X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i mowilas:) nie pamietam - bo czasem cos pomine- nie sposob przeczytac wszystkiego jak sie nie jest na biezaco:)

jutro skocze po olej- bo w Organicu bedzie znizka 15 % z Grazii:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tia, ja fizykę techniczną na polibudzie studiowałam, specjalizacja fizyka komputerowa ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tia, ja fizykę techniczną na polibudzie studiowałam, specjalizacja fizyka komputerowa ;)
    chyba bym umarla na takim kierunku:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi sie wydawalo ze Sue i Katis to takie trenerki fitness:) Sue wczesniej zawsze miala cos sportowego w avatarku:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chyba bym umarla na takim kierunku:)
    A ja z fizyki maturę ustną zdawałam. Po prostu ją rozumiałam od początku do końca i to było dla mnie strasznie łatwe.
    Miałam dobre podstawy - mój tata jak ze mną chodził na spacery to grał ze mną w grę kto szybciej wyliczy oczko z tablic rejestracyjnych ;) Stosowaliśmy nawet silnię wtedy a miałam kilka lat.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak odnośnie śmieciarzy, to miałam kiedyś taką sytuację jeden jedyny raz kiedy ja wynosiłam śmieci, w dzień gdy mieli je zabierać (zawsze robi to mąż) i nie związałam jednego worka, akurat byłam przed domem kiedy po nie przyjechali. Dostałam niezły ochrzan od Pana:) Powiedział mi, że wszyscy mówią na nich śmieciarze, a oni są CZYŚCICIELAMI, ludzie którzy oddają śmieci to śmieciarze, bo je produkują:) Od tamtego momentu zawsze nazywam ich czyścicielami hehe;)

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82, Fedra, Vel, Laurka lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę rozmów ciąg dalszy :) Ja dziś i jutro dzień wolny i mąż zabiera mnie na jakiś koncert orkiestry instrumentów dętych, i w co tu się ubrać hmmmm

Coraz częściej temat wózków, ja wczoraj właśnie wylicytowałam na Ebayu wózek jaki planowałam kupić Camarelo Sevilla. W UK ta firma nie jest znana więc nie było specjalnie polowania. Wózek 3w1 i do tego baza Isofix, wózek używany tylko 7 miesięcy (używane tylko rama, fotelik sam, baza) gondola i spacerówka nigdy nie użyte. Stan super. Kolor szary, możliwe że nowy wzięłabym inny, ale ten też nie jest zły ważne że to taki jaki chciałam z całym osprzętem i za jedyne 750 zł wszystko :) W niedziele mąż jedzie odebrać, już się nie mogę doczekać :)

Gosiak, słoneczna 85, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Gosiak za fizykę to Cie podziwiam, ja za to bardzo chemię lubię , na studiach to był mój konik :-) Mata też mogła być, ale fizyka była moja kulą u nogi, no nie lubiłam jej jak cholera i musiałam bardzo dużo pracy włożyć aby ją pozaliczać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie przyszły dwa staniki - namioty, które kupiłam na allegro - wyglądają autentycznie załamująco jak sobie leżą na stoliku :/

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Nie no Gosiak za fizykę to Cie podziwiam, ja za to bardzo chemię lubię , na studiach to był mój konik :-) Mata też mogła być, ale fizyka była moja kulą u nogi, no nie lubiłam jej jak cholera i musiałam bardzo dużo pracy włożyć aby ją pozaliczać :-)
    Bo niestety bardzo mało nauczycieli potrafi ją dobrze przekazać - a wystarczy czegoś na początku nie zrozumieć i potem wiele lat ma się z tym przedmiotem problemy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, zgadzam się z Tobą, jak znam ludzi, wielu będzie to wykorzystywać i pracować na czarno, żeby tylko dostać tego tysiaka.
    Tak samo z becikowym - ja nie dostane, bo P. za dużo zarabia ;/ Zastanawiam się czy brać ślub przed porodem, bo jeśli go nie wezmę, to wtedy będę tak jakby "samotną matką". I do becikowego wezmą tylko moje zarobki tak? Orientujecie się jak to jest?

Niestety to tak nie dziala pamietam jak kolezanka o tym myslala i zadzwonila do urzedu i nawet jesli nie macie slubu a mieszkacie razem liczone jest to jako jedno gospodarstwo domowe ale moze zadzwon do urzedu i sie zapytaj...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kurcze, mi sie wydawalo ze Sue i Katis to takie trenerki fitness:) Sue wczesniej zawsze miala cos sportowego w avatarku:D

miałam butki ;) Przed ciążą po prostu uprawiałam bardzo dużo sportu :) Teraz też się staram, ale mniej i z mniejszą intensywnością :)

Właśnie oglądam Kubusia Puchatka ;)

A Gosiak, co do Twojego kierunku studiów - to nie rozmawiałybyście ze mną teraz :) Bo chyba bym się zabiła :)
    Lubiłam fizykę i chemię w szkole, ale bez przesady :D Nigdy nie lubiłam biologii, nudziło mnie to :)
    Zawsze mnie interesowała psychologia i zachowania ludzi - do tej pory lubię ludzi obserwować wszędzie. Mam też taką intuicję do ludzi, wiem jak kogoś podejść, żeby lepiej pracował (to mi było bardzo potrzebne w pracy, na CC często przychodzą ludzie bez doświadczenia, szybko sie poddają, więc trzeba ich dobrze zmotywować do pracy).
    Skończyłam administrację, a w pracy szkoliłam się też, żeby móc robić to co robię.

• Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna za tą trenerkę fitness bardzo dziękuję :) Przyjmuję z największą radością ten komplement :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to widze z mojego wydzialu jestes :) tez zdawalam ustna fizyke bo ja lubilam i rozumialam bardzo dobrze, pewnie dlatego ze moj tata z fizyki jest swietny i potrafil mi podstawy kiedys tak wylozyc ze dalej poszlo juz z gorki :) ja w sumie zdawalam na eti na telekomunikacje ale finalnie sie rozmyslilam, za duzo programowania niby tam mialo byc a trafilam z deszczu pod rynne :p no u nas wcale mniej nie bylo, i tak oto po dzis dzien siedze w kodach i czasem mysle jakby to bylo byc po medycynie lub architekturze :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to zdjęcia tego wózka, podoba mi się dół tej ramy w kolorze białym. do tego jeszcze dodatki, oryginalna do tego wózka torba, parasolka, moskitiera, folia, pompka i chyba tyle. Już się cieszę.

4rp6aw.jpg
    2vrwr37.jpg
    97iv4z.jpg
    dw76uq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 15:25

Gosiak, kasia_1988, Januszkowa, Fedra, Sue, Lara 82, Katiś, megg, Bietka, słoneczna 85, Angélique89, juska19, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was to raczej umysły ścisłe. Ja skończyłam filologię polską:) Z matematyką, fizyką i chemią zawsze miałam problemy.

Penelope bardzo ładny wózek.

Penelope, megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Niestety to tak nie dziala pamietam jak kolezanka o tym myslala i zadzwonila do urzedu i nawet jesli nie macie slubu a mieszkacie razem liczone jest to jako jedno gospodarstwo domowe ale moze zadzwon do urzedu i sie zapytaj...

A jeśli nie jesteśmy zameldowani w tym samym miejscu? Ja nie wymeldowałam się od rodziców, P. też, bo nigdy nie było takiej potrzeby. Zawsze mogę nakłamać, że tata mieszka w Szczecinie i tylko przyjeżdża w odwiedziny :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, oni chyba robią wywiad środowiskowy o ile się nie mylę.
    Dobra, zbieram się na szkołę rodzenia :D
    Do wieczora :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dolegliwości to od 3 dni bolą mnie plecy, kręgosłup. Dziś to nawet się z lekkim bólem obudziłam. Czy któraś z Was już też to odczuwa ?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, wszystko to zasrane Państwo zrobi, żeby tylko nie dać! A Ty człowieku oddawaj im pieniądze jak durny, żeby sobie mogli nic nie robić i zarabiać w pizdu pieniędzy. Posłowie przecież żyją z naszych podatków, gamonie jedne. Jak ja widzę, ile oddaję miesięcznie Państwu, to mnie szlag trafia po prostu.

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ