Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa szczawiany czasem wychodzą jak się mało sika i mało pije. Musisz więcej pić, żeby bardziej płukać nerki. W ciąży nie miałam, ale przed ciążą raz mi wyszły. Bo w pracy siedziałam 8 godz. przed kompem i mi się czasem nie chciało do WC pójść to wstrzymywałam sikanie
No i jak u ciebie z piciem czystej wody? -
Przedszkolanko ja nie wiem, moze napisz na Sroka o:) ale zobacz moze akurat analizowala ten krem:D
a co do wody to ja tez praktycznie nie pije czystej- herbaty, soki, kompoty
moze to tylko zastoj ale no sa bardzo liczne wiec umowilabym sie do internisty- pij duzo i pewnie jeszcze raz kaze powtorzyc badanieprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySloneczna sprobowalam ja ale poparzestalam na 3 kostkach, a trzecia byla dla mnie juz dramatem - a potrafie zjesc czekolade CAŁĄ sama.. Za slodka, ale dobra!
Asiaa1201 ja mialam piasek na nerkach i mialam nakaz picia WODY JANA - nie jest tania, ani super smaczna, ale pomaga trzeba duzo, duzo pic. Moglam okladac to termoforem, ale nie za goracym, ale w naszym stanie nie mam pojecia. -
Asiaa1201 wrote:Dziewczyny pomóżcie!!!!!
Właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu
W morfologii żelazo jest w normie czyli ok
W moczu odczyn z zasadowego zmienił się
W kwaśny, bakterie nie liczne, ale wyszło coś całkowicie dla mnie nowego BARDZO LICZNE KRYSZTAŁY SZCZAWIANU WAPNIA!!! Co to jest do cholery?!?!
chciałam poczytać w internecie a tam pisze o kamicy nerkowej i wylaczylam jestem załamana!!!
No niestety jest to sygnal ze z nerkami zaczyna sie cos dziac proponuje isc do rodzinbego niech Ci zleci OB i usg nerek zeb sprawdzic czy nie masz zlogow lub czy nie masz piasku w nerkach...
Bedziesz tez musial uwazac na to co jesz czyli ograniczyc slodycze w tym czekolade i do tego unikac potraw ze szczawianami...
Na pewno trzeba bedzie przejsc na gotowane unikac smazonego...
Lepiej tego nie ignorowac wiem co mowie o dziecka mam problem z nerkamichoc Bogu dzieki ostatnio nie jest najgorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:15
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
oto stronka z kodami do sklepow online dla dziewczyn ktorym nie udalo sie kupic gazety
http://darmolandia.pl/dodatki-58/kupony-rabatowe-twoj-styl-i-grazia-stylowe-zakupy-2014-11-i-12-pazdziernika.html
ja akurat lubie zakupy online -
Ale piszecie
Ja juz odliczam minuty do przyjazdu meza
Co do becikowego to nie wiem czy ma sie znaczenie czy ma sie slub czy nie, pewnie trzeba zadeklarowac kto tworzy gospodarstwo domowe czy cos w tym stylu. Chyba nie ma sensu udawac samotnej matki, konsekwencje moga byc niemile...
A tak w ogole dla mnie to niech sobie to becikowe w buty wsadza, a otworza wiecej zlobkow dotowanych przez panstwo! U mnie w miescie na zalapanie sie do miejskiego zlobka nie ma szans, a prywatne kosztuje ok 1000 zł na m-cJeszcze jak chcesz wrocic do pracy na pelny etat zeby na to zarobic, to de facto dziecko bedzie spedzac w zlobku co najmniej 9h, a w wiekszosci placowek standard cena dotyczy do 8h, paranoja... Poza tym roczne dziecko zostawiac na 9h w zlobku? Porażka
Nie wspominajac o tym ze na poczatku dziecko bedzie caly czas chore i obawiam sie ze chodzac do pracy bede pracowac tylko na zapłacenie złobka...
megg lubi tę wiadomość
-
megg wrote:Lara napisz prosze jak to jest w 2015r z tym otrzymaniem becikowego, bo rozumiem ze nie kazdemu bedzie sie nalezalo, tak?
Megg zobacz linka:
http://www.ofeminin.pl/ciaza/nowe-zasady-przyznawania-becikowego-d52527.html
Dzieci urodzone po 1 stycznia 2013 roku obowiązuje kryterium dochodowe 1922 zł na osobę. Kto ma więcej nie dostanie.megg lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:dla mnie w camaieu wszystkie spodnie są za krótkie ;/ maja tylko długość 32, a ja noszę 34
-
Skończyłam!!!! Obcinać firanki będę jutro, jak będę miała świeży umysł
Soneczna, ja mam okna na szczęście w miarę niskie, tak, że wystarczy mi mały stołeczek:) Firanki mam tylko w salonie i sypialni i to takie nasuwane na drążek więc nie mam jakiś większych problemów:) Ale za to jak teraz u mnie pachnie czystościąAle już zapowiedziałam - w weekend gotuje mąż
Ciekawe co będziemy jedli
Asia nie wiem co to te szczawiany, ale najlepiej pić dużo wody i żurawinkę jedź, to nie zaszkodzi, a przy problemach z pęcherzem, drogami moczowymi i nerkami pomaga. -
gusia chlopak fajnie z pierwszej pomocy prowadzil ale w sumie nie powiedzial nic czego bym nie wiedziala bo przez ostatnie pol roku mialam juz dwa dwugodzinne szkolenia z pierwszej pomocy, a wczesniej tez i na BHP tez mowili o dzieciach wiec jestem na swiezo
a ta babka o karmieniu piersia fajnie mowila i w ogole fajna byla
ale cala reszta pic na wode
Januszkowa wrote:A ja mam ochotę na piwo. Nigdy nie piłam bez soku, a teraz napiłabym się takiego bez, nawet bardziej gorzkiego:)
Póki co zadowalam się herbatą z sokiem malinowym i ostatnio sokiem jabłkowym. Mam taki tłoczony z pompką.
Mam problem z zasypianiem, nie z powodu złego ułożenia, niewygodnej pozycji, tylko po prostu nie chce mi się spać. Jak już zasnę to długich męczarniach to jest pobudka na "siku", później kolejna i właściwie kiepsko się wysypiam.
Cebuszke mam:)
ja nie lubie piwa z sokiem, cos okropnego
ale moje ulubione piwo to ciechan miodowy
albo lubie fortune wisniowa ciemna albo miodowa ciemna
albo lubie GRAND PORTER
w ogole lubie ciemne piwa, ani lagery mi nie podchodza zbytnio ale jeszcze wypije a z sokiem to juz nie tkne
moj ulubiony alkohol to KAPITAN MORGAN GOLD rummniam !
i z cola
albo lubie whisky SINGLETON
jest bardzo delikatna i to jest single malt i jest bardzo droga
a grenadina jest pyszna z cola
juska19, Laurka lubią tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Dziewczyny pomóżcie!!!!!
Właśnie odebrałam wyniki morfologii i moczu
W morfologii żelazo jest w normie czyli ok
W moczu odczyn z zasadowego zmienił się
W kwaśny, bakterie nie liczne, ale wyszło coś całkowicie dla mnie nowego BARDZO LICZNE KRYSZTAŁY SZCZAWIANU WAPNIA!!! Co to jest do cholery?!?!
chciałam poczytać w internecie a tam pisze o kamicy nerkowej i wylaczylam jestem załamana!!!
Pij dużo wody nisko zmineralizowanej żeby uniknąć nadmiaru minerałów. Jeżeli nie masz dolegliwości bólowych to nie musisz panikować ale porozmawiaj o tym z lekarze, będziesz spokojniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:57
-
Gosiak wrote:Ja wstalam na siku i nie mogę już zasnąć. Piwo Wam proponuję 0% skoro chodzi o smak - bawaria robi takie małe buteleczki i one nie mają nawet grama alku - można kupić zeykłe, pszeniczne, jabłkowe i brzoskwiniowe.
Wina też są całkowicie bezalkoholowe - a bukiet mają - tylko są pozbawione alkoholu. Jak któraś ma ciśnienie, to myślę, że to super pomysł.
http://winabezalkoholowe.pl
Gosiak dla mnie kupowanie Bavarii smakowej 0% to jest najbardziej glupia, absurdalna i niedorzeczna rzecz jaka mozna zrobic i nie rozumiem ludzi ktorzy to kupuja i pija, chyba tylko dla szpanu
a dlaczego? no bo to smakuje jak oranzada, jest smakowe, gazowane i bez alkoholu wiec czym sie rozni od oranzady ?? niczym, poza etykieta ze to piwo bezalkoholowe, hmm czyli to NIE JEST piwo. Czyli to jest oranzada, na ktorej jest napisane ze to piwo i smakuje jak napoj gazowany a kosztuje 5zl czy wiecej za 300ml, bzdura
rozumiem jeszcze jak ktos pije piwo bezalkoholowe bo to chociaz ma smak piwa, ale bavaria brzoswiniowa 0% to glupota kupowacLaurka lubi tę wiadomość
-
Rozwinął się temat nauki. To trzymajcie za mnie kciuki bo mam dziś ostatni egzamin z obecnej sesji. Studiuję prawo, mam trzy semestry w roku.
Wcześniej robiłam studia turystyczno-rekreacyjne, porzuciłam ze względu na wyjazd za granicę.megg, słoneczna 85, Fedra, Lara 82, Pia Gizela lubią tę wiadomość