X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    czasem sie zastanawiam czy nie kupic sobie 2 hektarow i nie przejsc na KRUS:)

oni tez opalacaja skladki ale nie po 1000 miesiecznie tylko jakos 300 na kwartal- fakt 3 lata trzeba czekac na umowie o dzielo=
    ale jak juz urodze MAcka to bedzie mi wsio rybka
    bo i tak umowy nikt mi nie da w przychodni- jest taki wyzysk! najlepiej na czarno!:)
    powaznie.

Słoneczna, a to nie jest zły pomysł. Mieszkasz chyba w Warszawie. Kupić 2 hektary na jakieś wsi taniutko, domek letniskowy, sama natura, las zasadzić i potem jeszcze kasa z drzew. Musisz to poważnie rozważyć. Maciuś by miał gdzie na grzybki chodzić :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteś weterynarzem, więc może kiedyś swoją własną praktykę założysz i Ty będziesz pracodawcą.
    Mam koleżankę weterynarza, wiem, że to nie łatwe bo sprzęty do lecznicy to majątek, no ale jakbyś miała jeszcze z 2 wspólników to wszystko się da :-):-):-)
    Koleżanka tak zrobiła i mają własną lecznicę, jest zwierzęca chirurgia i hotel dla zwierząt :-) :-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziemie mam gdzie odkupic na Lubelszczyznie- i ktos by sobie to uprawial:) nawet wydzierzawic mozna:)

powaznie sie nad tym zastanawiam ale bede miec na to jeszcze rok :) od lutego

otowrze kiedys gabinet na pewno:)
    ale jak to mowia : mowily jaskolki ze niedobre sa spolki:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie to Macius musi sie urodzic a pozneij zoabcze, moze uda sie od razu z drugim bobasem:) chyba ze po porodzie stwierdze ze nie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze ziemi nie da się dorobić, ona zawsze będzie miała swoją wartość.

Bloków i mieszkań można wybudować dużo, a ziemi już nie, dlatego warto w nią inwestować :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ziemie mam gdzie odkupic na Lubelszczyznie- i ktos by sobie to uprawial:) nawet wydzierzawic mozna:)

otwórz koniecznie lecznicę - to są całkiem niezle pieniądze. A to że trzeba zainwestować to wiadomo - prawie jak w każdej branży.
    Teraz ludzie bardzo przejmują się pieskami i kotkami i innymi i są w stanie zapłacic prawie każde pieniądze żeby pomóc swojemu pupilowi.

A propos weterynarzy - za 2h mam wizytę z moim pieskiem i denerwuję sie straaaasznie. JUz pisałam że piesek się drapie okrutnie. I cicho licze na to że to alergia pokarmowa albo jakas inna. Boję się usłyszeć że to świerzb, grzybica albo jakiś nużenieć.......
    Siedze w robocie jak na szpilkach i odliczam minuty......

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie! swoja droga, ciekaw kim bedzie chcial byc Macius:)

moze strazakiem?:)

mojego brata dzieci mowily ze chca pracowac na koparce/smieciarce:)

a jak byl program Rozmowy w toku- jak to rodzice chcieli robic gwaizdy ze swoich dzieci i Ewa pytala dzieci poprostu kim chca byc to dziewczynka mowila, ze nie chce byc modelka, ona chce pracowac w Kauflandzie na magazynie.:)

hehe:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bedzie oontrala szczepienie i coś tam jeszcze i stówka pęknie........ jak z ludzkimi lekarzami ;] także nie jest źle

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są dobre z marzeniami o pracy. Ostatnio znajomych syn stwierdził że chce byc rolnikiem i jeździc na ciagnikach :D a nie żadne tam lekarz, prawnik.... ;P

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Wiem Słoneczna, że z tymi spółkami ciężko, no ale czasem samemu też ciężko. A na rynku trzeba być konkurencyjnym. A z tego co wiem to dobre USG dla zwierząt jest droższe niż dla ludzi, a jakieś RTG do tego itd, itd to naprawdę olbrzymia kasa.
    No jakoś trzeba sobie razić prawda :-):-)
    Już nie mówię o sprzętach do rehabilitacji zwierząt jakże modne teraz, a na przykładzie mojej suni wiem, że dające rezultaty.
    Uniknęła dzięki rehabilitacji drugiej operacji :-):-)
    Choć zapłaciliśmy za to 1000 zł za miesiąc chodzenia dzień w dzień na rehabilitację :-) Ale to nie ważne, najważniejsze, że nie musieli jej kroić drugi raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn koleżanki z pracy też chce być śmieciarzem ;)

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    otwórz koniecznie lecznicę - to są całkiem niezle pieniądze. A to że trzeba zainwestować to wiadomo - prawie jak w każdej branży.
    Teraz ludzie bardzo przejmują się pieskami i kotkami i innymi i są w stanie zapłacic prawie każde pieniądze żeby pomóc swojemu pupilowi.

A propos weterynarzy - za 2h mam wizytę z moim pieskiem i denerwuję sie straaaasznie. JUz pisałam że piesek się drapie okrutnie. I cicho licze na to że to alergia pokarmowa albo jakas inna. Boję się usłyszeć że to świerzb, grzybica albo jakiś nużenieć.......
    Siedze w robocie jak na szpilkach i odliczam minuty......

a je kurczaka>?:) bo moze to alergia na kurczaka- tak zwykle jest. ( lub zboza ale rzadziej)
    albo ma pchly>?:)

spokojnie jak nie alergia - zrobia zeskrobine i bedzie wiadomo

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja mama zawsze mnie straszyla jak bylam mala- ucz sie bo bedziesz zamiatac ulice:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie teraz mysle- ze gdybym miala wybrac to mzoe chcialabym zostac pediatra?:) albo polozna wlasnie?:) odbierac male dzieciatka:D

no w ostatecznosci internista:D
    ale zawsze chcialam cos biologicznego.

chyba nie moglabym byc ksiegowa albo informatykiem.....
    moglabym jeszcze uczyc w szkole:)

Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja żałuję, że nie poszłam na weterynarię lub medycynę strasznie teraz już za późno.
    Ale w szkole bym nie mogła uczyć cudzych dzieci :-)
    Nie mam takiej cierpliwości :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a je kurczaka>?:) bo moze to alergia na kurczaka- tak zwykle jest. ( lub zboza ale rzadziej)
    albo ma pchly>?:)

spokojnie jak nie alergia - zrobia zeskrobine i bedzie wiadomo
    od 2 tyg jest na karmie hypoalergicznej z jagniecina i ryżem ;] bez pszenicy gmo itp ;]
    jak długo czeka się na wyniki zeskrobin?
    Wiesz nie podejrzewałabym świerzbówi, nużeńców i innych dziadów gdyby nie wypad na polowanie i kontakt z lisią norą tzn nie bezpośrednio ale pieski razem jechaly w aucie.... no i teraz stres..... minęły dopiero 2 tygodnie od incydentu, a ciagle się oglądam i wypatruje jakis oznak. Ocipiec mozna. Każde swędzenie jest podejrzane ;/

ja tez dochodze do wniosku że trzeba się było uczyc a nie zostac architektem - przerąbane....
    mogłam byc np. konstruktorem :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym uczyć dzieci nie mogła raczej.
    W młodości chciałam być adwokatem i bronić niewinnych, potem dowiedziałam się co nieco o życiu i mi zapał przeszedł.
    Mogłabym siedzieć w domu i pisać książki :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby były z tego pieniądze to ja chciałabym pracować ze zwierzętami - ale to zawód bardziej hobbystyczny

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    od 2 tyg jest na karmie hypoalergicznej z jagniecina i ryżem ;] bez pszenicy gmo itp ;]
    jak długo czeka się na wyniki zeskrobin?
    Wiesz nie podejrzewałabym świerzbówi, nużeńców i innych dziadów gdyby nie wypad na polowanie i kontakt z lisią norą tzn nie bezpośrednio ale pieski razem jechaly w aucie.... no i teraz stres..... minęły dopiero 2 tygodnie od incydentu, a ciagle się oglądam i wypatruje jakis oznak. Ocipiec mozna. Każde swędzenie jest podejrzane ;/

ja tez dochodze do wniosku że trzeba się było uczyc a nie zostac architektem - przerąbane....
    mogłam byc np. konstruktorem :D

jesli ktos tam umie zrobic to na miejscu zeskrobine sie robi a jak wysylaja do labu to tez tego samego dnia lub nastepnego.

a pchly mozesz sprawdzic tak:
    trzeba zczesac wlosy na kartke papieru np i wziac troche zmoczonej watki czy chusteczki- jesli beda czerwone slady to odchody pchel- takie ceglaste- wiec mozesz sprawdzic sama w domu czy nie ma pchelek:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psy, konie ;]

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ