Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara 82 wrote:No i wczoraj położyłam się z cebuszką choć mi trochę nie pasuje narazie czuję się straszne skrępowana. Ja w nocy zmieniam pozycję z prawej na lewą tak z 7-8 razy i mi ona przeszkadzała. Więc wróciłam do mojego jasia między nogami i kołdry pod brzuch bo mi trochę brzuch ciągnie w dół jak leżę na boku, że muszę coś podkładać, bo mam taki brzuszek jeszcze nie rozlany na boki.
No ale jak mój mąż zobaczył, że wynoszę cebuszkę to nieśmiało stwierdził, że się do niej przytuliNo i na razie okazuje się, że mój mąż z nią będzie spać
No identycznie, jak u mnie! Ja korzystam z cebuszki w dzień. Siedzę, poleguję i za każdym razem dobrze mi z nią, ale w nocy muszę mieć podłożoną kołdrę pod brzuch,a cebuszka jest za gruba w tym miejscu, żeby ją tak ładnie podłożyć. Za to mąż przesypia z nią całe noce w jednej pozycjiZdecydowanie bardziej sprawdziłaby mi się taka poducha:
http://www.baby-walz.ch/Schwangerschaftskissen-600032.html?group=125162933912
ale doszłam do wniosku,że nie będę już wydawać na nią kasy, bo jak mąż się nie rusza całą noc, jak śpi przytulony do cebuszki, to ja mogę sobie manewrować kołdrą jak mi się podobaFedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Matko kochan jakie Wy macie sny, polecam poczytanie przed snem jakuejs bajki dla dzieci i nie ogladanie tv
Ptasie mleczko dostalam jest czekoladowe w bialej polewie z wiorkami czekoladowymi ale nadziewane mietowki byly boskie
Wczoraj jak Natka sie srednio ruszala to zaczelam jej czytac Malego Ksiecia ale mi brzuch zaczal latac i teraz nie wiem czy jej sie podobalo czy nie...
Aha jesli nie czujcie ruchow to podraznijcie pepek moja od razu zaczyna szalec
Dzisiaj mial byc zupka na obiad ale zaraz jade do gina bo mi przesuneli na wczesnij wizyte...
Aha i ja spie na plecach tedy i brzuch nie boli i oddychac mozn normalnieten lewy bok to chyba przereklamowany choc z tego co sie dowiedzialam to chodzi o zyle glowna ehh
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ja również śpię z kołdrą między nogami i pod brzuchem. A co do pozycji to śpię na lewym boku, na prawym boku, na plecach. W zależności jak mi wygodnie
Jak bym miała cały czas spać w jednej pozycji to chyba bym odleżyn dostała
u mnie schaboszczak z ziemniaczkami i sałata zielona z sosemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:11
kasia_1988 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja już jestem po wizycie. Z maluchem wszystko ok, ma około 650 g, rozwija się prawidłowo. Tylko łobuz nie chciał buźki pokazać i lekarz nie mógł sprawdzić dokładnego zarysu twarzy... Wg USG ciąża jest o 2 tyg młodsza, lekarz mi powiedział, że to jest około 24 tydz i ja też przy tym zostaję
Ja dziś jadłam naleśniki z mąki orkiszowej z powidłami śliwkowymi i jogurtem. Od kilku dni chodzi za mną rosół, więc chyba muszę go w końcu ugotowaćMężowi zrobiłam wczoraj lasagne i na dzisiaj mu wystarczy, więc też zadowolony będzie ;p
Postanowiłam też upiec ciasto marchewkowe:)
Angelcia ja takie skurcze mam codziennie, były dni, ze miałam chyba ich z 7 lub 8, moja gin powiedziała, żebym w takich sytuacjach brała no spę 2tabl, 3 razy dziennie.
Wody piję sporo, czasami organizm sam dopomina się więcej wtedy mam ochotę na sokiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 13:33
kasia_1988, lula88, sebza, Gosiak, Sue, Lara 82, megg, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Sue mysle pozytywnie ale jak czuje bulgotanie tak nisko to mysle ze to cos zlego!
dzis oglaldalam Porody jeden odcinek- zawsze placze jak juz sie dziecko rodzi
na obiad? chodzi za mna pomidorowka juz-ale jak cos to jeszcze polecam leczo poki sa warzywa:)
a ja mam kurczaka tylko do podgrzania i suroweczke:) dzis nic nie gotuje:)
a i dokupilam Pregne DHA:)
ostatnio w jakiejs gazecie typu Mamo to ja byla taka rekalama:
chcesz urodzic geniusza?kup Pregna DHA:) jakos tak
haha
a tak serio kupilam Pregne bo gin zalecil brac Pregne plus wiec juz chcialam z tej samej serii:) -
Słoneczna, mnie mały też często kopie bardzo nisko, a za minutę jest koło pępk
Dzidki mają jeszcze dużo miejsca, to mają u nas w brzuchu jak na hali sportowej
Ja biorę femibion, ale nie regularnie. Biorę DHA, bo mało ryb jem, pozostałe witaminy staram się dostarczać pożywieniem
Właśnie jem rosołekA jutro będzie pomidorowa z ryżem.. Mmmm
-
A ja po obiadku, pyszny był
Zastanawiam się po co niektórzy cukiernicy psują dobre ciastka skórką pomarańczową, od dziecka jej nie lubię i zawsze ubolewam jak można zepsuć ciasto...
Ja biorę omegamed DHA - bo ma DHA z alg morskich a nie z ryb, gdzieś kiedyś czytałam, wtedy jest pewność, że się nie zażywa rtęci z oleju rybiego, ale nie wiem czy są to potwierdzone informacje.
http://www.omegamed.pl/zagrozenia-zwiazane-ze-spozywaniem-kwasow-omega-3-pochodzacych-z-ryb-morskich/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 14:00
Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kobietki na weekend byla u mnie siostra zobaczylam siostrzenice
ale jest sliczna taka do wycalowania caly czas probowalam cos kolo niej robic jadla i psala i tak caly czas byly chwile ze patrzyla na nas wtedy cos sie do niej mowilo ale juz nie moge sie doczekac lutego
Vel, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Gosiak, dopiero 2 tygodnie minęło :o Ja myslalam, ze juz ze 3 spokojnie.. Ciagnie mi sie ten czas jak flaki z olejem, a niby 2 trymestr leci szybciej.
Sloneczna tez mi tak czasem bulgota, napiera na pęcherz (może takie uczucie jakby swędziało? w każdym razie tak dziwnie), ale to zdarza się w nocy. Wydaje mi sie, ze Ada tak sie uklada i okupuje pęcherz i inne partie.
Spokojnie i nie fiksuj, bo Maluch bedzie tez mial zly humor!
wybralas imie?
-
Pia Gizela wrote:Ja jeszcze nie miałam zleconej glukozy, ale widziałam w laboratorium u mnie kobitkę, której pozwolili wycisnąć cytrynę do tego "napoju", więc liczę, że i ja będę mogła
Gosiak i jak książka, ciekawa?
Pani mowila, ze jak sie nie bedzie mozna wytrzymac to mozna odrobine wcisnac ale lepiej nie
jesli cytryna moze zaburzyc wynik badania to chyba nie ma sensu jej wciskac.. bo co jesli jest jakas nieprawidlowosc a przez glupia cytryne jej nie wychwyci?
-
Gosiak wrote:Są różne rodzaje testów obciążenia glukozą, wszystkie jednak mają podobny schemat:
badanie krwi na czczo;
wprowadzenie glukozy do organizmu (wypija się roztwór glukozy w wodzie);
kolejny pomiar poziomu glukozy we krwi po godzinie;
w zależności od testu - kolejne badanie krwi po 2 godzinach.
a co jak ja mialam tylko dwa, przed i po 2h? -
*Sylwia wrote:Cześć!
Jak anleżę do średniowysokich - 174/175cm a mój Ł jest w zasadzie mojego wzrostu ( może 1cm niższy) i mi to nie przeszkadza bo jest baaardzo męski ;]
Oglądałam w weekend wózki i powiem wam że xlander jest mało zwrotny w stosunku do inncyh wózkiów. Bebetto znacznie lepszy. Oglądałam na żabiance wózem emmaljunga - baaardzo wygodne tylko strasznie drogie więc na pewno nie kupię. Tako tez są zwrotne
Mam w bdygoszczy upatrzony sklep z akcesoriami dzieckowymi i wózkami polskiej firmy. I jak tylko będzie fajny to zainwestuję w rodzimą firmę ;]
Nawet nie zauważyłam że belly zaznaczył mi 6-ty miesiąc ;]
Wydawało mi się że 6 zaczyna się od 24 tygodnia ???? kompeltnie juz sie nie orientuję jak to jest liczone ;]
Dzisiaj o 20 mam połówkowe
6miesiac to polowa 22 tygodnia z suwaczka
czyli jakis 22tydzien i 3, 4 dzien z suwaczka czyli ukonczony
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:Sylwia u was bedzie Cyryl?
ja tez roznie spie
nie ;] Na razie ma takie przezwisko nadane przez siostrę od skrótu crl. nie wiemy czy dziewczynka czy chłopiec.
Ale nasze faworyty to Grzegorz Antoni albo odwrotnie, albo Maria albo Aniela
Na razie to wybraliśmy, decyzji ostatecznej jeszcze nie ma -
nick nieaktualny