X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętaj że tłuszczyk waży mniej niż mięśnie czy dziecko ;]. Hormony pewnie tez robią swoje. Ja jak przytyłam 3 kg to juz cięzko wchodziło mi sie po schodach. A teraz jak mam prawie +6 to w ogóle dostaję zadyszki jak szybko wejdę na 4 piętro

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jeszze 1 pytanko czy Twoj m tez cos dostal na grzybka ewentualnie gdyby to on byl zrodlem? Bo w sumie moj nie a zastanawiam sie czy nie powinien?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze maa watpliwosc do tej pory przy podejrzeniach ciazy lub na poczatku ciazy zawsze mialam przepisany pimafucin na grzybka a teraz dostalam globulki Macmiror 500 complex ktore maja rozne opinie na temat stosowania w ciazy :/ :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella ja tez mialam przepisany Macmiror- i nawet jak chodizlam Na NFZ na poczatku - podobno bezpieczne sa w ciazy
    mialam globulki-stosowalam krocej bo mi przeszlo

i to i na grzyby i na bakterie

jeszcze je mam w razie czego

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś rozbolała bardzo głowa i nawet mi niedobrze jest :/
    Wróciłam do domu, żadnej jogi niestety :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam tak samo, kiepsko sie dzis czuje

siedze w pracy i mysle sobie zeby nikogo nie bylo....

po zwymiotowaniu rano, zaczela bolec mnie glowa, mdi mnie, pokluwa brzuch ( teraz jakby mniej )

dawno sie tak kiepsko nie czulam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:27

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dawno sie tak kiepko nie czulam...
    Ja to samo… na szczęście do domu dotarłam bez korków, kładę się pod kołderkę z serialami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny złego samopoczucia ale pewnie odpoczynek pomoże.. Ja dzisiaj akurat miałam pełno energii byłam w mieście kilka spraw załatwić a teraz synusia relaksuje muzyczką klasyczną, tańcuje w brzuszku :)
    a tak to jutro z kumpelą która też jest w ciąży się umówiłam na wyjazd do krak a czwartek do siory pooglądać ciuszki po jej synku i wózek wyczyścić :)
    super bo już dużo kosztów odejdzie.

Co do pocenia to raczej u mnie nie ale cieplej to mi jest z czego się bardzo cieszę bo zawsze w kilku swetrach i dalej zimno :) może dlatego że w lutym się urodziłam i wymarzłam :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Szyjka zamknięta macica bardzo ładna sięga 2 cm za pępek. Dostałam skierowanie na glukozę, HCV, morfologia /mocz.

Standardowo wyszła mi grzybica. Dr powiedziała, że absolutnie się tym nie przejmować :) Tak też robie :P Dostałam tabletki dowcipne.

To tyle u mnie :)

słoneczna 85, Gosiak, Fedra, Sue, megg, sebza, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie najlepiej się dzisiaj czuję... macica mi się napinała kilka razy, już dwa razy no spę brałam. Ciekawe czy się uspokoi.

Katiś cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze:)

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Standardowo wyszła mi grzybica. Dr powiedziała, że absolutnie się tym nie przejmować :) Tak też robie :P Dostałam tabletki dowcipne.
    Spróbuj oleju kokosowego :D
    Super, że wszystko OK! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:31

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Spróbuj oleju kokosowego :D
    Super, że wszystko OK! :)
    Noo planuje zakupić :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Słoneczna dołączam do tych źle się czujących :/

Mnie też niedobrze, zbierało mi się na wymioty, ale póki co, odpukać, udało mi się tego uniknąć.

Miałam iść na fitness, ale też nici z tego :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ty to masz mdlosci kiedy ja!:) nawet jak sporadycznie wymiotowalysmy to razem:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Wam ma może pod ręką linka odnośnie szkodliwości USG 3D/4D? Był to podsyłany kilka razy…

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam dobrych wiesci..

480gr, z mózgiem wszystko ok, rączki, nóżki, brzuszek, brak rozszczepu wargi.. ale... 'u badaniu usg chwilowa nieprawidłowa kurczliwość komór serca' ;( dlaczego? kur.. dlaczego akurat JA.. :( ja i moje dziecko.. ;( okazuje sie ze mala ma arytmie, nie wiem czym to skutkuje, skad to cholerstwo sie bierze, co sie z nim robi.. lekarz cham i bezczel, powiedzial ze pierwszy raz cos takiego widzi i zebym przyszla do niego po diagnozie, bo jest ciekawy.. czego mozna byc tu kurwa ciekawym? ;(

najgorsze jest to, ze nikt mnie nie chce przyjac juz nigdzie dzisiaj nawet jakbym mu zaplacila kosmiczna kwote, kazdy ma wylane na ta sytuacje..

mam dosc.. wszystkiego;(

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue Ty to masz mdlosci kiedy ja!:) nawet jak sporadycznie wymiotowalysmy to razem:)

O tym samym pomyslałam, jak dziś napisałaś, że przywitałaś dzień wymiotami. Ja wczoraj wieczorem położyłam się z takimi mdłościami, że myślałam, że skończy sie w toalecie, ale na szczęście się udało.
    Mam nadzieję, że to tylko taki epizod ;/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, angelcia… nie wiem co powiedzieć, strasznie mi przykro, ale spróbuj się umówić gdzieś jak najszybciej, to wcale nie musi być nic strasznego. Trzymam kciuki, żeby szybko udało się postawić odpowiednią diagnozę i znaleźć metodę leczenia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelica kurcze nie wiem co Ci powiedziec ale moze to jest blad pomiarow albo moze to przejdzie kurcze pojecia nie mam...
    Dobrze by bylo umowic sie do specjalisty na echo serca plodu...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, trzymaj się. Może to jakaś chwilowa wada, która może się sama skorygować do porodu. Może to wcale nie musi być nic bardzo poważnego. Trzymaj się i myśl pozytywnie, dla swojej córeczki.
    Oby jak najszybciej udało Ci się spotkać z kompetentnym lekarzem.

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ