Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A mój mąż kupił to ciastko sobie i ten sernik na zimno, bo jak stwierdził, jakby miał taką zachciankę wieczorem. Sernik już jadł - mówił, że średni. A na ciastko z mikrofali jeszcze nie miał zachcianki;P
Idę robić śniadanie! Najwyższa poraFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo racja, dziwne uczucie, ale da sie przezyc. Dla pocieszenia mnie jest dzis mega niedobrze..
Co do tego ciastka to tak jak mowilam robilam je kiedys sama w domu i trzeba kakao, ocet, olej, proszek do pieczenia (...) Ogolnie zaden specjal..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 08:35
-
Gosiak spoko, jeszcze sobie przeczytasz na L4:) teraz na forum jest sniadanie to mozesz tez posiedziec;)
ja juz zjadlam kanapki z poledwica i papryczka czili:)
MOja tesciowa robi taka papryczke do kanapek: kroi drobno papryczke i zalewa olejem z pestek z winogron i tak sobie smaruje to po wedlienie:)
papryczke pakuje w male sloiczki:) i tak pare dni jest dobre
no i 2 kawalki sernika:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 08:39
-
Patrycja20 wrote:Laski co polecacie na przeziębienie ? Obudzilam się z bólem gardła i katarem...
https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/mam-katar-kaszel-i-bol-gardla-w-ciazy-jakie-sa-domowe-skuteczne-sposoby-na-przeziebienie-w-ciazy,13.html
a na gardlo chyba Prenalen jest do ssania- jest tez syrop Prenalen dla kobiet w ciazy
ja pewnie bym jadla czosnek na kaapkach- herbate z malinami, cytryna miod...
-
Gosiak wrote:No, to już wypiłam, dało się przeżyć, na czczo cukier 82 - sprawdzała glukometrem. I mówiła, że kiedyś babki wciskały cytrynę a teraz jest to zabronione, bo zaburza wyniki.
ja mialam na czczo 81
tez mowila mi ze cytryny nie bardzo
ale jak to drugie pobranie? ja mialam tylko przed i po 2h
-
Są różne rodzaje testów obciążenia glukozą, wszystkie jednak mają podobny schemat:
badanie krwi na czczo;
wprowadzenie glukozy do organizmu (wypija się roztwór glukozy w wodzie);
kolejny pomiar poziomu glukozy we krwi po godzinie;
w zależności od testu - kolejne badanie krwi po 2 godzinach. -
Vel kupiłam to ciasto karmelowe. Zobaczymy czy dobre zrobię jak mnie najdzie na słodkie, narazie mam sernik od teściowej.
Dziewczyny od kilku dni mam okropne sny ze krwawie itp masakra:-( a naprawdę staram się myśleć pozytywnie ale widzę ten wewnętrzny strach cały czas we mnie siedzi.
W śr połowkowe może po mi przejdzieVel lubi tę wiadomość
-
teraz jak megg napisalas o tych snach to mi sie przypomnialo ze dzis tez taki sen mialam- na majtkach mialam krew ale odchylilam bluzke do gory a tam caly brzuch czerwony i nad pepkiem mala dziurka i sie saczylo:)
nie wiem skad to sie bierze - podswiadomosc walczy ze strachem, nie ma co:)megg lubi tę wiadomość
-
Niezłe te sny macie dziewczyny, nie ma co... Mi się już dwa razy śniło karmienie piersią, ze 2-3 razy, że maluszek był już w domu i sobie leżał spokojnie, raz, że o nim zapomniałam i taka nagle panika, że nie karmiłam od długiego czasu i co ze mnie za matka!
megg lubi tę wiadomość
-
Słoneczna ja już przed ostatnia wizytą jak mówiłyście o ruchach to miałam takie wrażenie bąbelków ale uderzających w macicę od środku lub w odbyt. I strasznie mnie to stresowało.
Ale jak pojechałam i z szyjką było Ok i wszystko ok.
I gin mi powiedziała, że to mogą być takie subiektywne odczucia ruchów płodu. Jak tam np. kopnie lub ruszy. No bo dziecko rusza nas z każdej strony nie tylko po zewnętrznej brzucha
Tak sobie tłumaczę, choć to jest właśnie średni przyjemne i od razu zaciskam tam wszystko na dole bo mam schiz czy mi nic nie wyskoczysłoneczna 85 lubi tę wiadomość