X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa szczawiany czasem wychodzą jak się mało sika i mało pije. Musisz więcej pić, żeby bardziej płukać nerki. W ciąży nie miałam, ale przed ciążą raz mi wyszły. Bo w pracy siedziałam 8 godz. przed kompem i mi się czasem nie chciało do WC pójść to wstrzymywałam sikanie :-)
    No i jak u ciebie z piciem czystej wody?

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja nie wiem, moze napisz na Sroka o:) ale zobacz moze akurat analizowala ten krem:D

a co do wody to ja tez praktycznie nie pije czystej- herbaty, soki, kompoty

moze to tylko zastoj ale no sa bardzo liczne wiec umowilabym sie do internisty- pij duzo i pewnie jeszcze raz kaze powtorzyc badanie

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaką pijesz ale może ją zmień żeby za dużo minerałów nie było. Powinna być nisko zmineralizowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 17:39

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ukrywam że z tym piciem wody to super nie jest, a sikac. Czesto chodzę

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w poniedziałek na wizytę do gin, zobacze co powie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze nerki filtrują teraz naszą przemianę materii, dzidziusia i jeszcze zaczynają być powoli uciskane więc łatwo nie mają :-)
    A gin na pewno też Ci powie co z tym zrobić bo dla nich w końcu tą morfologię robimy i analizy moczu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraj sie pic duzo do tego czasu zeby sie zastoj z tego jakis nie zrobil bo podobno to straszny bol. wiec wyplukuj ile mozesz

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna sprobowalam ja ale poparzestalam na 3 kostkach, a trzecia byla dla mnie juz dramatem - a potrafie zjesc czekolade CAŁĄ sama.. Za slodka, ale dobra!

Asiaa1201 ja mialam piasek na nerkach i mialam nakaz picia WODY JANA - nie jest tania, ani super smaczna, ale pomaga trzeba duzo, duzo pic. Moglam okladac to termoforem, ale nie za goracym, ale w naszym stanie nie mam pojecia.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie!!!!!

Właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu
    W morfologii żelazo jest w normie czyli ok

W moczu odczyn z zasadowego zmienił się
    W kwaśny, bakterie nie liczne, ale wyszło coś całkowicie dla mnie nowego BARDZO LICZNE KRYSZTAŁY SZCZAWIANU WAPNIA!!! Co to jest do cholery?!?!

chciałam poczytać w internecie a tam pisze o kamicy nerkowej i wylaczylam jestem załamana!!!

No niestety jest to sygnal ze z nerkami zaczyna sie cos dziac proponuje isc do rodzinbego niech Ci zleci OB i usg nerek zeb sprawdzic czy nie masz zlogow lub czy nie masz piasku w nerkach...

Bedziesz tez musial uwazac na to co jesz czyli ograniczyc slodycze w tym czekolade i do tego unikac potraw ze szczawianami...
    Na pewno trzeba bedzie przejsc na gotowane unikac smazonego...
    Lepiej tego nie ignorowac wiem co mowie o dziecka mam problem z nerkami :/ choc Bogu dzieki ostatnio nie jest najgorzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:15

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto stronka z kodami do sklepow online dla dziewczyn ktorym nie udalo sie kupic gazety

http://darmolandia.pl/dodatki-58/kupony-rabatowe-twoj-styl-i-grazia-stylowe-zakupy-2014-11-i-12-pazdziernika.html

ja akurat lubie zakupy online

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara napisz prosze jak to jest w 2015r z tym otrzymaniem becikowego, bo rozumiem ze nie kazdemu bedzie sie nalezalo, tak?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie :P Ja juz odliczam minuty do przyjazdu meza :)

Co do becikowego to nie wiem czy ma sie znaczenie czy ma sie slub czy nie, pewnie trzeba zadeklarowac kto tworzy gospodarstwo domowe czy cos w tym stylu. Chyba nie ma sensu udawac samotnej matki, konsekwencje moga byc niemile...

A tak w ogole dla mnie to niech sobie to becikowe w buty wsadza, a otworza wiecej zlobkow dotowanych przez panstwo! U mnie w miescie na zalapanie sie do miejskiego zlobka nie ma szans, a prywatne kosztuje ok 1000 zł na m-c :/ Jeszcze jak chcesz wrocic do pracy na pelny etat zeby na to zarobic, to de facto dziecko bedzie spedzac w zlobku co najmniej 9h, a w wiekszosci placowek standard cena dotyczy do 8h, paranoja... Poza tym roczne dziecko zostawiac na 9h w zlobku? Porażka :( Nie wspominajac o tym ze na poczatku dziecko bedzie caly czas chore i obawiam sie ze chodzac do pracy bede pracowac tylko na zapłacenie złobka...

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Lara napisz prosze jak to jest w 2015r z tym otrzymaniem becikowego, bo rozumiem ze nie kazdemu bedzie sie nalezalo, tak?

Megg zobacz linka:
    http://www.ofeminin.pl/ciaza/nowe-zasady-przyznawania-becikowego-d52527.html

Dzieci urodzone po 1 stycznia 2013 roku obowiązuje kryterium dochodowe 1922 zł na osobę. Kto ma więcej nie dostanie.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 8 zł/h w żłobku to rzeczywiście paranoja bo za 10 zł/h znajdziesz nianię, która jest tylko dla twojego dziecka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dla mnie w camaieu wszystkie spodnie są za krótkie ;/ maja tylko długość 32, a ja noszę 34
    Szczerze mówiąc nie wiem, ja jestem niska mam 165 cm wzrostu. Te szare są do niskich butów i niewielkich obcasów ok, kupiłam też czarne ale nie ma ich na polskiej stronie i te czarne są dużo dłuższe, długość 83 cm.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam!!!! Obcinać firanki będę jutro, jak będę miała świeży umysł :D
    Soneczna, ja mam okna na szczęście w miarę niskie, tak, że wystarczy mi mały stołeczek:) Firanki mam tylko w salonie i sypialni i to takie nasuwane na drążek więc nie mam jakiś większych problemów:) Ale za to jak teraz u mnie pachnie czystością :D Ale już zapowiedziałam - w weekend gotuje mąż:D Ciekawe co będziemy jedli :D

Asia nie wiem co to te szczawiany, ale najlepiej pić dużo wody i żurawinkę jedź, to nie zaszkodzi, a przy problemach z pęcherzem, drogami moczowymi i nerkami pomaga.

relg9vvjrtqik460.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusia chlopak fajnie z pierwszej pomocy prowadzil ale w sumie nie powiedzial nic czego bym nie wiedziala bo przez ostatnie pol roku mialam juz dwa dwugodzinne szkolenia z pierwszej pomocy, a wczesniej tez i na BHP tez mowili o dzieciach wiec jestem na swiezo :D a ta babka o karmieniu piersia fajnie mowila i w ogole fajna byla :) ale cala reszta pic na wode

Januszkowa wrote:
    A ja mam ochotę na piwo. Nigdy nie piłam bez soku, a teraz napiłabym się takiego bez, nawet bardziej gorzkiego:)
    Póki co zadowalam się herbatą z sokiem malinowym i ostatnio sokiem jabłkowym. Mam taki tłoczony z pompką.

Mam problem z zasypianiem, nie z powodu złego ułożenia, niewygodnej pozycji, tylko po prostu nie chce mi się spać. Jak już zasnę to długich męczarniach to jest pobudka na "siku", później kolejna i właściwie kiepsko się wysypiam.
    Cebuszke mam:)

ja nie lubie piwa z sokiem, cos okropnego :P

ale moje ulubione piwo to ciechan miodowy <3
    albo lubie fortune wisniowa ciemna albo miodowa ciemna
    albo lubie GRAND PORTER

w ogole lubie ciemne piwa, ani lagery mi nie podchodza zbytnio ale jeszcze wypije a z sokiem to juz nie tkne :P

moj ulubiony alkohol to KAPITAN MORGAN GOLD rum :) mniam !
    i z cola <3

albo lubie whisky SINGLETON <3
    jest bardzo delikatna i to jest single malt i jest bardzo droga :(

a grenadina jest pyszna z cola <3

juska19, Laurka lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie!!!!!

Właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu
    W morfologii żelazo jest w normie czyli ok

W moczu odczyn z zasadowego zmienił się
    W kwaśny, bakterie nie liczne, ale wyszło coś całkowicie dla mnie nowego BARDZO LICZNE KRYSZTAŁY SZCZAWIANU WAPNIA!!! Co to jest do cholery?!?!

chciałam poczytać w internecie a tam pisze o kamicy nerkowej i wylaczylam jestem załamana!!!
    Ja miałam liczne kryształki amorficzne. To co innego ale w ciąży podobno jedno i drugie normalne, że mogły być jakieś złogi kamyczków w nerkach czy pęcherzu i teraz przy ucisku macicy na pęcherz takie kryształki mogą się usuwać z organizmu. Nie jest to żadna tragedia, w internecie robią z tego masakrę tysiąclecia. Lekarz na pewno zwróci na to uwagę ale nie zamartwiaj się bo wiele ciężarnych tak ma. Moja polska ginekolożka mówiła, że warto rano pić wodę z miodem i cytryną i unikać produktów zawierających szczawiany wapnia.
    Pij dużo wody nisko zmineralizowanej żeby uniknąć nadmiaru minerałów. Jeżeli nie masz dolegliwości bólowych to nie musisz panikować ale porozmawiaj o tym z lekarze, będziesz spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:57

relgwn15ilhiioyg.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja wstalam na siku i nie mogę już zasnąć. Piwo Wam proponuję 0% skoro chodzi o smak - bawaria robi takie małe buteleczki i one nie mają nawet grama alku - można kupić zeykłe, pszeniczne, jabłkowe i brzoskwiniowe.
    Wina też są całkowicie bezalkoholowe - a bukiet mają - tylko są pozbawione alkoholu. Jak któraś ma ciśnienie, to myślę, że to super pomysł.
    http://winabezalkoholowe.pl

Gosiak dla mnie kupowanie Bavarii smakowej 0% to jest najbardziej glupia, absurdalna i niedorzeczna rzecz jaka mozna zrobic i nie rozumiem ludzi ktorzy to kupuja i pija, chyba tylko dla szpanu

a dlaczego? no bo to smakuje jak oranzada, jest smakowe, gazowane i bez alkoholu wiec czym sie rozni od oranzady ?? niczym, poza etykieta ze to piwo bezalkoholowe, hmm czyli to NIE JEST piwo. Czyli to jest oranzada, na ktorej jest napisane ze to piwo i smakuje jak napoj gazowany a kosztuje 5zl czy wiecej za 300ml, bzdura

rozumiem jeszcze jak ktos pije piwo bezalkoholowe bo to chociaz ma smak piwa, ale bavaria brzoswiniowa 0% to glupota kupowac

Laurka lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwinął się temat nauki. To trzymajcie za mnie kciuki bo mam dziś ostatni egzamin z obecnej sesji. Studiuję prawo, mam trzy semestry w roku.
    Wcześniej robiłam studia turystyczno-rekreacyjne, porzuciłam ze względu na wyjazd za granicę.

megg, słoneczna 85, Fedra, Lara 82, Pia Gizela lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ