X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    czasem sie zastanawiam czy nie kupic sobie 2 hektarow i nie przejsc na KRUS:)

oni tez opalacaja skladki ale nie po 1000 miesiecznie tylko jakos 300 na kwartal- fakt 3 lata trzeba czekac na umowie o dzielo=
    ale jak juz urodze MAcka to bedzie mi wsio rybka
    bo i tak umowy nikt mi nie da w przychodni- jest taki wyzysk! najlepiej na czarno!:)
    powaznie.

Słoneczna, a to nie jest zły pomysł. Mieszkasz chyba w Warszawie. Kupić 2 hektary na jakieś wsi taniutko, domek letniskowy, sama natura, las zasadzić i potem jeszcze kasa z drzew. Musisz to poważnie rozważyć. Maciuś by miał gdzie na grzybki chodzić :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteś weterynarzem, więc może kiedyś swoją własną praktykę założysz i Ty będziesz pracodawcą.
    Mam koleżankę weterynarza, wiem, że to nie łatwe bo sprzęty do lecznicy to majątek, no ale jakbyś miała jeszcze z 2 wspólników to wszystko się da :-):-):-)
    Koleżanka tak zrobiła i mają własną lecznicę, jest zwierzęca chirurgia i hotel dla zwierząt :-) :-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziemie mam gdzie odkupic na Lubelszczyznie- i ktos by sobie to uprawial:) nawet wydzierzawic mozna:)

powaznie sie nad tym zastanawiam ale bede miec na to jeszcze rok :) od lutego

otowrze kiedys gabinet na pewno:)
    ale jak to mowia : mowily jaskolki ze niedobre sa spolki:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie to Macius musi sie urodzic a pozneij zoabcze, moze uda sie od razu z drugim bobasem:) chyba ze po porodzie stwierdze ze nie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze ziemi nie da się dorobić, ona zawsze będzie miała swoją wartość.

Bloków i mieszkań można wybudować dużo, a ziemi już nie, dlatego warto w nią inwestować :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ziemie mam gdzie odkupic na Lubelszczyznie- i ktos by sobie to uprawial:) nawet wydzierzawic mozna:)

otwórz koniecznie lecznicę - to są całkiem niezle pieniądze. A to że trzeba zainwestować to wiadomo - prawie jak w każdej branży.
    Teraz ludzie bardzo przejmują się pieskami i kotkami i innymi i są w stanie zapłacic prawie każde pieniądze żeby pomóc swojemu pupilowi.

A propos weterynarzy - za 2h mam wizytę z moim pieskiem i denerwuję sie straaaasznie. JUz pisałam że piesek się drapie okrutnie. I cicho licze na to że to alergia pokarmowa albo jakas inna. Boję się usłyszeć że to świerzb, grzybica albo jakiś nużenieć.......
    Siedze w robocie jak na szpilkach i odliczam minuty......

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie! swoja droga, ciekaw kim bedzie chcial byc Macius:)

moze strazakiem?:)

mojego brata dzieci mowily ze chca pracowac na koparce/smieciarce:)

a jak byl program Rozmowy w toku- jak to rodzice chcieli robic gwaizdy ze swoich dzieci i Ewa pytala dzieci poprostu kim chca byc to dziewczynka mowila, ze nie chce byc modelka, ona chce pracowac w Kauflandzie na magazynie.:)

hehe:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bedzie oontrala szczepienie i coś tam jeszcze i stówka pęknie........ jak z ludzkimi lekarzami ;] także nie jest źle

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są dobre z marzeniami o pracy. Ostatnio znajomych syn stwierdził że chce byc rolnikiem i jeździc na ciagnikach :D a nie żadne tam lekarz, prawnik.... ;P

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Wiem Słoneczna, że z tymi spółkami ciężko, no ale czasem samemu też ciężko. A na rynku trzeba być konkurencyjnym. A z tego co wiem to dobre USG dla zwierząt jest droższe niż dla ludzi, a jakieś RTG do tego itd, itd to naprawdę olbrzymia kasa.
    No jakoś trzeba sobie razić prawda :-):-)
    Już nie mówię o sprzętach do rehabilitacji zwierząt jakże modne teraz, a na przykładzie mojej suni wiem, że dające rezultaty.
    Uniknęła dzięki rehabilitacji drugiej operacji :-):-)
    Choć zapłaciliśmy za to 1000 zł za miesiąc chodzenia dzień w dzień na rehabilitację :-) Ale to nie ważne, najważniejsze, że nie musieli jej kroić drugi raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn koleżanki z pracy też chce być śmieciarzem ;)

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    otwórz koniecznie lecznicę - to są całkiem niezle pieniądze. A to że trzeba zainwestować to wiadomo - prawie jak w każdej branży.
    Teraz ludzie bardzo przejmują się pieskami i kotkami i innymi i są w stanie zapłacic prawie każde pieniądze żeby pomóc swojemu pupilowi.

A propos weterynarzy - za 2h mam wizytę z moim pieskiem i denerwuję sie straaaasznie. JUz pisałam że piesek się drapie okrutnie. I cicho licze na to że to alergia pokarmowa albo jakas inna. Boję się usłyszeć że to świerzb, grzybica albo jakiś nużenieć.......
    Siedze w robocie jak na szpilkach i odliczam minuty......

a je kurczaka>?:) bo moze to alergia na kurczaka- tak zwykle jest. ( lub zboza ale rzadziej)
    albo ma pchly>?:)

spokojnie jak nie alergia - zrobia zeskrobine i bedzie wiadomo

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja mama zawsze mnie straszyla jak bylam mala- ucz sie bo bedziesz zamiatac ulice:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie teraz mysle- ze gdybym miala wybrac to mzoe chcialabym zostac pediatra?:) albo polozna wlasnie?:) odbierac male dzieciatka:D

no w ostatecznosci internista:D
    ale zawsze chcialam cos biologicznego.

chyba nie moglabym byc ksiegowa albo informatykiem.....
    moglabym jeszcze uczyc w szkole:)

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja żałuję, że nie poszłam na weterynarię lub medycynę strasznie teraz już za późno.
    Ale w szkole bym nie mogła uczyć cudzych dzieci :-)
    Nie mam takiej cierpliwości :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a je kurczaka>?:) bo moze to alergia na kurczaka- tak zwykle jest. ( lub zboza ale rzadziej)
    albo ma pchly>?:)

spokojnie jak nie alergia - zrobia zeskrobine i bedzie wiadomo
    od 2 tyg jest na karmie hypoalergicznej z jagniecina i ryżem ;] bez pszenicy gmo itp ;]
    jak długo czeka się na wyniki zeskrobin?
    Wiesz nie podejrzewałabym świerzbówi, nużeńców i innych dziadów gdyby nie wypad na polowanie i kontakt z lisią norą tzn nie bezpośrednio ale pieski razem jechaly w aucie.... no i teraz stres..... minęły dopiero 2 tygodnie od incydentu, a ciagle się oglądam i wypatruje jakis oznak. Ocipiec mozna. Każde swędzenie jest podejrzane ;/

ja tez dochodze do wniosku że trzeba się było uczyc a nie zostac architektem - przerąbane....
    mogłam byc np. konstruktorem :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym uczyć dzieci nie mogła raczej.
    W młodości chciałam być adwokatem i bronić niewinnych, potem dowiedziałam się co nieco o życiu i mi zapał przeszedł.
    Mogłabym siedzieć w domu i pisać książki :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby były z tego pieniądze to ja chciałabym pracować ze zwierzętami - ale to zawód bardziej hobbystyczny

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    od 2 tyg jest na karmie hypoalergicznej z jagniecina i ryżem ;] bez pszenicy gmo itp ;]
    jak długo czeka się na wyniki zeskrobin?
    Wiesz nie podejrzewałabym świerzbówi, nużeńców i innych dziadów gdyby nie wypad na polowanie i kontakt z lisią norą tzn nie bezpośrednio ale pieski razem jechaly w aucie.... no i teraz stres..... minęły dopiero 2 tygodnie od incydentu, a ciagle się oglądam i wypatruje jakis oznak. Ocipiec mozna. Każde swędzenie jest podejrzane ;/

ja tez dochodze do wniosku że trzeba się było uczyc a nie zostac architektem - przerąbane....
    mogłam byc np. konstruktorem :D

jesli ktos tam umie zrobic to na miejscu zeskrobine sie robi a jak wysylaja do labu to tez tego samego dnia lub nastepnego.

a pchly mozesz sprawdzic tak:
    trzeba zczesac wlosy na kartke papieru np i wziac troche zmoczonej watki czy chusteczki- jesli beda czerwone slady to odchody pchel- takie ceglaste- wiec mozesz sprawdzic sama w domu czy nie ma pchelek:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psy, konie ;]

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ