X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam np. pasy poporodowe. Widać że człowiek niedoświadczony. Skąd mam wiedzieć jaki rozmiar kupić?
    A chciałabym nosić po porodzie bo słyszałam, że pomaga?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel! Ta 27latka z Warszawy to Mamaylie! Ona ma dwójkę dzieci juz i termin miała zbliżony do mojego ;)

• Vel Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Vel! Ta 27latka z Warszawy to Mamaylie! Ona ma dwójkę dzieci juz i termin miała zbliżony do mojego ;)

nie:) tez na to wpadlam:) ale mam ja na liscie wyzej i ona ma inny termin :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co :)

no bo mój Wiktor wlasnie mi glowe przystawil do brzucha no i oczywiscie na poczatku coś tam grymasił że skad ma wiedziec ze to nie zoladek ale zanim zdazyl skonczyc zdanie to krzyknal "ALE BEKA" i sie uciszyl i slyszal serce i powiedzial ze slychac cos takiego jak zegarek :)

Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu biore jedna koszule i wystarczy po porodzie przebieram na spdnie i koszulki bo w koszuli nie wygodnie jest przy 2 porodzie jak mialam koszule to marzlam i nie czulam sie w tym dobrze wiec wazne zeby nam bylo wygodnie

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ale Twoj maluch to uparciuch - nastepnym razem na pewno sie uda! Najwazniejsze, ze zdrowy.

Sue!! Gratuluje <3

• Bietka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wiecie co :)

no bo mój Wiktor wlasnie mi glowe przystawil do brzucha no i oczywiscie na poczatku coś tam grymasił że skad ma wiedziec ze to nie zoladek ale zanim zdazyl skonczyc zdanie to krzyknal "ALE BEKA" i sie uciszyl i slyszal serce i powiedzial ze slychac cos takiego jak zegarek :)

Vel w takim razie mój K. znowu posłucha później :)

Dziewczyny ja wcześniej sprawdzałam ten dokument i u mnie wszystko się zgadzało, więc chyba już sprawdziłam naprawiony dokument ;)

Sue gratuluję!!!

Sebza ja jestem w stanie uwierzyć, że obcy ludzie więcej oddają niż rodzina. Mojego K. siostra urodziła synka w maju tego roku. Od początku właściwie liczyliśmy na to, że od niej dostaniemy wszystkie ciuszki, zresztą ona sama na początku mówiła, żebyśmy się starali o dziecko bo nie ma komu oddać rzeczy... Ostatnio się okazało, że ona ma wielki dylemat bo zanim się dowiedziała o nas obiecała koleżance te rzeczy... Teraz się wykręca, że K. chyba jej nie lubi bo się mało do niej odzywa. Co śmieszne to my do nich nie raz jeździliśmy. Stwierdziliśmy, ze nawet nie chcemy tych rzeczy bo później będą nam wypominać, ze mamy wszystko od nich...Poza tym mamy wrażenie, że oni chcą żebyśmy prosili o te ubranka ;p. Dodam, że oni mają kasy jak lodu, a ciągle mówią, ze na debecie są.

Mój Mąż robi sobie dzisiaj wieczór spa haha, robi to częściej niż ja ;p

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pobieznie nadrobiłam i widze ze byla afera z nasza lista, niektorym ludziom to sie nudzi :/
    U mnie byla podobna sytuacja na studiach, co chwile ktos kasowal maile na poczcie grupowej :] Chyba myslal ze jak wykasuje materialy to bedzie miec najlepsze oceny skoro inni ich nie dostana, niektorzy ludzie sa chorzy na glowe ;)

Tak z ciekawosci, chyba juz wszystkie dziewczyny czuja ruchy? :) Bo pamietam ze duzo narzekalo ze nic, a teraz juz temat ucichl ;) Ja to dostaje juz takie kopniaki że boje sie co bedzie pozniej :P

A i dzisiaj zaczelam nowy tydzien, a aplikacja ciazowa na tel mi napisala ze w przyszlym tyg zaczynam III trymestr? No bez jaj ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratuluję ;)

Prosiłam moje dziecko cały dzień żeby pokazało co tam ma, a ono wcale mamy nie posluchalo ;) ale i tak go koooocham <3
    a może na NFZ się zapiszę, jak myślicie zrobią mi usg?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały,że za dużo do czytania. Mnie dzisiaj caly dzien pobolewa brzuch z prawej strony i promieniuje do nogi.Mam nadzieje,że to wiązadła a nie coś innego.Mały cały dzień się wierci jak tylko usiąde,to może przez to mnie boli,bo gdzieś uciska.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się to napewno maluszka sprawka, mój jak mi czasami się przytuli do pęcherza to kroka nie mogę dac ;)

maja35 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki a propo pęcherza :
    https://www.facebook.com/mamusie/photos/a.104437046259461.4343.103930732976759/742336912469468/?type=1&theater

kasia_1988, Lara 82, Topola, juska19 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam newsa!! Zaręczyliśmy się :)

P. poprosił mnie o rękę w ogrodzie japońskim we Wrocławiu, pieknie!! Troche musimy zmniejszyć pierścionek, ale dzis go nie oddam dzisiaj jeszcze :)

Serdecznie gratuluje zycze Wam niekonczacej sie milosci i obupulnego szacunku :)

Sue lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje :* super uczucie pamiętam jak ja sie czułam :)

A my dzis z mężem obserwowaliśmy brzusio i takie kopniaki byly ze mój mąż byl w szoku jakie to musi byc mocne :) tak sie podnosił brzusio <3 wiecie co ja to juz bym chciala mieć Konstancje na rękach. Nie mogę sie doczekać tego wszystkiego. I nie przerażają mnie nie przespane noce! <3

Dzis z Sewerynka na szkole rodzenia znów dostalysmy prezent. To juz trzeci od firm :) i dzis niespodzianka kazda z nas dostala po ślicznym smoczki z firmy nuk <3 uwielbiam prezenty <3 hah

kasia_1988, Fedra, Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja mam to samo.. my chyba jestesmy podobne do siebie pod wzgledem objawow, jak zauwazylam :)

maja35 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny ;)

Maja, Angelcia, ja miałam dzis podobnie. Na poczatku nie potrafiłam zlokalizować gdzie boli. Troche sie przestraszylam, ale przeszło jak zrobiłam siku :)))

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli brzuszek jak za długo siedze to mi niewygodnie już i boli u góry albo z prawej strony. Poza tym zauważyłam że staniki są mi już za ciasne w obwodzie, nawet te co luźniejsze były to już zaczynają mnie cisnąc a biust jakoś znacznie się nie zwiększył, troche tylko, podejrzewam że teraz nam się ta macica do góry podnosi i może dlatego a pępka to już prawie u mnie nie widać taki się zrobił "wypukły" :)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziecko jakoś tak mi się układa że czuje je niemal tylko z prawej strony brzucha, czasem pośrodku lub na dole ale jeszcze nigdy z lewej a czuć maluszka już coraz mocniej i częściej, teraz już codziennie bez problemu wyczuwam czy to rano, czy wieczorem, jak siedze czy stoje :) rosną nam dzieciątka w siłe nie ma co ;)

cath, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Konstancja kopie czesto jednocześnie w boki, dol i gore prwie jednocześnie. :D zastanawiam sie czy nadprogramowych kończyn nie ma :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w imieniu moim i Aduśki prosimy jutro o trzymanie kciuków za jej serduszko - o 12:30 mamy wizytę :( w Klinice Sodowskiego.. Z minuty na minutę coraz bardziej się boję. :(

megg, Sue, Penelope, Gosiak, Lara 82, Januszkowa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ