nikogo nie będę prosić idę i już. Fakt, że wtedy bee krócej z dzieckiem (te 3 miesiące mi się odejmą), ale zaczynam się coraz częściej zastanawiać że chyba już nie wrócę do tej pracy. Po urlopie macierzyńskim (czy nawet w trakcie) będę szukać nowej. Źle mi tam, a poza tym nie ma żadnych szans rozwoju, a ja chcę iść dalej. Uczyć się nowych rzeczy, rozwijać w swoim zawodzie. Nie widzę się w tej firmie, projekty mają nieprofesjonalne i czuję jakbym się cofała. Wykorzystują projektantów do prac fizycznych w ramach oszczędności, gdzie powinien robić to tak naprawdę kto inny.

A ja chcę być zdrową, wesołą mamą dla swojego dziecka. Zadowoloną z życia i pracy i nie spoczywającą na laurach dla wygody. Trzeba podejmować ryzyko jeśli się chce coś zmienić. Chociaż nie powiem, strasznie boję się z pracy zrezygnować :P

Katiś, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Sylwia, ja też jak pierwszy raz obejrzałam porodówkę to się przeraziłam, a jak już obejrzałam większość odcinków, potem położne, a teraz porody to u mnie jest zupełnie inaczej. Ja się przestałam bać porodu naprawdę :-)

Jedyna rzecz o którą się martwię to o personel szpitala, żeby był OK i się nami dobrze zajął, a reszta ja naprawdę wierzę w naturę :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się lepiej jak oglądam tego typu programy. Wiem, że poród zawsze jest inny i nie da się przewidzieć co się wydarzy, ale jednak czuję się bezpieczniej jak wiem mniej więcej czego się spodziewać. Mniej się denerwuję.

Co do piersi, to ja nie śpię w biustonoszu. Nigdy nie spałam. Wogóle jest mi w nim niewygodnie ostatnio, uwiera, gniecie, drapie. Jak jestem w domu to często chodzę bez. Ale fakt że piersi mam małe i za wiele póki co nadal nie urosły. Za to swędzą niesamowicie i w biustonoszu właśnie jest jeszcze gorzej.

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie ;)

Nadrobiłam Was, choć lekko nie było :)

Pisałam jakoś w poniedziałek/wtorek, że wyjeżdżamy z P w środę do Szczecina ;) Ale pewnie gdzieś to w gąszczu informacji przepadło :)
    Miło mi, że się martwiłyście, przepraszam, że się nie odzywałam. Nie miałam dostępu do neta, a co próbowałam napisać posta w telefonie, to go szlag trafiał.

Tematów poruszyłyście strasznie dużo. Co mnie uderzyło, to to, co przydarzyło się Mistrzyni. Bardzo mi przykro, że teraz, w takim momencie, Twój mąż odstawił taką akcję. Ja popieram zdecydowanie Penelope, jak się chce zastanawiać, to ok, ale jak najdalej ode mnie.
    Mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys i uda Wam się poukładać Wasze małżeństwo. Nie dla innych, ale dla Was. Trzymam za Was kciuki!

A wiadomość o śmierci Przybylskiej mnie przybiła wczoraj strasznie. Taka młoda kobieta, śmierć zawsze jest absurdalna.. Trzeba się cieszyć każdym dniem.
    Przybylska kiedyś powiedziała "Jeśli ktoś nie potrafi się cieszyć małymi rzeczami, to wielkie też go nie zadowolą". Ileż mądrości w tak prostych słowach...

Ja odpoczęłam troszkę, choć całe dnie biegałam za 4 latkiem, strasznie absorbującym i wymuszającym wszystko płaczem. Ciężki przypadek :) Ale cały czas chciał się ze mną bawić, nawet obiad musiał jeść koło cioci ;)

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tych 5 dniach mam 1,5 kg na plusie ;/ Moja teściowa nie rozumie, jak mówi się jej "dziękuję, nie jestem głodna". Czuję, że mój żołądek nie potrafi sobie poradzić ze strawieniem tego wszystkiego. Dziś nic nie jem, poszczę :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sue. Mój żołądek ostatnio też ma przerypane :D ale ja niestety nie umiem pościć. Nawet jak sie najem, to za parę godzin burczy no i trzeba coś zapodać Poli do jedzenia :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz najważniejsze - dziś o 12:00 miałam połówkowe :)
    Z małym wszystko jest w porządku :) Tomek nadal jest Tomkiem:) Nawet mi lekarz zrobił zdjęcie fifolka ;D
    Z nóżkami ma 30cm, waży 405g. Wymiarami odpowiada wiekowi ciąży, termin to 14.02, czyli tak jak z ostatniej miesiączki, a nie jak wyliczył mój gin :)
    Wszystkie narządy w porządku, pęcherz i żołądek pełny, więc pracują :) Serduszko pięknie biło, równo. A mały spał i zasłaniał sobie twarz rączką tak, jakby raziło go słońce :)
    Zakochałam się w nim dziś jeszcze bardziej! A i mój P. stwierdził, że ma moje rysy!!!

Wczoraj P. poczuł pierwszego kopniaka :)
    A moja szyjka ma 39mm, więc też pięknie ;)

Idę się zdrzemnąć, wstałam dziś przed 6, bo rano wyjeżdżaliśmy do Wroca.
    Później wkleję Wam zdjęcie mojego syneczka, nie robiłam 3d, ale i tak widać nosek i usteczka :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:31

Bietka, megg, sebza, truskawkax25, Lara 82, juska19, słoneczna 85, Penelope, kasia_1988, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (te które chodza na prywatne USG) czy za połówkowe badanie placicie wiecej niz za takie normalne usg?

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje Maleństwo :* <3

95wwm9.jpg

megg, justta, sebza, truskawkax25, Lara 82, Januszkowa, juska19, Bietka, słoneczna 85, Penelope, przedszkolanka:), kasia_1988, Fedra, Angélique89, Laurka, Sewerynka, asia888 lubią tę wiadomość

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ