X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje !!!!! ;]

Ja już po połówkowym. Wizyta ekspresowa- 15min ale wszytsko pomierzył. Generalnie Doering jest konkretny - czyli bez zbędnego pieprzenia;]

Maluch waży 490g;]
    wszystkie wymiary w normie-jest mniej więcej w środku stawki;]
    Płci jak zwykle nie chcielismy poznać ;]
    No i Cyryl odpowiada wiekowi ciaży

Także jestem zadowolona że wszystko ok.
    Jedyne co to nie dał fajnych zdjęc-tylko tetno,przepływy krwii - dla nas zrobił tylko nóżki i dzióbek w 3d -ale marne jakościowo to zdjęcie więc niewiele widac. Poza tym Cyryl zasłonił rączkami twarz. Dzisiaj podczas badania był zwinięty jak kotek ;]

A mnie dzisia co chwilę brzuch boli - chyba musze więcej odpoczywać......

megg, Lara 82, niki640, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia - 3mam mocno kciuki jutro

• Penelope Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, Bietka, nie jesteście odosobnione w rodzinnych "rozczarowaniach". A najbardziej narzekają Ci którzy mają. Sebza, też mieszkam poza Polską 8 lat, ale od około 3 nie wysyłam paczek, kasy, tylko chrześniaczce na urodziny i Boże Narodzenie. Sama nauczyłam a potem miałam oczekiwania od niektórych, ciężko było przestać tym bardziej widząc że czekają Ci przyzwyczajeni, ale pobolało i przestało. Dziś mam spokój i nikogo o nic nie proszę ani nie oczekuję. Pewnie że jest miło dostać prezent, ale za to co rozdałam to kupiłabym sobie z nawiązką.

SUE, Wielkie Gratulacje :)

ANGELCIA, trzymam kciuki jutro :) Zdrówka dziewczyny życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 23:36

Sue, sebza, Januszkowa, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE - dołączam się do gratulacji!! cieszę się Waszym szczęściem :)

Sue lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie śpię, obudziłam się i leżę jeszcze, ale już nie ma szans na sen. O 9:20 mam dziś wizytę w Medicover u mojej ginki. Zobaczymy czy mi się macica trochę podniosła ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Aha, w imieniu moim i Aduśki prosimy jutro o trzymanie kciuków za jej serduszko - o 12:30 mamy wizytę :( w Klinice Sodowskiego.. Z minuty na minutę coraz bardziej się boję. :(
    Kciuki zaciśniętę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, maleństwo kopie, obudziło mnie ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia będzie dobrze! Bardzo dobrze! Ale wiem, co czujesz, bo ja też czekam dziś na wizytę u gin. Tylko, że mam na 17! I mam nadzieję, że tego torbiela nie będzie. To najdłuższe 2 tygodnie w moim życiu. Oby się dobrze skończyły.

Gosiak - tobie też powodzenia!

My mieliśmy dziś pobudkę 5:15, bo wielka śmieciara zaparkowała nam pod oknami, żeby zabrać kontenery z gruzem.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł do poczytania z rana:
    http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Dlaczego-poloznicy-szkodza-pediatrom,wid,16953989,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6139e6

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My właśnie jemy śniadanko i szykujemy się do pracy. Mio chyba jeszcze śpi. Ciekawy artykuł Gosiak. Moja lekarka też mi odradza brania jakichkolwiek suplementów teraz. Do 12 tyg kazała brać kwas foliowy a teraz nic. Sama już nie wiem.

Sue!!! Moje wieeeeeelkie GRATULACJE! Bardzo się cieszę Twoim szczęściem. Pokarz pierścionek :)

My mieliśmy wczoraj przygodę, rano jadąc do pracy zastałam pełno wody w swoim aucie. Nie było czasu się tym zająć od razu więc pojechałam do pracy i sprzątałam jak wróciłam. Jak mi zaczęły się trząść ręcę i boleć plecy to oprzytomniałam, że chyba nie powinnam była tego robić sama i poczekać aż mąż wróci z pracy. Dostałam niezłą reprymendę :P Dziś plecy czuję, mam nadzieję że synek czuje się dobrze i że mu mamusia swoją głupotą niezaszkodziła.

Życzę miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Buziaki

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dzień dobry. My właśnie jemy śniadanko i szykujemy się do pracy. Mio chyba jeszcze śpi. Ciekawy artykuł Gosiak. Moja lekarka też mi odradza brania jakichkolwiek suplementów teraz. Do 12 tyg kazała brać kwas foliowy a teraz nic. Sama już nie wiem.
    Odpowiednia dawka DHA i D3 oraz jod to jest podstawa moim zdaniem od 2. trymestru - tak mi mówiło kilku lekarzy.
    Jak masz dobre wyniki i jesz mięso, to żelazo możesz sobie darować.
    Ja bym suplementowała na własną rękę raczej, dobrą dietą nie zapewnisz sobie wszystkich składników, cytat z art:
    Mało kto bowiem wie, że oznaczałoby to, że kobieta w ciąży, aby dostarczyć odpowiednie ilości produktów tzw. wielkiej piątki, musiałaby zjadać dziennie np. kilogram szpinaku czy kilogram dorsza, dwie puszki tuńczyka czy 30 żółtek. To praktycznie niemożliwe.
    Supelmentacja jest więc koniecznością.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, wszystkiego najlepszego - co prawda wczoraj się nic nie chwaliłaś tu, ale stawiasz nam tort :D
    Nuuuudnej ciąży i łatwego porodu! :) <3

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia trzymam kciuki :-)

Ja juz po śniadanku.Lece zaraz do pracy.Pół nocy nie spałam,bo zle mi jakoś było i żadna pozycja mi nie pasowała.Brzuch mnie tez cały czas pobolewał i mały szalał wczoraj cały dzień i pół nocy jakby w piłke tam grał.

U nas mrozno 1 stopień na plusie.

Miłego dnia :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie w pochmurny dzionek :-)

Dziewczyny trzymam kciuki bardzo mocno:-)

Mnie również w nocy było ciężko powróciły mi bóle bioder i nóg i już sama nie wiem czy to od nich promieniowało czy mnie brzuch pobolewał :-(

Oby dzisiejszy dzień był lepszy i noc :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mnie dzis Konstancja dwa razy obudziła w nocy!! Takie kopniaki były serwowane ze zasnąć nie mogłam. I o 6 rano tez juz kopytkowała :) przygotowuje matkę do tego co będzie za 15 tygodni :)
    Miłego dnia wam życzę :)

Ooo sarenki trzy na naszej posesji ganiają a psy mają je w głębokim poważaniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:13

niki640, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamietacie Kasilke8303? byla z nami i odeszlo od niej dzieciatko. teraz widze ze jest juz na czerwcowych mamach.
    szybciutko wrocil Aniolek do niej!

niech bedzie zdrowe.

swoja droga... ciekawe jak tam nasza Dora? moglaby czasem zajrzec.
    a myslicie ze reszta dziewczyn kiedys zajrzy? np Olcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 08:53

Sue, megg, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi sie chce takiego mleczka w tubce slodkiego:) takiego naturalnego, nie czekoladowego.
    wiecie o jakie mi chodzi? bardzo slodkie.....:)

najgorzej, ze jak mi sie zachce to bede musiala po nie isc:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ale mi sie chce takiego mleczka w tubce slodkiego:) takiego naturalnego, nie czekoladowego.
    wiecie o jakie mi chodzi? bardzo slodkie.....:)

najgorzej, ze jak mi sie zachce to bede musiala po nie isc:)
    Ja siedzę w starbucksie koło Medicover i zajadam ciasto marchewkowe z polewa z białej czekolady - na ciepło :D i popijam cappucino, za oknem leje deszcz.

maja35 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie pada- moze zacznie padac jak bede musiala wychodzic do pracy:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamunie :)

We Wro dzis pada i brzydko. Dobrze, ze wczoraj udało nam sie pojechac na ta pergole i do ogrodu japońskiego. Tyle lat tu mieszkam a nigdy tam nie byłam :)

Ja obudzilam sie o 8, ale jeszcze sobie leze :) dzis w pytaniu na śniadanie miało byc o karmieniu piersią, pewnie juz przegapiłam :) a! I jak mowic nie teściowej :)

Słoneczna, widzialam, ze Kasika w ciazy, trzymam za nią mocno kciuki, zeby ta 3 okazała sie szczesliwa.
    Ciekawe jak Dora, Bombelek i inne nasze aniołkowe mamusie. Każdej powinno sie poszczęscic!

Wstaje po euthyrox, bleh

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ