X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro sobie kupie pyszne ciacho:) strasznie mi sie chce slodkiego! wam tez?

a kiedys byl taki pyszny krem snikers w sloikach- ale bym zjadla!

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla maluszka lepiej jak pokarmisz go troche:) samo zdrowie:) j abede karmic ile dam rade- aby pokarm byl

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, nikt Cię nie będzie zmuszać do karmienia piersią. To Twoje ciało i Twoja decyzja.
    Wierzę, że problemy mogą być dołujące, ale pomyśl, jaka czeka nagroda na końcu :) śliczna córeczka, która pokocha Cię bezgranicznie. Bez względu na to czy będziesz ją karmić piersią czy nie.
    Głowa do góry :*
    Dziekuje ci. Na pewno spróbuje. Ale mam taki mętlik w glowie teraz ze szok!! Zobaczymy jak to sie potoczy!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja wciągnęłam właśnie paczkę żelków! W ogóle mi się słodyczy nie chciało, ale dziś masakra. Najchętniej zjadłabym czekoladę, żelki i zagryzła to wszystko kremem czekoladowym.
    A co do kremu SNickers, o tak... pamietam go i też bym zjadła ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dla maluszka lepiej jak pokarmisz go troche:) samo zdrowie:) j abede karmic ile dam rade- aby pokarm byl
    Ja myslalam u siebie na poczatku o max dwóch miesiącach. Bo szkola itp itd. A potem odciąganie pokarmu. A teraz nie wiem. :( moze przyjdzie mi to samo.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ciążowa niedoczynność tarczycy nie jest taką tragedią, przechodzi najczęściej jakiś czas po porodzie.
    Ja mam Hashimoto z niedoczynnością tarczycy, leczę się od 2 lat i niestety dożywotnio i da się z tym żyć ;-) Trzeba tylko pamiętać o braniu leków i kontrolować sprawę, w ciąży częściej.
    To nie jest straszne w takiej formie, a w tej ciążowej to tylko tymczasowa sprawa najczęściej. Nie masz się co zamartwiać. Szaleństwo naszych hormonów robi nam różne figle.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziekuje ci. Na pewno spróbuje. Ale mam taki mętlik w glowie teraz ze szok!! Zobaczymy jak to sie potoczy!

Przede wszystkim musimy nie dać się innym kobietom, które będą służyć "radą". Nie ma jednego sposobu wychowania dzieci, każda matka pracuje nad swoim ;)
    A mam wrażenie, że te szkoły rodzenia robią straszną wodę z mózgu - Gosiak dziś pisała, że jej się nie podobało, że bardziej przypomina straszenie porodem niż "oswajanie potwora". Ty teraz piszesz o tym karmieniu. Ktoś chyba powinien te położne wysłać na jakieś szkolenia, bo podejście do ludzi też trzeba mieć. Tym bardziej do kobiet w ciąży :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak bedzie miec cesarke- bo Janinka i kokos to ciezko droga naturalna:)

Gosiak, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Nam też, jambyłam niedawno po dwa misie lubisie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmić piersią jak najdłużej a to pewnie dlatego, ze nie miałam o karmieniu piersią na szkole rodzenia :P

Sue, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak dojdzie do tego tematu na zajęciach, to zmienisz zdanie, hehe :D

Powiem Wam, że się przeżarłam. Zjadłam tylko tego chinola i żelki, a zaraz zwymiotuje.
    Mój żołądek jest mniejszy niż wczesniej :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Właśnie wpierniczylam połowę słoika nutelli <3

Fedra lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Przede wszystkim musimy nie dać się innym kobietom, które będą służyć "radą". Nie ma jednego sposobu wychowania dzieci, każda matka pracuje nad swoim ;)
    A mam wrażenie, że te szkoły rodzenia robią straszną wodę z mózgu - Gosiak dziś pisała, że jej się nie podobało, że bardziej przypomina straszenie porodem niż "oswajanie potwora". Ty teraz piszesz o tym karmieniu. Ktoś chyba powinien te położne wysłać na jakieś szkolenia, bo podejście do ludzi też trzeba mieć. Tym bardziej do kobiet w ciąży :)
    Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły rodzenia p. Alina jest cudowna. Ona opowiadała jak radzić sobie z tymi oto dolegliwościami ale mnie to przeraziło

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pewnie jak dojdzie do tego tematu na zajęciach, to zmienisz zdanie, hehe :D
    W życiu - skończyłam ze szkołą rodzenia, to nie dla mnie. Nie wracam tam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły rodzenia p. Alina jest cudowna. Ona opowiadała jak radzić sobie z tymi oto dolegliwościami ale mnie to przeraziło
    No ta nasza pani też była miła i opowiadała dokładnie jak sobie radzić z dolegliwościami - ale ja nie chcę słuchać o wszystkich dolegliwościach zanim jeszcze zaczęłam karmić, pewnie 1/100 z nich mnie wcale nie spotka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro dzwonię się zapisać, pierwsze zajęcia podobno 28/10 zobaczymy ;)
    Ją jestem histerykiem i boje się ze mogę nie dac rady!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, kocham takie historie utworów, kocham wersje demo (jak np. Al Capone do Smooth Criminal właśnie), słuchać i oglądać o procesie powstawania. Mmmm, miód na moje uszy :) U nas też był Xscape ostatnio wałkowany.

Co do szkoły rodzenia to tutaj są tylko raz jedne zajęcia ok 35 tygodnia i to coś mi sie wydaje że to bardziej polega na oprowadzeniu po szpitalu.

Sue lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No ta nasza pani też była miła i opowiadała dokładnie jak sobie radzić z dolegliwościami - ale ja nie chcę słuchać o wszystkich dolegliwościach zanim jeszcze zaczęłam karmić, pewnie 1/100 z nich mnie wcale nie spotka.
    Wiesz mi sie to podoba bo w jakimś sensie wiem ze z kazda pierdoła nie będę ganiać do lekarza. A lekarz powie ze przestać karmić. A ro nie prawda. Bo wtedy moze byc jeszcze gorzej. Ja wiem ze to mi sie przyda. Np co robic jak pojawi sie zastój pokarmu pokazywala dokladnie jak chwytać pierś itp. Tego z neta sie nie dowiemy. A moja mama mówi ze kiedyś jak cos bylo z cyckiem nie tak to lekarz kazał przestać karmić i na wszystko dawal antybiotyk. A to najgorsze co moze byc przestać karmić. Bo zrobi sie przestój pokarmu i boli jak cholera. Wiec ja jestem tego zdania ze wole wiedziec teraz niz potem opowiadać jakie to karmienie bylo straszne bo nie wiedziałam jak sobie poradzić z niektórymi sprawami. :)

Topola, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba jest zadowolone z pierwszego dnia na uczelni bo teraz daje o sobie znac aż za bardzo. Nawet tatuś czuje juz codziennie jak przyłoży rękę :) i jest pod wrażeniem bo ja czuje ruchów 20 a on tylko 5 :) ale jak młoda go kopnie to wiemy ze to specjalny kopniak dla taty :) takie chwile poprawiają mi humor :)

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpada ktoś na rogaliki i gofry są jeszcze 2 talerze:) padam ale pyszności
    http://www.iv.pl/images/48129395934065533828.jpg

Gosiak, Lara 82, juska19, Asiaa1201, Fedra, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ