X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Sebza, to niech maz kupi tej znajomej czekoladki jakies i tyle;)
    Albo wino :)

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam newsa!! Zaręczyliśmy się :)

P. poprosił mnie o rękę w ogrodzie japońskim we Wrocławiu, pieknie!! Troche musimy zmniejszyć pierścionek, ale dzis go nie oddam dzisiaj jeszcze :)

Gosiak, Lara 82, megg, justta, Januszkowa, przedszkolanka:), Patrycja20, sebza, słoneczna 85, juska19, Bietka, LadyMK, Asiaa1201, Fedra, kasia_1988, Katiś, gusiaa, Topola, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, LadyDi, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, mam newsa!! Zaręczyliśmy się :)

P. poprosił mnie o rękę w ogrodzie japońskim we Wrocławiu, pieknie!! Troche musimy zmniejszyć pierścionek, ale dzis go nie oddam dzisiaj jeszcze :)

A mowilas, że planuje Ci sie oswiadczyc wiec chyba Cie nie zaskoczyl :)

gratuluje <3 <3 <3 !!!!! :)

jestes SZCZESCIARA :)

Sue lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Sue :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje !

Sue lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzięki za linka.
    Ja na razie wyprawki dla dzidziusia jeszcze nie robię, ale postanowiłam zrobić wyprawkę dla siebie.
    Więc mi się przyda, bo były jakieś tanie majty jednorazowe podkłady.
    Dziś oglądałam jakieś tanie koszule nocne na allegro. Muszę dwie kupić.
    A do porodu niektórzy piszą koszulkę, a wy jak myślicie może jednak koszula lepsza, bo jednak się wstaje to chyba tyłka nie widać.

Myślicie że 3 koszule wystarczą i jeden szlafrok do szpitala?

Zastanawia mnie jeszcze wszędzie piszą o ciepłych skarpetach a po co ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:37

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja nawet nie pytałam mojej siostry czy kuzynki czy coś chcą za to. U nas jest to oczywiste, że nic nie chcemy. Mamy takie swoje zasady, ja np. nigdy nie jeżdżę do nich z pustymi rękami, zawsze kupuję coś dziewczynkom, słodycze, kolorowanki czy zabawki co jakiś czas, nie mówiąc już o urodzinach. Lubie dawać prezenty i tak samo je dostawać, to jest bardzo miłe:)

Vel w każdym bądź razie to nie ja zmieniłam:) Chora sprawa:) A korzystacie z tej listy? Ja tam praktycznie nie zaglądam.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) !

Wiedziałam, ze planuje, ale dzis mnie zaskoczył :) i mnie zatkało kompletnie :)
    Jestem najszczęśliwsza na świecie :) i moge do niego mowic, ze to moj narzeczony :)

Lara 82, Januszkowa, Vel, megg, Gosiak, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no ale zadna nowa dziewczyna nie napisze mi tych wszystkich rubryk
    a tak kazda sama wpisuje

to byl jednorazowy wybryk

kurcze jedna dziewczyna mi uciekla

jej nick zmieniono na grubaska i ma 27 lat warszawa ciaza trzecia mezatka termin na 15 luty

i nie pokrywa mi sie z ta moja lista :/

słoneczna a Ty na kiedy masz termin? bo na jednej liscie mam Cie na 15 a na drugiej na 16

Belly pokazuje mi 16 luty a wg kola i Gina 15 luty wiec 15 luTY

grubaska to moze nitka?:) hehe:D idac tym tokiem myslenia

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara widziałam listy gdzie było napisane, że dwie koszule do szpitala, ale to stanowczo za mało, 3 wydają mi się ok. Szlafrok też 1. Przejrzałam chyba wszystkie strony na allegro z koszulami, ale wszystkie wyglądają na takie badziewne. Wczoraj w TK-maxxie widziałam fajną z Triumpha za 59 zł, ale wydawała mi się trochę zbyt mała patrząc "przyszłościowo" więc nie kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:42

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

ja dzisiaj wizyty nie mam, z racji tego że ostatnio byłam, połówkowe mam 20.10 czyli za tydzień :)

co do listy to porażka, w połowie się komuś znudziło, bo do mnie nie doszło :P ale słabe powiem Wam...

Penelope starsza ciążą mama dawała u mnie na ovu takiego linka :
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=13041524

Lara my ochraniacz kupiliśmy, podobno bardzo fajna rzecz ( szwagier nam doradził, bo miał problem bez i dokupowali :) )

Sebza u mnie też tylko dopochwowo zobaczyła płeć, mam nadzieję że nic się nie zmieniło :P

Sue no gratuluję! Pięknie było co ? :)

Penelope lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Sebza ja nawet nie pytałam mojej siostry czy kuzynki czy coś chcą za to. U nas jest to oczywiste, że nic nie chcemy. Mamy takie swoje zasady, ja np. nigdy nie jeżdżę do nich z pustymi rękami, zawsze kupuję coś dziewczynkom, słodycze, kolorowanki czy zabawki co jakiś czas, nie mówiąc już o urodzinach. Lubie dawać prezenty i tak samo je dostawać, to jest bardzo miłe:)

Vel w każdym bądź razie to nie ja zmieniłam:) Chora sprawa:) A korzystacie z tej listy? Ja tam praktycznie nie zaglądam.

Mi ta lista na dokumencie ulatwia stworzenie tej drugiej listy ktora Wam wysylam bo tam sie nowe dziewczyny dopisuja
    pozatym na podstawie listy z dokumentu stworzylam ta co wysylam w postach :)
    wole zeby byla taka jak jest

nitke mam normalnie :) wiec to nie ona :)

jakas inna mama :)

droga eliminacji dojde ale potrzebuje z 20min zeby skopiowac nicki z obu list, powtarzajace sie nicki wykasowac i zostanie ten ktory tam ma byc :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie się waham, szkoda mi kasy wydawać na koszule. Mam jedną porządną i szlafrok też. Ale ja nienawidzę spać w koszulach i to będzie bardzo jednorazowy wydatek. A potem w domu jak już trochę się człowiek zagoi do szafy i hej.

Nawet teraz z takim brzuchem mam XL haremki na delikatnej gumce z ETAM i są po prostu super. Nie spadają z tyłka, nie piją i są pod brzuchem :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego można kupić większość rzeczy na raz, jak rożek, pościel, ochraniacz do łóżeczka, prześcieradła, pieluchy itp. Z góry dziękuję :)

ja bede zamawiac chyba u tego sprzedawcy- maja tez sklep internetowy http://allegro.pl/ceba-cebuszka-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-rogal-i4662894844.html wydaje mi sie ze ma dobre ceny bo porownywalam swego czasu butelki Tommy i jakies pierdoly typu szczotka, cazki....

no i cebuszke:)

http://asplaneta.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:47

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, najpiękniej :)

Teraz siedze i gapie sie w rękę:) a myslalam, ze mnie to nie ruszy ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jesteśmy kobietami, a jeszcze w ciąży to wiesz ;) eh jak fajnie :) aż się swoje od razu przypominają :)

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje!

dobra ta kawa toffi- mama coffe?

Sue lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje:)

dziewczyny te koszule wydaje mi sie e nie musza byc super- ja jedna do porodu wezme stara bo i tak sie ja wybrudzi i pewnie do wyrzucenia

a ja w koszulach i tak nie lubie spac bo mi sie w nocy podwija do gory- musze miec spodenki i bluzke.

nie ma sensu szalec z tymi koszulami:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:52

Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:

No właśnie ja też nigdy nie jadę do siostry mojego męża i jej synka (naszego chrześniaka) bez prezentów (często bardzo drogich), nie mówiąc już o tym,że jak teraz nie mogę do niego polecieć, to wysyłałam kasę z różnych okazji, no ale nie wszyscy tacy są i wiem,że ona nie będzie taka szczodra do dawania prezentów mojemu dziecku ;)
    Poprosiłam moją siostrę i siostrę męża o to,żeby poświęciły jeden weekend w listopadzie i przywiozły mi do Szwajcarii (na mój koszt) kilka paczek, które chciałabym zamówić dla dziecka. Jak się okazuje, ani jedna ani druga nie może, nie ma czasu i ma inne zajęcia i milion innych powodów,żeby kręcić nosem... To się wczoraj wydarzyło i nie powiem, ubodło mnie... A dzisiaj obca osoba coś daje i nic za to nie chce. Stąd takie moje przemyślenia :)

Ja z listy też nie korzystam.

Sue- wielkie gratulacje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:53

Sue lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Megg :))

Ta kawa bardzo dobra, nie lubie smakowych kaw a ta mi wyjątkowo smakuje :)

Tylko jesli slodzisz, to ja radzę słodzić mniej, bo jest słodka :)

megg lubi tę wiadomość

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ