Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySue gratulacje !!!!! ;]
Ja już po połówkowym. Wizyta ekspresowa- 15min ale wszytsko pomierzył. Generalnie Doering jest konkretny - czyli bez zbędnego pieprzenia;]
Maluch waży 490g;]
wszystkie wymiary w normie-jest mniej więcej w środku stawki;]
Płci jak zwykle nie chcielismy poznać ;]
No i Cyryl odpowiada wiekowi ciaży
Także jestem zadowolona że wszystko ok.
Jedyne co to nie dał fajnych zdjęc-tylko tetno,przepływy krwii - dla nas zrobił tylko nóżki i dzióbek w 3d -ale marne jakościowo to zdjęcie więc niewiele widac. Poza tym Cyryl zasłonił rączkami twarz. Dzisiaj podczas badania był zwinięty jak kotek ;]
A mnie dzisia co chwilę brzuch boli - chyba musze więcej odpoczywać......
megg, Lara 82, niki640, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sebza, Bietka, nie jesteście odosobnione w rodzinnych "rozczarowaniach". A najbardziej narzekają Ci którzy mają. Sebza, też mieszkam poza Polską 8 lat, ale od około 3 nie wysyłam paczek, kasy, tylko chrześniaczce na urodziny i Boże Narodzenie. Sama nauczyłam a potem miałam oczekiwania od niektórych, ciężko było przestać tym bardziej widząc że czekają Ci przyzwyczajeni, ale pobolało i przestało. Dziś mam spokój i nikogo o nic nie proszę ani nie oczekuję. Pewnie że jest miło dostać prezent, ale za to co rozdałam to kupiłabym sobie z nawiązką.
SUE, Wielkie Gratulacje
ANGELCIA, trzymam kciuki jutroZdrówka dziewczyny życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:36
Sue, sebza, Januszkowa, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość
-
Angelcia będzie dobrze! Bardzo dobrze! Ale wiem, co czujesz, bo ja też czekam dziś na wizytę u gin. Tylko, że mam na 17! I mam nadzieję, że tego torbiela nie będzie. To najdłuższe 2 tygodnie w moim życiu. Oby się dobrze skończyły.
Gosiak - tobie też powodzenia!
My mieliśmy dziś pobudkę 5:15, bo wielka śmieciara zaparkowała nam pod oknami, żeby zabrać kontenery z gruzem.
-
Dzień dobry. My właśnie jemy śniadanko i szykujemy się do pracy. Mio chyba jeszcze śpi. Ciekawy artykuł Gosiak. Moja lekarka też mi odradza brania jakichkolwiek suplementów teraz. Do 12 tyg kazała brać kwas foliowy a teraz nic. Sama już nie wiem.
Sue!!! Moje wieeeeeelkie GRATULACJE! Bardzo się cieszę Twoim szczęściem. Pokarz pierścionek
My mieliśmy wczoraj przygodę, rano jadąc do pracy zastałam pełno wody w swoim aucie. Nie było czasu się tym zająć od razu więc pojechałam do pracy i sprzątałam jak wróciłam. Jak mi zaczęły się trząść ręcę i boleć plecy to oprzytomniałam, że chyba nie powinnam była tego robić sama i poczekać aż mąż wróci z pracy. Dostałam niezłą reprymendęDziś plecy czuję, mam nadzieję że synek czuje się dobrze i że mu mamusia swoją głupotą niezaszkodziła.
Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Buziaki -
Topola wrote:Dzień dobry. My właśnie jemy śniadanko i szykujemy się do pracy. Mio chyba jeszcze śpi. Ciekawy artykuł Gosiak. Moja lekarka też mi odradza brania jakichkolwiek suplementów teraz. Do 12 tyg kazała brać kwas foliowy a teraz nic. Sama już nie wiem.
Jak masz dobre wyniki i jesz mięso, to żelazo możesz sobie darować.
Ja bym suplementowała na własną rękę raczej, dobrą dietą nie zapewnisz sobie wszystkich składników, cytat z art:
Mało kto bowiem wie, że oznaczałoby to, że kobieta w ciąży, aby dostarczyć odpowiednie ilości produktów tzw. wielkiej piątki, musiałaby zjadać dziennie np. kilogram szpinaku czy kilogram dorsza, dwie puszki tuńczyka czy 30 żółtek. To praktycznie niemożliwe.
Supelmentacja jest więc koniecznością. -
Angelcia trzymam kciuki
Ja juz po śniadanku.Lece zaraz do pracy.Pół nocy nie spałam,bo zle mi jakoś było i żadna pozycja mi nie pasowała.Brzuch mnie tez cały czas pobolewał i mały szalał wczoraj cały dzień i pół nocy jakby w piłke tam grał.
U nas mrozno 1 stopień na plusie.
Miłego dnia -
Witam Was serdecznie w pochmurny dzionek
Dziewczyny trzymam kciuki bardzo mocno:-)
Mnie również w nocy było ciężko powróciły mi bóle bioder i nóg i już sama nie wiem czy to od nich promieniowało czy mnie brzuch pobolewał
Oby dzisiejszy dzień był lepszy i noc -
Czesc. Mnie dzis Konstancja dwa razy obudziła w nocy!! Takie kopniaki były serwowane ze zasnąć nie mogłam. I o 6 rano tez juz kopytkowała
przygotowuje matkę do tego co będzie za 15 tygodni
Miłego dnia wam życzę
Ooo sarenki trzy na naszej posesji ganiają a psy mają je w głębokim poważaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:13
niki640, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pamietacie Kasilke8303? byla z nami i odeszlo od niej dzieciatko. teraz widze ze jest juz na czerwcowych mamach.
szybciutko wrocil Aniolek do niej!
niech bedzie zdrowe.
swoja droga... ciekawe jak tam nasza Dora? moglaby czasem zajrzec.
a myslicie ze reszta dziewczyn kiedys zajrzy? np Olcia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:53
Sue, megg, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ale mi sie chce takiego mleczka w tubce slodkiego:) takiego naturalnego, nie czekoladowego.
wiecie o jakie mi chodzi? bardzo slodkie.....
najgorzej, ze jak mi sie zachce to bede musiala po nie isc:)i popijam cappucino, za oknem leje deszcz.
maja35 lubi tę wiadomość
-
Witam Mamunie
We Wro dzis pada i brzydko. Dobrze, ze wczoraj udało nam sie pojechac na ta pergole i do ogrodu japońskiego. Tyle lat tu mieszkam a nigdy tam nie byłam
Ja obudzilam sie o 8, ale jeszcze sobie lezedzis w pytaniu na śniadanie miało byc o karmieniu piersią, pewnie juz przegapiłam
a! I jak mowic nie teściowej
Słoneczna, widzialam, ze Kasika w ciazy, trzymam za nią mocno kciuki, zeby ta 3 okazała sie szczesliwa.
Ciekawe jak Dora, Bombelek i inne nasze aniołkowe mamusie. Każdej powinno sie poszczęscic!
Wstaje po euthyrox, bleh