Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle to ja jak wstaję po nocy to mam wrażenie, że czuję każdą część moich wnętrzności i dopiero jak troszkę pochodzę i się poruszam to jest mi lepiej
I jak np dużo zjem wieczorem np późne danie obiadowe tak ok 18-19 to bardzo źle mi się śpi i wszystko mnie boli czy leżę na prawej czy na lewej.
A jak obiad o normalnej godzinie tak 14-15 a potem lżejsze posiłki i ostatni przed 19 śpi mi się dużo lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:39
-
A powiedzcie czy macie czasem tak jak ja: Ide siusiu i nagle przed sikaniem tak mnie zakłuje tam na dole, nie wiem czy to macica, czy cewka coś na samym dole. Zakłuje i puszcza. Nie wiem czy za mało wczoraj wypiłam. Nie mam tak ale pary razy mi się już tak stałoPola
Hania -
nick nieaktualnyCześć wszystkim!
rwę kulszową leczy sie tez odpowiednią dietą. Jak ktos ma ta przypadłość to musi ograniczyć czerwone mięso
Ja się dzisiaj nie wyspałam. W nocy męczył mnie jakiś komar - koszmar!!!
Ja biorę tylko femibion natal 2. I dodatkowo magnez 2x dziennie i to szystko. Nie biore nic dodatkowo z witamin. Lekarz nic nie mówił. -
Dziewczyny, troche martwi mnie nieobecnosc Sue!
ona nigdy na tak dlugo nie znikala bez usprawiedliwienia!
a mi sie zachcialo klusek slaskichpomyslalam ze jak mam dzis wolne to zrobie je:D i takie bitki do tego i surowke z kiszonej kapusty z cebulka i marchewka:)
ciekawe czy zjem miesko?
a no i takich bitek nie robilam nigdy ale mysle ze w ciazy mozemy wszystko wiec na pewno je bede potrafila zrobic;DWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:41
Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatiś wrote:A powiedzcie czy macie czasem tak jak ja: Ide siusiu i nagle przed sikaniem tak mnie zakłuje tam na dole, nie wiem czy to macica, czy cewka coś na samym dole. Zakłuje i puszcza. Nie wiem czy za mało wczoraj wypiłam. Nie mam tak ale pary razy mi się już tak stało
Dziewczyny, bola was sutki? Mnie w zasadzie cały czas od OM, ale dzisiaj jakby mnie - mozna powiedzieć że prawie wcale. A czasami tak polało że nie mogłam dotknąć -
Dzięki dziewczyny, no właśnie u mnie to takie skurczo-kłucio-ból był, ale dosłownie 2 sek. Uff dobrze, że to coś "normalnego"
Co do klusek śląskichto ja jadłam wczoraj u mamuni
z roladkami,modrą kapustą i kapustą z grzybkami. Była też sałatka z tartego selera, jabłka i orzechy włoskie
Nie ma jak u mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:45
Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
*Sylwia wrote:Ja biorę tylko femibion natal 2. I dodatkowo magnez 2x dziennie i to szystko. Nie biore nic dodatkowo z witamin. Lekarz nic nie mówił.
Bo mi ginekolog kazał dodatkowo suplementować DHA, żeby dziennie brać dawkę 500.
-
Co do witamin to ja już mam wrażenie, że za dużo tego łykam. A wydaje mi się, że nie powinnam tak 4 na raz to sobie dzielę te dawki co 2 godz. np rano i co dwie wieczorem.
Ja mam Centrum Materna plus DHA (to już dwie tabl rano), 2x dziennie Magne B6 max, raz dziennie provag. No i tak było.
A, że HGB zaczęła mieć tendencję spadkową to dostałam na razie 2x dziennie 1 tabl. Burak (to jest taki wyciąg z buraka z żelazem i wit C, delikatniejsze to niż samo żelazo, którego się boję bo powoduje zaparcia,ale i na żelazo pewnie przyjdzie czas u mnie).
No i z powodu nielicznych bakterii mam teraz przez 2 tyg. 2xdziennie 1 tabl. żurawitu.
Więc łącznie to 9 tablet dziennie i mam wrażenie, że same tabsy wpierdzielam -
Lara 82 wrote:Co do witamin to ja już mam wrażenie, że za dużo tego łykam. A wydaje mi się, że nie powinnam tak 4 na raz to sobie dzielę te dawki co 2 godz. np rano i co dwie wieczorem.
Ja mam Centrum Materna plus DHA (to już dwie tabl rano), 2x dziennie Magne B6 max, raz dziennie provag. No i tak było.
A, że HGB zaczęła mieć tendencję spadkową to dostałam na razie 2x dziennie 1 tabl. Burak (to jest taki wyciąg z buraka z żelazem i wit C, delikatniejsze to niż samo żelazo, którego się boję bo powoduje zaparcia,ale i na żelazo pewnie przyjdzie czas u mnie).
No i z powodu nielicznych bakterii mam teraz przez 2 tyg. 2xdziennie 1 tabl. żurawitu.
Więc łącznie to 9 tablet dziennie i mam wrażenie, że same tabsy wpierdzielam
kurcze, to sporo tego lykasz... -
Lara 82 wrote:Słoneczna jestem dziś u Ciebie na obiedzie
Ja kocham kluski śląskie
W ogóle ja bardzo kluskowo pierogowa jestem
zamiar mam ale siedze nadal w pizamie i nie moge sie zebrac do tej biedronki i na targ:)
fajnie jest miec dzien wolny:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajnie fajnie
tak sobie posiedzieć
No a z tymi tabsami no to dużo mi się wydaje, dlatego nie wyobrażam sobie czegoś jeszcze dokładać.
Narobiłaś mi ochoty na kluski ale mąka ziemniaczana i się skończyła, więc będą dziś kopytka
U mnie wyjście do sklepu to cała wyprawa bo na nogach to bym musiała z 35 min w jedną stronę i wszędzie muszę autem. A jak mam wyprowadzać z garażu potem wprowadzać otwierać bramy to mi się nigdy nie chceI czekam aż husband wróci i wtedy czasem biorę jego auto i gdzieś do sklepu wyskoczę
Bo już na drodze stoi a on sobie potem wprowadzi
No leniwiec się zrobiłam strasznymegg lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja:)
W weekend byli u mnie teściowie, więc nawet nie miałam czasu pisać. Mimo wszystko jestem na bieżąco, ale nie wiadomo do czego się odnieść, tyle tematów poruszyłyście ;p
*Sylwia wrote:Dziewczyny, bola was sutki? Mnie w zasadzie cały czas od OM, ale dzisiaj jakby mnie -mozna powiedzieć że prawie wcale. A czasami tak polało że nie mogłam dotknąć
Ja też miałam bardzo bolące sutki i swędzące piersi, ale dzisiaj jak ręką odjął, żadnych dolegliwości:)
Lara jeżeli chcesz poprawić HGB a nie chcesz się faszerować tabsami to jedz dużo natki pietruszki, ona podobno baaardzo pomaga- taką informację dostałam od mojej gin.
Ja przyjmuję Ciągle kwas foliowy, D3, DHA i jod, no i jak mam skurcze to no spa 3 razy dziennie po 2 tabl...
Ja dzisiaj przygotuję gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym przywiezionym przez teściów:)
Aaaa i od wczoraj zajadam się orzechami włoskimi- teściowie przywieźli tegoroczne jeszcze wilgotne, takie lubię najbardziej:D -
Katiś wrote:A powiedzcie czy macie czasem tak jak ja: Ide siusiu i nagle przed sikaniem tak mnie zakłuje tam na dole, nie wiem czy to macica, czy cewka coś na samym dole. Zakłuje i puszcza. Nie wiem czy za mało wczoraj wypiłam. Nie mam tak ale pary razy mi się już tak stało
Katis tez tak czasem mam, szczegolnie rano
co do kregoslupa ja mam od dziecka z tym problem- grozila mi operacja, leczylam sie w Zakopanym, dlatego mam cc, teraz pobolewa jak dluga siedze albo cos nosze, niestety przed ciaza duuuzo cwiczylam i nie bolal tak, teraz na poczatku mialam zakaz cwiczen i jak Angelcia mowi teraz ciezko nagle zacznac na nowo
boje sie ze im dalej bed w ciazy tym kregoslup bedzie dawal o sobie znac ;/
wlasnie zjadlam paczka i poplilam cola.... masakra mam chec na slodycze, a tez bedzie chlopak
a propo nie moge zdecydowac sie na imie moj maz baaaardzo chce Franka i nie wiem co zrobic, moze dam mu ta satysfakcje a drugiemu dziecku imie wybiore ja