X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak mhm, w ten sposób.. no nic.. jakos trzeba to przeżyć :)

Kasia wlasnie mialam pytac gdzie sie podzialas :) tez lubie jesc te lody, mniam!

Ja bym zjadla tego ptasiego mleczka karmelowego.. mmm...

jak miło... chroniczny brak czasu a jestem na L4... ale ten tydzień mam zamiar miec spokojniejszy i pobuszować w internecie za ciuszkami dla malej...

nie no nie bede musiała iść po to plasie mleczko bo na niczym sie nie skupie...

co do kawy to właśnie widziałam o smaku toffi i zastanawiałam się czy rzeczywiście taki będzie miała fajny posmak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:43

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja ostatnio jadlam budyn o smaku toffi.. ale to nawet nie lezalo obok toffi :/

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, mam dokładnie to samo z moim mężem. Wziął sobie wolne na moją glukozę, bo mi pani powiedziała, że muszę tam siedzieć 3 (!!!) godziny i że jeszcze będę miała gin, ale nie wiadomo o której. Także mąż powiedział, że jedzie ze mną i będzie pilnował,żebym nie padła. I będzie mnie zagadywał,żeby mi czas szybciej minął :)

Jeśli chodzi o picie wody, to wypijam ponad 2 litry czystej wody (czasem więcej) , ale ja zawsze dużo piłam. Do tego czasem jakieś soki albo herbata, ale to zależy od dnia. Oczywiście denerwuje się czasem jak 3 raz w ciągu dnia biegnę do schowka po kolejną butelkę wody, bo przeczytałam,że jak się ma cukrzycę ciążową, to się wypija dużo wody, no ale jak mam to nic nie zrobię... A nogi i dłonie i tak mi puchną..

A sny... OMG... długa historia.. Jakiś czas temu mi się śniło, że dziecko wystawiło nogę, tak,że widziałam stópki i paluszki, aż tu nagle tą nogą przedziurawiło brzuch... (sic) No i było maleńkie i ogólnie jakieś problemy były.. A dzisiaj znów akcja z nogą - tym razem bez dziury w brzuchu, ale doszłam do wniosku, że jak już taka duża noga i już się nie mieści w brzuchu, to trzeba urodzić. No i urodziłam - w sensie - wyjęłam dziecko i karmiłam. Tym razem było już duże :) Dzisiejszy sen był usprawiedliwiony, bo wczoraj wieczorem Maks rzeczywiście wypychał mi nogę z boku brzucha , ale ten poprzedni to kosmos. Dodatkowo oczywiście po drodze milion snów o tym jak karmię i mi nie wychodzi, albo coś w tym stylu...

A wczoraj się poryczałam ze wzruszenia, bo mąż mnie zapytał, czy kocham Maksymiliana i ja mówię, że oczywiście i już się rozczulam i mówię, że nie umiem inaczej, bo on mi daje znaki i odkopuje jak go szturcham i wiem kiedy śpi i jaki jest duży, bo czuję w brzuchu, a on mi mówi łamiącym głosem, że też Maksia kocha ...
    no i pękłam :)

kasia_1988, Sue, Gosiak, Lara 82, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    wszędzie Cię pełno... zazdroszczę ze masz tyle energii...

Gosiu dobra jest ta kawa? jaki smak polecasz?
    Ja dzisiaj piłam pierwszy raz waniliową, mi smakuje, ma bardzo delikatny posmak wanilii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę do zoo z moim P.!! Jupi! Zobaczymy nowe afrykarium :) Może porobimy jakieś fotki, to Wam pokażę :)

We Wrocławiu znów piękna pogoda, więc chcemy skorzystać :)

Mój P. dziś rano też położył się koło mojego brzucha i też coś tam mówił :) Poważna rozmowa ojca z synem. A jak zaczął mówić "Opowiem Ci bajkę, jak kot palił fajkę" to dostał centralnie kopa w nos :P

Kochane te nasze dzidziulki :)

Angelcia, jak z tym echem serca u Twojej małej? Wiesz już coś?

kasia_1988, Fedra, Bietka, justta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio miałam sny niezwiązane z dziecki - tylko jakas wojna ;P Masakra - strasznie sie zmęczyłam tym snem.

przez ostatnie 3 noce po kilka razy boli mnie brzuch - takie mulenie, może trochę okresowe ale bez konkretnego miejsca. trwa to chwilkę i przechodzi. I tak 2-3 razy. troche męczące bo wtedy sie wybudzam. Juz od 5 dni nie biorę nospy, która miałam brać 3x dziennie i może dlatego. Nie wiem. Ale chyba wrócę do niej.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jutro ide, ale prenatalne wyszly bombowo :)

Kurde brzuch mi przed chwila stwardnial :/ po raz pierwszy chyba..

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia! Mnie się też ostatnio śniła wojna! A konkretniej nalot bombowy na moją rodzinną miejscowość! Masakra, obudziłam się nad ranem, zmęczona i spocona, a cały sen uciekałam i chowałam się w jakichś okopach.
    A czemu nie bierzesz nospy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie brałam bo nic mnie nie bolało, brzuch nie twardniał itp. nie chciałam sie faszerowac takimi ilościami nospy

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sue jutro ide, ale prenatalne wyszly bombowo :)

Kurde brzuch mi przed chwila stwardnial :/ po raz pierwszy chyba..

Angelcia, ja mam takie odczucie dyskomfortu jak się przemęczam ;/ Nie twardnienie, ale takie jakby wzdęcie. Połóż się i odpocznij, zrelaksuj się, może Tobie pomoże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem od czego to moge miec, bo dzisiaj od rana nic tylko leżę na zmiane z wedrowka do wc. Moze Adzie nie smakowal sok jablko-brzoskwinia haha :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje ostatnie sny to: stado pingwinów pod moją pracą i telewizja, która robi ze mną wywiad od kiedy te pingwiny się pojawiły, potem lew, który mieszka u kolegi i sobie chodzi, a ja się go nie boję.
    W międzyczasie karmienie piersią ;)
    Także wesoło :D

sebza, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Gosiak moj to juz sfiksowal powiedzial ze w dzien badania glkozy On bierze wolne bo co z tego ze bede siedziec w labo przeciez te panie nie beda siedziec ze mna ;)
    Moj maz strasznie dba zebym sie nie przemeczala martwi sie jak cos mnie boli nie lubi jak chodze sama po sklepach bo juz brzuszek duzy i ze slabo mi sie moze zrobic i tak caly czas ;)
    Ale kocham go za ta opiekunczosc ;)

Ja mam to samo :-)zawsze każe czekać i po pracy razem gdzieś jedziemy. Nie lubi żeby gdziekolwiek sama się ruszała :-)
    No i codziennie po obiedzie telefonik jak się czujemy :-)
    Wiem, że się bardzo martwi żeby wszystko było OK. Choć bardzo nie lubi jak mu jakiekolwiek czarne scenariusze opowiadam, to wtedy jest bardzo zły, że w ogóle sobie tym głowę zaprzątam :-)

sebza, Fedra, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się śnią same straszne sny, takie, że wolę sobie nie przypominać i nie pamiętać. I zauważyłam, że jak się objem na noc, to potem właśnie mi się głupoty śnią.

Ja ogarnęłam dom, zjadłam ptasie mleczko i idę jeść obiadek, bo niedługo wyruszam na uczelnię :)

PS. poparzyłam sobie rano jęzor herbatą, eh!

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wczoraj położyłam się z cebuszką choć mi trochę nie pasuje narazie czuję się straszne skrępowana. Ja w nocy zmieniam pozycję z prawej na lewą tak z 7-8 razy i mi ona przeszkadzała. Więc wróciłam do mojego jasia między nogami i kołdry pod brzuch bo mi trochę brzuch ciągnie w dół jak leżę na boku, że muszę coś podkładać, bo mam taki brzuszek jeszcze nie rozlany na boki.

No ale jak mój mąż zobaczył, że wynoszę cebuszkę to nieśmiało stwierdził, że się do niej przytuli :-) No i na razie okazuje się, że mój mąż z nią będzie spać :-) :-) :-)

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie pasuje z tego względu, że jak się z nią ułożę to nie mam możliwości za dużej zmiany pozycji i śpię cały czas na lewym boku - tak jak zalecają ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś pomysły na obiad dzisiaj? hmm... moze jakas ryba... nie mam pomysłu. pomóżcie.

jak się nalatam to tez mam taki dyskomfort w brzuchu ale nie bol... moze magnez lub nospa pomoze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:49

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój P. tak samo na mnie krzyczy jak czytam o jakichś powikłaniach. A ja nie czytam o tym, bo szukam itd. tylko np. ostatnio moja znajoma wrzuciła na fb artykuł o dzieciach z FAS, to mu pokazałam.

Słoneczna, ponownie przywołuje Cię do porządku z tymi stresami!! Jak się będziesz stresować przez całą ciążę, to Maciuś też będzie zestresowany. To wojownik, pokazał Ci to przecież jak byłaś w szpitalu! Serducho ma silne, większy o tydzień, a Ty ciągle się martwisz. Ciesz się tą ciążą, myśl pozytywnie - to przyciąga pozytywne!
    W czwartek wizyta, to się pewnie uspokoisz, ale do tego czasu za każdym razem, jak coś się będziesz stresować, to ja Cię tu do porządku przywołam :) :*

Gosiak lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że zalecają na lewym boku, ale ja nie wiem jak to jest u mnie bo ciężej mi się oddycha na lewym boku i czasem ścierpnie mi ręka.
    Zawsze tak miałam, że nie mogłam na lewym boku i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Oczywiście z rozsądku staram się ale całej nocy bym nie wytrzymała bo bym się chyba udusiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 12:52

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    jakieś pomysły na obiad dzisiaj? hmm... moze jakas ryba... nie mam pomysłu. pomóżcie.
    Ja dziś mam pieczeń z wczoraj w sosie a do tego ziemniaczki z zasmażaną kapustką i marchewką na ciepło, mniam. Zaraz się zabieram, bo te dwie bułki już dawno strawione :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ