Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym ciastkiem to nie powiem może bym zjadła, ale jakoś straszną chemią mi to zalatuje. No jak może w minute w mikrofali i w ogóle.
No ale z moimi problemami gozowo jelitowymi to ryzykować nie będę. Mam serniczek z toffisłoneczna 85, cath, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mnie się bardzo rzadko coś śni, ostatnio śniło mi się, że pojechaliśmy nad jezioro ale nie wiem z kim byłam, była nas 3 jakaś dziewczyna i jakiś chłopak.
I nagle on przyszedł do nas i mówi chodźcie za mną, no i my poszliśmy za nim, a on nas tak blisko jeziora za drzewem schował i mówi bądźcie cicho. My nie wiedziałyśmy o co chodzi, on nie chciał straszyć, ale jak się wychyliłyśmy to zobaczyłyśmy wilka który czyhał na nas. No i z przerażenia się obudziłam.
No to mój najstraszliwszy sen jaki miałam ostatnio i niech tak zostanie
Choć ciekawe co on znaczy bo te senniki to każdy co innego powie
-
Z piciem Gosiak to ja przed ciążą bardzo mało piłam. Czasami łapałam się na tym, że może z 2-3 kubki dziennie.
Wiem, że teraz trzeba dużo. Ale ja tak nie liczę na litry. Bo wód butelkowych nie piję bo mi nie smakują w ogóle. Tylko przegotowaną wodę.
I staram się żeby dziennie wypić 6 kubków. Tak sobie liczę.
Choć na czczo dużo piję dla lepszej przemiany. I jakoś rano chce mi się pic i już dziś były 3 kubki, więc do wyrobienia mojej normy zostały jeszcze 3 więc pewnie dziś ogólnie będzie więcej(wszystkich płynów)
-
słoneczna 85 wrote:a to meblujecie cale miezkanie? czy wymieniacie meble? bo mowilas ze naroznik itd?
Sofę wymieniamy na narożnik- stara pójdzie na działkę na wsi. Stołu nie mamy tak samo szafy w sypialni. Mieliśmy tylko komodę ( mieszkamy tutaj prawie 2 lata). Generalnie przyjście na świat małej to taki "bodziec" do odświeżenia mieszkania. Czeka nas jeszcze remont przedpokoju. Już mam dość życia wśród kartonów i worków z ciuchami ;/ ale jak jutro szafa przyjedzie to będe mogła układać rzeczy, więc i miejsca się trochę zrobisłoneczna 85 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Słoneczna jak byłam 3 tyg temu to lekarz powiedział, że ciąża jest za młoda żeby mógł zrobić szczegółowe pomiary...( wg usg był 20 tydz) Sprawdził te podstawowe oczywiści. No i dlatego idę dzisiaj
Ja też będę miała 3 pobrania przy teście obciążenia glukozą.
Co do snów to ja mam bardzo kolorowe sny, generalnie zawsze coś mi się śniło, ale teraz to już przesada;)
Lara mój maluch też ostatnio mniej kopie, właściwie ok kilku dni, ale rusza się czasami i to czuję, więc spoko
Ja na śniadanie zjadłam kanapki z jajkiem ogórkiem zielonym, papryką zieloną, natka pietruszki, kiełkami rzodkiewki i sałatą i popiłam to wodą z cytryną ;p Takie śniadania lubię najbardziej- im więcej zieleniny tym lepiej:D
Ja jak czuję, ze choroba mnie łapie to piję herbatę z miodem i cytryną i daje radęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:44
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A ja mam tak, że mój organizm daje mi znaki
Tzn kiedy za mało wypiłam to albo strasznie zachciewa mi się pić albo zaczynam "czuć" nerki, więc sięgam po wodę. Tak samo jak mi czegoś brakuje. Np. teraz mam ochotę na mięso, wędlinę, parówki czyli brakuje mi żelaza- bo chce mi się mięso. Innym razem mogłam główkami jeść sałatę.
Ostatnio też napadło mnie na jogurty naturalne i sery- czyli mój ogranizm domagał się wapniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:47
Pola
Hania -
nick nieaktualnyCześć!
Jak anleżę do średniowysokich - 174/175cm a mój Ł jest w zasadzie mojego wzrostu ( może 1cm niższy) i mi to nie przeszkadza bo jest baaardzo męski ;]
Oglądałam w weekend wózki i powiem wam że xlander jest mało zwrotny w stosunku do inncyh wózkiów. Bebetto znacznie lepszy. Oglądałam na żabiance wózem emmaljunga - baaardzo wygodne tylko strasznie drogie więc na pewno nie kupię. Tako tez są zwrotne
Mam w bdygoszczy upatrzony sklep z akcesoriami dzieckowymi i wózkami polskiej firmy. I jak tylko będzie fajny to zainwestuję w rodzimą firmę ;]
Nawet nie zauważyłam że belly zaznaczył mi 6-ty miesiąc ;]
Wydawało mi się że 6 zaczyna się od 24 tygodnia ???? kompeltnie juz sie nie orientuję jak to jest liczone ;]
Dzisiaj o 20 mam połówkowe -
nick nieaktualnyDzisiaj jechałam do pracy autobusem. Od rana miałam mdłości - może z głodu. Także ledwo szłam żeby nie rzygnąć. A w autobusie wszytskie stare babki gapily się na brzuch i nic. Nawet dupy nie ruszyły żeby ustapic miejsca - nic. A ja stałam koło nich - eytrzesło mnie solidnie także miałam juz wszytsko na wysokości gardła - miały szczęście ;P
Jestem już dobre +8kg
Nie przeszkadza mi to jak wyglądam. Był moment że cycki zrobiły sie większe a teraz przy brzuchu już się takie nie wydają ;] ehhFedra lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja miałam przed, po godzinie i po dwóch. Moja ginka wyraźnie podkreślała, że mają być 3 wyniki do krzywej cukrowej.
Nawet panie w laboratorium się mnie pytały czy mam wciśnięta cytrynę bo łatwiej wypić a bez cytryny często kobiety zwracają.
-
A właśnie odnośnie ustępowania miejsca.
Angelcia jak jest u Ciebie w laboratorium.U mnie kobiety w ciąży mają pierwszeństwo więc ostatnio weszłam i oznajmiłam, że wchodzę bez kolejki i koniec. Nie chciałam czekać w tych zarazkach a byłam akurat w lab. które jest przy przychodniGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara u mnie takie uprzejme Sucze sa na osiedlu, ze by Ci nawet bulke z reki wydarły, bo jest lepiej wypieczona niż ta, którą same wybrały. Znieczulica straszna, nawet nie wyjeżdżam z hasłem ciązowym, bo one mi powiedza, ze sa stare i schorowane, ze swoje przezyly
Wiec wole te 20min posiedziec w ciszy niz 20 minut sluchac slodkiego pierdolenia - doslownie.
Zeby bylo smiesznie na to badanie poszla ze mna mama i wzielismy psiaka zeby sie przeszedł - wiadomo mama nie wchodzilapies nawet nie wszedl na przychodniane schody a jakas starucha sie drze, ze z psami sie tu nie przychodzi.. o matko.. z takim ryjem rozdartym tez sie nie przychodzi - powiedzialam jej, zaczynam miec dosc
Podobno mlodziez taka niewychowana, a te delikwentki to juz w ogole. Ludzie sie smiali, no bo co innego..
Jakos jak babsztyle wchodza z psami do biedronki to nikt nie kwiczy.. A jak staruchy dokarmiają bezdomnych pijakow to jest spoko -
nick nieaktualny
-
Jestem w domku, po drodze (najedzona
) zaliczyłam rossmana i uzupełniłam zapas facelle i weszłam pooglądać botki lasockiego w CCC, byłam też w Reserved i jeden sweter wpadł mi w oko. Muszę go oblookać online jeszcze i napisać do koleżanki, która pracuje w LPP i ma duże zniżki.
Z botkami poczekam aż przyjdzie kurtka i sukienka, pójdę tak ubrana i wtedy coś dobiorę, ale jest spory wybór.
Zaraz robię sobie mama coffe - waniliowąFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Fedra, co do opuchlizny, może ciut za mało pijesz?
Ja słyszałam od kilku lekarzy, że jak się puchnie i woda się zatrzymuje w organizmie, to musimy więcej pić.
Ja pije bardzo duzo min 1,5 l wody plus soki i herbaty tu bardziej kwestia juz wagi czyli 82 kg
Ale luz dla mojej Natusi wszystko udzwigne
Gosiak lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny