X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, ja mam zrobić po koniec października, u mnie to będzie 25 tydzień. Pamiętam, że Cath robiła już glukozę, bo u niej się okazało, że jest słodką mamą. Więc jeśli jest jakieś podejrzenie, że coś może być nie tak, to pewnie nawet trzeba zrobić wcześniej.

Cath i Sewerynka coś ucichły - co tam dziewczyny? Cath, jak na studiach? Jak grupa zareagowała na brzuszek? :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja glukozy z obciazeniem nie mialam jeszcze robionej na belly piza ze robi sie ja po 24 tyg moj gin tez cos mowil ze do 28 tyg ale ze Mala duzo przybiera to zrobimy wczesniej...

Wiec moje pytanie to kiedy robi sie ta glukoze?
    Fedra okienko diagnostyczne jest pomiędzy 24 a 28 tyg. ciąży dla cukrzycy ciężarnych. Tak mi powiedziała gin.
    Ale jak już pisały dziewczyny wcześniej niektóre dostały skierowanie wcześniej, wydaje mi się, że jeśli lekarz zauważy jakieś symptomy, które mogłyby wskazywać na cukrzycę to wysyła wcześniej. (tak jak pisałyście może o tym świadczyć duże dzieciątko). Wydaje mi się im szybsza diagnoza tym lepiej, a jak nie ma wskazań to tak jak w okienku.

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest sporo żłobków prywatnych i ja sobie podpatrywałam nawet, bo jeden jest koło Medicover, nazywa się biały kotek i jest o profilu matematyczno-angielskim. Maluszki wesołe, uśmiechnięte, nie wiem, jeszcze jest dużo czasu. I mam tez plan na drugie dziecko pod koniec macierzyńskiego, więc kolejne prawie 2 lata "wolnego" o ile się uda oczywiście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chciałabym, żeby moje dziecko chodziło do żłobka, bo to integracja z innymi dziećmi, itd. Mam u siebie na osiedlu żłobek, dzieciaki bawią się na placu zabaw na osiedlu, więc przyjazne otoczenie, itd. Moje dwie koleżanki poślą tam od stycznia swoje dzieci, więc będę mieć opinię z pierwszej ręki :)

Co do niani - jeśli miałabym się zdecydować na nianię, to już chyba wolałabym sama siedzieć z dzieckiem w domu :) Teraz nianię zatrudnia się najczęściej przez agencję, płaci się jej normalną pensję, nawet niektóre mają płatne urlopy. Więc jak wróciłabym do pracy, to zarabiałabym tylko na nianię ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stety i niestety zarabiam dużo więcej i dla mnie ta różnica z 80% na macierzyńskim na 100% pensji byłaby właśnie na pokrycie żłobka albo niani. I tez z tego powodu na pewno nie zostanę w domu :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    tak, Słoneczna :) Moje włosy wcześniej po dwóch dniach były niewyjściowe, teraz myję, bo muszę ;)

Właśnie puszczam Tomusiowi moje ulubione piosenki, ciekawe czy też będzie je lubił.
    Od dziecka (konkretnie od 4 roku życia) jestem wielką fanką Michaela. Kocham jego wszystkie piosenki, ale ta, za każdym razem mnie wzrusza ;) Jakoś mnie tak wzięło na sentymenty, oj te hormony :)

https://www.youtube.com/watch?v=jQY_QL_wvQU

A te ostatnie słowa, to chyba najlepsza definicja miłości :)
    In Our Darkest Hour
    In My Deepest Despair
    Will You Still Care?
    Will You Be There?
    In My Trials
    And My Tribulations
    Through Our Doubts
    And Frustrations
    In My Violence
    In My Turbulence
    Through My Fear
    And My Confessions
    In My Anguish And My Pain
    Through My Joy And My Sorrow
    In The Promise Of Another Tomorrow
    I'll Never Let You Part
    For You're Always In My Heart.

Sue!! Ja też jestem fanką Michaela odkąd pamiętam! Jako nastolatka miałam pokój cały wyklejony plakatami :P Dziś pozostała mi kolekcja abumów :)

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witaj w klubie Topola ;) Moją ulubioną bajką na dobranoc był Moonwalker albo koncert Jacksona z Bukaresztu na VHS :)

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to oglądałam nałogowo. A potem też Ghosts i moją ulubiona trasa koncertowa to zdecydowanie HIStory. Wałkowałam koncert z Monachium prawie na zwolnionym tempie i usiłowałam powtarzać choreografię :D

A czytałaś książkę Moonwalk?

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście! Byłam w kinie na This is it i na końcówce, jak śpiewał "Man in the Mirror" wyłam jak dzika.
    Mój P. też jest wielkim fanem MJ, więc genów nie wyłupiesz :))

Pogrzeb oglądaliśmy osobno, bo to było zbyt trudne. Teraz mamy plakat Jacksona w przedpokoju, wszystkie płyty też :)

Mój Maluszek jak mu puszczam "Music and Me" to się uspokaja, jak wyłączam, to zaczyna kopać ;) NIe wiem czy już słyszy, ale wierzę, że tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:51

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w kinie. Poważnie zastanawialiśmy się żeby nazwać synka Michael.

Sue! Chyba znalazłam swoją forumową bratnią duszę:D

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam, jak przeczytałam Twojego posta ;)

My ostatnio oglądaliśmy program o tym, jak powstawało "Bad". Nie wiem czy wiesz, ale np. tekst ze Smooth Criminal "Annie are you okay" to nic innego jak pytanie, które zadaje się podczas udzielania pierwszej pomocy. W studiu, w którym Michael nagrywał był fantom, który nazywał się Little Anne. I tak powstała jedna z najlepszych chyba piosenek świata ;)

Mój były miał na imię Michał, więc u mnie to odpada, niestety :) Jacksona mamy w głowach, uszach i sercu, więc młody pewnie też ;)

Teraz katujemy nową płytę Xscape. Już się umówiliśmy, że na weselu pierwszy taniec to będzie Thriller ;) Chcemy gości trochę wkręcić :)

Topola lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do glukozy dostałam skierowanie od mojej gin i mam ją zrobić pomiędzy 24 a 26 tyg. Także wybieram się 22 października :) Glukoza już stoi zakupiona :) Ok lece oglądać film, dobrej nocy laski :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ha ha dzieki :) ja mam 163 :D

jak ktos zamawia mala czarna to kolezanki sie zawsze smieja, że mnie :D

Heh ;-) Czyli mogę czuć się wysoka ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusja sie wywiazala o szyjce :)

na forum problemy i komplikacje- niewydolnosc szyjki

to chyba jeszcze nie koniec...

szczerze nie moge sie doczekac czwartku i sprawdzenia tej szyjki.
    mowcie co chcecie...

i wiem ze Lara tez:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Zadzwonilam do położnej, powiedziała że jak nie ma obecnosci białka i leukocyty w normie to nie mam się co martwić uffff ulzylo mi ;)

Aaa odczyn mi się zmienił z zasadowego na kwaśny ;) na dziewczynkę? W poniedziałek wizyta ciekaweeee ;)

Wiedziałam, że nie ma się co zamartwiać, mi też mówiono, że nie ma się co martwić jak nie ma bakterii, białka czy leukocytów.
    Czytania internetu mam zakaz ;-) Bo tam można od razu poczuć się umierającym. Moja kuzynka kiedyś dobrze powiedziała, że po takich artykułach internetowych możesz się nawet dowiedzieć, że... masz penisa ;-)

Fedra, bella84, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Fedra, ja mam zrobić po koniec października, u mnie to będzie 25 tydzień. Pamiętam, że Cath robiła już glukozę, bo u niej się okazało, że jest słodką mamą. Więc jeśli jest jakieś podejrzenie, że coś może być nie tak, to pewnie nawet trzeba zrobić wcześniej.

Cath i Sewerynka coś ucichły - co tam dziewczyny? Cath, jak na studiach? Jak grupa zareagowała na brzuszek? :)
    Cos tam pisze od czasu do czasu :) ale czytam was codziennie :) dzis mialam pierwszy zjazd. :) ogolnie ludzie pozytywnie ale widziałam zmieszanie u niektórych :) jedna babeczka najstarsza na roku ma chyba 40 lat tak sie ucieszyla jakbym jej córka byla. :)
    Ja ogilnie mam ostatnio bardzo zle dni. Wczoraj robiłam wyniki i okazali sie ze bardzo skoczylo mi tsh (jestem pod opieka endokrynologa) :/ wczoraj caly dzien przepłakałam. Taka rekacja na to wszystko. Chciałoby sie jak najlepiej a tu niedoczynność tarczycy, cukrzyca ciazowa, anemia. Juz nie mam sily naprawde :(
    Ogolnie z Sewerynka chodzimy na szkole rodzenia i jest bardzo fajnie :) dostajemy tez różne upominki i próbki :) wczoraj dostalysmy takie pakunki jonhsona i tam byl żel do ciała i balsam dla dzidiulka <3 a do tego jeszcze poradnik pielęgnacji maluszka dosyć obszerny <3 aaa i wkladki laktacyjne :) a ostatnio branzoletki pharmaceris z takim wozeczkiem malym i tez próbeczki :)
    A miałyśmy teraz o karmieniu piersią i coraz bardziej jeste przerazona. Nie boje sie porodu, pologu i pielęgnacji czy dam sobie rade itp. Na dzien dzisiejszy chyba nie chce karmić piersią :( albo jak najkrócej sie da. Tyle ile trzeba pilnować aby bylo ok a jak opowiadala o zapaleniach, grzybicach to sobie mysle w co ja sie pakuje!!

A co do glukozy to ja mialam robiona w 18 tygodniu. :)

No ogolnie podsumujac mam ch*jowe dni ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:17

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dyskusja sie wywiazala o szyjce :)

na forum problemy i komplikacje- niewydolnosc szyjki

to chyba jeszcze nie koniec...

szczerze nie moge sie doczekac czwartku i sprawdzenia tej szyjki.
    mowcie co chcecie...

i wiem ze Lara tez:)

Słoneczna, Ty po uszach dostaniesz, za czytanie tych rzeczy!! Twój Maluszek to wojownik, nie szukaj u siebie wszystkich złych rzeczy! Proszę ;)

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja z jednej strony chciałabym, żeby moje dziecko chodziło do żłobka, bo to integracja z innymi dziećmi, itd. Mam u siebie na osiedlu żłobek, dzieciaki bawią się na placu zabaw na osiedlu, więc przyjazne otoczenie, itd. Moje dwie koleżanki poślą tam od stycznia swoje dzieci, więc będę mieć opinię z pierwszej ręki :)

Co do niani - jeśli miałabym się zdecydować na nianię, to już chyba wolałabym sama siedzieć z dzieckiem w domu :) Teraz nianię zatrudnia się najczęściej przez agencję, płaci się jej normalną pensję, nawet niektóre mają płatne urlopy. Więc jak wróciłabym do pracy, to zarabiałabym tylko na nianię ;)
    Ja bylam nianią przez prawie półtora roku. Pilnowalam dwójki chłopców. Jeden jak mial 6 miesięcy zaczelam pilnować a druggi 5 lat. Masakra. Teraz ta kobieta nie mnie niani znalezc. Bo mnie te dzieciaki tak polubily ze ten starszy ostatnio dzwoni do mnie i mówi ze on ma jedno marzenie abym go raz ze szkoły odebrala. Musicie mi wierzyć ze sie wzruszylam. Ale opiekunkę ciezko znalezc dobra. :) ja nie będę zostawiać z nianią dziecka jakos mam uraz bo ten młodszy jak mnie widzial to mama juz go nie interesowala bo cale dnie z nimi spedzalam.

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, lepiej sie czuje i nie kluje jak wtedy przez te dwa dni. ale bede spokojniejsza po wizycie:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, nikt Cię nie będzie zmuszać do karmienia piersią. To Twoje ciało i Twoja decyzja.
    Wierzę, że problemy mogą być dołujące, ale pomyśl, jaka czeka nagroda na końcu :) śliczna córeczka, która pokocha Cię bezgranicznie. Bez względu na to czy będziesz ją karmić piersią czy nie.
    Głowa do góry :*

cath lubi tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ