Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, to forum nie jest prywatne i każdy może wszystko przeczytać, zobaczyć. Mówiłam już na początku, jak tworzyła się ta lista, że to nie jest dla mnie dobry pomysł,żeby wpisywać tyle swoich danych (stąd ja większości nie wpisałam). My się możemy polubić, albo nie, bardziej zwierzać i otworzyć , albo pisać enigmatycznie, ale musimy pamiętać, że to wszystko jest do publicznego wglądu.
Tak samo znajomi jeśli znają Waszą datę porodu i np. imię jakie chcecie dać dziecku, albo miasto, to spokojnie mogą Was znaleźć wpisując te dane w google, a jak ktoś pisze dużo o prywatnych sprawach to tym bardziej ten znajomy może mieć ubaw.
Ja wpisałam w wyszukiwarkę datę porodu i imię mojego dziecka i miejsce zamieszkania i wyskoczyło wszystko.
Anonimowe jesteśmy tylko pozornie.
A jeśli chodzi o tego dowcipnisia, to ja bym to olała. Nie ma sensu zwracać na takie coś uwagi. Nic nam się nie stanie, jak tej listy nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:33
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dlatego ja nie wrzucam swoich fotek z twarza
Na fb nie ma zadnego mojego ciazowego zdjecia... juz dawno z dziewczynami z ovu zrobilysmy sobie tajna grupe na fb i tam wrzucamy swoje zdjecia i dzieciaczkow... niestety to forum mozna czytac bez logowania i juz nie raz bylam swiadkiem przykrych sytuacji dlatego zmizna nickow mnie tak bawi
Dobra kawa wypita moze bym cos posprzatala ale jako "bezrobotna bez perspektyw" moze najpierw cos zjem
No i czekam na info z wizyt i oczywiscie same pozytywne wiesciGosiak, megg, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vel wrote:no coś Ty, we Francji masz endo z Gdyni?
fajnie
Ja mialam dawke 50, pozniej endo kazala mi brac na przemian 50 i 75 ale na forum tarczycowym wycztalam ze to nie jest dobry pomysl bo zadna zdrowa tarczyca nie dziala w taki sposob, ze raz tyle a raz tyle.. i mi przepisala 75 i kazala brac no i na kazdej wizycie mi rosnie TSH... najpierw z 4,41 spadlo do 1,126 bodajze, potem 1,6 a teraz 1.9 a NIGDY nie pominelam dawki i staram sie czekac po tabletce godzine do dwoch a nie pol godziny, wiec wchlaniac sie powinna dobrze a mimo to TSH rosnie...
Tzn. raz do roku jeżdzę na konsultację do Polski a tak to przesyłam mu wyniki i konsultujemy się przez internet. Teraz podczas ciąży wysyłam mu co miesiąc. Nie ufam tutejszym lekarzom dlatego wolę konsultować się z moim polskim endo. Cały czas jestem z nim w kontakcie i on prowadzi moją ciążę.
Co do wyników, każda z nas inaczej reaguje na leki. Moje wyniki nie wzrastają aż tak szybko i nie wahają się bardzo. Mój lekarz uświadomił mnie też, ze zapotrzebowanie na lewotyroksynę spada gdy jest cieplej. U mnie do tej pory jest powyżej 20 stopni więc tez inaczej. Jak się ochłodzi to automatycznie zapotrzebowanie wzrośnie. Często dlatego zimą mamy inne dawki niż latem. Czekam zawsze pół godziny, aż tak długo jak Ty o pustym żołądku bym nie wytrzymałaNie wiem jak u Ciebie ale mi lekarz ciągle przypomina, żebym suplementowała się jodem, co najmniej 200 mcg, to podobno bardzo ważne przy niedoczynności. Normalnie jodu w takich dawkach nie powinnam spożywać bo mam Hashimoto ale przy ciąży jest nieco inaczej.
-
Ja facebooka mam. Sa zblokowane zdjecia i zawartości które udostępniam. Widzabje tylko znajomi. nk mam bo mam tam kontakt z ludźmi którzy nie maja facebooka. Mam tez instagrama
doskonale zdaje sobie z tego sprawę ze nie jesteśmy anonimowi do konca. Nie udostępniam zdjęć nie wiadomo jakich. Raz miałam sytuacje ze ktos mi sir wlamal na facebooka i sam portal to pokazał ze logowanie bylo gdzies z Egiptu. I musiałam dopasować nazwiska osób do zdjęć chyba 20 zdjwc na których byli moi znajomi. I dopiero wtedy mogłam sie zalogować. Zmiana hasła, zmiana bezpieczeństwa na Facebooku. I od 2 lat nie mialam takiej sytuacji. Moje hasła zna tylko mój mąż. Nikt inny
Ej sluchajcie a moze przeniesiemy sie na forum prywatne. Pamiętam kiedys z klasa mieliśmy takie forum gdzie trzeba bylo podać haslo inaczej nikt nie mogl wejść.mogę poszukać tego forum i tam założyć watek
-
nick nieaktualny
-
czy zupa krem z pomidorów może być?
dodatkiem jest mozzarelka
a może usunąć tą listę bo po co ona w sumie? Komuś się widocznie nudzi, albo to ktoś kto już z nami była a nie jest i się "mści" czy co ? bo to w sumie ani nie straszne, ani nie śmieszne, tylko żałosne. -
przedszkolanka:) wrote:czy zupa krem z pomidorów może być?
dodatkiem jest mozzarelka
a może usunąć tą listę bo po co ona w sumie? Komuś się widocznie nudzi, albo to ktoś kto już z nami była a nie jest i się "mści" czy co ? bo to w sumie ani nie straszne, ani nie śmieszne, tylko żałosne.tak mnie wzięło zr jak nie zrobie to umrę dzis chyba
ja zawsze robię na soku z pomidorowym tez pycha ale ze świeżych jest o niebo lepsza. Kiedys robiłam to nie wyszla taka dobra i szukam przepisu :*
-
oj ja moją uwielbiam, właśnie skończyłam robić
składniki:
2 ząbki czosnku
2 małe cebule
3 małe marchewki
6 dużych pomidorów
bulion
oregano, sól, pieprz
Czosnek i cebulę kroję w plasterki i podsmażam na oliwie, jak się zeszkli dodaję pokrojone w plastry marchewki. Duszę pod przykryciem na patelni, w tym czasie sparzam pomidory, obieram ze skórki i wyciągam cały miąższ ze środka. Pomidory kroję w kostkę i dodaję do marchewki,cebuli i czosnku i 15 minut duszę. Po tym czasie dolewam bulion(ok.700ml), dodaję oregano, sól i pieprz do smaku i gotuję 10 minut. Jak troszkę wystygnie to przelewam do garnka, blenderem robię krem i gotowena talerzu podaję z mozzarellą bo się fajnie roztapia i z bułką
słoneczna 85, cath, sebza, justta, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Każdy wrzuca i pisze na forum i w innych miejscach to, co uważa za stosowne. Po prostu trzeba pamiętać, że akurat to forum nie jest zamknięte, chociaż jest dla zarejestrowanych użytkowników, więc takie rzeczy mogą się zdarzać i nie ma co się oburzać, skoro się coś wrzuciło do publicznej wiadomości. Swoją drogą średnio mi się to podoba, że forum jest dla zalogowanych, abonament się opłaca, a nie ma ani admina ani żadnej prywatności.. No ale to już od dawna jest problem omawiany na różnych wątkach
A niestety w sieci pełno jest nudzących się użytkowników, którzy będą robić różne numery.
Nie będę dochodzić i domyślać się kto to może być i po co to robi, bo nie sądzę, żeby była szansa na poznanie prawdy, a przez takie spekulacje można tylko rzucić niepotrzebnie podejrzenie w stronę osób, które nie mają z tym nic wspólnego.
No i niestety w sieci zawsze trzeba mieć włączoną czujność, bo nigdy nie wiadomo, kto "klika" po drugiej stronieJa np. mogę być spasionym obleśnym, wąsatym Zdziśkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:54
Lara 82, Fedra, justta, Penelope, Sue lubią tę wiadomość