X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa cieszę się ze juz Ci lepiej :)

justta lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    Przed wizyta kilka razy pytałam męża czy chce znać płeć - a ten twardo że nie - więc poprosilismy Doeringa, żeby nie zaglądał między nóżki ;]
    Mąz jest nieugięty w tej kwestii :-)

Ja wczoraj dostałam od kuzynki męża spodnie ciazowe, spódnice jeansową ciazową i bluzke ciążową :) także mam co nosić ;]

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...
    ktoś zachowuje się jak dziecko albo jeszcze głupiej...
    Gosiaku cieszę się ze wszystko dobrze.

Justta to Cię wymęczy... zdrowka.

wczoraj o 19.30 moj mąz mowi ze nie mamy nic jeszcze dla Lili i chyba warto by było zaczac zbierac jakies perełki w zwiazku z tym jedziemy do smyka... i zrobilismy pierwsze zakupy... sweterkowy pajac 68, spioszki 56x3 ,body z długim rękawem 5-cio- pak, a i jeszcze słodki pajac welurowy... cieszyłam się jakby to było dla mnie, bo chyba tak rzeczywiscie było...

Fedra lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ciekawy artykuł do poczytania z rana:
    http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Dlaczego-poloznicy-szkodza-pediatrom,wid,16953989,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6139e6

większość lekarzy u których byłam zalecała suplementację.
    Co do DHA to są zawarte w kwasach omega-3 i 6 - nie ma wyznaczonej dziennej dawki kwasów dha tylko ogólnie kwasów omega 3 i 6.
    Poza tym wszytsko fajnie ale za dużo tez nie mozna brac witami bo przekroczenie zalecanych dawek tez nie jest dobre. Także wszytsko z umiarem....
    Większość witamin dla kobiet w ciązy zapewnia te 5 składników.......

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Was dziewczyny :)
    Trochę mam zaległości :) remontujemy i czasu czasami brak na pisanie na forum.

Dzisiaj byłam na glukozie. Od wszystkich słyszałam jakie jest to okropne, nie do wypicia i nastawiłam się psychicznie na coś najgorszego, a dla mnie to wcale takie złe nie było ;) może dlatego że uwielbiam wszystko co słodkie :)
    I tego nie było nawet całego kubeczka...

Cieszę się z udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizytujące mamusie :)
    Ja dopiero za tydzień po podglądam mojego rozbrykanego chłopczyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:02

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mozliwe, moze w koncu przekonam sie do swetrów :)

Ja juz gotowa, zaraz bede smigac..

Penelope lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak mozliwe, moze w koncu przekonam sie do swetrów :)
    I on jest rozpinany - w sensie w ogóle guzików nie ma, więc nawet powiedziałabym, że wyszczupla ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej moze sie przelamie :)

Tez trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace!! Brr juz mi niedobrze, uruchamiam GPS i jadę..

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam podobne zdanie do Fedry, ani mnie to złości, ani mnie to śmieszy po prostu żal mi takich osób i tyle.

No po prostu musimy uważać bo ktoś ewidentnie nas czyta i jest na bieżąco więc trzeba uważać na naszą prywatność. Bo to nikt normalny nie może być.

Ja się zastanawiałam bo jak podglądałam wrześniówki jak się dzieciaczki rodziły to one nawet zdjęcia jakoś inaczej wklejały tak, że tylko one je widziały aby nikt ich nie wykorzystał w złym celu. (chodzi mi o zdjęcia brzuszków lub dzieciaczków).
    Nie wiem jak to u nich działało ale trzeba się zastanowić.

Vel przede wszystkim myślę, że powinnaś ten link usunąć ze swojego podpisu i Angelcia niech go jakoś zablokuje.

Mnie w zupełności wystarczy to co wklejasz raz na jakiś czas, więc jeśli Wam ten link pomaga to trzymajcie go tylko dla siebie i tyle.

PS. Pozdrowienia dla idioty lub idiotki, która nas czyta namiętnie :-) Baw się dobrze :-). Żenada :-)

przedszkolanka:), Gosiak, Pia Gizela, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Witam się i ja:)

Powodzenia na wizytach dzisiaj !

U mnie dzisiaj są chmury, ale słońce się pcha i czasami udaję mu się wyjść ;)

Vel wczoraj wspominała o tym, że jej mężczyzna słyszał bijące serduszko maluszka. Mój K. też wieczorem przyłożył ucho (chociaż był sceptycznie nastawiony) no i usłyszał! :D

Ja dzisiaj mam warsztaty Mamo to ja, jeszcze się waham czy jechać, bo to jest trochę daleko, a męża dzisiaj w domu nie ma, więc wieczorem będę musiała tłuc się autobusem.

Pozdrawiam Was wszystkie i udanego dnia życzę! :)

Ja zaraz kroję kawałek ciasta marchewkowego, biorę herbatkę ciepłą, wskakuje pod kocyk włączam serial "Breaking bad" i będę delektować się ciepełkiem i słodkościami :D

BIETKA ALE T0 JUTRO SA WARSZTATY! A DZIS CHYBA DLA KOBIET Z DZIECMI JUZ! JA DOSTALAM NA 15 (SRODA) ZAPROSZENIE

I SIE TEZ ZASTANAWIAM CZY JECHAC
    JAK SIE POLOZE wieczorem to czuje bulgotanie w dole i naprawde to nei jest fajne- ale bolu nie ma, skurczow nie ma.
    czekam do czwartku jak na szpilkach

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnei dlatego jestem przeciwna wklejaniu swoich zdjec na forum- z twarza.

nie chce zeby ktos pozniej je rpzerobil i wykorzystal- a taki oszolom to roznie moze sie zachowac.

chociaz u mnie nika nie zmienil- wiec moze to nastapi dopiero teraz:D???

Gosiak, Lara 82, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    wlasnei dlatego jestem przeciwna wklejaniu swoich zdjec na forum- z twarza.

nie chce zeby ktos pozniej je rpzerobil i wykorzystal- a taki oszolom to roznie moze sie zachowac.
    Dokładnie o tym dzisiaj pomyślałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież o tym pomyslalam :/ az przejade po postach i chyba skasuje swoje zdjecia.
    Masakra, moze zapytajmy wrzesniowki jak dbają o prywatność na forum?

Kurcze, po co ktoś robi takie rzeczy?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia trzymam kciuki!

Właśnie doczytałam coście wczoraj naskrobały jak byłam na zajęciach i powiem wam, że komuś się wybitnie nudzi. Jeśli o mnie chodzi to wystarczy mi lista, co Vel wkleja.

Jeszcze 5 godzin...

Sue moje gratulacje!

Aż mi się przypomniało jak to mój mi się w parku oświadczył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:01

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Słoneczna i Gosiak, ja dlatego nigdy nie wkleiłam swoich :-)

Ja o co prawdą miałam kiedyś przykrą sytuację na NK i choć mam i NK i Facebooka, nie ma tam moich zdjęć. I nie da się mnie znaleźć w wyszukiwarce :-)

Zdjęcia zawsze wysyłam znajomym pocztą, a reszta przychodzi do nas na wizję po powrocie z wakacji i robimy pokaz na rzutniku :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja zawsze byłam pogodną i bardzo ufającą ludziom osobom. Tak mnie rodzice wychowali. Mój m jest bardzo nieufny i nie lubi zawierać nowych znajomości jest wręcz bym powiedziała bardzo wycofany. I strasznie od zawsze bronił swojej prywatności (też życie go do tego nauczyło). Dlatego jak Wam kiedyś pisałam wściekł się jak się zapisałam na forum bo on nie uznaje społeczności internetowych w ogóle chyba, że na fikcyjnych kontach. Ale potem mu przeszło. :-)

Dopiero gdy nas okradziono, ktoś wszedł do domu i grzebał we wszystkich moich rzeczach, majtkach i w ogóle, coś we mnie pękło. (przez trzydzieści lat czegoś takiego nie doświadczyłam) Nie mogłam się po tej akcji pozbierać prawie rok. Ciągle miałam wrażenie, że ktoś mnie obserwuje. Zanim weszłam do domu obchodziłam go na około aby zobaczyć czy wszystko zamknięte, dopiero otwierałam drzwi, w ogóle nie lubiłam tam wchodzić pierwsza; masakra powiem Wam :-(

Od tamtej pory nikogo do domu nie wpuszczamy nawet listonosz stoi na zewnątrz. Staramy się z wszystkimi umawiać na mieście lub są przyjmowani na dworze nigdy za drzwiami domu. Oczywiście są wyjątki, które muszą wejść ale to zawsze sprawdzone osoby.

Poza tym policjanci nam powiedzieli, że ludzie powinni bardzo uważać na to co mówią w towarzystwie. Bo będąc u kogoś może być ktoś kogo nie znamy lub jest mniej zaufany dlatego opowiadając o sobie czy o innych nie powinno się mówić danych tej osoby, bo w każdym towarzystwie może być złodziej. (oczywiście takim większym towarzystwie) :-(

Także od 2 lat mam straszny problem z ufnością.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    BIETKA ALE T0 JUTRO SA WARSZTATY! A DZIS CHYBA DLA KOBIET Z DZIECMI JUZ! JA DOSTALAM NA 15 (SRODA) ZAPROSZENIE

I SIE TEZ ZASTANAWIAM CZY JECHAC

Słoneczna te warsztaty są dwa dni( wtorek i środa) jak się rejestrowałam, to mogłam wybrać kiedy chcę:)

Nawet dostałam e-mail przypominający, ze to dzisiaj :)

Ja też nie staram się chronić moją prywatność. Mam facebooka, ale właściwie tam nic nie wrzucam, jest bardziej po to by obserwować aktywność innych i mieć kontakt ze znajomymi :) Nawet nie mam tam pełnego imienia i nazwiska, żeby trudniej było mnie znaleźć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:27

c7hyim7.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Spoko, przywrocilam STARA LISTE z 3 pazdziernika - Vel jak bedziesz miala chwile to sprawdz jej kompletnosc, a jesli bedzie czegos brakowalo to dopisz i bede mogla w kazdej chwili przywrocic ustawienia na te 'poprawne' ;)

Takze ktos, komu sie nudzi... mowie od razu - NIE JESTESMY TAKIE NIEDOROZWINIETE ZEBY SOBIE Z DOKUMENTEM NIE PORADZIC! :*

dzieki bo przywrocilas taka liste jaka byla przed pierwszymi zmianami, tzn zanim ktos namieszal i wywrocil ja do gory nogami a nie tylko przed tym jakk ktos nam nicki pozmienial :) pozniej sie przyjrze dokladnie ale jest super, dziekuje :*

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja też nie staram się chronić moją prywatność. Mam facebooka, ale właściwie tam nic nie wrzucam, jest bardziej po to by obserwować aktywność innych i mieć kontakt ze znajomymi :) Nawet nie mam tam pełnego imienia i nazwiska, żeby trudniej było mnie znaleźć ;)
    A ja nie mam FB, zrezygnowałam jakieś 2 lata temu, usunęłam konto i tyle.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Słoneczna te warsztaty są dwa dni( wtorek i środa) jak się rejestrowałam, to mogłam wybrać kiedy chcę:)

Nawet dostałam e-mail przypominający, ze to dzisiaj :)

a ok to daj znac czy warto bylo:) i czy daja gadzety jakies:)

PS- kupilam mleczko z tubki:) pyszne:)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ