X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No i wczoraj była u mnie koleżanka, która urodziła synka 2 lutego 2014 :-)
    Więc też lutowy chłopczyk :-)
    Nawet nie wiedziałam bo się wcześniej nie pytałam, ma wózek Bebetto Luca kolor 231 model 2014.
    No i tak ona jest ogólnie z niego zadowolona i nie jest osobą, która lubi narzekać, jej dzidzi pojeździło w gondoli teraz już jest w spacerówce i jest OK, choć obiektywnie powiedziała mi kilka rzeczy które mogą komuś przeszkadzać jeśli ktoś na to zwraca uwagę :-) No i wczoraj popchałam sobie taki wózeczek z dzidzią w środku w mojej okolicy :-)

1. Kolor 231 w katalogu wygląda naprawdę inaczej niż w rzeczywistości, nie jest taki jaśniutki beżowy tylko ciemniejszy i wpada w taki jasny łosoś czy pomarańcz. Ładny jest ale odbiega wyglądem od katalogu.

2. Gondola jest np. trochę płytka, ona wcześniej tego nie zauważyła, no w lutym, marcu czy kwietniu i tak się dziecko dosyć grubo ubiera, ale np. zauważyła teraz w czerwcu jak były cieplejsze dni, ale wietrzne, że koleżanki córka w wózku Jedo, mogła być porozpinana i bez czapeczki bo nic wiatru w środku nie było bo Jedo ma dużo głębszą gondolę, a jej mały niestety nie dało rady on musiał mieć czapeczkę bo gondola Bebetto jest za płytka i wiatr tam dociera. No ale jak powiedziała, nie czuła jakiegoś parcia na szkło, że to coś mega nie tak. Jak kto woli.

3. Spacerówka, troszkę ją wkurza wkładka w środku bo jest dosyć ruchoma i mały czasem z niej zjeżdża. Mogła by być grubsza i trochę stabilniejsza.

4. I w spacerówce ten pałąk którego dziecko się trzyma jest troszkę za nisko zamocowany przez co mały aby go złapać musi się dosyć pochylić do przodu, szczególnie teraz jak ma pół roku. Może jak będzie większy to mu będzie łatwiej, ale teraz stanowi to dla niego problem.

5. Nie ulega natomiast wątpliwości wózek jest bardzo sprytny, lekki, oni mają mały samochód, a łatwość składania i zdejmowania kółek jest dużą zaletą dla nich akurat.

6. Choć jak to ona stwierdziła spacerówka jest dosyć mała i ona na razie nie ma pewności czy nie będą musieli zmienić jak on trochę podrośnie, no ale stwierdziła, że się teraz nad tym nie będzie zastanawiać, potem najwyżej będzie mała parasolka :-)

No a jak on teraz siedział w spacerówce to tak już ją całą zajmował, a nie jest olbrzymem ma pół roczku i waży 9 kg, więc to taka norma.

No to się rozpisałam, ale ogólnie wrażenia na tak jak dla mnie. No chyba, że komuś by przeszkadzało co napisałam powyżej.
    Wlasnie ostatnio zastanawiam sie nad tym kolorem :D czy mialabyd jakies zdjęcie tego wózka na zywo? Nigdzie go nie mogę znalezc widzialam tylko próbnik. I wydawał sie kolorem cudownym ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i na I robot macie 20 %!;)

ja moze cos kupie a jak nie znajde nic to pojde na Pizze DOminium 40 % taniej
    :)

GRECKA <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:08

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się idę zdrzemnąć, a co ;>

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to juz po herbacie?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jestem absolutnie przeciwna 1000 zł macierzyńskiego dla bezrobotnych. Przepraszam tych, którzy myślą inaczej ale dla mnie to okradanie tych którzy pracują i płacą składki.
    To są dla mnie jakieś absurdy co to praca to jest jakiś przywilej czy co!!!!
    Dla mnie to nagroda za bezrobocie i tyle!!!!

Podobnie jak jestem zła na to, że wprowadzono kryterium finansowe dla becikowego. 1000 zł powinni dostawać wszyscy rodzice za dzidziusia i powinna być to nagroda od państwa za kolejnego młodego polaka !!!!! i tyle.
    A 6000 tyś netto na 3 osobową rodzinę jak pracują uczciwie 2 osoby to nie jest dużo wcale. Ile jest rodzin dla których to marna kasa, a oszukują państwo nie płacąc podatków i zarabiają nawet więcej a ten 1000 dostaną. To jest niesprawiedliwe.

Drugi tysiąc OK dla biedniejszych powinien zostać, a tak jak jesteś człowieku zaradny jakoś sobie dajesz radę i Ci jakoś idzie w życiu to państwo zamiast dać to jeszcze Cie okrada !!!!!!!!!!!!!!!!! i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:20

megg, Laurka lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Słoneczna, zaraz lecę do kiosku po tę gazetę!! A 20% to naprawdę jest dużo!!
    Do Mothercare też są zniżki i do Monnnari i Aldo, ale czad!!

Czyli dziś chyba uderzę tylko to lumpka mojego i na fitness jakiś, a jutro rano wielkie zakupowe szaleństwo :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie!
    Bezrobotni powinni miec- ja nie mowie ze nie bo powinni.

Tylko jak to wygalda jak ja place skaldki co miesiac i bede miec mniej o 1/3 od kogos kto ich nei placi?
    tez moglabym nie placic i miec wiecej w kieszeni... no tak?

takie czasy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kurcze, Słoneczna, zaraz lecę do kiosku po tę gazetę!! A 20% to naprawdę jest dużo!!
    Do Mothercare też są zniżki i do Monnnari i Aldo, ale czad!!

Czyli dziś chyba uderzę tylko to lumpka mojego i na fitness jakiś, a jutro rano wielkie zakupowe szaleństwo :)

jak Grazzii nie bedzie to w Twoim STylu powinny byc ale pewnie znajdziesz jak obejdziesz pare kioskow:)
    pisalam o tych znizkach juz ale pewnie jak Cie nie bylo.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wlasnie ostatnio zastanawiam sie nad tym kolorem :D czy mialabyd jakies zdjęcie tego wózka na zywo? Nigdzie go nie mogę znalezc widzialam tylko próbnik. I wydawał sie kolorem cudownym ;)

Cath bo to nie jest brzydki kolor, jest porostu inny i napewno ciemniejszy niż na zdjęciu. Ja postaram się zrobić zdjęcie tego wózka i Ci wrzucić, tylko nie mogę obiecać, że szybko. Ja jestem mało mobilna i naprawdę rzadko wychodzę więcej siedzę na skypie i telefonie. Może spotkam się z nią jeszcze w październiku to będę pamiętać o zdjęciu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No ja też jestem absolutnie przeciwna 1000 zł macierzyńskiego dla bezrobotnych. Przepraszam tych, którzy myślą inaczej ale dla mnie to okradanie tych którzy pracują i płacą składki.
    To są dla mnie jakieś absurdy co to praca to jest jakiś przywilej czy co!!!!
    Dla mnie to nagroda za bezrobocie i tyle!!!!

Podobnie jak jestem zła na to, że wprowadzono kryterium finansowe dla becikowego. 1000 zł powinni dostawać wszyscy rodzice za dzidziusia i powinna być to nagroda od państwa za kolejnego młodego polaka !!!!! i tyle.
    A 6000 tyś netto na 3 osobową rodzinę jak pracują uczciwie 2 osoby to nie jest dużo wcale. Ile jest rodzin dla których to marna kasa, a oszukują państwo nie płacąc podatków i zarabiają nawet więcej a ten 1000 dostaną. To jest niesprawiedliwe.

Drugi tysiąc OK dla biedniejszych powinien dostać, a tak jak jesteś człowieku zaradny jakoś sobie dajesz radę i Ci jakoś idzie w życiu to państwo zamiast dać to jeszcze Cie okrada !!!!!!!!!!!!!!!!! i tyle

Lara, zgadzam się z Tobą, jak znam ludzi, wielu będzie to wykorzystywać i pracować na czarno, żeby tylko dostać tego tysiaka.
    Tak samo z becikowym - ja nie dostane, bo P. za dużo zarabia ;/ Zastanawiam się czy brać ślub przed porodem, bo jeśli go nie wezmę, to wtedy będę tak jakby "samotną matką". I do becikowego wezmą tylko moje zarobki tak? Orientujecie się jak to jest?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze wtedy Twoje zarobki sa tylko dzielone na dwie osoby ( bez slubu)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak nie będę miała ślubu to moje sa brane i dzielone na dwie osoby - czyli na mnie i dziecko?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba tak ale nie wiem dokladnie- tak mi sie wydaje- bo jestes samotna matka wtedy.

trzeba by bylo sprawdzic jeszcze.

Ktoras tu sie dobrze znala na tym:)? ATakasobiejedna chyba?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że tak przed ślubem to przed ślubem więc chyba na 2. Choć nie mam pewności bo przecież ojca będzie się wskazywać.

Ale czy to nie jest żenujące, że się człowiek musi nad takimi rzeczami zastanawiać?
    No ale ja się nie dziwię bo to jest chyba 1200 zł i jest to sporo pieniędzy, więc rozumiem, że niektórzy przekładają jakże ważny dzień z powodu tych pieniędzy.
    Taki mamy kraj. Ja naprawdę nie wiem, gdzie Ci politycy mają rozum chyba w dupie.
    Choć ja po prostu uważam, że oni nie wymyślają rzeczy logicznych tylko takie które dają im największą rzeszę wyborców albo jakiś własny polityczny interes, dlatego w tym kraju nigdy dobrze nie będzie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a to juz po herbacie?:)
    Haha, jedna wypita, bo sklepik mam w bloku obok. Ale zaraz robię drugą :)
    Moje drzemki to króciutkie są :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie w polsce ci co kombinują lub sa nieuczciwi zawsze mają lepiej. Jak ktoś uczciwie pracuje, rozlicza się itp to zawsze dostanie kopa w dupe

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    generalnie w polsce ci co kombinują lub sa nieuczciwi zawsze mają lepiej. Jak ktoś uczciwie pracuje, rozlicza się itp to zawsze dostanie kopa w dupe
    ŚWIĘTE SŁOWA !!!!!!!!!!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem sie zastanawiam czy nie kupic sobie 2 hektarow i nie przejsc na KRUS:)

oni tez opalacaja skladki ale nie po 1000 miesiecznie tylko jakos 300 na kwartal- fakt 3 lata trzeba czekac na umowie o dzielo=
    ale jak juz urodze MAcka to bedzie mi wsio rybka
    bo i tak umowy nikt mi nie da w przychodni- jest taki wyzysk! najlepiej na czarno!:)
    powaznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:54

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mam znajomych pracowników socjalnych i ludzie to potrafią być świnie jak cholera.
    Jak była powódź w Cz-wie i niektórych ludzi zalało, takich co na dole w kamienicach mieszkali. To jedna koleżanka musiała wypieprzyć babkę, bo przyszła po koce, takie co rozdawali za darmo, a ona ją znała bo akurat była z jej terenu no i baba źle trafiła, a kobieta mieszkała na 1 piętrze w kamienicy i nić się jej nie stało. Sąsiedzi na dole nie mieli na czym spać, a ta sobie kocyk przyszła zajumać no masakra.
    Albo ludzie super Audicami podjeżdżający pod MOPS, i jacy oni biedni, a samochód to pożyczony, a w chacie to tak odjebane, że szok.

No ale nie ma co narzekać :-) nieuczciwi zawsze się znajdą. Najgorsze tylko, że ich coraz więcej bo jeszcze pokolenie np. naszych babci to miało bardzo dużo honoru w sobie :-)

juska19 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To plan na popołudnie mam taki - bankomat, grazia albo Twój Styl i szkoła rodzenia.
    Teraz zjadłam pączka, moja kotka mi zjadła połowę prawie, jak widzi pączka, to dostaje szału :P

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ