X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja jeszcze przed każdym badaniem chodziłam ostatnie kropelki wysikac ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, jak miałam pierwsze USG w 14 tygodniu to w liście napisane było żeby mieć pełny pęcherz. W następnym czyli połówkowym w liście napisane było że pęcherz nie musi być pełny. U mnie było to konkretnie zapisane w informacjach jak mam być przygotowana do USG. Więc, może we wcześniejszym stadium ma to jakieś znaczenie, skoro było ujęte.
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, mam głupie pytanie - czy na USG chodzicie z pełnym pęcherzem? Bo mi właśnie kumpela pisze, ze nie wiedziała, ze będzie miała genetyczne przez brzuch i się wynikała przed badaniem i lekarz nie widział dokładnie wszystkiego. Mi żaden lekarz nie mówił nigdy o pełnym pęcherzu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:33

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja to już nawet nie wiem kiedy mój jest pełny a kiedy pusty. Bo ja sikam non stop, chyba niedługo z miską będę chodzić :-) jeszcze teraz jak mam dużo pić i biorę żurawit.
    Jak byłam w szpitalu i mi dokładne USG robił lekarz to zauważył, że mam pełny pęcherz i mi powiedział, że tak nie może być i że mam nie trzymać tylko sikać sikać i jeszcze raz sikać, więc chyba jakby mu to w badaniu pomagało to by coś wspomniał.
    Myślę, że to nie ma znaczenia, bo na bank któryś z lekarzy by mi powiedział. :-)
    Pierwszy raz słyszę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Penelope, co kraj to obyczaj :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze łowy z lumpa za całe 23 zł:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/045482bb03e0.jpg

Mam dużo ciuszkow ktore dostalam, ale wiecie, wiekszosc takich na codzien, wiec kupilam cos do wystrojenia Młodego na specjalne okazje, niektóre już trochę wieksze, nawet na roczek, ale za takie grosze to nie mogłam sie powstrzymać :) Śpioszki są z Nexta, dzinsy z Disneya, a sweterek z firmy Little Rabel, nie znam, ale nazwa mnie urzekła ;) Są praktycznie jak nowe, biedne moje dziecko w samych uzywkach bedzie chodzic, oj ja wyrodna matka :P

Gosiak, megg, justta, Penelope, Fedra, Lara 82, LadyMK, Angélique89 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mi wręcz ginka ostatnio zwróciła uwagę że mam pełny pęcherz i gorzej było uchwycić, ale poradziła sobie jakoś, więc na tym etapie raczej już pusty lepiej ;-)

Angélique89 super że wszystko ok ;-) śliczny bobas

Atakasobiejedna super ubranka ja dzisiaj wylicytowałam pakę dla maluszka ;-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • sebza Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No właśnie, ja jeszcze przed każdym badaniem chodziłam ostatnie kropelki wysikac ;)

Ja tak samo, szczególnie, że oni przed każdy usg badają moje siczki :)
    Tylko ja jestem zawsze badana na Voluson E8, więc to jest naprawdę dobry sprzęt.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Atakasobiejedna super ubranka ja dzisiaj wylicytowałam pakę dla maluszka ;-)

Dzieki :) Tez mi sie podobaja te paczki z Allegro, jak sie przeliczy ilosc sztuk przez cene to wychodzi po kilka zł za ubranko, opłaca się :) Ja resztkami rozsadku ostatnio powstrzymalam sie przed takim zakupem na Allegro, bo naprawde mam duzo ubranek, ale jeszcze nie ukladalam ich rozmiarami, wiec nawet nie wiem czego mi brakuje. Jeszcze kolejna osoba sie zadeklarowala że da mi paczke ubranek po chlopcu, wiec już sie boje że utone w tych ciuszkach ;)

Penelope, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, ja właśnie lubię pajace z nexta bo wywijane są na końcu rękawków i od razu są "niedrpaki" , sweterek super :)
    Ps. Wszystko co póki co kupiłam , wylicytowałam to na Ebayu. Nowych jeszcze wcale nie kupiłam. Kupie na końcu to czego mi będzie brakowało. Więc luzik z tymi używanymi, jeszcze się pieniędzy nawydajemy :)
    Atakasobiejedna wrote:

Mam dużo ciuszkow ktore dostalam, ale wiecie, wiekszosc takich na codzien, wiec kupilam cos do wystrojenia Młodego na specjalne okazje, niektóre już trochę wieksze, nawet na roczek, ale za takie grosze to nie mogłam sie powstrzymać :) Śpioszki są z Nexta, dzinsy z Disneya, a sweterek z firmy Little Rabel, nie znam, ale nazwa mnie urzekła ;) Są praktycznie jak nowe, biedne moje dziecko w samych uzywkach bedzie chodzic, oj ja wyrodna matka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:02

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:

oj nie wyrodna jeszcze się na kupimy jak troszkę podrosną dzieciaki bo potem już są zniszczone i poplamione. Ja też dzisiaj przywiozłam od siostry ciuszki,posegregowałam i większych zakupów nie będę robić jedynie jakieś czapeczki, nie drapki.
    Dostane także wózek 3w1 więc super, może jeszcze łóżeczko bo do tego czasu mały może już będzie spać w swoim łóżeczku :)
    Jeszcze kurteczkę zimową też ma dla mnie :)
    Na starszego też będę używane kupować przynajmniej na codzień :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) Byliśmy dziś oglądać wózek u znajomych. Tak jak pisałam wózek firmy Teutonia. Okazał się aż tak super i cenowo i wizualnie, że od razu go zabraliśmy:D Bryka Poli czeka w jej pokoiku :

9ca7321e799424ecmed.jpg d7d6469670dafbe5med.jpg 722f4aa38a4183f6med.jpg 6c6eb4c678011659med.jpg 211145f9f70a3d8amed.jpg c47fce3132f87552med.jpg

Na jednym ze zdjęć pozowały również nasze dziewczyny :D

Gosiak, lula88, słoneczna 85, Lara 82, Bietka, juska19, gusiaa, Penelope, Atakasobiejedna, megg, Fedra, Sue, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieski tez juz czekaja:)

Gosiak ja tez wczoraj sie wysikalam przed badaniem- chyba bym nie dala rady z pecherzem-
    czasem ide siku bo mi sie wydaje ze ledwo dojde a jak pojde to zrobie pare kropelek doslownie, itaki mam pecherz teraz.

a sluchajcie jeszcze jedna rzecz:

jak wy macie lozysko? ja mam na przedniej scianie, to jest ok? czy kazdy ma raczej na tylniej?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dzieciaczki i ciuszki :D
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie wysoko- to jest git. Co innego gdyby było nisko na przedniej ścianie, wtedy oceniają czy ma skłonności do "przodowania". A jeżeli byłoby na przedniej nisko, to wtedy ciężko z cesarką na przykład.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na przedniej ścianie wysoko.
    Pierwsze słyszę, że stanowi jakikolwiek problem dla cesarki. (łożysko jest duże ale lekarz da radę z cesarką zawsze, ciąć można różnie)
    A tendencję do przodowania może mieć jak jest nisko na przedniej ale również na nisko na tylnej ścianie.
    To tak brzmi przodowanie, a chodzi o to ujście z macicy czyli o naszą jakże słynną szyjkę. Jeśli łożysko było by w okolicach jej ujścia wtedy jest problem.(przoduje na wyjściu z macicy przed dzieckiem, a łożysko ma wyjść z macicy drugie najpierw ma być dziecko)
    A tak łożysko może znajdować się zarówno na przedniej ścianie jak i na tylnej byle by było wysoko i to jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:05

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie możemy mieć różne doznania. I inaczej możemy odczuwać ruchy dziecka mając łożysko z przodu i tyle.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nisko, ale bez skłonności do przodowania. na ścianie przedniej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niektórzy mówią, że trzeba uważać żeby nikt mocno w brzuch nie uderzył lub żebyśmy same się mocno nie uderzyły. Choć mi gin powiedziała, że nie jest to jakoś udowodnione, bo uderzenie może uszkodzić także łożysko jeśli jest n tylnej ścianie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja po warsztatach...

byly o wiele, wiele lepsze niz te bezpieczny maluch
    bylam na swiadomej mamie jakby co

na poczatku sie wkurzylam i chcialam rozplakac i wyjsc (hormony)

bo przyszlam i pani dala wszystkim wody a mnie nie i chociaz kwadrans kolo niej stalam to mnie olewala, stalam! no wlasnie! nie dosc ze zapisalam sie miesiac temu a nie bylo mnie na liscie to nie bylo miejsc ani promocji z siedzen! stalam jak ta idiotka bo bylam sama i chcialo mi sie wyc, a organizatorki mnie olewaly i ignorowaly kompletnie!

w koncu doszlam do wniosku, ze jak sobie sama nie wywalcze to nie bede miala i spytalam jedna pania czy kolo niej wolne, powiedziala ze bylo jakies malzenstwo ale sobie poszlo, wiec ja tam usiadlam i bonus siie dla mnie znalazl, ogolnie zadnych bajerow w siatkach nie bylo ale byla taka torba eko na zakupy wielka z takiego czegos a la material i ja na nia sie czailam :) no i mam

pozniej Paulina Holtz zaczela prowadzic te waarsztaty i mi sie polepszyl humor, nie byly takie komercyjne jak tamte i przedstawiciele swoich firm nie reklamowali sie... pod wzgledem tresci te warsztaty byly zajebiste, bardzo ciekawe rzeczy mowili i prowadzili je w bardzo zyciowy sposob jak przyjaciolki a nie jak przedstawiciele handlowi...

byla polozna mowila zeby homoroidy w wodzie z kory debu moczyc itp itd
    bylo o baby blues i zeby nie mylic tego z depresja poporodowa
    bylo o coachingu rodzicielskim, duzo bylo takich naprawde zyciowych, madrych, rzeczy powiedzianych, w sumie bardzo budujace i fajne pod wzgledem psychologicznym byly te warsztaty, naprawde ta paulina super babka, opowiadala duzo rzeczy z zycia ale absolutnie nie przynudzala

bylo stoisko Mary Kay i w przerwie mozna bylo isc na satynowe dlonie <3
    i nam babka dawala taki krem z parafina najpierw do wcierania, pozniej peeling do dloni i potem sie szlo myc rece i na koniec sie dostawalo kremik i sie mialo satynowe dlonie od niego :)

bylo stoisko fotograficzne takie profesionalne z parasolem i tlem czarnym i kazda mogla sobie za darmo cyknac zdjecia brzuszka

bylo stoisko z fitnessem gdzie podajac nazwisko i numer dostaje sie zaproszenie na bezplatne zajecia jednorazowe dla ciezarnych

no i byly dwie ankiety do wypelnienia i pozniej bylo losowanie, najpierw swoja wypelnilam tak najezdzajac na ich ignorancje, brak profesionalizmu i organizacje, ale pozniej wzielam dwa glebokie wdechy, uspokoilam sie i w przerwie wzielam nowa ankiete i tamtej nie dalam do losowania :) druga byla z mary kay mozna bylo wygrac krem do rak od ktorego rece nie sa tluste i bez zapachu i mozna zlapac dokumenty, obciagnac spodnice itp itd i nie zostawia sladow

a pozatym nagrody byly takie

miesieczny zapas wody mineralnej magnetica
    vouchery na silke
    maskotka dla dziecka z metkami bo podobno dzieci kochaja metki
    posciel do wozka
    poduszka do karmienia rogal
    poduszka jakas inna taka do wszystkiego ale bardziej dla nas do spania niz dla dziecka
    jakies cos nad lozeczko na sciany chyba, nie wiem co to bylo

i jeszcze jakies inne rzeczy tez byly

ja oczywiscie nic nie wygralam a kremy do rak wygralo dwoch facetow :|
    a jeden facet wygral dwie nagrody.. smiech

ogolnie mi sie podobalo i nie zaluje ze nie wyszlam :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jakbym mojego M. widziała, tylko w zestawie by były jeszcze misie lubisie, knoppersy, kinder bueno i jakiś lindt ;)

moje ulubione slodyczne!!

ja mam ostatnio jazde na prince polo i w biedrze kupilam najlepsze cuksy jakie w zyciu jadlam i wczoraj kupilam na wage i zżarlam caly worek!!

TRUFLE Z NADZIENIEM WISNIOWYM

DSC08476JPGDSC08476.jpg

SA ZAJEBISTE! POLECAM :D

i ciagle mam ochote na slodkie

te tez sa pyszne <3

displczekolorzechowe.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:30

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam, ze trudność dla cesarki moze mieć lozysko nisko polozone na przedniej ścianie. Tak moja gin powiedziala

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ