X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak dzisiaj widze, ze energicznie - wszedzie Cie pełno :D
    hehe :)
    Podejrzewam, że zaraz pójdę spać :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja słyszałam od lekarzy i deitetyków że nie chodzi tylko o picie 2l wody ale generalnie dostarczanie płynów. to mogą byc soki, herbaty, zupy itp. pomijam tutaj cukier.
    Jasne, ważne, żeby nie czarna herbata tylko jakaś owocowa czy ziołowa, bo czarna wysusza i odwadnia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Ja dziś wypiłam mój napój, o którym zapomniałam ostatnio - woda z miodem i sokiem z cytryny :) Zawsze wypijałam to na czczo, pomagało mi to zawsze na trawienie i ogólne samopoczucie ;)

Gosiak i jak po tej glukozie? Tyle cukru masz w sobie teraz, że nie dziwne, że masz tyle energii :)

Co do picia w ciąży - ja zawsze dużo piłam wody. Miałam taki nawyk, że wszędzie z butelką wody. Teraz jak jadę do miasta, to muszę mieć małą butelkę, bo jak nie piję, to od razu mi słabo. Ale Gosiak dzięki za to zestawienie, będę o tym pamiętać.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące! Żeby maluszki były zdrowe, a te wstydnisie, niech się ujawnią i wypną dupką :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Gosiak i jak po tej glukozie? Tyle cukru masz w sobie teraz, że nie dziwne, że masz tyle energii :)

Co do picia w ciąży - ja zawsze dużo piłam wody. Miałam taki nawyk, że wszędzie z butelką wody. Teraz jak jadę do miasta, to muszę mieć małą butelkę, bo jak nie piję, to od razu mi słabo. Ale Gosiak dzięki za to zestawienie, będę o tym pamiętać.
    Właśnie, to zestawienie daje do myślenia. Na mnie największe chyba wrażenie zrobiło to, że jak mało pijemy, to dzieciak musi we własnym moczu siedzieć. Brrr
    A glukozę da się przeżyć :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:*
    Dotarła dzisiaj do mnie kurtka/płaszczyk krótki z allegro, którą wygrałam na licytacji za 74 zł z przesyłką. JEST SUPER!!! Już nie potrzebuję żadnej kurtki ani płaszcza na zimę. Nie spodziewałam się, że przyjdzie taka ładna i będzie tak leżeć. Na zdjęciu wyglądała o wiele gorzej.
    To jest taka kurtka tylko w kolorze czarnym, z happymum. Ma dwa zamki do regulacji.
    http://www.happymum.pl/sklep3/j357c,plaszcze_kurtki,1380-casmiro_grey_jacket.html

Gosiak, Fedra, Penelope, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja jeszcze nie miałam zleconej glukozy, ale widziałam w laboratorium u mnie kobitkę, której pozwolili wycisnąć cytrynę do tego "napoju", więc liczę, że i ja będę mogła :D

Gosiak i jak książka, ciekawa?

Moj maz sie smiej ze na badaniu glukozy bede w 7 niebie bo lubie slodkie a jak u dentysty mialam spadek cukru i stracilam przytomnosc pani dala mi czysta glukoze do wypicia uprzedzajac ze jest mega slodkie a ja tego w ogole nie poczulam ;)

A i zeby nie bylo nie mam problemu z cukrem ale zawsze musze miec cukierka w kieszenie w razie W ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Moj maz sie smiej ze na badaniu glukozy bede w 7 niebie bo lubie slodkie a jak u dentysty mialam spadek cukru i stracilam przytomnosc pani dala mi czysta glukoze do wypicia uprzedzajac ze jest mega slodkie a ja tego w ogole nie poczulam ;)
    ;)
    A mój to mnie prawie nie chciał puścić na to badanie jak się dowiedział, że tyle na czczo będę musiała siedzieć. Ja z tych co jak otworzą oko, muszę coś zjeść - czy w ciąży czy nie. Dopytywał kilka razy czy naprawdę muszę robić to badanie.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a w ilu ml wody rozrabiana mialas glukoze? Bo mnie dzisiaj pielegniarka mowila, ze w szklance :o nie za malo?

• justta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie dzisiaj drugi dzień jelitówki, zdycham jednym słowem, ale dużo piję i mam nadzieję że jutro już przejdzie

Powodzenia na wizytach

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak a w ilu ml wody rozrabiana mialas glukoze? Bo mnie dzisiaj pielegniarka mowila, ze w szklance :o nie za malo?
    Miałam w kubeczku plastikowym, ale takim większym - nie 200ml tylko koło 250.
    Dodatkowo mi przyniosła drugi kubeczek do popicia i powiedziała, że teraz popić mogę jeszcze sobie na korytarzu, ale od razu. Bo później przez 2h nic pić i nic jeść.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak moj to juz sfiksowal powiedzial ze w dzien badania glkozy On bierze wolne bo co z tego ze bede siedziec w labo przeciez te panie nie beda siedziec ze mna ;)
    Moj maz strasznie dba zebym sie nie przemeczala martwi sie jak cos mnie boli nie lubi jak chodze sama po sklepach bo juz brzuszek duzy i ze slabo mi sie moze zrobic i tak caly czas ;)
    Ale kocham go za ta opiekunczosc ;)

Gosiak, Januszkowa, justta, sebza, Penelope, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole witam sie z wami i lece zrobic sobie kawe dodatkowo w lodowce znalazlam ptasie mleczko i mietowki nadziewan mniam :D

Gosiak, justta, Januszkowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam tak samo:) pierwsze o czym rano mysle, to śniadanie :) i musze zjesc, bo mi niedobrze od razu :)
    Dzis zapomnialam eurhyroxu wziac niestety :/

Ja nie wiem jak wytrzymam te 2 h, bo to ruszac tez sie podobno nie wolno :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, ja mam tak samo:) pierwsze o czym rano mysle, to śniadanie :) i musze zjesc, bo mi niedobrze od razu :)
    Dzis zapomnialam eurhyroxu wziac niestety :/

Ja nie wiem jak wytrzymam te 2 h, bo to ruszac tez sie podobno nie wolno :(
    Ja byłam kilka razy siku, więc trochę ruchu było :p
    Ale naprawdę, myślałam, że będzie dużo gorzej, że najpierw zwymiotuję a potem mi się słabo zrobi albo na odwrót ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień idę na tą glukozę też nie wiem jak ja tam wysiedzę te 2h

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy dużo nie piłam. Czasami zmuszam sie do wypicia 2l wody ale nie zawsze daję radę. Zazwyczaj piję 3-4 kubki herbaty i jakies soki. średni 1,5-2 l dziennie dam rade. Ale zdarza się że tylko litr. I nie moge sie zmusić

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny po długim czasie nie odzywania się- jakiś 10 dniach... Jednak 2 wesela podrząd to dużo dla mnie... ale jestem z wpisami na bieżąco. mam ostatnio fazę na lody z maka zwykle smietankowe mogłabym je jesc codziennie... ale staram się ograniczać i jem co 2,3 dni....hehe...

moja maleńka daje o sobie znać coraz mocniej co mnie bardzo cieszy.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...

Freda za to ptasie mleczko chyba Cie uduszę... chodzi za mna od 3 dni a juz wczoraj udało się mi nim zapomnieć... aj....

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mhm, w ten sposób.. no nic.. jakos trzeba to przeżyć :)

Kasia wlasnie mialam pytac gdzie sie podzialas :) tez lubie jesc te lody, mniam!

Ja bym zjadla tego ptasiego mleczka karmelowego.. mmm...

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jestem w domku, po drodze (najedzona :P) zaliczyłam rossmana i uzupełniłam zapas facelle i weszłam pooglądać botki lasockiego w CCC, byłam też w Reserved i jeden sweter wpadł mi w oko. Muszę go oblookać online jeszcze i napisać do koleżanki, która pracuje w LPP i ma duże zniżki.
    Z botkami poczekam aż przyjdzie kurtka i sukienka, pójdę tak ubrana i wtedy coś dobiorę, ale jest spory wybór.
    Zaraz robię sobie mama coffe - waniliową :)

wszędzie Cię pełno... zazdroszczę ze masz tyle energii...

Gosiu dobra jest ta kawa? jaki smak polecasz?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja mam te kawe o smaku toffi - mnie smakuje:)

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ