Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:a wypije sobie kawe z mlekiem
chyba moja druga w trakcie ciazy:)
kto dolaczy?u nas dzis ladna pogoda;) sloneczko swieci- a teraz ma byc najladniejszy weekend jesieni
ja dzis wypilam latte na mleku sojowym z syropem amarettobo bym nie wyrobila w pracy he he
-
Gosiak wrote:Syn koleżanki z pracy też chce być śmieciarzem
moj tata jak byl maly to mowil, ze chce byc szambiarzem haha
a ja jak bylam mala to chcialam byc zebrakiem
nie wiem dlaczego ale klekalam z miseczka w domu i chcialam zeby mi rodzina wrzucala kase haha
a jak pisalam list do mikolaja to nie prosilam o lalki ani inne gadzety tylko np o smietane albo takie inne zwykle rzeczy, moja mama sie smiala ze mnie -
słoneczna 85 wrote:Zawsze mozesz zalozyc hotel dla zwierzat jak to lubisz:)
ja prawnikiem chyba nie moglabym byc- w ogole nigdy nie lubilam historii:)
Ksiazek pewnie tez bym nie pisala-
sa rozne fajne zawody-
ooooo moglabym gotowac jeszczeto taka moja nowa pasja;D
dentysta moglabym byc tez
ale np Fryzjerem to nie- to tak sie wydaje ale wez stoj codziennie z rekoma uniesionymi i sie grzeb w tych wlosach i z suszarka..
lepiej juz kosmetyczka chociaz raczej komus depilacji czy pediciuru nie chcialabym robic:D
kurde;D
ja zawsze chcialam miec swoja restauracje albo klub nocny albo pub, cos z gastronomia
uwielbiam prace w gastronomii/hotelarstwie
moze nie jestem zbyt ambitna, nigdy nie mialam aspiracji na prawnika ani lekarza
ale w tym sie spelniam
jak sie jest np kierownikiem mozna zarobic naprawde ladne pieniadze, praca nie jest monotonna, jest kontakt z ludzmi, lubie to
-
Gosiak wrote:Ja bym dużo szparagów dała i już bez surówek/sałatek - mmm, smaka mi zrobiłaś na szparagi, może też w weekend coś przyrządzę
Albo można ze szparagami łososia zapiec pod pierzyznką serową...
Ew. pieczoną w piekarniku dynię z ziołami.
szparagi to afrodyzjak
ja bym zjadła mule -
Sue wrote:tak, Słoneczna
Moje włosy wcześniej po dwóch dniach były niewyjściowe, teraz myję, bo muszę
Właśnie puszczam Tomusiowi moje ulubione piosenki, ciekawe czy też będzie je lubił.
Od dziecka (konkretnie od 4 roku życia) jestem wielką fanką Michaela. Kocham jego wszystkie piosenki, ale ta, za każdym razem mnie wzruszaJakoś mnie tak wzięło na sentymenty, oj te hormony
https://www.youtube.com/watch?v=jQY_QL_wvQU
A te ostatnie słowa, to chyba najlepsza definicja miłości
In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart.
dla mnie to jest zajebista definicja milosci
https://www.youtube.com/watch?v=Fc-NlMjmK4g -
Angélique89 wrote:Szczerze mówiąc nie wiem, ja jestem niska mam 165 cm wzrostu. Te szare są do niskich butów i niewielkich obcasów ok, kupiłam też czarne ale nie ma ich na polskiej stronie i te czarne są dużo dłuższe, długość 83 cm.
ha ha dziekija mam 163
jak ktos zamawia mala czarna to kolezanki sie zawsze smieja, że mnie -
ten link z promocjami nie dziala
http://darmolandia.pl/dodatki-58/kupony-rabatowe-twoj-styl-i-grazia-stylowe-zakupy-2014-11-i-12-pazdziernika.html -
Jedna dwie kawy dziennie ciazy nie zagraza i nie szkodzi ja pije regularnie jedna dziennie a Natka ma sie dobrze, zreszta jak to powiedziala dietetyczka musialabym mocne ekspresso pic w duzych ilosciach zeby odbilo sie to na ciazy
Vel moja prosba do Ciebie tylko sie niedenerwuj rozumiem ze wypowiadasz swoje zdanie ale czasem moglabys troszke inaczej dobierac slowa bo jak sie czyta Twoje wypowiedzi odnosi sie wrazenie ze negujesz prawie wszystko to co inni robia czy mowia ale w taki nie mily sposob17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mam pytania jaki macie wynik glukozy z obciazeniem??? te co juz mialy
ja mam 81 na czczo
a po wypiciu i 2h mam 69
norma po 2h to ponizej 140
a norma na czczo przed wypiciem to 60-99
czyli wychodzi na to, ze jak sie budze rano i jestem na czczo to mam w sobie wiecej glukozy niz po wypiciu jej 75g i odczekaniu 2h
a w tym pierwszym badaniu glukozy na poczatku ciazy na czczo tez mialam 80 wiec zawsze rano na czczo mam tyle z tego wynika
-
Fedra wrote:Jedna dwie kawy dziennie ciazy nie zagraza i nie szkodzi ja pije regularnie jedna dziennie a Natka ma sie dobrze, zreszta jak to powiedziala dietetyczka musialabym mocne ekspresso pic w duzych ilosciach zeby odbilo sie to na ciazy
Vel moja prosba do Ciebie tylko sie niedenerwuj rozumiem ze wypowiadasz swoje zdanie ale czasem moglabys troszke inaczej dobierac slowa bo jak sie czyta Twoje wypowiedzi odnosi sie wrazenie ze negujesz prawie wszystko to co inni robia czy mowia ale w taki nie mily sposob
a co ja znegowalam ?
jedyne co napisalam, to ze picie piwa SMAKOWEGO bezalkoholowego jest bezsensowne
i w sumie na nikogo nie wjechalam bo nikt nie pisal, ze ja lubi albo pije
pisalam ogolnie
a Gosiak napisala, ze poleca picie bavarii OGOLNIE jak ktos ma ochote na piwo i ze jest zwykla tez jest wersja smakowa i wymienila smaki
a ja napisalam, ze tak jak rozumiem picie piwa bezalkoholowego bo ma smak piwa to nie rozumiem picia piwa bezalkoholowego smakowegobo to oranzada ktora kosztuje dwa razy wiecej niz oranzada bo ma etykiete ze to piwo
ale w sumie nikogo tym nie skrytykowalam bo nikt tego nie pisal ze lubi albo pije
krytyka wiec niepersonalna
innej krytykki w moich postach nie dostrzegam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:22
-
Vel, posłucham jak wroce do domu, w końcu sie zebralam i pojechałam po jedzenie:)
Wracam z cola, zelkami i Chińczykiem w pudełku (jedzeniem oczywiście, nie człowiekiem).
Jeszcze nic nie zjadłam, a juz zgage mam
Na glukozie sie kompletnie nie znam:/ ja w medicover mam wyniki dla głąba / jak cos jest na czerwono to jest zle, a jak w normie to w normiewiec nie musze googlowac i sie zastanawiac nigdy nad tym.
Mnie lekarz kazał zrobic glukozę przed badaniem, zeby od razu moc to skontrolować. Kiedy masz wizytę?
W ogole, zauwazylam dzis, ze musze troche zwolnic jak cos robie. Zawsze bardzo szybko chodziłam i dzis poczułam po takim szybkim marszu taki dyskomfort w brzuchu. Trzeba wolniej
-
Sue wrote:Vel, posłucham jak wroce do domu, w końcu sie zebralam i pojechałam po jedzenie:)
Wracam z cola, zelkami i Chińczykiem w pudełku (jedzeniem oczywiście, nie człowiekiem).
Jeszcze nic nie zjadłam, a juz zgage mam
Na glukozie sie kompletnie nie znam:/ ja w medicover mam wyniki dla głąba / jak cos jest na czerwono to jest zle, a jak w normie to w normiewiec nie musze googlowac i sie zastanawiac nigdy nad tym.
Mnie lekarz kazał zrobic glukozę przed badaniem, zeby od razu moc to skontrolować. Kiedy masz wizytę?
W ogole, zauwazylam dzis, ze musze troche zwolnic jak cos robie. Zawsze bardzo szybko chodziłam i dzis poczułam po takim szybkim marszu taki dyskomfort w brzuchu. Trzeba wolniej
Ja mam wizyte we wtorek
wynik wyszedl dobrze, nie martwie sie
z ciekawosci pytalam
ide juz spacdobranoc :*
-
Vel, chodzisz spac po wieczorynce normalnie
Spij dobrze, ja ide do domu na szamanie - zaraz odgryze sobie łokieć z głodu
A co do alkoholu moimi ulubionymi drinkami sa: cosmopolitan, gin z tonikiem i martini pod każda postacią
No i whiskey:) piwa nie pije, bo mnie boli brzuch po nim:)
-
Angélique89 wrote:Ja miałam liczne kryształki amorficzne. To co innego ale w ciąży podobno jedno i drugie normalne, że mogły być jakieś złogi kamyczków w nerkach czy pęcherzu i teraz przy ucisku macicy na pęcherz takie kryształki mogą się usuwać z organizmu. Nie jest to żadna tragedia, w internecie robią z tego masakrę tysiąclecia. Lekarz na pewno zwróci na to uwagę ale nie zamartwiaj się bo wiele ciężarnych tak ma. Moja polska ginekolożka mówiła, że warto rano pić wodę z miodem i cytryną i unikać produktów zawierających szczawiany wapnia.
Pij dużo wody nisko zmineralizowanej żeby uniknąć nadmiaru minerałów. Jeżeli nie masz dolegliwości bólowych to nie musisz panikować ale porozmawiaj o tym z lekarze, będziesz spokojniejsza.
Zadzwonilam do położnej, powiedziała że jak nie ma obecnosci białka i leukocyty w normie to nie mam się co martwić uffff ulzylo mi
Aaa odczyn mi się zmienił z zasadowego na kwaśnyna dziewczynkę? W poniedziałek wizyta ciekaweeee
Angélique89, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
A ja jestem chyba nienormalna - wyszłam z tej szkoły rodzenia przed czasem z wielkim jakimś niesmakiem - nie wiem jak to nazwać. Położna miała na celu pozbawić nas strachu przed porodem a jawchodziłam bez żadnego strachu a po pół godzinie miałam ochotę na cesarkę na żądanie. Generalnie ja się nie nadaję do rozmawiania o porodach, oglądania porodów, opowiadania co się może dziać, itp. Wiem, ze muszę to przeżyć i to przeżyję, bo jestem wytrzymała - ale nie będę o tym gadać. Robiłam w życiu rożne rzeczy a szkoła rodzenia skojarzyła mi się z czymś takim - jakbym przed skokiem spadochronowym (a skakałam z 4000 metrów) chodziła przez 2 miesiące na wykłady o tym skoku i tam mi mówili, jak dobrze wyprostujesz nogi przy lądowaniu, to sobie ich na pewno nie połamiesz, jak nie będziesz otwierać ust w pierwszym etapie, to się nie zachłyśniesz powietrzem. Nie wiem, mnie to by na maksa zniechęciło i bym zrezygnowała ze skoku. Lubię iść na żywioł.
Ale za to kupiłam sobie w sklepie obok zajęć tunikę oversize asymetryczną za 40zł i myślę czy by sobie nie kupić jeszcze innego koloru, bo jest super.Lara 82, Angélique89, megg, Laurka lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:No 8 zł/h w żłobku to rzeczywiście paranoja bo za 10 zł/h znajdziesz nianię, która jest tylko dla twojego dziecka.
-
Ja glukozy z obciazeniem nie mialam jeszcze robionej na belly piza ze robi sie ja po 24 tyg moj gin tez cos mowil ze do 28 tyg ale ze Mala duzo przybiera to zrobimy wczesniej...
Wiec moje pytanie to kiedy robi sie ta glukoze?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Powiem Ci, że u mnie w firmie jest wiele mam i nie znam żadnej, która dała dziecko do żłobka. Te, którym rodzina nie mogła pomóc wszystkie miały nianię.
Bo jak twierdziły dzieciątko jak ma 7-8 miesięcy bo tak wcześniej wracały, potrzebuje miłości, bezpieczeństwa i takiego ciepła, a rozwijać się będzie jak pójdzie do przedszkola. Nie chciały żłobka bo chciały aby cała uwaga była skierowana tylko na ich dzieci i aby nie chorowały. Na bank wychorują się w przedszkolu, a antybiotyki od 7 miesiąca życia to nie jest ciekawe.
Wiem, że znaleźć dobrą nianię trudno ale nie popadajmy w paranoję, to co pokazują w telewizji nie zdarza się zbyt często. Jak dotąd wszystkie znajome były zadowolone ze swoich niań i nawet teraz gdy dzieci już w przedszkolu chcą czasem się z nianią spotkać
No ale to jest bardzo ważna decyzja w życiu, przede wszystkim zostawiasz z nianią swój największy skarb, a do tego wpuszczasz ją do swego domu
Każdy musi zrobić to co czuje -
Ja ze wzgledu ze prowadzilam zajecia dla maluchow w wieku okolo 3 lat stwierdzilam ze wole sie poswiecic i zajac moim dzieckiem...
Niestety jestem mega nieufna co do nian i zlobkow ale bede musiala przekonac sie do przedszkola ehh...
Niestety w Naszym miescie nie ma szans na zlobek moglabym wozic dziecko do krk jak bede w pracy ale to wszystko mija sie z celem, bedzie Nam moze ciut ciezej finansowo ale co zrobic cos trzeba wybrac
Gosiak ze Ty wyszlas ze szkoly rodzenia no nie ladnie nie ladnieGosiak, megg lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi